Şimdi Ara

Macro Klavye Yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pic programına yazdığım programa göre bir klavyede istediğim tuşlara basılmış gibi olmasını istiyorum yani, pic de a harfine bas, zaman geçikmesi, b harfine bas tarzında.

klavyenin tuşlarının altındaki kısıma (karbon diye biliyorum) +5V bir gerilim uyguladım ama hiç oralı olmadı, num lock v.s. ışıklarının olduğu yerdeki devreye pek müdahale edilemeyecek gibi çünkü onca harfin bilgisi paralel olarak geliyor hangi bilgi hangi harf onu çözmek zor bu nedenle benim basılmasını istediğim tuşun altındaki karbon kısmı bir şekilde elektriksel olarak tetiklemem lazım, mekanik olmaması gerekiyor.

Program işi çok zorlayacak gibi gözükmüyor. Fakat tetiklemenin nasıl olabileceği hakkında bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim,

( PC de çalışan macro programlarını önermeyin)

• Ne tetiklemesi dostum anlamadım.Neden tetikliyorsun klavyeyi

Klavye'ler PC ile iletişimde senkron olarak veri gönderirler.Mesela elinde PIC16F877 veya 18Fxx serisinden SPI protokolünü destekleyen bir PIC varsa klavye kablosunun pinlerini birebir bu PIC'e bağlayıp klavyeyi çıkartarak PIC ile PC'ye tuş vuruşu gönderebilirsin.Yani CLK ucunu PIC'in SPI portunun SCK pinine DATA ucunu PIC'in SDA pinine ve güç bağlantıları gibi.Daha sonra tek şey SPI'a yazmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 4 Eylül 2007; 7:51:15 >
  • Panda arkadaşımın dediği mantıklı geldi.Çünkü ben senin yapmaya çalıştığını telefon için uygulamaya çalıştım ama anladım kü mekanik olmadan olmuyor.
    Eğer klavyeyi sen yapmak istersen 16f628 bile kullanabilirsin.Bir 7805 ile devre tamamlanır.Tek yapman gereken Kod yazmak olur.
  • http://www.beyondlogic.org/keyboard/keybrd.htm

şurayı okuyunca mantığını bayağı bi anladım çok kolaymış aslında hangi tuşun hangi kodlara denk geldiğinide vermiş. Fakat program yazabilirim dedim ama bu bana hafif uzak bir konu geldi.

2 pin zaten + ve - , biri clk sinyali, mesela pic16f628 kullanırsak ana programı hiç etkileyemeyecek şekilde bi pinden bu sinyali alabilirmiyiz yoksa sürekli prgoramın arasına girip picin bir çıkışına sürekli bilgimi göndereceğiz?

data içinde boşta iken sürekli high seviye gönderiliyo başlangıç biti lojik 0 arkasından 8bit seri bilgi ve en son lojik 1 bitiş bilgisi, clk sinyali için 20-30khz demiş şekildede görülüğü gibi bir bilgi.

data sinyalinide aralarına zaman geçikmesi koyarak 20khz olarak göndermek gerekiyor sanırım.

işin mantığını anladım sanırım, sizde biraz yardımcı olursanız yapabiliriz.

• Programı pic yerine bilgisayarda paralel portu kullanarak yapmaya karar verdim paralel portdan 4 kablo klavye girişine, programıda qbasic de yazmayı düşünüyorum.

herşeyi yaptık diyelim programıda yazdık istenilen frekansda bilgileri gönderdik çalışırmı?. klavyeyle pc arasındaki ilişki nasıl sağlanıcak? yoksa biz karşı tarafı düşünmeden bilgileri gönderelimmi?

ayrıca + ve - yi kullanmasam sadece data ve clk yı şuan kullandığım klavyenin çıkışına paralel bağlarsam aynı anda ikisinide kullanabilirmiyim?
  • quote:

2 pin zaten + ve - , biri clk sinyali, mesela pic16f628 kullanırsak ana programı hiç etkileyemeyecek şekilde bi pinden bu sinyali alabilirmiyiz yoksa sürekli prgoramın arasına girip picin bir çıkışına sürekli bilgimi göndereceğiz?

quote:

Programı pic yerine bilgisayarda paralel portu kullanarak yapmaya karar verdim paralel portdan 4 kablo klavye girişine, programıda qbasic de yazmayı düşünüyorum.

herşeyi yaptık diyelim programıda yazdık istenilen frekansda bilgileri gönderdik çalışırmı?. klavyeyle pc arasındaki ilişki nasıl sağlanıcak? yoksa biz karşı tarafı düşünmeden bilgileri gönderelimmi?

ayrıca + ve - yi kullanmasam sadece data ve clk yı şuan kullandığım klavyenin çıkışına paralel bağlarsam aynı anda ikisinide kullanabilirmiyim?

