Şimdi Ara

madende ölenler neden şehit oluyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
2
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çünkü hüküm bu şekilde. bütün enkaz altında kalanlar (maden göçüğü, depremzede farketmez). benzer nedenlerden dolayı mesela karnı ağrıyarak ölen de şehit oluyor. tabi göçük altında kalan herkes şehit olmaz. imanı olması lazım vs.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir. Bu yüzden kendisine saygı duyuyorum. Onun inanc meselesi kendini, benim inanç meselem de beni bağlar. Atatürk'ün hayatı incelendiğinde islam dini ve peygamberini öven kesitlere de rastlanır.

Atatürk tartışmasını açan sizsiniz. Bu konuda devam etmek istemiyorum.

Sizle yazismamizin çıkış noktası "Şehitlik kurumu çağdışıdır" açıklamanız üzerineydi.

Üstelik bu forumda moderatorluk yapıyorsun. Sana cevap verdiğim yazımda araya biri girerek muslumanlara şu sözü söyledi. "Siz müslümanlar bu ülkeyi siyasal islamınızla pislettiniz. Kendi ilkelliğinizi güzelim topraklarımıza getirdiniz. Ben söyleyeyim hem ilkelsiniz hem de çağdışısınız."

Forumun hali ortada. Denecek bir şey kalmamış. Bu konu biter başka bir konuda yine yanlış bulduğuma cevap veririm. Onun içinde tartışmayı bitiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Dinde tedbirsizlik ve denetim eksikliği sonucunda ölenler şehit sayılır diye bir madde var da biz mi bilmiyoruz?

• halil altın H kullanıcısına yanıt

Peki. İyi günler dilerim.

Bu arada alıntıladığınız mesaj kaldırıldı. Kolay gelsin.

Sizede iyi gunler.

Alintiladigim mesaji şikayet etmedim. Belki iki yıl olmuştur forumdaki hicbir mesajı şahsıma ve inancima hakaret edilsede şikayet etmiyorum.

• Tüm meslek mensupları iş esnasında ölünce şehit sayılsın o zaman. Böyle bir saçmalık var mi?

Mesajımı niye siliyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi dinlerini siyasete alet edip eline dini kitap alıp oy isterler, oy vermezseniz cennete gidemezsin derler. Bunu yapınca da dininizi siyasete karıştırmayın diyince suçlu biz oluyoruz, mağdur olanlar bunlar oluyor. Böyle devam edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Hadisleri reddeden dinden çıkar hükmü de hadislerden geliyor değil mi? Hadisleri bırakmadan dini yaşayamazsın. Madem onun bunun laflarıyla ibadet edecez, o zaman kuran niye var? O zaman buyur ben de hadis vereyim. Ahir zaman gelir, kuranı tanıyan kalmaz, cemaat hadislerde boğulur. Hadi buyur bu da hadis o zaman.

İlaveten, ehli sünnet peygamberi taklit edenlerse o zaman peygamber hangi olaydan sonra madencileri şehit ilan etmiş? Bir anlat da takipçilerini kontrol edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Ekim 2022; 14:10:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Sahih hadisleri reddeden dinden çıkar hükmü hadislerden gelmiyor benim anlaması sorunlu arkadaşım, İslam'ın beş şartından ilki direkt Hz. Muhammed'i Allah'ın elçisi olarak kabul etmek zaten. Sen elçinin sözlerini kabul etmezsen dinden çıkarsın. Böyle düşük zekalı gibi konuşacaksan hiç alıntılama beni, direkt blok çakarım 

• salih_47 kullanıcısına yanıt
    Ayetlerden hadislere güvenin ve dinleyin anlamı çıkmıyor. Buharinin kitabı çoo güvenilirse o zaman kuran güvenilmez mi? Bu sapkınlık ne zaman son bulacak? İslamı yok etmek için mi hadis saçmalığı çıktı? Muhammed'ten 300 sene sonra yaşayan adam hadis yazıyor, siz de ağlayarak tapıyorsunuz aaa Allaaaaah diye. Bunun hesabını nasıl vermeyi planlıyorsunuz öldükten sonra? Kandırıldık mı diyeceksiniz yoksa? Buhari kendi gözüyle görüp de mi anlatmış Muhammet neler söyledi, neler yaptı diye?

