Şimdi Ara

mahalle arasında market-dürümcü kapısında nöbet tutan çocuklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakın bunlar çingene çocuğu değil, aynı mahallede oturan %90 ampulist olan dar gelirli birinin çocukları. alışmışlar: abi cips al, kola al, dürüm al..

ülke battı bunlar aç kaldılar, her geçen gün yoğunlukları artıyo. demin dürümcünün girişinde tam 4 çocuk önümü kesti dürüm al bize diye. %90 eminim bu çocuklar da büyüyünce elindeki sigara izmaritini yere atıp Avrupa büyüklüğümüzü hazmedemiyo diyen ampulist keko olacaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şimdi biri gelir çocukla siyasetin ne ilgisi var der. size şimdi bi laf söylesem ceza alırım.

• donercilerin önü dolu bunlarla. abi doner al dürüm al falan. dumduz yuruyup geciyorum. ulkeye kim aldiysa o baksin. vergiler yetmiyo bide elimlemi beslicem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Almayın. Size ne milletin çocuğundan. Doğurup doğurup sokağa salıyorlar. Sen bakamam diyerek çocuk yapmıyorsun bunların veledini niye düşünesin?

• 01001101 kullanıcısına yanıt

deme öyle deme.. din gardaşlarımızzzzzzzz

• Acıyan insana daha çok yanaşıp kim bilir ne işler açacaklardır başlarına. Kimseye acımayın.

• Peki cehape kaç dürüm almış? Onu da yazın?

Biraz kaliteli muhalefet yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    dün ben çocukları görmezden gelip dürümcüye girdim. herzaman balkon kısmında otururm, gene aynı yere oturacaktım bi baktım çocuklar benim oraya yöneldiğimi görünce kaldırımdan benim masaya doğru yürümeye başladılar, ben de oturmayıp restoranın içine girdim, salon kısmındaki masalara oturdum.

sonra bi kadın geldi içeri girdi, böyle beyaz yakalı tipli şık giyinmiş, 4 dürüm söyledi, sonra başladı konuşmaya, yardımlaşmanın önemi vs diye anlattı anlattı. kadın sonra bi baktı, bu çocuklar diğer müşteriden de bişeyler istiyolar, kadın yüksek sesle "HERKESTEN İSTEMEYİN BEN ALIYOM SİZE ZATEN ŞUANDA" diye bunları uyarmaya başladı. restoranın içi bu çocukların ve kadının sesleriyle yankılanıyo. curcuna.

kadın farkında değil, o çucuklar gene isteyecekler gene isteyecekler, herkesten isteyecekler.

çocuğun da suçu yok. öyle alıştırılmış garibim. ampulist olan anne-babası diyo ki: "oğlum git sokakta gördüğün kişilerden iste"

• birkaç ay önce BİM kapısındaki çocuk cips istedi, tamam dedim, çocukla içeri girdik, 2 tane cips aldı en büyük boy, abi bide içecek alayım mı dedi, al dedim, aldı. sonra da "abi evdekiler için de çekirdek alayım" dedi, en büyük boy çekirdekten aldı eline, elindeki çekirdeği geri alıp rafa geri koydum. evdekiler gelip kendileri alırlar dedim çocuğa. cipslerin ve içeceğin parasını ödedim kasada.

ama bu çok yaygınlaşmış, ve artık almıyorum, çünkü bizim sokaktaki bakkal bile çocukları tanıyo artık, geçen bakkalın önünde çocuklar benden istediler, bakkal hemen dışarı çıkıp çocuklara çıkıştı, yeter lan dedi herkesten mi isteyeceniz dedi. yediniz zaten dedi. çocuklar muhtemelen benden önce de birilerinden istemişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Ekim 2024; 10:44:31 >
  • Nike kullanıcısına yanıt
    burası Kadıköy olsa, insan sikülasyonu sebebiyle o çocuklarla bidaha karşılaşmam dersin.

burası mahalle. bu çocuklar burada oturup 365 gün bu sokaklarda takılan çocuklar. ben şu ana kadar 2-3 kere çocuklara bişeyler aldım ama sen aldıkça çocuk senin simanı hatırlıyolar ve her gördüklerinde koşarak geliyolar.

macro center kapısında bile bekliyolar. sürekli yayılıyolar. bu artık bi akım haline geldi.

• Colda kullanıcısına yanıt

Özkan sandım ya   

• 2-3 ayda bi uğradığım bi tavuk pilavcı var. seyyar değil yerleşik restoran.

bikeresinde buraya gittim, başörtülü bi kadın yanında iki çocuğuyla restoran önünden geçiyodu, çocuklar bağrışmaya başladılar anne pilav al bize diye. çocuk dediğim de orta okul yaşında.

annesi gitti pilavcıya bi para verdi, bunla ne geliyosa ver dedi, çocukları orda bırakıp eve gitti. çocuklar geldiler yan masaya oturdular, otururken beni gördüler, hemen abi abi hişş abiii diye bana seslenmeye başladılar. oralı olmadım. baya bi hiş-piş yaptılar. sonra önlerine koyulan tek tabak pilavı 2 kişi yediler. bunlar çıkarken başka bi müşteri geldi, çocuklar kapıda o müşteriye: "abi hiç doymadık biz yaa" dediler. gelen müşteri bunlara iplemedi. bunlar da evlerine gittiler.

gelinen durum bu. normal insan dediğin kişiler kendi çocuklarını dilenci yapmaya başladılar ki bunlara sorsan ülke uçuyo.

• cingendir onlar akpli degildir akplilerin avantasi var komur yardimi var gida yardimi var yesil karti var makarna yardimi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Ekim 2024; 12:24:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Hiç muhattap olma. Benden birşey isteyen yok. Ya fakir görüyorlar ya da birşey almayacağım tipimden belli oluyor. Yıllar önce 1 lira isteyenler vardı o da kalmadı.

• biz imkanımız yok diye evlenemiyoruz bile, millet "çocuk rızkıyla gelir" diye doğurup doğurup sokağa atıyor,bir de üstüne dilendiriyor...o çocuklar biraz büyüsün bıçak falan çekip gaspa,hırsızlığa vs. başlar,aileleri olacak amiplerin umurunda bile olmaz.

• Fakirse kesin akpartilidir diyorsun.

Zenginse de kesin akpartilidir diyorlar.

Üniter yapı böyle birşey olmalı  

• Colda kullanıcısına yanıt

vallak seni akape trolü özkan sandımdı..  

• Türkiye'de yetersiz beslenme artık ciddi bir sorun, ama sorun kendi kendine çözülmez; o çocuklar ellerine önce bıçak alıp çeteleşmeye sonra da tabanca alıp kartelleşmeye başladığında daha da büyüyecek

• Biz de çocuk olduk, karnımızın acıktığını bile bilmezdik, yemek önümüze gelirse yerdik, kimseden bişey istemek veya çağrılmadan başkasının sofrasına oturmak, hayatta yapmazdık.

Rahmetli Babam kıt kanaat, borçla ev yaptırıyor, bir tek işçi var inşatı topluyor, öğlen paydosunda bakkaldan yarım ekmek arasına helva kestirip doldurmuştu, nasıl özenmiştim ama Babadan ben de istiyom diyememiştim, eskiden öyleydi.

• Bir sakız alırsam namerdim artık kimseye birsey yok
    Herkes başının çaresine bakacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.