Şimdi Ara

Madem kader varsa madem yaratıcı her şeyi biliyorsa bizi neden sınava tutuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

bir ayeti kırpıp yorum çıkarmak yanlış anlamak için yeter

beyyine suresini bir de bütün olarak oku linkte açıklamalara bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Daha açık mı ?
    Hocam ayetlerin hangisi daha doğruyu falan geçelimde maide 69 da inananlardan Allaha'a ve ahiret gününe inananlar için korku yoktur diyor yani ozaman Allaha ve ahirete inanmak direk islama inanmak değil mi zaten. Maide 69 da sonradan islama dönecekleri kast ediyor heralde ama beyinne 6 da direk kitap ehlinden ve müşriklerin ebedi bir şekilde cehenneme gidecekleri açık ve net bir şekilde yazılmış. Sizin netlik anlayışınız tam olarak nedir bilmiyorum ama attığınız ayet benim dediğime uydurulabilir ama sizin dediğinize uydurursak busefer beyinne 6 yalanlanmış oluyor.

Yani maide 69 da sonradan islama dönenlerden bahsediyor dersek beyinne 6 yine mantıklı oluyor ama yok maide 69 da yine yahudi hristiyan olsada Allaha inansa (bu nasil oluyor anlamadim zaten hristiyanlarin ve yahudilerin tanrisi diyelim) cennete girebilir korkucak bir şeyi yok dersek o zaman beyinne 6 ne güne duruyor.
    Allaha ve ahirete inanan kişi gibi davranan yani iyi olan insan demektir.Yoksa dediğin gibi zaten müslüman olur o kişi.Beyyine 6 vb ayetlerde islamdan haberi olduğu halde iyi olmayan kötü kişilerden bahsediliyor maide 69da islama dönme şartından vs bahsedilmiyor İyi insan olma şartından bahsediliyor ahirete inanan bir insan gibi yaptıklarının hesabını verecekmiş gibi düşünen bir insan kötülük yapar mı yapmaz.Aynen onun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

bir ayeti kırpıp yorum çıkarmak yanlış anlamak için yeter

beyyine suresini bir de bütün olarak oku linkte açıklamalara bak

Ayeti kırpmıyorum ayetin sonuç kısmını atıyorum. Öncesinde beyinne ayetinde apaçık bir delil gelmeden inanmadılar diyor ehli kitaba ve artık o ayette geldiğine göre hala iyi kalplide olsa hristiyan kalma imkanı yok arkadaşın dediği gibi bir hristiyan veya yahudinin. Zaten beyinne sureside çok sonradan gelmiş yani en son gelen geçerli oluyor çünkü ondan önce ehli kitap için zaten apaçık kanıtlar indirmişler indirdikten sonrada o günden sonra hala hristiyan vs. kalanlar için ebedi cehennem vardır diyor. Yani sonuçta benim dediğime çıkıyoruz şuanda iyi kalpli bir hristiyan falan olman sonsuza kadar cehenneme gideceğini değiştirmiyor internet çağındayız kuranı çok rahat herkes araştırabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.