Şimdi Ara

MAGNAT MA 600 Entegre ampli ve MAGNAT QUANTUM 753 iki yollu hoparlör sistemim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı fikirdeyim ve katılıyorum...sistemi almadan önce kulaklık ve sonrasında bilgisayarın üzerindeki hoparlör sistemimden dinliyordum...bunlar bile bu tarz ağır işlenmiş dosyalarda mükemmel sesler veriyor...dosya boyutlarınız iyi ama ses dalgası formatı bence çok daha iyi...yani wav olarak kayıt etmek...denemişseniz zat en biliyorsunuzdur...ama flaclarda da sıkıştırmadan kayıt yapılıyrdu zannedersem...o zaman full olarak rip ediliyordu...o zaman wav denemenize gerek yok tabii. ben sıkıştırılmış flaclardan memnun değilim...dediğim gibi en güzel dinlemeler sizinle olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hifiadviser
    disclerinizi rwav 24-bit rip yapıp flaclardan çok daha üst düzey müzik dinleyebilirsiniz...çünkü flaclarınız 12-14 bit arasında olurken, wavlarınız 16 bit 44.1 khz den 24-bit 192 khz e çıkartıp tamamen kayıpsız dinlersiniz...

hifiadviser,

en son yazışmalardan sonra yazmayayım diyordum ama yazdıklarınız o kadar hatalı ki, forumda bu şekilde hatalı bilgiler doğru olarak bulunsun istemiyorum.

siz flac ın 12-14 bit arasında olduğu sonucuna nereden vardınız? flac bildiğiniz gibi kayıpsız bir sıkıştırma formatıdır, bitstringde değişiklik yapmaz. 8 kanalda, kanal başına 32 bit ve 655350Hz e kadar çalışabilir. dolayısı ile kaynak ne çözünürlükte ise hedefte o çözünürlükte olur.
    öte yandan "16 bit 44.1 khz den 24-bit 192 khz e çıkartıp tamamen kayıpsız dinlersiniz..." ne demektir? olduğu gibi bırakıp kayıpsız dinleyemez miyiz? aynı upsamplingi flac için yapamaz mıyız?

• Sisteminiz hayirli olsun. Magnat Ma-600 sanirim f/p sebebiyle epeyce satildi diye dusunuyorum. Yenetekleri fiyatina gore cok iyi. Bende Orhan dan bir sure alip denemistim ve forumda dusuncelerimi paylasmistim. Hatta Orhan la beraber toplu bir karsilastirma yapmistik, diger urunlerin arasinda hic kaybolmadi cihaz.

Aldiginiz bookself kasa yapisi ile detaylar da arti sagliyor lakin bas performansi daha az. Ben dinleme yaptigimda detaylarina hayran kalmistim ama bas yetersiz geldigi icin 600 serisi almistim. Magnat ve heco lar ozellikle avrupa ve rusya da bir hayli sevilen markalar. Turkiye de fiyat uygunlugu ile cogunlukla victa prime ve supreme serileri satildi ama quantum, edelstein ve celan serileri yurtdisinda bir hayli ovgu aliyor. Amiral gemilerindan hic bahsetmiyorum.

