Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
141.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: makturk42

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Ne büyük madenmiş bu.Zonguldakta bu kadar işçi var mı acaba? Bu kadar büyük bir maden ama çalışma şartları ilkel.

Denetlemeye memur yollanmış memur oturup çay içmiş
    Tıpkı tüfekleri tutukluk yapan askerlerinmizin katledildiği halde mke dekilerin çaylanması gibi
    TIPKI SENİN SAVUNDUĞUN GİBİ
    NE DİYORDUN MEMUR İŞİNİ HARFİ HARFİNE YAPMAK ZORUNDA DEĞİLDİR
    KENDİNİ KASMASINA GEREK YOKTUR RAHAT TAKILIR
    AL İŞTE

Seninle mi uğraşcağım ben ya? Git yaşıtlarınla tartış uğraşamam seninle.
    Memurlara gıcığın varsa memur olma.Git özel sektörde çalış bana ne?

Teyzem şöyle torpil yaptırır böyle sürdürür diyen hayalperest liseliymişsin sonradan gördüm
    Neyse kardeş sen haklısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adı üstünde " iktidar" ülkeyi yönetiyor. Siyaset yapmayın diyenler, Ak olmuş, Kara olmuş önemli değil, nasıl iyi gelişmelerde iktidar biz yaptık diyorsa, kötü olaylarda da biz sorumluyuz diyecek. İstanbul daki, Bodrum daki butik arazilerin hepsini bilip takip eden iktidar, bi zahmet binlerce işçinin çalıştığı yerlerdeki koşullar da bilecek ve iyileştirecek. Yapamadığında sorumluluğunu alacak. Kore deki feribot kazasından sonra oranın Başbakanı niye sorumlu benim diyerek istifa etti? Feribotu O mu kullanıyordu? Niye denizde kaza olabilir normaldir demedi? Zaten Titanic te batmıştı diye basın toplantısı düzenlemedi? Bizimki kadar zeki değildi de ondan değilmi? İnsanlık ayrı bir şey!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Silent Man

Sayı artmış hali nasıl? güncelleyebilir misiniz? @Elma

Sayfaları gezdim ancak şu ana kadar güncel bir açıklama yok yani resmi rakamlara göre hayatını kaybetmiş işçi sayısı 238. Söylentiler ise farklılık gösteriyor o konuda bir rakam yazmak yalan olur şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oheleme

quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

altlarda kalmasın bu resim sözde vatanseverler bi görsün.

+1.000.0000
  • quote:

Orijinalden alıntı: aBouT

bu ülkeye acıyorum hiçbir zaman büyük bir ülke olamıcaz hiçbir zaman düşünce konusunda saygılı olmayı bılemıcez. hiçbir zaman özgürlük kelimesinin anlamını bilemicez sanırım.

Şu devlet başkanın yaptığı acıklamaya bak ? Evet hiçbir zaman olamıcaz ...
  • Editledim. Diyecegini diyor basin aciklamasinda ama ruhsuz. O meydandaki konusmasindaki samimiyetinden eser yok. Savunma yaparken ki ictenliginden, duygusundan eser yok... Yaziklar olsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: byeblade

quote:

Orijinalden alıntı: Ainur

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ainur

quote:

Tüm akplili ecdatsızların bi belasını versede gorsek

Çok beklersin.

Alışmış bunlar

Sen giberini bi vuruşta yere sereceksin ama yapamıyosun işte

Ilk başta Türkçeyi öğren bu bir. Şu an tüm Türkiye yasta acılar üzerinden pirim yapan sizsiniz. Birsey olsa da iktidari eleştirsek diye.

Sen kimsin sonradan gorme

Yav he he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucabor

quote:

O işçilerin bi yakını olsam emin ol bende devlet malına zarar verirdim. Ama senin tek bildiğin yalamak olduğu için her türlü olaydan kendi partine pay çıkarırsın. Devam et yalayıcı.

kendi partisine kimin pay çıkardığı belli ayrıca o resmin partiyle alakası yok. biz yanlışa yanlış deriz başbakan çok kötü konuşmuş.

Parti tutmuyorum fakat bu olay bikaç ay sonra unutulacak aynı şeyler tekrar yaşanacak. Sandık dediler sandıkta hile yaptılar, hukuk dediler kendi adamlarını koydular. Kim hesap verecek bu kaza için ? Allahın takdiri diyolar Allaha dava mı açacaz ? Nerde hakkını arayacak bu millet ? Sokağa çıktık vurdular. Bu ülkede hakkını aramak istiyosan yakıp yıkacaksın başka yolu yok. Kim ne derse desin.

Somaya bile Tomayla polis asker ordusuyla girdi benim hala korkum yok diyor particilik yapmıyorum evet ama anti-akp propagandası heryerde yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Ulan yazmayayim yazmayayim diyorum ama dayanamiyorum, kanim donuyor bu vicdansizligi gordukce. Arkadas bu adamin konusmalari nasil bir sacmalamadir? 1800 lu yillardaki maden kazasini ornek veriyor ve "amerikadan, avrupadan ornekler verdim, biz onlardan hala gerideyiz ama halimize sukur" diyor. Trajedinin madurlarinin gonlune su serpecegine kalkmis "bu normal birsey" diyor. Yaziklar olsun!

