Şimdi Ara

mafia da physX için 470 mi 460 mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Teslaman

Evet eğer Physx tam sürümde de böyle olursa s.çmıştır. Demoda Physx namına hiçbirşey yok. Sadece gerçekci cloth ve yokolmayan parçacıklar geliyor açılınca. Ben Ati kartımla bile Physx açıp rahatca oynayabiliyorum. Ki açmasam bile duvarlar parçalanabiliyor, ateş ettiğim tahta maddeler fizik kurallarına göre kırılıyor, camlarda öyle. Hiçbişe anlamadım ben bu işten. Gerçi oyunun formatı tam sürümde çok değişicekmiş bakalım ne lucak tam sürümde.

Aramıza(physx'in overhyped ve overrated olduğunu düşünenler) hoşgeldin arkadaş...
  • birçok önemli oyunlarda olduğu gibi Mafia II'de de hayal edilen PhysX efektleri yok, PhysX hayalleri yine gerçeklere yenildi.

bu durum bir kez daha oyun şirketlerinin ve programcılarının ekran kartı üreticilerinin değil son kullanıcılarının ve oyuncularının yararına çalıştıklarını ıspatlamakta. eminim bir çok PhysX'ı yere göğe sığdıramayan hızlı ve çok bilgili kullanıcıyı çok üzmüştür bu durum zira her oyun çıkışından önce bu tür gereksiz PhysX propagandası yapılır. sonra da kendileri bile PhysX'i kapatıp oynarlar yeterince katkısı olmadığı için ama çıkıpta efendi gibi hatalarını da kabul etmezler...

Mafia II yapımcılarına PhsyX gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdikleri için teşekkürler.
    bundan sonra açılacak PhysX konuları için ibret olsun (tekrar tekrar)...

• Ama bence yinede erken konuşmamak lazım. Oyunun tam sürümünün çok farklı formatta olacağını yazan yazıyı gözümüze sokmaya çalıştlar demoda. Ama şu anki haliyle rezillik. O kadar reklamı 2-3 partikül ve cloth efekti içinmi yapmışlar.
  • 5970 kullananlar yada kullancaklar menüden physx apex high yapmayın size tavsiye onun dışında 5970de 100civarı fps alırsınız grafik vs çok hoş mekanlar güzel yüz modellemeleri çok iyi patlama efektleri hoş silah tutuş kısmı hoşuma gitmedi okadar.ev içi dekorlar ayrıntılar çok bayağı uğraşılmış

bu arada oyunda dev ve tekrarlanır şekilde nvidia reklamları gözden kaçmıyor tam bir nvidia yapımı oyun ama ekran kartı üreticisini değil oyuncuları düşüncek parayıda nvidia değil

kızılay veriyor çünkü...

physx efektlerini tam detaylıca ati kullanıcıları nasıl görüyor anlamış değilim sanırım bunu başaranlar var aramızda boşuna nvidia kartı alanlar var demek neyse bilmeden yorum yapmak atmak tutmak serbestmi konuda beyler?

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

5970 kullananlar yada kullancaklar menüden physx apex high yapmayın size tavsiye onun dışında 5970de 100civarı fps alırsınız grafik vs çok hoş mekanlar güzel yüz modellemeleri çok iyi patlama efektleri hoş silah tutuş kısmı hoşuma gitmedi okadar.ev içi dekorlar ayrıntılar çok bayağı uğraşılmış

bu arada oyunda dev ve tekrarlanır şekilde nvidia reklamları gözden kaçmıyor tam bir nvidia yapımı oyun ama ekran kartı üreticisini değil oyuncuları düşüncek parayıda nvidia değil

kızılay veriyor çünkü...

physx efektlerini tam detaylıca ati kullanıcıları nasıl görüyor anlamış değilim sanırım bunu başaranlar var aramızda boşuna nvidia kartı alanlar var demek neyse bilmeden yorum yapmak atmak tutmak serbestmi konuda beyler?

http://forum.donanimhaber.com/m_30122244/tm.htm

serbest...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK SITH -- 11 Ağustos 2010; 7:49:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Oyunda PhysX'i kapattım efektler yine var etraftaki tahta nesneler, duvarlar parçalanıyor, araba hasar alıyor. Tamam PhysX ile detaylar artıyor ama bu oyunda katkısı fazla değil. Kapattım fps dahada yükseldi full ayarların şimdi daha fazla keyfine varıyorum.

ben şimdi bunun altına sayfalarca yorum yazabilirim ama tamamen zaman kaybı olur.
    kimin ve neyin ne olduğu gayet açık ortada, bazıları kabullense de kabullenmese de.

ne demişler "anlayana sivri sinek saz..." anlamayanları zaten boş verin, durumları belli...

