Şimdi Ara

mafia da physX için 470 mi 460 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

en son physX detayları için 480 isteniyo mafia da açıklanan ama 460 nasıl olur oyunda

• Hem physx açıp hem performansta düşüş yaşamak istemiyorsan physx için ayrıca bir ucuz nvdia kart kullanmanı tavsiye ederim.
    9500GT/9600GT/GT220 civarında bir kart yeterli olur. 2.el alırsan daha bir f/p olur. Düşün ben batman de HD4870x2+9800GT ile physx high da tek GTX480 i yakalıyordum.
    256bit özel soğutuculu GTX460+GT220 ile physx, cuda içeren oyunlarda tek GTX480 i yakalarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

Hem physx açıp hem performansta düşüş yaşamak istemiyorsan physx için ayrıca bir ucuz nvdia kart kullanmanı tavsiye ederim.
    9500GT/9600GT/GT220 civarında bir kart yeterli olur. 2.el alırsan daha bir f/p olur. Düşün ben batman de HD4870x2+9800GT ile physx high da tek GTX480 i yakalıyordum.
    256bit özel soğutuculu GTX460+GT220 ile physx, cuda içeren oyunlarda tek GTX480 i yakalarsın.
    Oyunun demosu ayın 10 unda piyasada olucak. Biraz daha bekleyip hep birlikte PhysX ve diğer fps testlerini görücez 10 undan sonra. Nvidia için çok önemli bir dönemeç bu PhysX açısından. 400 serisinin PhysX te başarısının 200 serisine göre çok daha fazla olucağından bahsedip durdular.

• quote:

Orijinalden alıntı: disorderpunk

Oyunun demosu ayın 10 unda piyasada olucak. Biraz daha bekleyip hep birlikte PhysX ve diğer fps testlerini görücez 10 undan sonra. Nvidia için çok önemli bir dönemeç bu PhysX açısından. 400 serisinin PhysX te başarısının 200 serisine göre çok daha fazla olucağından bahsedip durdular.

Alıntıları Göster
    Arkadaş kendini oyuna kaptırmışsın iki tane teneke yuvarlanmış iki tane bayrak dalgalanmış vs kimin umrunda..

hemde ne karşılığında 1000 liralık ekran kartının %30 performansı karşılığında; yani 300 lira...

physx'in bu kadar iyi reklamı yapılmasa pazarlanmasa kimsenin umrunda olmazdı..

boş iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Arkadaş kendini oyuna kaptırmışsın iki tane teneke yuvarlanmış iki tane bayrak dalgalanmış vs kimin umrunda..

hemde ne karşılığında 1000 liralık ekran kartının %30 performansı karşılığında; yani 300 lira...

boş iş.

Alıntıları Göster
    hocam pc de oyun oynamak kimine göre hobi tarzı bişeydir bunu boş bulanlar için tabiki bişey denemez ama öyle arkadaşlarım var hepimiz 20 yaşımızı geçeli 3-6 sene oluyor hala oyun oynuyoruz bu bir zevk meselesi zaten bizim gibi pc de oyun oynayanlar olmasa adamlar batar dünyada bizim gibi kaç tane var kimbilir sitede 3 way sli yapanlar var gtx 480 le ne için yaptın dendiğinde oyun için diyolar ben o kadarına gerek duymam abartı o parayı sokağa atmaktan başka bişey değil lakin arkdaşın verdiği örnek harikaydı showstopper41 in dediği gibi physX için ucuz bi kart birde gtx 460(ki zaten alıcam bu kartı) çok daha iyi olacak ha ben tartışma olsun diye açmadım konuyu sadece merak ettiğim gtx 460 çok başarılı bir kart ve oyunun sistem gereksinimleri açıklandığında phsyX için 480 gerekiyor denmişti zaten ben o kadar para verebilecek birisi değilim ekran kartına 460 lada aynı efektler yakalanabilirmiydi benm sorum başka açıdan yaklaşanlar olmuş teşekkürler

