Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
141.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapılması gerekenler öncelikle işletmenin sorgulanmasıdır.

işletmenin sorgulanması sonucu işletme alınabilecek her türlü önlemi almış ise boşa işletme ve iktidara(denetleyene) yüklenmenin bir anlamı yoktur.

Eğer işletme gereken önlemleri almamış ise öncelikle işletmeye sonrasında denetleyene(iktidara) yüklenilebilir.

Kişisel görüşüm;
    İzlediğim kadarıyla ayrıntıya girmeden söyleyebilirim ki gerekli önlemler alınmadığı için böyle bir facia oluşmuştur.

Bu sebeple işletme ve denetleyen(iktidar yani hükümet-akp ) bu işin sorumlusudur.
    Akp yi sevebilirsin ama yanlışa da yanlış diyelim.
    Savunulacak bir tarafı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: windows1907

benim anlamadığım nokta o lanet olası madende yangın söndürme tüpleride mi yokmuş ?

Gerçi bu da soru mu,olsa zaten söndürüp çıkarlardı.

Ne söndürme tüpü dostum normalde trafoda otomatik söndürme olmak zorunda. Ama çalışma bakanı çıkmış eksiklik bulamadık diyor hala.
  • Sırada ne var gerçekten merak ediyorum. Bunları başımıza yönetici diye getiren arkadaşlar neyi bekliyorsunuz daha. Bunlara rağmen ülke gelişiyor diyor musunuz hala?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

helal olsun başbakana acının kalbine yolculuk yapmış her şeyi göze alarak

şerefsiz insanların hayvanlar gibi böğürmesine aldırmadan işçinin emekçinin olduğu her yerde kendini göstermiş

sana oy vermeyen eller kırılsın

sana dil uzatan köpek soyları hak ettikleri sona tez varsın

sen gelmiş geçmiş benim gözümde en büyük lidersin

senin artıların eksilerinden fazla

madende vefaat edenlerin ailelerinin başı sağolsun

IQ eksilerde sanırım anlıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

manisada tayyibin saklandığı süper marketi basmışlar doğru mu ?

Oradan çıkmadımı zaten?

Ben bilmiyorum görüntüleri görmedim.

https://pbs.twimg.com/media/Bnmwe-UIUAAlopB.jpg şöyle bir ss var

• Ya arkadaş, yazmak istediğim, söylemek istediğim o kadar fazla cümle var ki... Elim gitmiyor; yazamıyorum, boğazım düğümleniyor; söyleyemiyorum. Biz bu adamların ellerine nasıl düştük? Bu nasıl bir vicdansızlıktır ? Bu nasıl bir doyumsuzluktur? Allah hepinizin sonunu acı çektirdiğiniz bu insanlara göstersin inşallah. En büyük dileğim bu. Ayrıca inanın bana, orada hayatını kaybeden her insan için, aileleri ne hissediyorsa, onları hissediyorum. Nasıl bir acıymış ki bu, vicdanı olan tüm halkımın yüreğini kavuruyor. Yüreğimiz öyle bir tutuştu ki, sönmüyor.
  • imzanı eklemeyi unutmuşsun ..... KLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 14 Mayıs 2014; 18:28:41 >
  • Başbakanın yaptığı konuşma fiyaskoydu ne yazık ki.Peki neden ?

1)Sanki kazayı haklı çıkarır gibi olağandır olur her yer de tarzı , 1800 lerden verdiği çok ucube çok kötü bir örneği gördük."Bakın amerika derken bile 1906 da olması" çok fiyaskoydu tek kelime.
    2)Bunlar olağan şeylerdir bu olayın fıtratında var açıklaması da 2 nolu fiyasko cümlesi oldu.Ne yani ölmek ne zaman bişeyin fıtratında oldu da insanoğlunun haberi yok ? Acayip fiyasko ötesi bi cümle daha.
    3)Orda bağıran gençlerin göz altına alınması.İnsanların acıları çok büyük ne yapçaklar güllerle mi karşılamasını bekliyordunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 14 Mayıs 2014; 18:29:42 >
  • quote:

şerefsiz insanların hayvanlar gibi böğürmesine aldırmadan işçinin emekçinin olduğu her yerde kendini göstermiş

İlk 6 ay anne sütü şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

öncelikle allah ölenlere rahmet kalanlarına da sabır ihsan eylesin.çok kötü.
    bu ülke depremler gördü 1 kerede 50 binden fazla insan kaybettiğimiz oldu baştaki yönetimler depremi durdurabildi mi?hadi o imkansız peki depremlerde ölümler olmasın diye önlemler alındı yaptırımlar uygulandı mı?hadi onu da geçtim ihmali olanlar cezalandırıldı mı?1.derece deprem bölgesine deniz kumu ile eksik demir kullanarak bina yapıp göz göre göre ölümlere yol açan müteahhit ,bunlara izin veren belediye ve devlet görevlileri ceza aldı mı?ülke başbakanı istifa etti mi?bakanlar?
    bırakalım artık hikaye yazmayı.biz böyle bir milletiz,birşeyde önlem alınması için başımıza kötü şeyler gelmesi gerekiyor ondan sonra akıllanıyoruz.bazen sözde kalıyor ondan sonra bile.mesele akp mhp chp meselesi falan değil.kafa yapımızı değiştirmemiz lazım.hükümet istifa etsin demek komik kaçar ama önce sorumlular bulunup cezalandırılsın suçları varsa sonra da enerji bakanı efendi efendi istifa etsin.yerine çok adam bulunur bulunmaz hint kumaşı değil.ortalama bir bakan işte.

