Şimdi Ara

Mahalle bakkalının ekmeğiyle oynayayım mı ? (Yeni [SS]'ler eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İste bu yuzden kucuk esnafi sevmiyorum. Cogu bu kafada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coco colaya şikayet et birde zabıtaya şikayet et.
  • Diyez görünümlü Bemol kullanıcısına yanıt
    Serbest piyasa ekonomisi diye birsey duymadinmi sen simdi konunuda pilinipirtini topla git burdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

Mesajin agir ironi icerdigini dusunuyorum amaa ciddi yazdiysan daha beter olun.

Kusura bakma da bizim evin altinda dip dibe 4 bakkal var. Hepsi birbirine 3 binalik mesafede. Daha hicbirisi aksam daati olsun gunduz saati olsun 50 tl bozamadi. Birisi var degil 50, 200 getir gik demeden bozar. O adam zaten bakkal kafasiyla calismiyo. Super market kafasiyla calisiyo. 3 bina mesafeye bir bakkal acip milleti kaziklamaya calisirsaniz tabi para kazanamazsiniz ne var bunda sasilacak.

• Afedersiniz ama market sahipleri dana gibi 9 a 10 a kadar götü devirip yatıyorlar sabah sigara alacaz açık bakkal yok,sonra KüÇüK EsNaFı BiTiRdİlEr :s .s .s.s beter olun.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    lol

• quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

Serbest piyasa ekonomisi diye birsey duymadinmi sen simdi konunuda pilinipirtini topla git burdan.

erbest piyasa, ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır. Fakat, her ne kadar serbest piyasa, hükümetin arz, talep veya fiyatlar üzerine herhangi bir müdahale yapmamasını gerektirse de, tüccarların birbirlerini zorlamamasını ya da aldatmamasını da gerektirir.

• inonu88 kullanıcısına yanıt
    Adam gitse bu dediğini yapıp yakalansa ve senin gaza getirdiğini yada kışkırttığını söylese minimum 7 yıl hapis yiyeceğini biliyor muydun?

Lütfen yorum yaparken daha mantık çerçevesinde yorum yapın. İnternet deyip geçmeyin. Kimseye de güvenmeyin. En yakınınızdaki bir anda en uzağınızdaki kişi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 22 Ocak 2016; 5:51:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Öncelikle potur kardeşimize beni bilgilendirdiği için teşekkürlerimi sunuyorum.

Bakın arkadaşlar; burada bir çoğunuz bilmeden yorum yapıyor. Evet; sigaradan 1 lira kadar komisyon alıyoruz, evet hediyedir satılamaz denen kolayı satıyoruz. Peki söyler misiniz; biz küçük esnaf nasıl ayakta kalacak? Alışverişe süper marketlere gitmeyi, sepetleri hınca hınç doldurmayı, kartlardan cırt cırt çektirmeyi biliyorsunuz. Bize gelince "bakkal amca deftere yaz, bakkal amca 50 kuruşum eksik, bir dahakine getirsem olur mu, bakkal amca hede hödö" demeyi de biliyorsunuz. Bir çoğunuz gidiyor, bir daha geri gelmiyor. Biz ne yapalım? "Defter sayfaları yabışıyo" mu diyelim illa?
    Ne zaman ki bize de süper market muamelesi yaparsınız, biz de o zaman komisyon almaz, bu kolayı da size hediye ederiz.

@Potur

sen burda millete laf söylüyorsunda sende ozaman banka ile anlaş pos cihazı getir millet senden alışveriş yapsın marketlerin müşteriyi çekmesinin tek sebebi kredi kartı ile ödeme seçeneği sunmasından kaynaklanıyor herkes nakit kullanmıyor taşımıyor onun için bakkalların müşterisi daha az oluyor

ayrıca sen her sattıgın mal için müşteriye fiş veriyor musun burda laf söylüyorsun ama fiş kemediğinde açıkça belli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SteveStifler75

Soğuk espri gelicek sandım. bakkalda ekmekle oynarken ss fln başka var mı öle sanan

Var dostum.

• Bakkal Gazi kullanıcısına yanıt
    😄😄😄 herkes hirsizlik yapsin o zaman? Kusura bakma ama kendi para kazanma hirsina bahane bulma. Adam gibi is yaparak da yurur o dukkan da 5000 tl yerine 4000 tl kazanirsin. Iyi siz onu yapin bankadaki bankayi soysun. Bastakiler gotursun. Devlet kurumlari yagmalansin. Sizin gibi milyonlarcasi hirsizligi gercekten dogal gordugunuz icin zaten bu duzen boyle. Supermarket sistemini begenmiyo musun? Kardesim ya sen de zamaninda kurumsallascaktin ya da sistemi boyle yapana oy vermicektin. Vermediysen de boyle olduysa ya daha az kazancan ya da kapatcan dukkani insaatta caliscan. Siz istiyosunuz ki 50 yil once acilan sacma sapan bi 4 duvar bakkalla 18 nesil hic kafa yormadan gelecek kaygisi cekmeden yasayasiniz... Yok oyle bi dunya. Borc defteri acman da senin problemin acmak zorunda degilsin. Kisacasi hirsizliga kilif uydurmayin. Yaptigini isin dagdaki teroristten farki yok. Insallah bi de boyle konusup kendinizi dindar gormuyosunuzdur ben muslumanim vs demiyosunuzudr diyorsaniz sikinti cok daha buyuk...

• En iyisi süpermarketler ürünler sürekli güncellenir insanları kazıklamazlar ( Hile ve maddi olarak ) Ben mecburi olmadikca bakkala gitmem Bunlar bu kafayla devam ettigi surece daha cok iflas ederler

• quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

quote:

erbest piyasa, ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır. Fakat, her ne kadar serbest piyasa, hükümetin arz, talep veya fiyatlar üzerine herhangi bir müdahale yapmamasını gerektirse de, tüccarların birbirlerini zorlamamasını ya da aldatmamasını da gerektirir.

ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır.

Buradaki yazıdan dolayı hiçbirşey yapamazsın yapabilmen için çin küba gibi ülkelerde yaşaman gerek bana niye yazıyorsun hala anlamadım okuman mı yok? 1 tlye alır 600 tlye satarım kimseyi ilgilendirmez.

• Turbo ne ara bakkal acti? Hic haberde vermedi bak...
  • ula bi trollemişim millet ciddi ciddi beni bakkal zannedip cevp vermiş bir de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

ula bi trollemişim millet ciddi ciddi beni bakkal zannedip cevp vermiş bir de

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

quote:

ürünün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı olarak anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebine hükümet tarafından müdahale yapılmayan bir piyasadır.

Buradaki yazıdan dolayı hiçbirşey yapamazsın yapabilmen için çin küba gibi ülkelerde yaşaman gerek bana niye yazıyorsun hala anlamadım okuman mı yok? 1 tlye alır 600 tlye satarım kimseyi ilgilendirmez.

Guzel kardeşim bence sen anlamiyorsun beni. Benim fiyatla ilgili bir derdim yok benim aldatmayla derdim var nereyi koyu yaptigima dikkat et lutfen

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.