• quote:

Hem physx açıp hem performansta düşüş yaşamak istemiyorsan physx için ayrıca bir ucuz nvdia kart kullanmanı tavsiye ederim.
    Sayın Abim şu physX olayından bir türlü anlamıyorm bu konuda bilgili olduğunuzu gördüm.
    Bende gtx295 var ben oyunlarda physX kalitesi almak için sade başına bu kart yetmez mi yoksa yanına bir tane daha mı alayım...
    Birde aynı kart ile bir tane daha gtx295 alsam physx mi mantıklı,yoksa SLI mı yada physX yapmaya bir tane daha gtx295 fazlamı sonuç siz ne dersiniz en iyisi için bütçe sorun değil

• quote:

Arkadaşa aynen katılıyorum.9 serisi bir kart al çok pahalı olmadan 9500-9600 onu sadece physx amaçlı kullan,birde yanına 460 yada 470 gayet yeterli olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

quote:

Arkadaşa aynen katılıyorum.9 serisi bir kart al çok pahalı olmadan 9500-9600 onu sadece physx amaçlı kullan,birde yanına 460 yada 470 gayet yeterli olur

Alıntıları Göster
    Bu physx için kart kullanmak nasıl oluyor? Slı yapıp bir tanesini physx ile mi görevlendiriyorsunuz?

Bende de 8800gt var, işimi görür mü?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Khorgan

Bu physx için kart kullanmak nasıl oluyor? Slı yapıp bir tanesini physx ile mi görevlendiriyorsunuz?

Bende de 8800gt var, işimi görür mü?

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    sanırım öyle yapılıyor sli yapılıp birini physX e atıyorsunuz diye biliyorum yanlız gtx 295 i sat yerine 480 al bütçe sorun değilse hatta 295 dursun onu physX e atarsın bi tane 480 al dx 11 de oynarsın win 7 işletim sistemiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayor

sanırım öyle yapılıyor sli yapılıp birini physX e atıyorsunuz diye biliyorum yanlız gtx 295 i sat yerine 480 al bütçe sorun değilse hatta 295 dursun onu physX e atarsın bi tane 480 al dx 11 de oynarsın win 7 işletim sistemiyle

Alıntıları Göster
    bende gainward 9600 gt var, ilerde gainward 460 almak istiyorum. nasil sli yapip physx e ayarlayacam anlatan bir arkadas olursa sevinirim not psu 450 wat sli yaparsam yetmez herhalde !!

• quote:

boş iş.

Hee tabi 2 teneke 2 bayrak..

Bu oyunda Phyx'i kapattığında oyunu ot gibi oynadığınızda görürüm sizi. Nvidiacı dğeilim hatta ati kullanıyorum. ama bu kadarda saçmalamayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 4 Ağustos 2010; 22:01:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

quote:

boş iş.

Bu oyunda Phyx'i kapattığında oyunu ot gibi oynadığınızda görürüm sizi. Nvidiacı dğeilim hatta ati kullanıyorum. ama bu kadarda saçmalamayın..

Al sana bir video göstereyim, physx var ve yok kıyaslanmış, adamın karnı ağrımış physx i gösterecem diye;

soruyorum sana, gerçekten bu kıytırık efektler %30 - %40 performans kaybına değer mi?

sizde bu kafa olduktan sonra nvidia yeni kıytırık efektler üretip kartların performansını düşürür, yeni kart aldırır..

nitekim al : 32x Anti-Aliasing, 8den sonrası neişe yarar...

http://forum.donanimhaber.com/m_36606698/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

boş iş.

Al sana bir video göstereyim, physx var ve yok kıyaslanmış, adamın karnı ağrımış physx i gösterecem diye;

soruyorum sana, gerçekten bu kıytırık efektler %30 - %40 performans kaybına değer mi?

sizde bu kafa olduktan sonra nvidia yeni kıytırık efektler üretip kartların performansını düşürür, yeni kart aldırır..

