Şimdi Ara

Mahalle bakkalının ekmeğiyle oynayayım mı ? (Yeni [SS]'ler eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • niye inadına gidip gidip aynı bakkaldan alışveriş yapıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cococola ile uğraşma
    Sana bi dost tavsiyesi belediye ve zabıtayı ara. Sonra mısır patlat ve olanları izle
    Üstüne netten bakanlıklara şikayet yaz tarım bakanlığının telefon hattı var orayada bildir
    Hatta zabıtaya deki tüm devlet birimlerind bildirdim de

Adamın feleği şaşar.

• @Bakkal Gazi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deep webteki zebani kullanıcısına yanıt
    hocam çünkü evimin karşısında ve gece 11-12 den sonra açık başka yer yok malesef yakın çevrede. hatta gündüz bile onun dışında en yakın bakkal 10 dk lık yürüme mesafesinde
  • Öncelikle potur kardeşimize beni bilgilendirdiği için teşekkürlerimi sunuyorum.

Bakın arkadaşlar; burada bir çoğunuz bilmeden yorum yapıyor. Evet; sigaradan 1 lira kadar komisyon alıyoruz, evet hediyedir satılamaz denen kolayı satıyoruz. Peki söyler misiniz; biz küçük esnaf nasıl ayakta kalacak? Alışverişe süper marketlere gitmeyi, sepetleri hınca hınç doldurmayı, kartlardan cırt cırt çektirmeyi biliyorsunuz. Bize gelince "bakkal amca deftere yaz, bakkal amca 50 kuruşum eksik, bir dahakine getirsem olur mu, bakkal amca hede hödö" demeyi de biliyorsunuz. Bir çoğunuz gidiyor, bir daha geri gelmiyor. Biz ne yapalım? "Defter sayfaları yabışıyo" mu diyelim illa?
    Ne zaman ki bize de süper market muamelesi yaparsınız, biz de o zaman komisyon almaz, bu kolayı da size hediye ederiz.

@Potur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 11 Ocak 2016; 8:38:20 >
  • Ulan ne bakkallar varmış be. Bizim bakkal yıkılana kadar hep adam gibi insanlar devralmıştı. Hiç unutmam Kapadokya'ya gittiğim gezide aldığım dondurmadan bedava çıkmıştı. Orada plastik kırıldı diye vermemişlerdi, eve gelince gidip bakkalımdan bedavasını almıştım. Hüzünlendim be.

• Bakkal Gazi kullanıcısına yanıt
    dostum dikkatli okursan ben mahalle bakkalLARI olarak konuşmuyorum. ben sadece benim karşımdaki bakkaldan söz ediyorum. kendi üzerine alınman gereken bir şey yok. kaldı ki yazımı iyi okursan aslında ne demek istediğimi anlarsın hadi bunu geçtim eski evimin yanında 2 bakkal vardı. biri 12 de kapatıyordu paket başına 25 kr bazen 2 paket başına 25 kr alıyordu kartla çekimde. diğeri gece 4-5 te kapatıyodu o da 50 kr komisyon alıyordu paket başına. gel gelelim bu adam 24 saat açık gündüz eşi gece kendisi bakıyor. gündüz eşi 50 kr çekiyor beyefendi gece 1 tl çekiyor. bana tutarlılık gösterin lütfen siz de bakkalsınız diye karaktersiz insanları savunmak zorunda değilsiniz. burada sizin tutumunuzun o adamın karaktersizliği mahalle bakkallarını kötü gösteriyor tarzında olmalıydı. bizde şöyle yaparız bizde böyle yaparız gibi bir tutumda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyez görünümlü Bemol -- 12 Ocak 2016; 5:03:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Zaten bakkalların çoğu dandik insanlar.
    Doğudaki olayları desteklerler helal olsun devlete derler. Ama adam gidip de fiş kesmez. Çok sevdiği devlete para vermeye gelince kendilerini göremiyoruz.
    Ben küçükken bazı ürünlerin kapağın altından içinden Vs. Bedava çıkardı. O bedavaları vermemek için 40 takla atardı.

yanlışını düzelteyim..
    bakkalların hepsi sattıgı her ürün başına vergi verirler vede verdikleri yıl içinde fazlasıyla başka vergilerde vardır..