Benim düşüncesi kıt kardeşim, islam da peygamberleri elçi kabul edin şartı var, peygamberlerden sonra yazılan 1 milyon hadise sapkınlıkla bağlanın diye bir şart yok. Hadisleri peygamber yazmış sandığınız için sapkınlıktasınız siz. Hadi bana söyle, madenciler şehit ilan edilir diye bir uygulamayı peygamber mi yapmış yoksa hadis mi yazmışlar 1000 sene sonra? Yoksa ayet mi inmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Ekim 2022; 14:23:39 >

SAHİH HADİS SAHİH HADİS SAHİH HADİS SAHİH HADİS

her neyse, güle güle 

• Bak kelime-i şahadeti reddetmiş olurmuşuz hadislere inanmazsak. Görün ey ahali, ey cemaati müslimiin! Sizleri nasıl da hadislerle kandırmışlar ve şimdi kurana dönmenizden tir tir korkarak nasıl da uydurup algı kasıyorlar. Kelime-i şahadette sanki kurandan 1000 yıl sonraki insanların yazdığı şeylere şehadet etmeniz gerekli diye bir ibare varmış hahaha :D

Bunları kandırırken bu hadisler peygamberin sözü demişler ve kendi zehirlerini pompalamışlar, şimdi adamlar hadise inanmayı peygamberi kabul etmek sanıyor :D

Öyle bir şey olsa açık ve seçik ayet inerdi karışıklık olmasın diye. İnsanlar rahatça anlasın diye ayet inerdi elçim öldükten sonra onun ehli sünnetinin yazacağı hadislere güvenin diye bir ayet yoksa kimse kusura bakmasın hadise falan inanmak olmaz. Hadisleri peygamber yazmadı kimse kimseyi kandırmasın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Ekim 2022; 14:30:44 >
    Öncelikle haddinizi bilin yok sapkınlıkmış yok saçmalıkmış. Eğer Allah'a inanıyorsanız bu söylediğim ayetlerden ne anladığınızı söyler misiniz merak ediyorum. Yoksa sadece o dönemki insanlara mı hitap ediyor? Yok evrensel ise bizim onu örnek almamız ne şekilde olacak?

Muhammed senin asker arkadaşın mı? İnanıyorsan Muhammed diyemezsin inanmıyorsan ayrı tabi. Şayet senin gibi inananlara göre Muhammed sadece bir insan onunla da bir alakamız falan yok geldi tebliğ etti gitti onu unutsak da olur yani değil mi?

Bak yazdığım metnin aşağısında ne söyledim okudun mu merak ediyorum. Şayet o ayetleri doğru anladıysan Peygamberimizin sözü olma iddiası ihtimali taşıyan bir şey için heyecanlanma lazım onu bir kere önemsemen lazım ama maalesef sizin yaptığınız tam bir terbiyesizlik.

Bundan sonra ne dedim bak iyi OKU: "O HADİSLERİ KURAN VE AKIL SÜZGECİNDEN GEÇİRMEK GEREK dedim. Artık senin dinin sana benim dinim bana.

Hocam hadisin sahih olduğunu tam olarak asla kanıtlayamayız mesela buharı şöyle bir hadis aktarır: şeytan zart diye osurur. Bunu Allah'ın elçisinin dediğine nasıl inanayım Peygamberin sözlerini inkar dinden çıkar ama sahih zannettiğimiz hadislerin büyük kısmının peygamber sözü olduğunu sanmıyorum.

• akifakif32 A kullanıcısına yanıt

Aradan o kadar yıl geçmiş nasıl bu kadar güvenilir olduğuna inanıyorlar bende onu anlamlandıramıyorum.

• Aslında ben çoğunu bir propaganda aracı olarak görüyorum

• akifakif32 A kullanıcısına yanıt
    sorularla islamiyet
    SAHİH HADİS » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/sahih-hadis

Bir hadisin sahih olması çok zor. Buhari'de yüzbinlerce hadisten sadece 7 bin civarı sahih olarak işaretlenmiş. Ayrıca Buhari'nin derlemelerinin tamamı sahih değil ki kitabında bölümlere ayırıp belirtiyor. Sahih olanlar gerçekten doğru, ağır araştırma ve kurallar sonucu eklenmiş. Sahte olması imkânsız resmen 

Buhari bazı hadislerin sahih gereksinimlerini karşılamadığını ama doğru olma ihtimali yüksek olduğunu düşündüğü için bu hadisleri ayrı bölümde toplamış.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.