"nVidia kartların en büyük avantajı PhysX'dir...ama onu oyunda kapatsanız daha da iyi olur" ezici arguman buna denir ve ben bile bunu alkışlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ağustos 2010; 8:12:54 >

• Şu physx muhabbeti de baydı artık.

Neyzen Tevfik yaşayaydı da güzel bir dörtlük dizeydi şu physx için. (Mesela "Leyla" şiirindeki gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Şu physx muhabbeti de baydı artık.

Neyzen Tevfik yaşayaydı da güzel bir dörtlük dizeydi şu physx için. (Mesela "Leyla" şiirindeki gibi)

Onu aratmak istemem.

...
    Ben deli miyim, Physx için Nvidia kart edineyim,
    Ben Nvidia fanatiği miyim ki; Physx için bu kadar performans kaybedeyim,
    Millet Physx için forumlara üşüşmüş,
    Ati'yi de..., Nvidia'yı da....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 11 Ağustos 2010; 11:57:15 >

• bn ekran kartını değiştiricem 3850 ekran kartıyla gayet akıcı oynadım oyun dedikleri kadar kasmıyor tam sürümde ne kadar değişebilir allah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    ...
    Ben deli miyim, Physx için Nvidia kart edineyim,
    Ben Nvidia fanatiği miyim ki; Physx için bu kadar performans kaybedeyim,
    Millet Physx için forumlara üşüşmüş,
    Ati'yi öpeyim, Nvidia'yı da dikeyim

• tek 480 physx için yeterli değil mi yani? çift kart mı olması gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: resetit

tek 480 physx için yeterli değil mi yani? çift kart mı olması gerekiyor?

Yeter de physx açılınca bazı oyunlarda fps çok düşüyor, GTX480 ile oyun oynuyor keyfinden uzaklaşıyorsun. GTX480 in yanına bir tane 9500GT/GT220 gibi ucuz kart alıyorsun, hem phsxy açık hem de fazla fps kaybı olmadan oynuyorsun.
  • Fizik hesaplamaları için hemde o en son çıkan oyunlar için P4 işlemciler bile yeterli olur.Nvidia Ageia firmasını satın alarak başına sadece kendi ismini koymuştur.Fizik hesaplamalarını yaptırmak için ekran kartını kullanmak yerine yazılımına ekran kartına göre çalışma muhabbeti koyulmuştur çalışması hala işlemci üzerinden devam etmektedir. Buda yeni oyunlarda güncel olan versiyon istemiyle oyuncuları daha üst seviye kart almaya itmek için akıllıca ve basit bir yöntemdir.460 veya 480 kullanman bir fark getirmeyecektir en fazla 3-5 FPS ve sadece yazılımsal bir oynama "tabi bu fps benim görüşüm"
    Yoksa benim gibi Ati ekran kartları sahipleri için Nvidia'nın ana sitesinde Ageia firmasının Nvidia'ya katılmadan önceki sürümlerini kullanmamız tavsiye edilir ki o sürümlerde hiçbir oyunu desteklemiyor bu ara.Bu destek olmadığından dolayı Ati kullananlar fizik hesaplamalarını açamayacağı gibi o oyunu oynayamaz bile..Buda yazılımsal bir yolla X oyunda Ati kullanıcılarının oyun oynamasını engelleme olduğundan Nvidia'nın başını yakar herhangi bir dava açımında.Umarım anlaşılır anlattım.Ati kullananlar bile Nvidia Physx ile benzer performanslar alabilirler.

Dipnot : Nvidia fizik hesaplamaları açıldığında oyunlarda öyle bi FPS düşüşü sağlanması için uğraşmış ki eski fizik kartlarının FPS düşürme performansını bile geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 14 Ağustos 2010; 17:58:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

quote:

Orijinalden alıntı: resetit

tek 480 physx için yeterli değil mi yani? çift kart mı olması gerekiyor?

Yeter de physx açılınca bazı oyunlarda fps çok düşüyor, GTX480 ile oyun oynuyor keyfinden uzaklaşıyorsun. GTX480 in yanına bir tane 9500GT/GT220 gibi ucuz kart alıyorsun, hem phsxy açık hem de fazla fps kaybı olmadan oynuyorsun.