Dostum çok bilinçsizce sorular soruyorsun ve soruların hiç anlamlı değil.Lütfen ilk önce düşün sonra yaz.2 pin zaten + ve - birde CLK var ne demek.??

Klavyenin +,- güç pinleri, CLK, DATA olmak üzerede senkron iletişim pinleri bulunur.Bu uçlar PC'ye gidiyor.Sen klavye yerine bu uçları PIC'den göndereceksin.Üstelik sana tavsiyem SPI donanımlı bir PIC kullanman.İlla PIC16F628 kullanıcam diyorsan, o zaman USART'ı senkron olarak programla derim.Yada yazılımsal olarak yap derim.Am en matıklısı SPI kullanmak.Hem anlamadığım birşey var.PIC'den bilgisayara bilgi gönderecek olan sensin.Neden PIC'in pin'ininden sürekli birşey gelmesini bekleyecekmişsin.Yani kafa mı çorba ettin.Birşeyler yapacaksın ama ne yapacağını bilmiyorsun bence.Lütfen mantıklı şeyler yaz.

• Cümlelerim devrik olmuşsa kusura bakma...

Anlatmak istediğim benimde o Klavyenin bilgisayara giden 4 çıkışı var.
    biti +
    biri -
    biri clk
    diğeri ise data

pic kullanmaktan vazgeçtim bir üstteki mesajımdada belirttim zaten.

paralel protun data çıkışının 4 pinini klavye olarak kullanacağım ve programı bilgisayarda yazacağım. bu data çıkışlarının birinden sürekli + ve diğerinden sürekli gnd göndereceğim. geriye kaldı 2 pin bunların birinden 20-30khz aralığında clk sinyali ve diğer pinle ise yine aynı frekansta data bilgisi göndereceğim.

1. KBD Clock
    2. KBD Data
    3. N/C
    4. GND
    5. +5V (VCC)

bilmem bu sefer anlatabildimmi????

sorum şu ben klavye girşindeki ilgili yere + ve - beslemeyi ilgili yere clk yı ve ilgili yere data sinyallerini gönderirsem direk çalışırmı? yoksa ek işlemler yapmam gerekiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XErTuX -- 4 Eylül 2007; 14:44:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye Makro tuşu atama
    2 yıl önce açıldı
    cs klavye secimi (f klavye yapma)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • qbasic yerine visual basic kullanıyorum portdan çıkış verebiliyorum şuan yazdığım programa göre, programı tanımaya çalışıyorum, yapacağım şey için çok elverişli gibi gözüksede profosyonel bakışlarınıza ihtiyacım var
  • Hernekadar yardımlarınızı esirgesenizde sanırım visual basic olarak bir sonuca vardım, belki yapılabilir ama ben bilmiyorum minimum 1msn lik timer yapabildim inş doğru hesaplamışımdır şuan beynim durmuş durumda.

1000msn (1sn) 1hertz
    100msn 10hertz
    10msn 100hertz
    1msn 1khz

olduğundan max 1khz civarı çıkış alabiliyorum paralel portdan fakat bana 20-30khz arası bir sinyal lazım tek çare pic gibi gözüküyor.

Yine pic üzerinde yoğunlaşmaya karar verdim. pic16f628 kullanacağım fakat arkadaşımızın bahsettiği USART denen bölümü anlamadım.

Benim yapacağım sadece şu olacak.
    linkte verdiğim kanaktan anlaşılıyor; senkron gelen seri bilgilerde, her bir bilgide 2clk atıyor.
    en ağırlıklı biti clk, 0. biti data çıkışı yapacak olursam;

movlw "10000001"
    movwf PortA
    call timer
    movlw "10000000"
    movwf PortA
    call timer

burada seri gönderilecek bir harf (seri şekilde gönderilen 11bit ) ilk biti, bunu devam ettirerek her bir harf için etiketler atayacağım ve en sonunda

call a
    call b
    call c

şeklinde bilgisayara bilgileri göndereceğim, + ve - olarakta picin geride kalan çıkışları rahatlıkla kullanılabilir. Zaman geçikmesinide bilgi çıkışı 20-30khz olarak ayarlarsam bana olur gibi geliyor ama hala yardımlarınıza ihtiyacım var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.