Alıntıları Göster
    TURK SITH arkadaşım mantıklı geldi 8x den sonrası ne işe yarar ekran 22''de hiçbir iş görmez verdigin adresteki yazıyı okudum bilgi sahibi oldum artık bende kendime gerek yok diyorum katılıyorum
    benim kartım gtx295 32x zaten ama bu yazılanlar kafamı karıştırdı.
    Yok 2 tane olsun yok yanına koy physx olsun gibi ne oluyor acaba dahamı kaliteli olur dedim okuyunca anladım ki bence 8x iş görüyorsa daha fazlası satış politikası

• quote:

quote:

quote:

boş iş.

İşte burayı anlamıyorsunuz. Physx'de kırılan ve yeri değişen parçalar hiçbirşekilde oyunda yok olmaz. Örnek Bad Company'de bir binayı indirdiğin zaman yere dökülen parçaları yok olur. Yok olmasa bile etkileşime giremezsin. Böyle olduğu için GPU hesap yapmak zorunda kalmaz. Ama gösellik kaybı olur. Physx'de bu olay olmadığı için ekran kartı performansı düşer ve bence değer..

Yanlış video'yu koymuşsun. Bide buna bak. Sonuna kadar izle. Özellikle Scarecrow sahnesine bak bakayım oyun nasıl physx kapalıyken odun gibi oluyomuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 4 Ağustos 2010; 23:53:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

boş iş.

İşte burayı anlamıyorsunuz. Physx'de kırılan ve yeri değişen parçalar hiçbirşekilde oyunda yok olmaz. Örnek Bad Company'de bir binayı indirdiğin zaman yere dökülen parçaları yok olur. Yok olmasa bile etkileşime giremezsin. Böyle olduğu için GPU hesap yapmak zorunda kalmaz. Ama gösellik kaybı olur. Physx'de bu olay olmadığı için ekran kartı performansı düşer ve bence değer..

Yanlış video'yu koymuşsun. Bide buna bak. Sonuna kadar izle. Özellikle Scarecrow sahnesine bak bakayım oyun nasıl physx kapalıyken odun gibi oluyomuş.

Alıntıları Göster
    @Teslaman

Seninde anlamadığın şu; hayatta herşeyin bir getirisi vardır, bir de bunun karşılığı yani götürüsü vardır. Örneğin et yersin

vücudunda toksin birikir gibi... peki physx'in getirisi götürüsünü karşılıyor mu?

Şimdi nvdia bu şirketi alıp physx i pompalamadan önce de oyunlarda fizik vardı, bkz. http://en.wikipedia.org/wiki/Havok_%28software%29

sonrada var bkz gta4 vs,

Benim karşı olduğum nvidia'nın oyun geliştiricilerine para yedirip (bil bakalım bu para kimden çıkacak) kıytırık efektleri abartıp, karşılığında da

kartları süründürmesidir. Üst düzey bir kartta iki makyajlanmış efekt bu kadar performansı düşürüyorsa (bkz. aşağıda), buna mühendislikte dizayn hatası

denir, ama malesef kapitalist sistem sayesinde çoğu zaman pazarlama ve reklam ,dizayn ve mühendisliğin önüne geçmiştir.

• quote:

@Teslaman

Seninde anlamadığın şu; hayatta herşeyin bir getirisi vardır, bir de bunun karşılığı yani götürüsü vardır. Örneğin et yersin

vücudunda toksin birikir gibi... peki physx'in getirisi götürüsünü karşılıyor mu?

Şimdi nvdia bu şirketi alıp physx i pompalamadan önce de oyunlarda fizik vardı, bkz. http://en.wikipedia.org/wiki/Havok_%28software%29

sonrada var bkz gta4 vs,

Benim karşı olduğum nvidia'nın oyun geliştiricilerine para yedirip (bil bakalım bu para kimden çıkacak) kıytırık efektleri abartıp, karşılığında da

kartları süründürmesidir. Üst düzey bir kartta iki makyajlanmış efekt bu kadar performansı düşürüyorsa (bkz. aşağıda), buna mühendislikte dizayn hatası

denir, ama malesef kapitalist sistem sayesinde çoğu zaman pazarlama ve reklam ,dizayn ve mühendisliğin önüne geçmiştir.

