Şimdi Ara

Magnat Monitor Supreme 800 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeterli olup olmaması sizin karar vereceğiniz bir durum. 100W lık bir SUB, odanız kaç m2 olursa olsun bence (sinema için) yetersiz. Bütçeniz ne kadar sub için?
  • Ignorius kullanıcısına yanıt
    1500TL ancak ayırabilirim.
  • Bende klipsch rf 82 lerle bu subu dusunuyorum avr pioneer sc lx71. Bunun yerine jbl es 250 dahami iyi olur. Gerci magnatta 30 cm ve 16 hz kadar inebiliyo
    Kagit ustunde iyi gorunuyor. Tavsiyeleriniz nelerdir. Rf 82 lerin bass performansini goz onune alirsak.gerci gsa orhan cok iyi seyler soyledi magnat icin ama denemeden bisey soylwmek zor malum uzagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16hz konusu sizi yanıltmasın. Hangi db aralığında bu frekansa indiği tabloda yazmamış. Bence jbl daha doğru seçim olur

• Arkadaslar, dun orhan beyin yardimlari ile sisteme ayar cektik. Ses cok fark etti. Yetersiz buldugum baslardan simdi memnunum. Gercekten hoparlorler cok iyi.

Bu arada radyodan muzik dinlemek cok keyifli. Hem cesit ve hemde radyolarin kalitesi super.

Receiver ve hoparlorleri almayi dusunenlere tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berceste2534 -- 6 Eylül 2013; 13:08:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berceste2534

Arkadaslar, dun orhan beyin yardimlari ile sisteme ayar cektik. Ses cok fark etti. Yetersiz buldugum baslardan simdi memnunum. Gercekten hoparlorler cok iyi.

Bu arada radyodan muzik dinlemek cok keyifli. Hem cesit ve hemde radyolarin kalitesi super.

Receiver ve hoparlorleri almayi dusunenlere tavsiye ederim.

Ben de vsx 519 almıştım, kendi konu konuma da yazdım zaten :) Bence de sadece radyo bile keyifli...

Bu arada uzaktan kumanda da "master volume +" tuşunun hemen üzerinde receiver tuşu var, oraya basınca tone on/off oluyor, bass ve treble ayarı yapabilirsiniz. Sub'a apartman dairesinde bence çok gerek yok ama zevk meselesi... Film'lerdeki o efektlerin daha iyi anlaşıldığı söyleniyor. Ben profesyonel bir sub dinlemedim henüz, dinlediklerim hi-end değillerdi, onda da gürültüden başka birşey duyamadım

Ayrıca iyi bir crossover ayarı da bass'ı mutlaka etkileyecektir, özellikle center'dakini ama üstadlar bu konuda daha ayrıntılı bilgi verebilir benimki tahmin sadece.

Amfi ve 4+1 set almıştınız değil mi, kaça maloldu acaba? Güle güle kullanın bu arada...

• Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Ben de GSA Orhan Bey'den bu hoparlör setiyle birlikte Pioneer VSX-322 aldım. Sağolsun, satış ve teslimat konusunda çok yardımcı oldu. Kurulum ve ayarlamalar için de yardımcı olacağını söyledi. Ben temel ayarları yaptım, detaylı ayarlamaları Orhan Bey ile telefonda halledeceğiz. Eski bir Technics kullanıcısı olarak yeni sistemimden gayet memnunum. Önceliğim müzik dinlemekten ziyade film izlemek. Müzik dinlemek için daha sonra stereo sistem kuracağım. Pikap aldım, hoparlörler ve amfi için ileride yine Orhan Bey'e başvuracağım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

16hz konusu sizi yanıltmasın. Hangi db aralığında bu frekansa indiği tabloda yazmamış. Bence jbl daha doğru seçim olur

Jbl yi denedinizmi hic sayin enerji.performans olarak nasildir

• Yeni ürününüzü güle güle kullanmanızı dilerim..
    Ben henüz herhangi birşey almamış olmakla birlikte halen araştırma sürecindeyim.İşin keyfini çıkarmaya çalışıyorum açıkçası

İzninizle birşey sormak isterim : Almayı düşündüğünüz subwoofer ın üzerinde aktif diye bir ibare var.Bu ne anlama geliyor..??
    Ayrıca, apartman dairesinde (30 m2.) kullanılacak bir sw.'ın olmazsa olmaz minimum özellikler ne olmalı?? (Yukarıda bir arkadaş mesela, 100 watt lık bir sw ın apartman dairesinde sinema için yetersiz olacağını söylemiş, nedir bunun minimum yeterlilik düzeyi?)

