Şimdi Ara

Maden Sularındaki Asit Doğalmı Sunimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ramazanda gün içindeki susuzluğu tuttuğu için çok daha fazla maden suyu içmeye başladım (sahurda 3-4 şişe) fakat asidin mideme zarar vermesinden korktuğum için önce iyice çalkalayıp asidini yok ediyorum sonra içiyorum. Bu arada da aklıma bir soru takıldı acaba maden suları kaynaktan çıkarken mi böyle asitli oluyor yoksa tatının acayip oluşundan dolayı rahat içilsin diye mi sonradan karbondioksit katarak asitli hale getiriyorlar bilmiyorum. Sorunun cevabını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Maden Suyunda Asit yoktur...Sonradan ilave edilirse karbondioksit Gazı O na SODA denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 16 Ağustos 2010; 17:47:02 >
  • Demek istediğim ağza gelen asidimsi tat
  • quote:

Orijinalden alıntı: AfterFxMania

Demek istediğim ağza gelen asidimsi tat

karbondioksit Gazı
  • O asit midene su gibi gelir iç gitsin.
  • karbondioksit asidiktir.yinede mideyi çok rahatsız edecek kadar değil. soda alırken doğal mineral suyu (kendinden co2li) olmasına dikkat edin. kızılayı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

karbondioksit asidiktir.yinede mideyi çok rahatsız edecek kadar değil. soda alırken doğal mineral suyu (kendinden co2li) olmasına dikkat edin. kızılayı tavsiye ederim.

karbondioksit Asit Değil Gazdır. Karbonik asit gazı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MADEN SUYU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    İyot ve Tuz Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • suni ama bildiğim kadarıyla pek zararı yok. maden suyunun içindeki bazı maddeler bir süre kullanılmadığında çökme yapıyormuş ve görüntüsü kötü oluyormuş. o yüzden gaz basıyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

quote:

karbondioksit asidiktir.yinede mideyi çok rahatsız edecek kadar değil. soda alırken doğal mineral suyu (kendinden co2li) olmasına dikkat edin. kızılayı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Gaz diye asit olamıyo he

ok
  • bi yerde bazı maden sularının kaynağından çıkarken karbondioksit gazı ile birlikte çıktığını okudum bazılarında ise sonradan ilave ediyorlarmış acaba hangileri doğaldır. Kızılayın tadı zaten çok hoşuma gidiyor acaba en doğalı o mu ?
  • Arkadaşım maden suyu karbondioksik gazıyla beraber doğal olarak çıkar
    sodaya ise sonradan yapay olarak karbondioksik eklenir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemeinat98 -- 17 Ağustos 2010; 10:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: promise89

Tabiki suni, doğal olsa maden suyunun gazı hiç kaçmaz, maden suyunu 1 saat açık tut gazının kaçtığını görürsün...

DOĞAL OLANLARDAKİ O GAZ HİÇ BİTMEZ BU KONUDA KATILIYORUM HATTA MADEN SUYU AL BİRAZ İÇ YARISINDA Bİ KENARA KOY 1 SAAT SONRA İÇTİĞİNDE DAHA AZ Bİ GAZ GELİCEKTİR AĞZINA İŞTE O DOĞAL OLANIDIR KAÇMAYAN.

BİR NEVİ MİNERAL SEVİYESİ DÜŞÜK MADEN SUYU PİYASADAKİLERİN ÇOĞU ÜSTÜNE EKLEME YAPIYOLAR BEKLETTİĞİN DE DOĞAL OLARAK İÇİNDE KALAN.
  • Bizim köyde maden suyu var akıyor.İlk gittiğimde normal soda-maden suyu gibi sanmıştım ama bizim içtiğimiz daha ağır .
  • ben şii diye biliyorum
  • quote:

Maden Suyunda Asit yoktur...Sonradan ilave edilirse karbondioksit Gazı O na SODA denir.

İbret complate..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.