Şimdi Ara

Maddi hasarlı bir kaza geçirdim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sen once yazilani dogru oku dostum ben tampondan bahsetmiyorum çamurluk degisiminden bahsediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim ya da boya serviste yapıldıktan sonra önemi yok o kadar. Dışarıya yaptırmayın, serviste yapılırsa kayıt altında olur, gerekirse ekspertizde çok fazla bir değer kaybı olmaz. Tampona bakmıyorlar gerçekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayın ama sıfır arabam var servise çektirir sıfır gibi yaptırırım zihniyeti satarken başa bela.

5bin hasar kaydı olursa kim ne derse desin başın ağrır böyle basit bir kaza için.

Onun yerine işçiliğini bildiğim özel ustaya çektiririm. hem çamurluk değişmez hem tamponu sıfır gibi tamir eder. 5bin yerine 1000-1500tl tutar ama satarken gereksiz değer kaybı, alıcılarla uğraşma çıldırma durumları olmaz...

Böyle böyle zaten sigorta fiyatlarının geldiği durum ortada...

Aynı paraya 5bin hasar kayıtlı değişenli araba yerine varsın 10bin km fazla olsun temiz olsun kafasında millet. Keza ben de aynı muameleyi yapıyorum takıntım yok ama değişenli arabayı öldürürüm piyasanın nimetlerinden faydalanmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

Benzer bir kazada çektim yetkili servise sıfır gibi yaptırdım aracımı. Ben ikinci el araç alacak olsam yetkili serviste ve kayıtlarıyla işlem yapılmış aracı alırdım.

• artık şu "değişen parça" fobisinden ve fırsatçılığindan kurtulmamız lazım. kaza belli. yaşını bile doldurmamış aracın çamurluğu değişince niye fiyatı 4-5 bin lira düşsün? bu fırsatçılıktır bence.

• Çamurluk değişimine gerek yok bence. Boyada atma veya çatlak yok. Gerekirse boyansın ancak değişim yapmayın derim. İnsanımızda boya takıntısı standart donanım olduğu için değişenli araca muhtemel pert gözüyle bakıyorlar. Satacağınız zaman aracınızı değerinin altına istemeden satmış olmayın, yazıktır.

Tamponu dilerseniz değiştirirsiniz ancak mini onarım ile de halledilir. Eski aracımın tamponuna arkadan çarptılar ve %100 değişecek durumdaydı bence. Ancak sigorta şirketi tamponu Autoking'e yönlendirdi. Orada tamponu onarıp, boyayıp servise geri gönderdiler. İnanır mısınız bilmem ama sıfırından hiç bir farkı yoktu. Şahane yapılmıştı.

• Bir 5 sene daha bineceksen en iyisi Serviste aracı yaptırman. Hasar kaydı çıktımı aracında bizim vatandaşın araca bakış açısı değişiyor. Artık bu arac alınmaz, bitmiş bu araç gözü ile bakıyorlar. Yada çok öldürüyor. Sanayide 500 -600 civarı yapıyorlarsa orada yaptır. Satarken de yarım parça boyalı dersin.

Sigorta konusunda kendi fikrim ;
    Normal de Sigortalar birliği bu hasar işini sınıflandırması gerekir. senin ki çok basit bir kaporta olayı. Orjinal parça ile serviş değiştirecek bu sebeple aracın hiç değer kaybetmemesi gerekir.
    İnternetten para ile sorgulama yeri olmalı ve bütün fotolar servis faturası detayları gözükmeli. Böyle bir durum olsa alırken kimsede şüphe olmaz.
    Bu sistem olsa Dışarıda yaptırıp boyalı değişen olan araçlar daha çok değer kaybeder. Servis kayıtlı araçlar değerine daha yakın değerlerde kalır.