Selamlarımla..
  • Valla az önce ayrıntılı test yapayım diye bir film koydum sesi (38) yapabildim ancak o da 30-35 saniye... Alt komşu kapıyı çaldı Tamam dedik sakin olun, relax... Yok bişey...

Dolby, Prologic I-II, DTS vs ne ararsan var amfide o yüzden subwoofer falan koyacak bir durum yok şu anda, en azından benim evim ve benim hoparlörlerim için
    Ha tabi ki SW'lı daha iyi sonuç alınır ama apartmanda o ses dinlenebilir mi, zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Yeni ürününüzü güle güle kullanmanızı dilerim..
    Ben henüz herhangi birşey almamış olmakla birlikte halen araştırma sürecindeyim.İşin keyfini çıkarmaya çalışıyorum açıkçası

İzninizle birşey sormak isterim : Almayı düşündüğünüz subwoofer ın üzerinde aktif diye bir ibare var.Bu ne anlama geliyor..??
    Ayrıca, apartman dairesinde (30 m2.) kullanılacak bir sw.'ın olmazsa olmaz minimum özellikler ne olmalı?? (Yukarıda bir arkadaş mesela, 100 watt lık bir sw ın apartman dairesinde sinema için yetersiz olacağını söylemiş, nedir bunun minimum yeterlilik düzeyi?)

Selamlarımla..

merhaba hocam tüm sorularınızı cevaplamayacağım ama bildiklerimi cevaplayayım aktif demek kendi içinde anfisi var sürücü çapı 20cm den yani 8 inç ve yukarısı olsun şimdilik bu kadar

• Yanıt için teşekkürler Sn.Des-955,

Ancak alacağımız/aldığımız avr lerde de anfi var malum..Bu durumda sw içindeki amfinin bize ne gibi bir artısı var??

Selamlarımla..
  • merhaba önemli değil şimdi durum şöyle avrler subwoofer için pasif çıkış var zaten arka kısım fotolarını incelerseniz görürsünüz yani avr sadece sinyal gönderiyor sw a sw da bunu yükseltip çalışıyor umarım açıklayıcı olmuştur
  • Arkadaşlar bende vsx 322 ile magnat 800 almak istiyorum. ilk defa byle bir sistem kullanacağım sinema izlemek için. sizce yeterlimidir yorumunuz varsa alabilirmiyim
  • Le.Mans L kullanıcısına yanıt
    VSX-921 ile kullanmanı tavsiye ederim. 322'den memnun kalmaya bilirsin!
  • berceste2534 kullanıcısına yanıt
    ne acıdan kalmayabilirim acıklayabilirmisiniz ?
  • ben magnat supreme 1000 i vsx-322 ile kullanıyorum, gayet memnunum. sesi zaten amfiyi zorlayacak seviyelerde açma imkanım olamıyor, nihayetinde apartman dairesindeyim. şahsi fikrim 921 kesinlikle çok güzel bir ürün, ancak magnat 800 ile 322yi gayet tatminkar bir performansla kullanabilirsiniz. almadan önce 921 ve 322 ile ayrı ayrı demo yaptım aynı ayarlarda magnat supreme 1000le ve 322 almakta karar kıldım. şahsen tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le.Mans

ne acıdan kalmayabilirim acıklayabilirmisiniz ?