Cihazlari guzel gunlerde kullanmanizi diliyorum.
  • "kdundar" a katiliyorum. Sanirim flac formatini farkli anlamissiniz. Flac orjinal veriyi kayipsiz olarak daha kucuk boyutlarda tutumanizi saglayan bir codec tir. Elinizdeki veri eger 16 bit ise bunu flac ile 24 bir hale getiremezsiniz, sadece upsampling yaparsiniz ama bu verinin 24bit oldugu anlamina gelmiyor.
  • yeni sisteminiz hayırlı olsun.
    Magnat lar forum ortamında da son zamanların en gözde markası oldu.
    F/P olmasının yanında müzikal açıdan tatmin edici sonuçlar vermesi müzik kulağı olan birinden de bunları duymak güzel
  • teşekkür ederim zek...baslar bir booksheşf den oldukça hallice...benim için yeterli...ama sistemi büyütmek gerekse bir aktif subla yapılabilir...flac a gelince sıkıştırmadığınız sürece dosyalar tamdır ama müzik verisinin formatı flac değil wavdır...24 bit ile upsamplingin hiç bi alakası yoktur...biri üst örnekleme frekansını temsil eder diğeriyse ses frekansın matematiksel tanımını yapar...ve 16-bit olan bir veri her zaman -2 bit olarak okunur...yani 14+2 bit...bu 2-bir dipte gürültü verisinin tanımıdır...ama 24-bit gibi derin ve yüksek bir dinamik aralığına çevirdiğinizde bu 2 kayıp bit yerine yerleşir...dahası verilerin ana tabanı 22 bite kadar çıkar...ve enstrümanların kayıt edildikleri seviyelere kadar ulaşır...büyük bir senfoni en zirvede 113 dB şiddet üretebilir...ama en düşük piyano seviyesi 60dB kadardır...aradaki 53 dB dinamik ve 2 bit olan kayıpla tam 65 dB gibi bir dinamik düşüklüğe sebep olur.16 bit 96 dB ama 12 dB i gürültü iken 24 bit 144 dB ve gürültü oranı eksiğiyle 132dB e kadar düşer...bu seviyede çalınmış olan her enstrümanın bütün armonik tınıları büyüteçle bakılan belge gibi öne çıkar...hepsi bu...yani 24 bit dinamik ve gürültü kayıplarını çok indirger...upsampling ise verinin kesin tanımın oluşturmakta kullanılır ve 44100 defa taranan veri kesin tanımlanmış olur...üst örnekleme 96 ve 192 hatta 384 khz tabii ki definisyon için çok daha mükemmeldir...bu bilgileri videolardan da izleyebilirsiniz...yada zaten biliyorsunuzdur...paylaşımınıza çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hifiadviser -- 30 Nisan 2015; 13:11:24 >

• Tekrar merhaba,
    Yenilikler ile ilgili bilgi paylaşacağımı yazmıştım, kısa sureli ve stoklarla sınırlı yaz kampanyası var, arkadaşlarınızı da haberdar edin, kaçırmasınlar.
    İşte liste,
    yamaha RXV 477 899
    yamaha RXV 577 1699
    yamaha RXV 677 1899
    yamaha RXV 777 2299
    yamaha RXA 1040 3869
    yamaha RXA 2040 5199
    yamaha RXA 3040 7289
    denon AVRX 500 799
    denon AVRX 2000 1299
    denon AVRX 3000 2299
    denon AVRX 4000 3399
    pioneer sc-lx57 3999
    pioneer sc-lx77 4599
    pioneer sc-lx87 5999
    Amplifier- Stereo Receiver Model
    yamaha AS-201 799
    yamaha RN-301 1229
    yamaha RN-500 1619

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pelin Ltd. -- 30 Nisan 2015; 12:18:48 >
  • merhaba hunhun34...dosya boyutlarınıza baktığımda lp lerinizi rip etmişsiniz ve 24 bit 192khz kullanmışsınız galiba...ama bu boyutta tahminimce yüklü bir boyut iğne sürtünme ve plak yüzeyindeki tahribat gürültülerinin alanları...acaba daha sonra bu gürültü alanlarını yok etseniz dosyalarınız küçülürken dinamikleriniz ortaya çıkar mı diye düşündüm...hatta bu temizliği yapabilecek bir software kullanıyor musunuz? diye soracaktım...aslında biraz zaman alır ama çok keyifli sonuçlar çıkabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hifiadviser -- 30 Nisan 2015; 13:10:20 >
  • Değerli hobidaşlar,

Ben de kendi bildiğim kadarıyla şu wav, flac, bit derinliği, örnekleme frekansı ile ilgili konulara değinmek istiyorum.