• Diyez görünümlü Bemol kullanıcısına yanıt
    Her yere şikayet et ama her yere her yere. Kapatsınlar dükkanını görür o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: deep webteki zebani

niye inadına gidip gidip aynı bakkaldan alışveriş yapıyorsun?

evine çok yakındır :D:D
    benim direk karşımda bakkal var 10 saniyede gidebiliyorum
    normalde gitmem cidden fena çakar bide hacı sakal makal uzatmış cumaları çırağa bırakıyo namaz kılıyo ama işte maddiyat
    markette çok uzakta mecbur uğruyoruz arada ama şu sigara olayı bizimkindede başladı kartla satmıyo sigara ben kullanmıyorumda ev arkadaşım baya baya boykot etmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaykusReis

quote:

Doğudaki olayları desteklerler helal olsun devlete derler. Ama adam gidip de fiş kesmez. Çok sevdiği devlete para vermeye gelince kendilerini göremiyoruz.
    Ben küçükken bazı ürünlerin kapağın altından içinden Vs. Bedava çıkardı. O bedavaları vermemek için 40 takla atardı.

yanlışını düzelteyim..
    bakkalların hepsi sattıgı her ürün başına vergi verirler vede verdikleri yıl içinde fazlasıyla başka vergilerde vardır..

Peki o vergiyi verdikten sonra niye fiş ve fatura işine karşılar ek ücret mi üşengeçlik mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

dostum dikkatli okursan ben mahalle bakkalLARI olarak konuşmuyorum. ben sadece benim karşımdaki bakkaldan söz ediyorum. kendi üzerine alınman gereken bir şey yok. kaldı ki yazımı iyi okursan aslında ne demek istediğimi anlarsın hadi bunu geçtim eski evimin yanında 2 bakkal vardı. biri 12 de kapatıyordu paket başına 25 kr bazen 2 paket başına 25 kr alıyordu kartla çekimde. diğeri gece 4-5 te kapatıyodu o da 50 kr komisyon alıyordu paket başına. gel gelelim bu adam 24 saat açık gündüz eşi gece kendisi bakıyor. gündüz eşi 50 kr çekiyor beyefendi gece 1 tl çekiyor. bana tutarlılık gösterin lütfen siz de bakkalsınız diye karaktersiz insanları savunmak zorunda değilsiniz. burada sizin tutumunuzun o adamın karaktersizliği mahalle bakkallarını kötü gösteriyor tarzında olmalıydı. bizde şöyle yaparız bizde böyle yaparız gibi bir tutumda değil

Başkan ben Bakkal değilim. Yani Bakkal'ım ama bakkal değilim. Biraz trolledim sadece

• İşini adam gibi yapmıyosa, sahtekarlık derdindeyse , ldığı parayı haketmiyorsa elinden geleni ardına koyma bence. Bu insanlar yüzünden düzgün iş yapanlarda ekmeğinden oluyor.
  • Kullandığı pos cihazına bak yazan bankayı ara komiSyon keStgnı söylersen o komisyonlarin 1000 katını çıkarırlar ondan hiç acıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsTraLL -- 12 Ocak 2016; 9:49:37 >
  • Hakkını ara, hakkını yedirme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aikido_oreo -- 12 Ocak 2016; 9:52:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

Başkan ben Bakkal değilim. Yani Bakkal'ım ama bakkal değilim. Biraz trolledim sadece

den bilelim hocam sen öyle bi giriş yapınca insan savunmaya geçiyor haliyle. bu gün yine gittim hala dolapta duruyordu o kolalar ve migros ürünleri.

• Yeni fotoğraflar ilk posta eklendi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BaykusReis

quote:

yanlışını düzelteyim..

Peki o vergiyi verdikten sonra niye fiş ve fatura işine karşılar ek ücret mi üşengeçlik mi

onlar fişi toptancıdan mal alırken keserler.
    50 kurusluk mal supermarkete gelişi 25 kuruş ise bakkala gelirken 35 kuruştur.. supermarket fiş verirken 5 kuruş daha vergi öder yine aynı vergi gitmiş olur

• Bakkal Gazi kullanıcısına yanıt
    Mesajin agir ironi icerdigini dusunuyorum amaa ciddi yazdiysan daha beter olun.

Kusura bakma da bizim evin altinda dip dibe 4 bakkal var. Hepsi birbirine 3 binalik mesafede. Daha hicbirisi aksam daati olsun gunduz saati olsun 50 tl bozamadi. Birisi var degil 50, 200 getir gik demeden bozar. O adam zaten bakkal kafasiyla calismiyo. Super market kafasiyla calisiyo. 3 bina mesafeye bir bakkal acip milleti kaziklamaya calisirsaniz tabi para kazanamazsiniz ne var bunda sasilacak.

• Soğuk espri gelicek sandım. bakkalda ekmekle oynarken ss fln başka var mı öle sanan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.