Ben cevaplayayım istedim öncelikle VSX-322 ile Magnat set sürülme açısından pek sıkıntı çıkartmaz Fakat 921 ile kıyaslandığı zaman sırf AİRPLAY , İNTERNET RADYO , DLNA , USB girişi aradaki farka değecektir çünkü evinde interneti olan ve apple iphone veya ipad kullanan biri için müzik dinlemek müthiş keyifli hale geliyor Ben şirkette FLAC müziklerimi DB POWERAMP converter ile APPLE LOSSLES Formatına çevirip iTUNES içerisine atıyorum hem apple almayan sony pc den stream yapabiliyorum hemde iphonenum ile kalite süper oluyor Ayrıca bu internet radyosu işine bayılıyorum öyle nefis radyolar varki sevdiğiniz müzik türüne göre kalite kalite ülke kıta il vs insanı dünya turuna çıkartıveriyor Dediğim gibi sırf bu yüzden 921 olur Ama sadece bu özelliklerinden dolayı değil Mesela 921 7.1 kanallı Ayrıca Zone 2 Özelliği mevcut Ve zone 2 için PRE OUT koymuşlar bu da şu demek bu avr nin içinde bir tane 2 kanal bir amfi daha var birbirinden bağımsız çalışabilen yani Yan odada balkonda mutfakta herhangi başka bir bölgede içerideki sistem sesinden ayrı bir çift hoparlörden farklı kaynak farklı volüme ile dinlenebiliyor Örnek size sinema odasında film izlerken içeridekiler internet radyo yada başka bir kaynağın sesini dinleyebiliyor . Bir farklı konuda şu ki ON SCREEN olayı buda makine ile ilgili ayarlarınızın yapılışının kolay olması için tv ekranına avr nin menüsünün çıkması bu sayede tüm ayarları çok kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz . Ayrıca 921 Modelinin geniş bir ekolayzer sistemine sahip olmasıda cabası bir çok arkadaşımız daha o bölüme girmemiş bile olabilir ama orası da apayrı bir dünyadır Daha ne söylenebilir Mesela usb Girişimiz mevcut önde bu sayede belleklerdeki müzikler dinlenebiliyor apple ürünleri için bir bağlantı sarj kablosu koymuşlar bu sayede hem içeriğindeki müziklere doğrudan ulaşılabiliyor hemde iphonunuzdaki resim ve video ları bu sayede görme imkanınız oluyor Yani sevgili le.mans çok ama çok farklı arkadaşımızın da dediği gibi Bu nedenle 921 çok farklı bir alet Bildiğiniz peynir zeytin gibi satılan her kullanan tüketicisini memnun eden çok mütevazı rakama satılan belkide ülkemizde avr satış tarihi boyunca bir modelden ilk kez bu kadar adet satılmıştır Diğer marka ve modellere bir göz artarsanız aradaki fiyat farklarını görünce gerçektende ne kadar cazip bir ürün olduğunu anlarsınız . Magnat supreme 800 Set için söylenecek söz yok gerçektende o rakamlara alınacak en iyi hoparlör seti bir kere alman malı işçilik çok iyi ambalajlama çok sağlıklı sesi kesinlikle mükemmel Daha alıpda memnun olmayan bir kişi duymadım ...
    Son olarak 921 tabiiki tavsiye olunur ama herşeye rağmen bütce engeli için diyecek bir şey yok Selamlar .

• Çok güzel açıklamışsınız gerçekten. Teşekkür ederim. Aradaki fark özellikleri kullanmayanlar için fazla ama siz bunları anlar-ttıktan sonra insanın kullanası geliyor.
  • Ben, Osedan'ın 921 ve 322 arasındaki yazdığı farkları bilerek aldım 322'mi. (Kendisine buradan gerek satış, gerek teslimat sürecindeki ilgisi için tekrar teşekkür ediyorum.) Kısıtlı bütçemle ekonomik bir sistem kurmak istedim. Nette uzun uzun araştırma yaptım. Film izlemek için en az bütçeyle en hoş seti nasıl yapabilirim diye yola çıktım. Önce elimdeki Panasonic SA-HE90 avr, Technics SBT-200 kuleler, Technics SB-AFC 250 center-surround ve Technics SH-GE70 ekolayzerimi tek tek elden çıkardım. Sonra da elime geçen paranın(1000 küsür TL) üzerine biraz daha ekleyerek Magnat Monitor Supreme 800 + Pioneer VSX 322 seti aldım. Dediğim gibi, kullanmayacak olduğum bazı özellikler için fazladan para ödemek yerine o farkı(500-600 TL) belki bir subwoofer, belki de müzik dinlemek için kurmayı düşündüğüm(şimdilik sadece pikabım var) stereo sistem için ayırmayı daha uygun buldum. Tabi bu benim düşüncem ama; müziği sırf stereo sistemimde dinlemeyi, sinema sistemimde de sırf film izlemeyi istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.