Şimdi Ara

mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asıl sorun ailelerin çocuklarına Onurlu olmanın ne demek olduğunu öğretmemesi. Başkalarından bir şey istemeyi geç ben çocukken dalı yola sarkan ağactan meyvesini canım çekse bile gururumdan alamazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın tabi siz saf mısınız size ne? Ben küçükken mc donalds falan zengin mekanıydı onun kapısında böyle çocuklar bekler gözüne kestirdiği zenginlerden para isterdi. Bu kadar yıl boyunca bunlara iyilik yaptınız da ne oldu? Çoğu cezaevindedir. Size ne kardeşim kendinizi besleyin milletin çocuğunu düşünmek sizin işiniz değil.

Romanlar bunu çok yapıyordu sonra suriler türedi. Bu suriler ilk geldiğinde savaş mağduruyum diye dileniyordu iyi de para kaldırdılar. Sonra kağıt toplayıcısı numarasıyla dilenmeye başladılar. Millet eskisi gibi para vermiyor. Ülkede siyahilerde var bir yerde çalıştıklarını da görmüyorum ama dilenmiyorlar. Zihniyet meselesi.

• Selçuk Geçer, yüksek enflasyondan ve medyamızdaki saçma sapan zengin yaşamları gösteren dizilerden dolayı gençlerin suça bulaştığı ve artan suç oranlarında Türkiye'nin Meksika olma yolunda ilerlediğini söylemiş.

Fakat, bu duruma kimsenin mantıklı bir çözümü yok. Faizleri düşürüp piyasaya para pompalarlar ise bu seferde Türk Lirası daha da değer kaybedecek ve enflasyon daha da yükselecek ve suç oranı daha da artacak.

Yüksek enflasyon = Mafyalaşma, kartelleşme = Suç işleme oranlarında artış

Faizler indirilip piyasaya da para bollaştığı an enflasyon tekrar yükselecek.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    kademe 1: sefalet: eğitim, sağlık ve diğer hizmetlere erişim sağlayamama, eve hapsolma, karın tokluğuyla yaşama, bayramlarda memlekete gidememe.

kademe 2: açlık: restoran ve market önlerinde dilenen sayısında patlama yaşanması.

kademe 3: kartelleşme: kapkaç, yol kesip bıçak çekme, haneye tecavüz (hırsızlık) olaylarının patlaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Ekim 2024; 10:55:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

yine ne yumurtlamış deyip nicke bakmadan cevabı okurken fotoyu yan gözle görünce her seferinde kızıyorum ve nicki görünce yine bu sefer de "yemiş oluyorum"... mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar 

birkaçtır böyle...

bari siz yapmayın şunu artık yahu... uymayın şuna... zaten fotoğrafı rehabilitasyon merkezinin sitesindeki bir konudan çalmış Allahsız...

siz de kopyalayıp uymayın şuna lütfen... mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar 

• Ülke ve dünya gündemi konu dışındaki CSB lerle dolmaya başlamış.

• Trafik ışıklarında araçların camını zorla silmeye çalışanlar , zorla mendil ve su satmaya çalışanlar da, en başta ihtiyacı varki bunu yapıyor diye böyle acıma duygusuyla başlamıştı.

Bu zamanla bir sektör halie geldi ve bayağı büyük bir rant kapısına dönüştü...

sende taktın "KALİTELİ MUHALEFET,KALİTELİ MUHALEFET" demeye.Agzına sakız oldu bu laf ama kaliteli iktidar varmı ki , muhalefet olsun.

sen kapının önünü süpür önce ,sonra milletin kapısına laf et.

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

hadi ya Özkan değilmi.

Ben de Özkan diye bu herife yazmışım mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar 

Pardon kardeş,Özkan niyetine yazdım,sen üstüne alınma.

• realgs kullanıcısına yanıt

Neyim eksik?mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar 

ÜZerine alınma sana demedik yazdım sonra baktım yine Özkan değilmiş mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar 

• Ekrem İmamoglu balık yemiş onu niye yazmıyorsunuz?

• selamivural kullanıcısına yanıt

Biz o yılların çocuklarıyız aşırı terbiye edildik, zamanla öylesine bir farklılaşma yaşandı ki çok azımız o yılların terbiyesinde kalabildi. Ben bu durumu sevsem de sindiren, yaşarken öldüren "terbiye" adı altında bambaşka türden aşırı bir baskıya maruz kaldığımızı düşünüyorum, anne babalarımız da bu durumun farkında değildi, kimimiz bu baskıcı gizlenmiş sefaleti kabak gibi açılıp saçılarak ampulleşerek kırdı o da çok ama çok kötü oldu. Tüm kapılar mı kötü ekonomiye ve kötü siyasete çıkar coğrafya hakikaten kader...

Birisi ne güzel yazmış biz çocuk doğuramıyoruz elalem saçıyor döküyor sokağa demiş, şu durumun sebeplerini bile sorgulayamayıp içinden güzel bir akım çıkaramamış, evrimini ve devrimi gerçekleştirememiş bir toplum yığınıyla yaşıyoruz gerçekten lanet olsun

Sakın yardım etmeyin, varoş Ankara kültürü bu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konunun like kısmı neden kapatılmış?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.