Alıntıları Göster
    Şu verdiğin teste göre getirisi gayette iyi. 54 FPS, getirisinie göre çokda iyi. Zaten 60 FPS üstüne çıktığını değerlere bakmadan anlayamazsın. Sorununuz burada işte. FPS delisisiniz. Görselliği hiçe sayıyosunuz. Duvarların kırıldığı yerlerde parçaları yok olmayıp birde üstüne ağırlığı ve boyutuna uygun şekilde çevre ile etkileşime giriyor diyorum, hayvan gibi görsellik görüyoruz diyorum ama hala FPS'de kalmışsınız. Sence bu yokolmayan parçaları tek ekran kartı nasıl tek tek hesaplasın ? Şu testteki alınan FPS bile çok iyidir bence. Yani bu Crysis'in kasmasını optimizasyon hatası gösterip kötülemek gibi birşey. Bana göre Crysis nasıl günümüz sistemleri için nextgen yapıya sahipse, Phsyx'de ileri teknoloji olduğu için şu an ki ekran kartlarına büyük gelmektedir.

Herneyse Mafia 2'de belli olur Phsyx'in önemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 5 Ağustos 2010; 0:54:43 >

• quote:

Şu verdiğin teste göre getirisi gayette iyi. 54 FPS, getirisinie göre çokda iyi. Zaten 60 FPS üstüne çıktığını değerlere bakmadan anlayamazsın. Sorununuz burada işte. FPS delisisiniz. Görselliği hiçe sayıyosunuz. Duvarların kırıldığı yerlerde parçaları yok olmayıp birde üstüne ağırlığı ve boyutuna uygun şekilde çevre ile etkileşime giriyor diyorum, hayvan gibi görsellik görüyoruz diyorum ama hala FPS'de kalmışsınız. Sence bu yokolmayan parçaları tek ekran kartı nasıl tek tek hesaplasın ? Şu testteki alınan FPS bile çok iyidir bence. Yani bu Crysis'in kasmasını optimizasyon hatası gösterip kötülemek gibi birşey. Bana göre Crysis nasıl günümüz sistemleri için nextgen yapıya sahipse, Phsyx'de ileri teknoloji olduğu için şu an ki ekran kartlarına büyük gelmektedir.

Alıntıları Göster
    Sayın arkadaşım okudukça kafam karışıyo.peki bende gtx295 var.
    Ozaman bu kartta çift gpu var harici fizik kartına gerek varmı bilgi verirseniz sevinirim.

• quote:

Dikkatimi çekti de...

%60'a yakın performans düşüşünü başarılı bulmuşsunuz. Neye dayanarak? Ortalama kare/saniye başarımına bakarak. Peki minimum kare/saniye oranına baktınız mı? Onu da geçelim, 60 kare/sn üzeri önemsiz demişsiniz; katılıyorum. Ancak çözünürlüğe dikkat ettiniz mi? 22" monitör kullanan bir kimse Physx kapalı iken en son çözünürlükte yavaşlama olmadan oynayacakken, Physx açıldığında çözünürlüğü düşürmek zorunda kalacak. Hatta bu da yetmezmiş gibi hissedilebilir yavaşlamalar yaşayacak. Sanıyorum ki oyunun akıcılığı, fizik efektlerinden daha önemlidir.

Dikkatimi çeken ilginç bir nokta daha var. Siz Physx'i oldukça iyi bir fizik motoru olarak değerlendiriyorsunuz ancak bunun için ikinci bir kart olması gerektiğini savunuyorsunuz. Nvidia, Physx'i satın alıp da reklam yapmaya başladığında, "artık ek bir karta gerek yok, ekran kartı ile fizik hesaplamaları mükemmel seviyeye ulaşacak" diyordu. Şuan ise Nvidia'nın tam anlamıyla istediği kullanıcı profilini oluşturmaktasınız. Peki neden böyle diyorum? Bu sorunun cevabı dikkatimi çeken diğer bir hususa ilişkin yapacağım açıklamada olacak.

