Şimdi Ara

Majezik çok iyi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
25.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trebAruna

öğrenci evime başım ağrıyor diye majezik almıştım eve gelen kızlar bitirdi hep bir iki bir iki

Kızların adet donemlerine yakın sakla bence :D Her ayın 20'li tarihlerinde oluyorlar genelde. Cup, bi majezik atıyorlar, agrı magrı kalmıyor.
  • Apranax'ın tırnağı olamaz,majezik.
     Majezik çok iyi
  • majezik ağır bir ilaç. bir yeriniz ağrıdığında neden ilaç alırsınız anlamam. diş ağrısına eyvallah fakat dğer küçük çaplı şeylere ağrı kesici kullanılmamalı. sonuçta vücut ağrı olan kısımda bir terslik hissediyo ve seni uyarı amacıyla veriyor bu tepkiyi.
  • arkadaşlar siz siz olun majezik ve apranax türü ilaçları çiğneyerek dilinizin üstünde eritmeyin. midenizde eriyerek belirli bir oranda yavaşça kanınıza karışması gereken ilaçlar bunlar. eğer ki ağrıya hızlı çözüm diyerek ağzınızda çiğneyerek-eriterek alırsanız bu ilaçları sonu beyin kanaması ile sonuçlanabilir.

bu arada majezik iyidir, apranax 550 de iyidir. ayırt etmem
  • en ufak ağrilarda bile ağrıkesici içmek doğru değil . vücudunuzun ağrı eşiğini düşürüyosunuz ilerde en ufak ağrıyı apranax la bile geçiremeyecek duruma gelebilirsiniz .
  • icin icin leblebi niyetine oh mideye bunyeye faydali miss
  • Siz majezik içmeye devam edin de karaciğerleriniz de ... tutsun. Karaciğere en çok zararı olan ağrı kesicilerden biri. Direk gastroentroloji profundan duydum.
  • Henüz Dolorex'i tanımayan bünyenin beyanatı
     Majezik çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Henüz Dolorex'i tanımayan bünyenin beyanatı
     Majezik çok iyi

Benim stres altında olduğumda başım çok ağrıyor o yüzden dolorex içiyordum o da mideyi halletti her zaman tam kesmese bile parol forever demek zorunda kaldım.
  • Dün akşama doğru omzumdaki ağrı şiddetini arttırdı. İlaç kullanmadım, gece boyu ağrı çektim. Şimdi aç karna bi majezik attım ağrı gidiyorda midemden calk culk diye sesler geliyor.
    Doktora gitsem ortada yara bere olmadından film falan ister şimdi. İyisi ben gündüz yakı alıp omzumu sıcak tutayım. Birde şehitlerimize çok üzüldüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağrı olduğunda bi contramal attım mı tamamdır.Majezik filan hikaye

Majezik çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 21 Ekim 2011; 17:19:48 >
  • Majezik bildiğim ağrı kesicilerde hem en etkili hemde yan etkisi daha az. Babama doktor Dicloflam ismine bi ağrı kesici yazmış. Yan etkileri fazla ve yan etkisini gösteren bir ilaçmış.
    Babama Majezik tavsiye ettim bende.
  • geçen eczacı maxaljin diye bir ağrı kesici verdi. inanır mısın 20lik diş ağrısını kesti hemde iltihaplı 20 lik dişin ağrısını. dişçi bitmiş bu diş dedi. Çekmeye bile gerek görmedi dişi. O dişin ağrısını maxaljin kesti. Dişçi dişi çekmiyor 3 aydır günde 2 defa maxaljin içiyorum. 1 gün içmesem fena ağrıyor dişim. 1 ay daha beklerim yine geçmezse başka dişçiye giderim artık.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Forumunuzu gördüm sizlere fayda sağlayacağını düşündüğüm için bazı bilgiler yazmak istedim. Aşağıda yazdığım bilgiler size ilaç kullanımında ışık tutabilir. Fakat siz siz olun hiçbir zaman doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayın. Benim anlatacaklarım benim bildiklerim. Yaklaşık 8 yıldır İlaç sektöründeyim.

Maxaljin, Majezik, Fortine, Zero-P, Flurbiprofen etken maddesi içeren farklı ilaç firmalarının ürettiği fakat birbirine muadil ilaçlardır. Daha çok romatizmal hastalıklarda kullanılır. Mikrop üremesini engellemeye yardımcı olduğundan yumuşak doku yaralanmalarında da etkilidir. (Örn.Diş)

Dolorex, Dicloflam, Cataflam, Diklofenak potasyum etken maddesi içeren ilaçlardır. Daha çok eklem-kas ağrılarına etkisi yüksek derecededir. Burkulma, şişme, ezilme vs. Diklofenak vücutta geniş ölçüde dağılır. Sinoviyal sıvıya (Eklem Sıvısı) önemli ölçüde geçer. Bu nedenle etkili ağrı kesicilerdendir. Baş ağrısına pek faydası olduğu söylenemez. Mideye tahribatı en yüksek ilaçların başında gelir.

Apranax, Aprowell, Apraljin, Naprosyn, Naproksen Sodyum etken maddesi içeren ilaçlardır. Daha çok iltihabik durumlarda kullanılır. Diş, burkulma, cerrahi girişimlerden sonra sık kullanılmaktadır.

Bu tip ilaçlar geçmişte böbrek, karaciğer, mide rahatsızlığı geçirenlerde dikkatli kullanılmalı. Çünkü bu tip ilaçlar ya karaciğer yoluyla, ya da böbrek yoluyla vücuttan atılır.

