Şimdi Ara

Mafia 2 Rusça Dil Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür arıyorum türkçe yamayı buldum ve doğru olarak söylenildiği gibi kurdum.Fakat oyun hala rusça nasıl düzeltebilirim bu sorunu ne yapmam gerek

• Bende internette uzunca bir süre çözüm arasamda dişe dokunur bir çözüm bulamadım oyun klasörünü karıştırırken birkaç deneme yanılma ile aslında çok basit olduğunu fark ettim, oyunçevirinin yamasını kullandığını varsayarak hareket ediyorum ki eğer kullanmıyorsan onu kullanmanı öneririm çünkü ben onu kullandım ve ona göre anlatıyorum.

Dosya kopyala yapıştır sistemi ile olmadığı için yama, bir kurulum ile karşına geliyor olmalı. Ancak bu kurulum Mafia II/pc/sds_en klasörünü baz alarak yapıyor ve oyunun kurulu olmadığı herhangi bir klasörde gerçekleştirilemiyor. (Bir boş klasöre yamayı kurup kopyala yapıştır yapmayı düşünmüştüm)

Yapacaklarına gelirsek; öncelikle daha önce yamayı kurmayı denediysen Mafia II/pc/ klasörü içerisinde sds_en ve sds_ru adında iki klasör göreceksin "sds_en" sen yamayı kurduğunda oluşturulmuş bir klasör, "sds_ru" ise oyunun kendi dilinin olduğu klasör. Yamayı kaldırsan bile "sds_en" içi dolu bir biçimde orada durmaya devam ediyordur. Yamayı kaldır ve klasörden kurtul ve "sds_ru" klasörünün ismini "sds_en" ile değiştir ve kurulumu tekrar gerçekleştir. Oyuna girdüğünde menünün (DLC'ler yüklü ise ilgili kısımlar hariç) Türkçe olduğunu göreceksin. Ayarlar bölümünden altyazıyı etkinleştir.

DLC ler kurulu ise oyunçevirinin DLC için de ayrı yaması olması lazım.

Yine varsayım üzerinden giderek oyunun altyazı ve menüsü değil konuşma dilinin de Rusça olduğunu düşünüyorum ve sanırım bu yamayı kurmayı tamamladığında da menü ve altyazılar Türkçe olsa da konuşma dili malesef Rusça kalacak diye düşünüyorum. :(

umarım yardımcı olur.
  • keremlegolas K kullanıcısına yanıt
    Bende internette uzunca bir süre çözüm arasamda dişe dokunur bir çözüm bulamadım oyun klasörünü karıştırırken birkaç deneme yanılma ile aslında çok basit olduğunu fark ettim, oyunçevirinin yamasını kullandığını varsayarak hareket ediyorum ki eğer kullanmıyorsan onu kullanmanı öneririm çünkü ben onu kullandım ve ona göre anlatıyorum.

Dosya kopyala yapıştır sistemi ile olmadığı için yama, bir kurulum ile karşına geliyor olmalı. Ancak bu kurulum Mafia II/pc/sds_en klasörünü baz alarak yapıyor ve oyunun kurulu olmadığı herhangi bir klasörde gerçekleştirilemiyor. (Bir boş klasöre yamayı kurup kopyala yapıştır yapmayı düşünmüştüm)

Yapacaklarına gelirsek; öncelikle daha önce yamayı kurmayı denediysen Mafia II/pc/ klasörü içerisinde sds_en ve sds_ru adında iki klasör göreceksin "sds_en" sen yamayı kurduğunda oluşturulmuş bir klasör, "sds_ru" ise oyunun kendi dilinin olduğu klasör. Yamayı kaldırsan bile "sds_en" içi dolu bir biçimde orada durmaya devam ediyordur. Yamayı kaldır ve klasörden kurtul ve "sds_ru" klasörünün ismini "sds_en" ile değiştir ve kurulumu tekrar gerçekleştir. Oyuna girdüğünde menünün (DLC'ler yüklü ise ilgili kısımlar hariç) Türkçe olduğunu göreceksin. Ayarlar bölümünden altyazıyı etkinleştir.

DLC ler kurulu ise oyunçevirinin DLC için de ayrı yaması olması lazım.

Yine varsayım üzerinden giderek oyunun altyazı ve menüsü değil konuşma dilinin de Rusça olduğunu düşünüyorum ve sanırım bu yamayı kurmayı tamamladığında da menü ve altyazılar Türkçe olsa da konuşma dili malesef Rusça kalacak diye düşünüyorum. :(

umarım yardımcı olur.

• Oyun orjinal ve Steam'de ise ustune sag tiklayip ozelliklerden dili degistir. Bende de fransizcaydi oyle degistirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu biraz hortladı ama çözümü anlatayım.

Oyunu önce ingilizce yapıyoruz, bunun için 'mafia 2 easy russian to english' başlıklı sitedeki adımı uyguluyoruz.

Oyun çeviri yamasını kuruyoruz, bu yama sds_en içinde oluyor bunu masaüstüne kes yapıştır yapıyoruz. Daha sonra sds_ru isimli dosyayı sds_en haline çeviriyourz. Masaüstündeki yamamızı kopyalayıp sds_en adına çevirdiğimiz yere yapıştırıyoruz ve sorun çözülüyor.

Dlc yaması için de aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir yıllar sonra mafia2 oynayacak olanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökbörüü -- 4 Temmuz 2019; 13:10:38 >
  • ben şimdi çekçeydi ben çekçeden ingilizceye çevirdim ama türkçe olmuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gta 1 Türkçe Yama
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.