Basitçe anlatmak gerekirse, sürekliliği olan bir sinyali örneklemek için öncelikle bu sinyalin t anında bir fotoğrafını çektiğimizi düşünelim. Şimdi elimizde bu sinyalin ilgili anı elimizde örneklenmek üzere duruyor. Örneklemek için iki değere ihtiyacımız var biri örnekleme frekansı yani saniyede kaç örnek alınacak, diğeri bit derinliği yani alınacak örneğin karşılığı kaç referans değer arasından seçilecek. Bu fotoğrafı bir tabloya oturtalım yatay eksen örnekleme sayısı yani zaman, dikey eksen kaç adet referans örnek arasından seçilecek yani genlik olsun. Basitçe aşağıdaki gibi düşünülebilir.

örnekleme frekansı diye belirtilen kısım, 32 khz, 44.1 khz, 48 khz, 88.2 khz, 96 khz, 176.4 khz, 192 khz, şeklinde devam eder. aslında mantığı çok basittir, 44.1 khz ve 48 khz in katları şeklinde ilerler. 44.1 khz x2 katı 88.2, 48 khz in 96 khz gibi. veya x4, x8 gibi.
    bit derinliği ise 8 bit, 16 bit, 24 bit, 32 bit diye bahsedilen kısımdır. Referans değerler hesaplanırken 2 üzeri bit sayısı kullanılarak bulunur, 16 bit için bu değer 65.536 dır. Tabi sinyalin pozitif ve negatif tarafını düşünürsek her bir yarı için bu değerin yarısı kadar alternatif arasından voltaj karşılığı hesaplanır. 24 bit içinde yine 2 üzeri 24 olarak hesap yapılabilir.
    iki değerin çarpımı çözünürlüğü verir.

şimdi mantıken ne kadar fazla örnek alır ve ne kadar fazla referans değer içinden değer seçersek sonuç o kadar iyi olur ancak örnekleme frekansı ile hassasiyet arasındada bir ilişki vardır, belli bir noktadan sonra hız artmasına rağmen hassasiyet düşer.

şu aşamada yaptığımız işlem nedir? analoğu dijitale çevirmek yani ADC dedikleri taraf. analog bir sinyali dijitale çevirdik ve sakladık. tabi burada bir kayıt ve mastering tarafı var birde kaydın herhangi bir medya formatına çevrilmesi işlemi. yani kayıt 24 bit 192 khz olarak yapıldıktan sonra hangi medyaya basılacağını göre filtre edilerek (downsampling) kullanıma sunulur. bu bağlamda aşağıdaki 2 bilindik format için çözünürlük detayları şu şekildedir.

Cd formatı kanal başına 16 bit ve 44.1 khz
    DVD-Audio kanal başına (max 2 kanal) 24 bit ve 192 khz veya 5.1 olarak 24 bit 96 khz olarak örneklenebilir. bu değerler üzerinde bir değer kapasite ve teknik açıdan mümkün değildir. yani benim elimde redbook cd ama 24 bit 96 khz veri içeriyor demek mümkün değildir. cd nin çözünürlüğü kanal başına 16 bit ve 44.1 khz dir.

elimizde dijitale çevrilmiş bir sinyal var ve bunu sistemlerimizden çalmak istediğimizde ADC işleminin tam tersini yaparak yani dijitalden analoğa çevirme DAC ile örneklenen veriyi zaman içinde voltaj karşılıklarına işleyerek tekrar analog sinyal haline dönüştürürüz.

Bu anlattıklarımın hepsi pcm - pulse code modulation örnekleme için geçerli, bir de güncel olarak dsd diye bilinen pdm - pulse density modulation var. (1 bit ve mhz bandında örnekleme) ondan şu an için daha limitli kullanmı var diye bahsetmedim.

şimdi kısa kısa bu detayların farkları, olumlu olumsuz yanları nedir bakalım.

1-quantization (sayısallaştırma) sırasında orjinal sinyalin üzerinden %100 verim ile örnek toplayamadığımız için sonuçta bir gürültü oluşur. bu gürültü diye tabir edilen aslında bir hata diyelim aşağıdaki resimde ana sinyal ve örneklenmiş hali ile dikmelerin arasında kalan boşluklardır.