Minoset, Parol, Tamol, Tylol, Parasetamol etken maddesi içeren ilaçlardır. Daha çok baş ağrıları, migren, ateş düşürücü özelliği olduğundan nezle, grip, sinüzit, farenjit hastalarıda sıklıkla kullanır. Parasetamol`ün mideye zararı diğer ağrı kesicilere göre çok daha düşüktür.

Vücudunuzu elinizden geldiğince ağrı kesicilere alıştırmayın. Gerçekten ağrı dayanılmaz hale gelirse kullanın. Çok sık kullandığınız ilaçlar ilerleyen zamanlarda size hiç etki göstermeyebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka ilaçlarda da sormak istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Dediğim gibi ilaç, ince ve bir o kadar tehlikeli bir konudur. Allah korusun başka bir rahatsızlığınız vardır. Ağrı kesicilerle uyumsuz bir hastalıktır. Daha kötü neticelere yol açabilir. Ağrı kesici diyip geçmeyin. Daha doğrusu ilaç deyip geçmeyin.

Sağlıcakla kalın.

Sevgiler..

• Fazla ağrı kesici kullanımı, böbrek hastalıklarını da tetikleyebilir. Elinizden geldiğince ağrı kesici almamaya çalışın.
  • Son 50-60 yaşlarına gelince böbrek hastası olup 2 günde bir diyalize giderseniz görürüm ben sizi.
    Çok fazla kullanmayın böyle şeyleri
  •  Majezik çok iyi

Bu da çok iyi lan Ramazan bayramından 2 gün önce, çıplak ayakla çimin üstünde koşarken kökü ve gövdesi çimin altında kalmış bir kazığa bastım İlk anda ayağımı kazığın içinden çekemdim Sonra bir gayret bir asıldım, şarıl şarıl kanlar akmaya başladı. Tabi kalkıp yardım isteyemediğim için bağırdım "imdat" diye.Apar topar acile götürdüler. Dikiş atmak için yaptıkları local anestezi enjektörünün verdiği acı yüzünden telefonu ısırdım Acayip bir acıydı. Diğer hastalar da "delikanlıya bişeyy olmaz! Geçti geçti..." falan diyorlardı. Neyse dikişi attılar yolladılar eve. Tabi sigorta olmadığı için baya girdi O ayrı mesele
    Sabah kalktığımda doğal olarak anestezinin etkisi geçmişti. Öyle bir ağrı ve acı vardı ki! Ufacık diyebileceğimiz bir yara öküz gibi biri olan beni kıvrandırıyordu. En ufak hareketimde ağrıyor, yataktan kalkamıyor, helaya bile gidemiyordum. En sonun da sürünerek ilaçların olduğu kutuyu buldum, bütün ilaçlara baktım. Bildiğim hiçbir ağrı kesici yoktu içinde. Tam umudumu kaybettiğim sırada bir baktım "arveles" adlı ilacın kutusunda ağrı kesici yazıyor. Ohh dedim hele şükür. Hemen içtim bi tane. 40 dk kadar sonra etkisini gösterdi. Ağrı baya hafiflemişti. Gönül rahatlığıyla helaya gittim Yimeğimi yedim, bahçeye çıktım. Tabi 6 saat sonra etkisi geçince daha da beter ağrıyordu o ayrı mesele

• quote:

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

Majezik çok iyi

Bu da çok iyi lan Ramazan bayramından 2 gün önce, çıplak ayakla çimin üstünde koşarken kökü ve gövdesi çimin altında kalmış bir kazığa bastım İlk anda ayağımı kazığın içinden çekemdim Sonra bir gayret bir asıldım, şarıl şarıl kanlar akmaya başladı. Tabi kalkıp yardım isteyemediğim için bağırdım "imdat" diye.Apar topar acile götürdüler. Dikiş atmak için yaptıkları local anestezi enjektörünün verdiği acı yüzünden telefonu ısırdım Acayip bir acıydı. Diğer hastalar da "delikanlıya bişeyy olmaz! Geçti geçti..." falan diyorlardı. Neyse dikişi attılar yolladılar eve. Tabi sigorta olmadığı için baya girdi O ayrı mesele
    Sabah kalktığımda doğal olarak anestezinin etkisi geçmişti. Öyle bir ağrı ve acı vardı ki! Ufacık diyebileceğimiz bir yara öküz gibi biri olan beni kıvrandırıyordu. En ufak hareketimde ağrıyor, yataktan kalkamıyor, helaya bile gidemiyordum. En sonun da sürünerek ilaçların olduğu kutuyu buldum, bütün ilaçlara baktım. Bildiğim hiçbir ağrı kesici yoktu içinde. Tam umudumu kaybettiğim sırada bir baktım "arveles" adlı ilacın kutusunda ağrı kesici yazıyor. Ohh dedim hele şükür. Hemen içtim bi tane. 40 dk kadar sonra etkisini gösterdi. Ağrı baya hafiflemişti. Gönül rahatlığıyla helaya gittim Yimeğimi yedim, bahçeye çıktım. Tabi 6 saat sonra etkisi geçince daha da beter ağrıyordu o ayrı mesele

bende bunu başım ağrıyınca kullanıyorum işte. sanki sana olanlar gibi oluyor banada. kafama kazık saplanıyor sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Henüz Dolorex'i tanımayan bünyenin beyanatı
     Majezik çok iyi

gece başımın ağrısından uyanınca dolorex sağ olsun 30 dk da halletti

• quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

şu hapın ismine uyuz oluyorum o ismi verenin ben

Entry-nick
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.