Crysis gelecek nesil için midir, optimizasyon sorunu mu vardır; ayrıca tartışılabilecek bir konudur. Ancak Physx'i tartışmaya gerek yoktur. Physx'in gelecek nesil için olduğunu söylemişsiniz ama daha geçen gün Nvidia yetkilisinin biri Physx'in eski x87 kodlarını kullandığı için altyapısının berbat durumda olduğunu söylemiş ve bu sebeple de performansın olması gereken seviyeden çok daha düşük olduğunu dile getirmişti. Yani Physx gelecek nesil için hazırlanmış ya da gelecek nesle uygun olan bir fizik motoru değildir (Fermi mimarisi ile yaşanan %60 performans kaybı en büyük göstergesidir). Peki Nvidia bunu çözemez mi? Hele ki kendine yazılım firması diyen! bir firma. Çözebilir. Ancak çözmek istemez. Neden? Çünkü sizin, yeni bir kartı meşru görmenizi ister. Yani 2. bir Nvidia kartı almanızı. Bu sebeple siz tam olarak Nvidia'nın istediği kullanıcı profilini oluşturuyorsunuz (daha doğrusu tüketici).

Can alıcı bir noktaya daha değinelim de tam olsun. Crysis gelecek nesil için demişsiniz. Ancak kullandığı işlemci gücü, geometrik hesaplama gereksinimi gelecek nesil için olmadığını gösteriyor. Hatta Crysis dx10 için bile önemli değildir, zira dx9 üzerine yazılmış olan CryEngine2'yi kullanır. Crysis'in konumuzla ne alakası var derseniz, oradaki fizik efektlerine dikkat çekeceğim. Siz Physx dışındaki fizik motorlarının gpu'ya yük bindirmemek amacıyla etrafa dağılan parçaların vs. silindiğini, yok olduğunu söylemişsiniz. Crysis'te böyle bir durum yoktu diyebilirim. Ağacı budayın, parçalarıyla düşman kovalayın. Aynı şekilde varili düşmana fırlatıp, üstünde patlatın... Bir benzeri de GTA4'te. Peki bu oyunlarda fizik hesaplamaları için ayrı bir kart mı gerekiyor? Hayır. Oysa Mafia II'de Physx efektleri için gtx480 yanına gtx280 öneriliyor. Evet... Physx'e başarılar diliyorum.

Mafia II'nin çıkmasına gerek kalmadan anlaşılır durum ama, anlayana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 5 Ağustos 2010; 4:12:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Sayın Abim şu physX olayından bir türlü anlamıyorm bu konuda bilgili olduğunuzu gördüm.
    Bende gtx295 var ben oyunlarda physX kalitesi almak için sade başına bu kart yetmez mi yoksa yanına bir tane daha mı alayım...
    Birde aynı kart ile bir tane daha gtx295 alsam physx mi mantıklı,yoksa SLI mı yada physX yapmaya bir tane daha gtx295 fazlamı sonuç siz ne dersiniz en iyisi için bütçe sorun değil

gtx 470 al asıl gücü o verir gtx 295de physx atarsın tüm yükü alır ortaya güzle 2li çıkar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Dikkatimi çekti de...

%60'a yakın performans düşüşünü başarılı bulmuşsunuz. Neye dayanarak? Ortalama kare/saniye başarımına bakarak. Peki minimum kare/saniye oranına baktınız mı? Onu da geçelim, 60 kare/sn üzeri önemsiz demişsiniz; katılıyorum. Ancak çözünürlüğe dikkat ettiniz mi? 22" monitör kullanan bir kimse Physx kapalı iken en son çözünürlükte yavaşlama olmadan oynayacakken, Physx açıldığında çözünürlüğü düşürmek zorunda kalacak. Hatta bu da yetmezmiş gibi hissedilebilir yavaşlamalar yaşayacak. Sanıyorum ki oyunun akıcılığı, fizik efektlerinden daha önemlidir.