16 bit örneklemede bu hata oranı daha yüksekken, 24 bit örneklemede dikeyde daha fazla referans noktamız olduğu için daha düşüktür ancak hiçbir zaman sıfır değildir.

2-dinamik aralığı basitçe anlatmak gerekirse örnek olarak bir orkestra içinde distorsiyonsuz olarak duyulabilecek en düşük ses ile en yüksek ses basıncı arasındaki açıklığı ifade eder. yani bir enstrüman 70 db, diğer bir enstrüman 90 db de çalıyorsa 20 db aralık içeriyor diyebiliriz. veya solo bir enstrüman 60 db de çalarken diğer tüm orkestra 110 db çalıyor ve biz hala 70 db yi ayrı şekilde bozulmadan duyabiliyorsak 40 db dinamik aralığın olduğu söylenebilir.
    dinamik aralık bit derinliğine bağlıdır bit derinliği arttıkça dinamik aralıkta artar. teorik olarak hesaplanması bit sayısı*6,02+1.72 db bir. 16 bit için 98 db, 24 bit için 146 db teorik maksimumlarını verir. dinamik aralık ile quantization noise arasında doğrudan bir bağ vardır, bit derinliği arttıkça quantization noise düşer dinamik aralık artar.

3-tabi ki bu dinamik aralığın teorik değerleri pratikte geçerli değildir. bunun sebebi bu konu başlığında iddia edilen gibi bit derinliğinde kullanılmayan bitler, -2 bitler vs değil, adc/dac işlemleri sırasında kullanılan yarı iletkenlerin gürültü karakteristiği sebebiyledir. cihazların performansında çok belirleyici bir faktördür ve cihazdan cihaza değişiklik gösterir. gürültüsüz bit veya efektif bit olarak geçen bu konu en iyi cihazların sunduğu linearity grafiklerinden takip edilebilir. bu 24 bit bir cihaz için kimi zaman 18, başka bir cihaz için 21, başka biri için 20 bit olabilir. dolayısı ile bu konu dijital taraf ile değil analog taraf ile ilgili bir konudur.
    4-örnekleme, aşağı veya yukarı örnekleme. sampling, downsampling, upsampling. bu konu elimizde örneklediğimiz bir veriyi hedef bir değer tekrar örnekleme konusudur. neden yapılır, kayıt ve mastering işlemleri için 24 veya 32 bit olarak kaydedilen ve işlenen bir veri (filtre esnekliği, verimlilik vb gibi konulardan) cd ye basılmak istendiğinde zoraki olarak 16 bit 44.1 khz e çevrilmek zorundadır. dolayısı ile downsampling işlemi yapılır. bu işlem yapılırken ortaya çok yüksek oranda gürültü çıkmaması için çeşitli dithering yöntemleri kullanılır.
    upsampling ise bu değeri aşağı değil yukarı doğru örnekleme anlamına gelir. aslında elimizdeki veriye ilave bir veri veya yeni bir bilgi eklenmesi söz konusu değildir, ancak d/a çevrim sırasında filtrelerin daha geniş bir geçiş bandında daha efektik çalışması, ringing, faz bozulması gibi konuların duyulabilir alan dışına taşınması yani daha iyi reconstruction, analog sinyalin yeniden oluşturulmasını sağlar. elimizde 16 bit 44.1 bir veri var ve bunu 192 khz upsample etmek istediğimizde bir sorunla karşılaşırız, bu sorun bu kadar hızlı örnekleme için elimizde yeterince referans değer bulunmamasıdır bu da yüksek oranda gürültüye sebebiyet verir. 2x veya 4x gibi upsampling işlemlerinde bit derinliği de paralel olarak arttırılmalıdır. günümüzde çoğu dac 24 ve 32 bit ve 4x veya 8x oversampling çalışır.