Pshyx için 9500GT/GT220 alıp GTX 480 ile oyunlarda kullanacaksan at sen o GTX 480i çöpe. Pshyx efektleri ve akıcılık bir arada olsun diyorsan main kart bir yana, fizik statüsündeki kartın da sağlam olması gerekir. Bununla ilgili Annihilator sanıyorum ki teknik anlamda bir açıklama yapmış ve rakamlar üzerinden FPS dengesini belirtmişti. Güçsüz bir fizik kartı FPS üzerinde blokaja neden olur, bu da alınan FPSı ve akıcılığı etkiler.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 13 Ağustos 2010; 18:10:29 >

• arkadaşlar bende bişi sormak istiyorum şuan elimde ati hd5850 var pshyx den faydalanmak için Ecs P45T-A Black anakartıma bir adet nvidia 9600gt vb. bi kart taksam kullanabiliyormuyum sürücülerde sorun çıkıyomu kısacası iki farklı firmanın kartı aynı makinada çalışıyomu böyle bişiyin imkanı varmı varsa kartı alıcam cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekniker_xXX

arkadaşlar bende bişi sormak istiyorum şuan elimde ati hd5850 var pshyx den faydalanmak için Ecs P45T-A Black anakartıma bir adet nvidia 9600gt vb. bi kart taksam kullanabiliyormuyum sürücülerde sorun çıkıyomu kısacası iki farklı firmanın kartı aynı makinada çalışıyomu böyle bişiyin imkanı varmı varsa kartı alıcam cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Eğer 1. kartın ATI ise modlu sürücü kullanman gerekiyor. Gerekli sürücüleri kurduktan sonra patch yaparak bu işi hallediyorsun.
    ATI+nvidia (physx) kurumu nasıl yapılır burada gerekli bilgiler var.
    http://physxinfo.com/news/category/hybrid-physx/

• quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

quote:

Orijinalden alıntı: tekniker_xXX

arkadaşlar bende bişi sormak istiyorum şuan elimde ati hd5850 var pshyx den faydalanmak için Ecs P45T-A Black anakartıma bir adet nvidia 9600gt vb. bi kart taksam kullanabiliyormuyum sürücülerde sorun çıkıyomu kısacası iki farklı firmanın kartı aynı makinada çalışıyomu böyle bişiyin imkanı varmı varsa kartı alıcam cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Eğer 1. kartın ATI ise modlu sürücü kullanman gerekiyor. Gerekli sürücüleri kurduktan sonra patch yaparak bu işi hallediyorsun.
    ATI+nvidia (physx) kurumu nasıl yapılır burada gerekli bilgiler var.
    http://physxinfo.com/news/category/hybrid-physx/

ilgin için sağol arkadaşım evet 1. kartım ati anladıgım kadarıyla her iki kartıda takıp nvidia için 257.21 ve üstü sürücüyü yükleyip sonra "PhysX-mod-1.04ff.rar" içindeki patch i yükleyip kullanabiliyorum başka ekstra bi işlem yapmıyorum dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

Oyunda PhysX'i kapattım efektler yine var etraftaki tahta nesneler, duvarlar parçalanıyor, araba hasar alıyor. Tamam PhysX ile detaylar artıyor ama bu oyunda katkısı fazla değil. Kapattım fps dahada yükseldi full ayarların şimdi daha fazla keyfine varıyorum.

ben şimdi bunun altına sayfalarca yorum yazabilirim ama tamamen zaman kaybı olur.
    kimin ve neyin ne olduğu gayet açık ortada, bazıları kabullense de kabullenmese de.

ne demişler "anlayana sivri sinek saz..." anlamayanları zaten boş verin, durumları belli...

"nVidia kartların en büyük avantajı PhysX'dir...ama onu oyunda kapatsanız daha da iyi olur" ezici arguman buna denir ve ben bile bunu alkışlarım...

O mesajı neden ve ne zaman yazdığımıda biliyormusun, demo'nun çıktığı ilk gün oyun bölümünde PhysX sürücüsünde sorun olduğunu bilmezken yazdım. Sonradan ayrıntılı yapılan testlerde oyundaki fizik efektlerinde bir kısıtlama olmadığı, PhysX'in var olan efektleri geliştirdiği görüldü, bu kendini daha çok gerçekçi partikül efektlerinde gösteriyor. Oyun PhysX medium'da iken bile ani fps düşüşleri ile takılıyordu oynamak mümkün değildi, bu durumda kapatarakda oynanabilir demek istedim. Sorunun demo yüklenirken içindeki PhysX sürücüsünü yüklemediğinden dolayı olduğu ortaya çıktı ve yeni sürücü ile çözüldü. Sonradan performans artışı ile ilgili ss'de koydum, kalite farkıda ortada. Herkez biliyor neyin ne olduğunu merak etme, biz forumda çok kişiyi 6 ay önce yaptıkları yorumlardan dolayı çok alkışlamıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Ağustos 2010; 21:56:28 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.