Arkadaşlar merhaba ben bu işin içinden çıkamadım. yardımınıza ihtiyacım var.
A aracı benim aracım
B aracı karşı tarafın.
karşı şeritte boş bulduğum park yerine parketmek için park yerinin biraz geçip geri manevra yapmak için durdum. daha sonra sağ aynama baktım kimse yoktu ancak şerit ters olduğu için gelen olmaz diye birdaha sağ aynama bakmadım sadece sol aynama ve orta dikiz aynama bakarak aracımı parketmeye çalışıyordum. bu sırada arkadan gelen sürücü aynen resimdeki gibi park yerine girmek için manevra yapmış ardından benim geldiğimi farkedince paniklemiş ( bayan sürücü ) aracı geri vitese takamamış. mesafe çok yakın olduğu için zaten benim çarpmam bir anda oldu. hatta çarpınca ben aynalara baktım o aracı görmedim heralde arkada yer seviyesinde bir tümseğe falan çıktım sandım. çünkü bayan park etmeyi de bilmediği için kafalama park yerine çaprazdan girmek istemiş bunu da ben tahmin edemediğim için kaza yaşandı.
herneyse sonucunda bayanın eşi polismiş, trafik polisi polis çağırıldı ve trafik polisleri sağolsunlar buna rağmen taraf tutmadılar olanları aynen yazdılar. "çizdiğim resmin aynısı birebir tutanağa çizildi. "
şimdi gelelim sadede; karşı taraf uzlaşmak istemiyor çünkü haklı olduklarını savunuyorlar. polisler ise kusurun ortak olduğunu savunuyorlar. karşı araçta hiç hasar oluşmadı. ancak benim aracımın plaka kısmında göçük oluştu. hasar 150tl lik bir hasar ancak karşı taraf bu masraftan kaçıyor.
sizce ben ne yapmalıyım hasarı sigortadan mı yaptırmalıyım kusurum varmı/yokmu sizce?
eğer sigortadan yaptırırsam hasarsızlık indirimleri falan nasıl olur?
lütfen yardım edin çok muallakta kaldım.
Geçmiş olsun.
Öncelikle belirtmem gerekir bu hasarı sigortadan yaptıramazsınız.Kaskonuz üzerinden yaptırabilirsiniz.
Bu çizime göre karşı taraf tamamen suçlu nasıl size suç veriyorlar ben anlayamadım.Raporunuz çıktı mı acaba?
Çıktıysa ters şeritte olan kişiye suç vermeleri gerekir.
Sizin de bu şekilde park ederken dörtlülerinizi yakarak park etmeniz gerekir.
mucahitgoktasM
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Ters şeride girmenizden dolayı kusurun tamamını size vermiş olabilirler. Şeride ters şekilde park edilen araçlara bazen ceza yazıyor trafik polisleri. Kaskonuz varsa mini onarımdan yaptırmayı deneyebilirsiniz hocam. Trafik sigortanız karşı tarafın hasarını karşılar sadece.