5-wav/flac, wav bildiğiniz gibi sıkıştırılmamış bir formattır ve codece gerek duymaz dolayısı ile kayıtlar genellikle bu format üzerinden yapılır. flac ise kayıpsız bir codectir. orjinal verideki bit derinliği ve örnekleme frekansına veya dalga formuna, frekans aralığına, vs. hiçbirşeye dokunmadan yani bitstring sabit kalacak şekilde sıkıştırır. bu sıkıştırmadan geri açtığınızda tekrar orjinal verinize dönmüş olursunuz, dezavantajı açmak için daha fazla işlem gününe ihtiyaç duyarsınız. orjinal ile flac halini herhangi bir ses editörü programda açıp spectrogram, waveform veya plot spectrum sonuçlarına bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 30 Nisan 2015; 20:44:18 >

• sayın kdundar...bu mükemmel açıklayıcı ve faydalı paylaşımınız için kendi adıma çok teşekkür ederim..eklediğiniz bütün bilgiler hatta örnekleme hakkındaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum...kolay gelsin...iyi çalışmalar dilerim...saygılar...
  • quote:

sayın kdundar...bu mükemmel açıklayıcı ve faydalı paylaşımınız için kendi adıma çok teşekkür ederim..eklediğiniz bütün bilgiler hatta örnekleme hakkındaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum...kolay gelsin...iyi çalışmalar dilerim...saygılar...

Sanırım benim amacımın tartışma veya polemik çıkarmak değil sadece bilgi paylaşmak olduğunu anlatabilmişimdir.

Size de kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef Flac ları ben riplemedim ama en çok kaynak olarak kullandıgım link :http://avxhome.se/hraphile sitesi ilgilenen arkadaşlarıma tavsiye ederim selamlar
  • Dün Gesvages audio'da (İstanbul-Suadiye) mihran beyle bir süredir merak ettiğim ve magnatın 40.yılı için özel olarak geliştirdiği magnat quantum edelstein'ı dinledik. Diğer ekipmanlar magnat ma600 ampli ve yine magnat marka bir cd çalar.
    Yanımda kendi cd'lerimden olmadığı için aynısından bende de bulunan Focal'in demo cd'lerinden birini dinledik.
    Ilk başta şunu söyleyim hoparlörler o kadar küçük ve inceler ki insan ilk gördüğünde çok şaşırıyor ama çıkan ses o kadar ama o kadar tezat ki inanılacak gibi değil. 4" lik bir sürücüden böyle bir alt frekans performansı beklemiyordum. Mid band alt frekansın gerisinde kalıyor tizler başarılı ama yine midler gibi çok önde değil.
    Yalnız bu modelin şöyle bir dezavantajı var alt frekanslar o kadar kontrolsüz ki üç parça ancak dinleyebildim (dayanabildim diyelim) Hiç bir zaman dayanamayacağım cinsten bir kontrolsüzlük söz konusu. Başka marka ekipmanlarla eşleştirilip belki de bu kontrolsüzlük hali bir miktar düzeltilebilir ve şunu da söylemekte fayda var magnat Ampliler biraz alt frekans ağırlıklı çalıyorlar daha önce de ma400 için bu şekilde bir izlenim uyanmıştı bende.
    Uzun lafın kısası ben bu hoparlörlerin gövdeli ve dolu dolu çalmasını sevdim fakat alt frekansların bu kadar çılgınca kontrolsüz olmasını pek sevmedim belki başkaları beğenir ya da başka ekipmanlarla daha iyi sonuçlar alınabilir. Denemekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi geceler hunhun34...ben de avaxhome dan çok flac indirdim...hepsini wav a çevirdim...ama hala flac bıraktığım dosya var...1.5 gb lık bir Boston indirmiştim...lp den 24 -bit ripti ve hiç fena sayılmazdı...plak gürültüsü oldukça fazlaydı...ama ben dediğim programı henüz yüklemedim...o programla bütün bu gürültü alanlarını yok edeceğim..biraz zahmetli bir iş..ilgilenen arkadaşlara avaxhome'u ben de tavsiye ediyorum..
    gürültüden kastım;
    lp den rip yapıldığında iğneden gelen sürtünme ve plak yüzeyindeki pürüzler de riplenir...ve bu durum neredeyse 4 bitlik bir dinamikte oluşur...24dB gibi..iyi eğlenceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hifiadviser -- 1 Mayıs 2015; 17:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