• 1 hafta boyunca düşündüm kararsızlık çok kötü bir şey üç tane göçük onarım merkezine gittim üçü de çamurluğu düzelteceklerini çamurluğun uç kısmı ezilmiş oraya yapacak bir şey yok dediler küçük bir yerde boya atması var onun içinde bir şey yapamayız dediler küçük birkaç tanede çizik var bunlar içinde bir şey yapamayız dediler fotoda belli olmuyor.Honda'nın kaporta bölümünde çalışan Ankara ve Sivas da arakadaşlarım var onlarla konuştum onların görüşü Honda bu arabada sacı çok ince yapmış zar gibi göçükçüler çamurluğu düzeltse bile isteğin gibi olamaya bilir düzeltme sonucunda nasıl bir görüntü çıkar oda süpriz senin için dediler.Arabayı sıfır aldın uzunca bir sürede bineceksin git sevise değişiyorsa değişsin onarıyorsa onarsınlar en azında kafan rahat içine siner yapılan zaten karşı taraf %100 suçlu.Çamurluk için Maddi değer kaybı davası aça biliyormuşum böyle olunca sevise bugün bıraktım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kompocyo -- 13 Mart 2018; 11:54:9 >

• kompocyo kullanıcısına yanıt
    Fatura çıktıktan sonra karşı tarafın sigortasındaki ilgili birime üst yazı ve fatura ile başvurun, çamurluk için değer kaybı alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Fatura çıktıktan sonra karşı tarafın sigortasındaki ilgili birime üst yazı ve fatura ile başvurun, çamurluk için değer kaybı alırsınız.

Servis avukata vekalet vermeniz yeterli o süreci takip ediyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kompocyo

quote:

Servis avukata vekalet vermeniz yeterli o süreci takip ediyormuş.

Gerekmez, sizde basitçe halledersiniz. Zor bir süreç değil.

• quote:

Ayni durum bende de var, kendi kasko sirketime soyledim bakalim. Haber verecekler.

Kaza ozeti:
    Kavsakta tir arkamdan geldi ve tampona surttu, sonra indik 2 dk sonra basti gitti, tabii benim tamponu kirarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomvenom

quote:

Ayni durum bende de var, kendi kasko sirketime soyledim bakalim. Haber verecekler.

Kaza ozeti:
    Kavsakta tir arkamdan geldi ve tampona surttu, sonra indik 2 dk sonra basti gitti, tabii benim tamponu kirarak.

Sadece tamponda hasar varsa, plastik aksama girdiği için değer kaybı vermiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompocyo

quote:

Orijinalden alıntı: venomvenom

quote:

Kaza ozeti:

Sadece tamponda hasar varsa, plastik aksama girdiği için değer kaybı vermiyorlar.

Tampon degisti, far ve camurlugun ucu azicik boyandi.

• Şu acayip acayip takıntılardan ülkece kurtulamadık gitti bir türlü. Sözüm konu sahibine yönelik değil, geçmiş olsun kendisine. Sözüm araba satın alırken saçma sapan takıntılarla satıcıyı canından bezdiren insanlara.
    Şu anda bu arabanın hiç de büyük bir hasarı yok. Elinizde fotoğraflar var mı ? var. Çekin servise, orijinal parçalarla değiştirsinler. Her şey kayıt altında olsun.

ülke olarak özellikle 0 kilometre bir araba satın aldığımızda hep arabayı kullanmadan ziyade "nasıl satarım ben bunu ?" diye düşünüyoruz. E kardeşim arabayı severek almışsın. Eğer al-sat yapan birisi değilsen bırak en temiz şekilde neresi değişiyorsa değişsin tertemiz arabana binmene devam et.
    Hep bu takıntılı insanlar diğer kişilerin aklını karıştırıyor. Arabaya yıllarca bindin, satman gerekti. Yazarsın ilana her şeyi dürüstçe. Hazırlarsın fotoğraflar ile gerekli belgeleri. Alıcı mutlaka çıkacaktır. Değer düşmesi o kadar kolay bir şey değil. Şu hasar ile 4-5 bin tl düşer diyorlarsa Allah korusun kapı falan değişse 15 bin tl falan çıkar heralde kaydı.
    Takıntılı insanlarla alışveriş de yapmayın zaten. Sinirlendiğinizle kalırsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.