"Biz bu olayin pesine dusecegiz, butun yargi surecini bizzat takip edecegiz! Sonuna kadar pesini birakmayacagiz! Hayatini kaybedenlerin geride biraktiklari devlete emanettir, cocuklari artik bizim cocuklarimizdir, esleri bacilari bizim namusumuzdur" desene be adam! Orda insanlarin ates dusmus yureklerine su serpsene! Hala neyin dik durma savasini yapiyorsun? Hala neyi savunuyorsun? Savunma yapma zamanimi yoksa bu milletin acisina ortak olma zamanimi su an? Yaziklar olsun!

EDIT: Simdi diyor ama dugunden sonra gelen kinayi kim ne yapsin? Meydanda baska konus basin aciklamasinda baska... Peh!

Adamların derdi koltuk, kendi ailelerine zarar gelmedikten sonra 200 veya 1000 madenci ölmüş umurlarında olmaz. Artık dikkat ederseniz sahte göz yaşları bile dökmüyorlar.

• Her fırsatta birbirinize giriyorsunuz. Herkes üzgün.
  • 787 işçi, 235 ölü, 80 yaralı,

0 istifa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: help21

Birileri istifa etmeli

Birileri değil birçokları istifa etmeli.
    Ama nerdeeee?
  • Marttan sonra yine birilerinin tasmalarını çözmüşler galiba, bu elim günde yazılanlara, küfürlere bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 14 Mayıs 2014; 18:22:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Allah tez zamanda yaptıklarını senden çıkarır inşallah, ne bir eksik ne bir fazla.
    Çocuklarından da çıkarır inşallah

yapan sizsiniz benden ne çıkarcak benim suçumu niye çocuklarımdan çıkarsın. gerçekler zor geliyor tabi sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmak istiyor diğer yanda kamu malını yokeden bir zihniyet bu zihniyet çizmesini çıkarmak isteyen üzerinden prim yapmaya çalışıyor.

Benim yakınım ölse değil ambulans devlet umurumda olmaz.Yemişim ambulansını insanlar morgta bekliyor cevap veren yok.Ailenden birini feda et yoksa bakanların hepsi ölecek desinler hepsini öldürün bana ne derim.

• Ne yazacağımı bilemiyorum, acımız oldukça büyük. Hayatını kaybeden, komada olan ve kaza zedelerin ailelerine DUA etmekten başka çare gelmiyor elimden :(

Orada çalışan, hayatını kaybeden ya da hayatını kaybetmiş birinin yakınıda olabilirdik. Her ne kadar ekmek parası için olsada bu hepimizin mücadele ettiği bir yaşam tarzı. Bazı tarzlar ise gerçekten çok büyük bir cesaret ve onur meselesi gerektirir. Bizler doğal seçimi yaparken, onlar hayatlarını hiçe sayarak bu riske bir nevi bizim için giriyorlar. Bizim için orada çalışıyorlar aslında. Onlar olmasa bu kömür nereden gelecek ti? Onlar olmasa kışın nasıl ısınacağız? Sıcak yuvamızda, sobabımızın başında yemeğimizi yer, çayımızı yudumlarken onlar orada o karanlık yer altında mücadele içindeler. Yazacak birşey bulamıyorum, duygularımı yansıtmaktan ve DUA etmekten başka.

Ya Rabbim, hayatını kaybeden kardeşlerimize, abilerimize cennet kapılarını aç, onlara cennetinin en iyi köşesinden yer ver, onları şehitlik mertebesine yükselt. Geride kalan, yaralı ve komadaki abilerimize, kardeşlerimize acil şifalar ver, gözü yaşlı analarımıza, bacılarımıza, abilerimize ve kardeşlerimize, en büyük sabırları ihsan eyle.. (Amin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 14 Mayıs 2014; 18:43:59 >

• bu sene kömür yerine ne dağıtacaklar acaba.
  • https://twitter.com/liselibirligi/status/466585889939148800/photo/1

240 insan 1.300 lira maaş uğruna pisi pisine öldü. İktidar günah çıkartmak için yalandan Soma'ya gitmiş. Geçiniz bu işleri. Her ay bir skandal veya bir facia çıkıyor. Umarım alayından çıkar bunların acısı.
  • Katliamın, yaralı bir emekçinin "çizmem sedyeyi kirletmesin" sözüne yapılan atıfla, sınıfsal içeriği boşaltlıp, duygusallaştırılıp, burjuva anlamda dramatize edilmesine izin vermemeliyiz. Bu sulu göz küçük burjuva "hümanizmi" kalıpları içinde değerlendirilemez. Bu, katliamın emek sömürü boyutunun ve sınıfsal özünün unutturulmaya çalışılmasıdır. Bilimsel soğukkanlılığımızı yitirmemeli, sınıfın mücadelesini sınıf kiniyle devam ettirmeliyiz!
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.