sayın kdundar...bu mükemmel açıklayıcı ve faydalı paylaşımınız için kendi adıma çok teşekkür ederim..eklediğiniz bütün bilgiler hatta örnekleme hakkındaki yorumlarınıza tamamen katılıyorum...kolay gelsin...iyi çalışmalar dilerim...saygılar...

Sanırım benim amacımın tartışma veya polemik çıkarmak değil sadece bilgi paylaşmak olduğunu anlatabilmişimdir.

Size de kolay gelsin.

Bumudur ?
    Budur

Tebrikler sabrınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Size de kolay gelsin.

Bumudur ?
    Budur

Tebrikler sabrınız için

eraycelik80,

Yanlış anlamazsan bir hobidaş ve forumdaşın olarak bir tavsiye vermek istiyorum. isteğinin insalara yardım etmek olduğunu ve kötü niyetli olmadığını görebiliyorum ama emin ol çoğu yazındaki tarz yarardan ziyade zarar veriyor, amacına ulaşmıyor. Madem belirli şeyleri tecrübe ettin ve belli bir birikime ulaştığını düşünüyorsun bu bilgileri faydalı şekilde paylaşsan daha iyi olmaz mı? Tek kelimeler ile kestrip atmasan veya sonucun kötülüğünü aşırı tabirler ile seçmeden, yaşadığın tecrübeleri, ses farklılıklarını, performansları anlatsan emin ol şu ankinden çok daha yararlı olacağını düşünüyorum.
    Benim tarzım bu, isteyen bloklar okumaz vs diye düşünebilirsin ancak okumak isteyip fayda görmek isteyenleri de düşünmeni öneririm. Umarım yazdıklarımı ukalalık olarak algılamazsın.

Sevgiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Tamamını mobil den yazinca kısa ve Özet yazıyorum hatta telefonu mu bile yazıyorum arayan bir çok kisiyede yardımcı oldum

Bir kisi bir sey yazmis yorumu beğenmemiş hic umrumda bile degil

Sizden bahsetmiyorum sizi keyifle takip ediyorum

• Eray Çelik formumuızun zabıtasıdır, onu severiz tarzınada alışmaya çalışırız. ama yazdıgı şeylerde baya önemlidir , bu açıdan Eray sen bizim herşeyimizsin
    selamlar
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Herkes gibi bende bir üyeyim hatam olursa zaten ceza veriyorlar

Bildiklerimi kısa öz yazıyorum valla ben çok hop çok amp çok kablo degistim hepsi zarar ikinci elde

Paraya mı üzülürsün
    Zamana mı
    Yoksa bir suru adamı eve çağırmaya mı

Bu sebeb le eldeki maksimum paraya en nokta Atış ürünü çevredeki arkadaslara aldırmak için ugrasiyorum. Kotuye kotu diyince kızan arkadaslar oluyor tabi üslubum sert ya onunda etkisi var

• ne güzel...ben de kendilerini tanımam ama neden karşı olayım ki...sadece bür sürü emekle üretilen cihazlara saygılı davranmak lazım...hepsi bu...çünkü arkalarında onlarca kişi o tasarımlara can veriyor...fikirler konuşulur ama ALLAH'ın cezası olan hiç bir cihaz yoktur olmaz...bu arada ampliler belli bir teknolojiye sahipler ve üç aşağı beş yukarı hepsinin görevi elektriksel olarak giriş sinyalini kuvvetlendirip size çıkış sağlamak...ama işler kablolar ve hoparlörlerle değişir...o yüzden dinlemeden cihaz alınmaz...ve lütfen daha açıkalyıcı ve temiz sözlerle eleştirelim ki faydamıza olsun...saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.