Dikkatimi çeken ilginç bir nokta daha var. Siz Physx'i oldukça iyi bir fizik motoru olarak değerlendiriyorsunuz ancak bunun için ikinci bir kart olması gerektiğini savunuyorsunuz. Nvidia, Physx'i satın alıp da reklam yapmaya başladığında, "artık ek bir karta gerek yok, ekran kartı ile fizik hesaplamaları mükemmel seviyeye ulaşacak" diyordu. Şuan ise Nvidia'nın tam anlamıyla istediği kullanıcı profilini oluşturmaktasınız. Peki neden böyle diyorum? Bu sorunun cevabı dikkatimi çeken diğer bir hususa ilişkin yapacağım açıklamada olacak.

Crysis gelecek nesil için midir, optimizasyon sorunu mu vardır; ayrıca tartışılabilecek bir konudur. Ancak Physx'i tartışmaya gerek yoktur. Physx'in gelecek nesil için olduğunu söylemişsiniz ama daha geçen gün Nvidia yetkilisinin biri Physx'in eski x87 kodlarını kullandığı için altyapısının berbat durumda olduğunu söylemiş ve bu sebeple de performansın olması gereken seviyeden çok daha düşük olduğunu dile getirmişti. Yani Physx gelecek nesil için hazırlanmış ya da gelecek nesle uygun olan bir fizik motoru değildir (Fermi mimarisi ile yaşanan %60 performans kaybı en büyük göstergesidir). Peki Nvidia bunu çözemez mi? Hele ki kendine yazılım firması diyen! bir firma. Çözebilir. Ancak çözmek istemez. Neden? Çünkü sizin, yeni bir kartı meşru görmenizi ister. Yani 2. bir Nvidia kartı almanızı. Bu sebeple siz tam olarak Nvidia'nın istediği kullanıcı profilini oluşturuyorsunuz (daha doğrusu tüketici).

Can alıcı bir noktaya daha değinelim de tam olsun. Crysis gelecek nesil için demişsiniz. Ancak kullandığı işlemci gücü, geometrik hesaplama gereksinimi gelecek nesil için olmadığını gösteriyor. Hatta Crysis dx10 için bile önemli değildir, zira dx9 üzerine yazılmış olan CryEngine2'yi kullanır. Crysis'in konumuzla ne alakası var derseniz, oradaki fizik efektlerine dikkat çekeceğim. Siz Physx dışındaki fizik motorlarının gpu'ya yük bindirmemek amacıyla etrafa dağılan parçaların vs. silindiğini, yok olduğunu söylemişsiniz. Crysis'te böyle bir durum yoktu diyebilirim. Ağacı budayın, parçalarıyla düşman kovalayın. Aynı şekilde varili düşmana fırlatıp, üstünde patlatın... Bir benzeri de GTA4'te. Peki bu oyunlarda fizik hesaplamaları için ayrı bir kart mı gerekiyor? Hayır. Oysa Mafia II'de Physx efektleri için gtx480 yanına gtx280 öneriliyor. Evet... Physx'e başarılar diliyorum.

Mafia II'nin çıkmasına gerek kalmadan anlaşılır durum ama, anlayana...