Bende bloklusun sırf bu konu hakkında yorumunu merak ettiğimden baktım, şaşırttın beni. Hala vicdan ölmemiş.

Çünkü İçten içe biliyor tüm sorumluluğun hükümete ait olduğunu o yüzden "akp,chp,mhp meselesi değil "diyor yoksa vicdana geldiği fln yok

• quote:

• Allah acil şifalar versin
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    hocam su hattı olmayan köye çamaşır makinası dağıtmış insanlar bunlar elbet dağıtacak birşey bulurlar.
  • 200 yıl önceki olayı bugün koltuk sevdası uğruna kullanan başçalanın sonu unutmasın ki 2 yıl önce kaddafi 12 yıl önce saddam 22 yıl önce ferdinand marcos unki gibi olacak
    türk kimliğinden utanır hale geldik 250 aileyi babasız bıraktınız 250 ailenin kapısı akşam çalınmayacak 250 ana baba evladına sarılamayacak halkına bir köpek kadar değer vermeyenler umarım en büyük acıları tadarlar yapacağınız üç kuruşluk rutin kontrol yapamıyorsanız doldurdukları ayakkabı kutularından ödenek çıkartsınlar rantınız batsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: caractare

quote:

Orijinalden alıntı: Sevdalınız Komünisttir

Katliamın, yaralı bir emekçinin "çizmem sedyeyi kirletmesin" sözüne yapılan atıfla, sınıfsal içeriği boşaltlıp, duygusallaştırılıp, burjuva anlamda dramatize edilmesine izin vermemeliyiz. Bu sulu göz küçük burjuva "hümanizmi" kalıpları içinde değerlendirilemez. Bu, katliamın emek sömürü boyutunun ve sınıfsal özünün unutturulmaya çalışılmasıdır. Bilimsel soğukkanlılığımızı yitirmemeli, sınıfın mücadelesini sınıf kiniyle devam ettirmeliyiz!

zavallı....

Adam gayet doğru konuşmuş emekcinin işçinin hakkini savunmaliyiz.Klavyeden agliayarak olmuyor o isler sağlam sendika liderleri lazim örgütlü bir şekilde greve baslanmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: windows1907

benim anlamadığım nokta o lanet olarası madende yangın söndürme tüpleride mi yokmuş ?

Gerçi bu da soru mu,olsa zaten söndürüp çıkarlardı.

Kardeş o trafo patlayınca zaten 150-200 metre yakının da kim varsa anında hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ufak bir patlama sanmayın.

Artı oksijenin tükenmesi , karbonmonoksit gazını ve yoğun dumanı da eklersek sadece çıkış noktalarına yakın olanlar ve trafodan uzakta bulunanların kurtulma ihtimal vardı bana göre.
  • http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/192212/boyle-seyler-fitratta-var-demek-icin-1800lere-gitmek

Şu konuşmada neden M.Ö. 2550 yılında yapılan piramitlerde ölen 400 işçiden örnek vermiyor b oçbakanda 100 yılcık önce olmuş kazalardan örnek veriyor anlamadım.
  • Kusura bakmayın ama soma halkının başbakanı yuhalamasını veya teşkilat binasını harap etmesini tasvip etmiyorum, çünkü siz seçtiniz onları.%68 ile nerdeyse akp kalesi haline getirdiniz.Kızmaya hakkınız YOK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Almanya dünyanın en büyük kömür rezervine sahip, Türkiye ise 28'inci sırada... İki ülkede meydana gelen kazalar ve ölüm sayıları

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı)

• Başbakanın örnek verip bakın normaldir hep oluyor dediği 1800lü yıllarda ne oldu ;

Telefon, plak, daktilo, asansör icat edildi.
    Kuduz aşısı bulundu.
    Mustafa Kemal Atatürk henüz doğmamıştı...
    Neptün gezegeni keşfedildi...
    Yunanistan bağımsızlığını ilan etmişti.
    Fransızlar cezayiri osmanlıların elinden aldı.
    Napolyon kendini imparator ilan etti.

Bu dönemde olan kaza ile 2014 yılında olan kazayı bir tutup normal göstermeye çalışan, zihniyeti 1800lerde takılı kalmış insanlar tarafından yönetiliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Mayıs 2014; 18:34:25 >
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.