Alıntıları Göster
    quote:

Çözünürlüğü düşürmek zorunda kalmıcak. AA'i kısması yeterli olucak. Çözünürlüğü arttırdıkca AA'in faydasının azalacağını biliyorusnuzdur herhalde ? Ayrıca bilmiyorum izledinizmi ama Mesut Çevik'in incelemesinde Fermi'nin teknolojilerinden biriside FPS sabitlemesi. Yani ani FPS düşmelerini engelleyen bir sistem koymuşlar. Buda oyuncuya akıcılıkta zora sokmuyor. (20 FPS altına düşerse o ayrı)

quote:

Evet, Physx motorunu beğeniyorum. Çünkü oyunda etkileşime girdiğim veya yukarıda da verdiğim örnekteki gibi hiçbir nesne yok olmuyor. O parçacıkların her birini hesaplamaya çalışan GPU'da doğal olarak çok işlem yapıyor ve FPS düşüşü oluyor. Bilmiyorum Batman'i Phsyx açıkken oynadınızmı. Ben yukarıdaki testtekine hemen hemen aynı ayarlarda oynadım ve oyun gayet iyi oynanıyor. Görsellik açısındanda FPS açısından da gayet iyiydi. Sadece bir yerde FPS düşmüştü oda benim yüzümden olmuştu. İlk bölümdeki bütün parkeleri kırmıştım. Bilmiyorum oyun içi Physx'li FPS bana rahat oynamamı sağlamıştı. 2. bir kart takmak zorunda kalmamıştı arkadaşım. Zaten 2. bir kartı takmanın mânâsı Phsyx kapalıyken ki FPS'ye yaklaşmak. Veya oyunları Benchmark için kullanmak demek. Ben tabikide 2. bir kart kullanılması gerek demiyorum. Ama 126 FPS'den 54'e düşmesi çok mantıksız değil. Sürüyle öğenin hesaplamalarını yapması yani.

quote:

Peki afedersiniz ama bu adamlar gerizekâlımı ki bu lafı söylüyorlar ? Bu bir firmanın kendisi ile çelişip kendi satışlarını baltalamak ve bunu duyup kartı alanları salak yerine koymak demek. Bunun kaynağını linklermisiniz ?

quote:

Ben zaten Crysis'te öyle birşey olduğunu söylemedim ki. Physx'de böyle birşey yok dedim. Havok bu hileyi sürekli kullanıyor zaten. Crysis'in kendine ait bi fizik motoru var hepimiz biliyoruz. GTA 4 Bullet Physics motorunu kullanıyor gerçi ama optimizasyon rezaleti var oyunda. Ayrıca Crysis'ide örnek vermişsin. Crysis'in sistemi ne kadar zorladığı ortada ki zaten Crysis'de oyun dosyalarından Fizik hesaplamalarını kapattığımızda FPS'de güzel bir artış oluyor.

Yine söylemiş olduğun şey g480 yanına g280 öneriliyor Physx için. 2 paragraf üstte Nvidia'nın tek kart ile Physx olayını yazmışsın. Bu adamlar yine kendisi ile çelişmiş oluyorlar. Bu para verdiğin adamın pot kırması gibi bişe o zaman.

Ben Nvidia'yı filan savunmuyorum. Zaten Nvidia'nın oyun firmaları ile anlaşıp Ati kartlarda zorluk çıkarmasını sağlıyacak kadar düşük bir firma. Ama bazı yaptıklarına cidden göz göre göre çamur atılıyor. Phsyx boş birşey değil. Oyun içinde olan Phsyx görselleri çok kaliteli. Yani düşünce mantığı güzel ama yanlış ellerde. Adamlar Physx'i kaldıracak kart yapamıyorlar veya senin dediğin gibi yapmıyorlar. Fakat Batman'deki Physx öğeleri gerçekten çok güzeldi. Evet PC'ye yükleniyordu, ki o kadar hesaplamadan sonra yüklenicek tabi. Ama oynanmıcak raddeye gelmiyordu. Buda o oyunda getirisinin iyi olduğunu gösterir. Ama Ati kullanıcıları bu efekti açamadığı için komplekse girip çamur üstüne çamurmu atıyo orasını bilemicem. Bende Ati kullanıcısıyım ama Physx'in oyun içi görsel mantığını beğeniyorum. Ama buna boş şeyler demek bariz saçmalık olur. Örnek olarak Crysis'deki fizik hesaplamalarını kapatın. Bakın bakayım oyun nasıl oduna dönmeye başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 5 Ağustos 2010; 5:23:11 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.