Şimdi Ara

Makarna üreticileri: Kimse panik yapmasın, Türkiye'yi makarnaya boğarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makarna üreticileri: Kimse panik yapmasın, Türkiye'yi makarnaya boğarız



    Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından vatandaşlar marketlerdeki rafları boşaltırken, e-ticaret sitelerinden 17 TL'ye varan fiyatlarla satılan makarna, ülkenin gündemine oturdu. Makarna üreticileri, "İç piyasa tüketimi yıllık 650 bin ton. Üretim kapasitesi ise 2.9 milyon ton. Kimse panik yapmasın. Her ev makarnaya boğulur" dedi.




    Makarna Üreticileri Sanayicileri Derneği Başkanı ve Nuhun Ankara Genel Müdürü Nihat Uysallı, makarna tartışmalarıyla ilgili Hürriyet'ten Eray Görgülü'ye açıklamalarda bulundu.



    Uysallı, "Bugüne kadar rafta makarnanın fiyatı belliydi. Kargo ve komisyon ücretlerini bunun üzerine ekleyen e-ticaret sitelerinde de raf fiyatının biraz üzerinde fiyatla satılıyordu. Çok basit bir ticaret kuralı işliyordu ve rafta 3 TL’ye makarna varken kimse buralardan makarna almayacağı için sorun olmuyordu. E-ticaret sitelerin makarna satışındaki hacmi o kadar düşük ki. Kimse bugüne kadar kaça sattığıyla ilgilenmiyordu. İnsanlar ne zaman raftaki makarnaya hücum etti, kaotik bir ortam oluştu. E-ticaret siteleri de 17 TL’ye varan fiyatlarla makarna satmaya başladı" diye konuştu.





    Bu süreçte zam yapmadık'
    "Bu süreçte biz hiçbir zaman makarnaya zam yapmadık" diyen Uysallı, şöyle devam etti:

    "Vatandaşlar rahat olsun, panik yapmasın. Türkiye'de şu anda 800-900 bin tonluk atıl durum var. Yıllık ihracatımız 1.3 milyon ton, iç piyasa tüketimimiz 650 bin ton. Yıllık üretim kapasitemiz de 2.9 milyon ton. Geçici olarak ihracatı durdurduk. Tutup da kaos planı yapmamıza gerek yok. Gerekirse 15 gün daha ihracatı daha durdururuz, Türkiye’de her ev makarnaya boğulur."





    sptnkne.ws
    Makarna üreticileri: Kimse panik yapmasın, Türkiye'yi makarnaya boğarız
    https://sptnkne.ws/BFx2















  • niye makarna? makarnanın bilmediğimiz bir koruyucu özelliği mi var? millet kafayı yemiş.
    çok uzun mitdet evden çıkmayacaksan. un stoklarsın,kuru fasulye,nohut,bulgur, konserve,yağ,derin dondurucuda saklanması koşuluyla et depolardım.
    makarna nedir arkadaş? hiç bir besleyiciliği yok. protein değeri çok düşük. makarna yerine un stoklamak en mantıklısıdır.
  • evet nasıl olsa genetiğiyle oynandığı için fışkırıyor her yerden buğday. sıkıntımız yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    evet nasıl olsa genetiğiyle oynandığı için fışkırıyor her yerden buğday. sıkıntımız yok.
    üretemiyoruz sıkıntı çıktı derseler ne cevap vereceksin

    "tarım politikaları bu yüzden üretemiyoruz"

    virüs ten daha tehlikeli canlılar var.
  • Abartıp stok yapanada fırsatcıyada kapak olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 15 Mart 2020; 12:52:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye makarna? makarnanın bilmediğimiz bir koruyucu özelliği mi var? millet kafayı yemiş.
    çok uzun mitdet evden çıkmayacaksan. un stoklarsın,kuru fasulye,nohut,bulgur, konserve,yağ,derin dondurucuda saklanması koşuluyla et depolardım.
    makarna nedir arkadaş? hiç bir besleyiciliği yok. protein değeri çok düşük. makarna yerine un stoklamak en mantıklısıdır.
  • Bu açıklamayı yapmak için neden beklediler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir şey diyemezler çünkü zamanında israilden aldılar genetiğiyle oynanmış buğdayları karda kışta bile kolay kolay bişey olmuyor buğdaylara.
    www.cumhuriyet.com.tr
    Buğday hakkında gerçekler
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bugday-hakkinda-gercekler-337157



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 15 Mart 2020; 13:11:58 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    çünkü makarnanın dolapta durmasına gerek yok , yapılması çok kolay, çok ucuz ve doyurucu. ayrıca besleyiciliğide var yok değil. ha gdo lu tabi o başka
    https://www.fitekran.com/besin-degeri/makarna/
  • 3 öğün makarnacıyız zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hedef2020

    Bu mesaj silindi.
    unu ekmek yapıp yersin. istersen makarna bile yaparsın undan. neyse sizin aklınız size benim aklım bana kalsın. ben şahsen un depolarım makarna yerine.
    makarna tembel karı işi ve tembel öğrenci atıştırmalığıdır.
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Unda protein var tabi ki. Yoksa proteinin sadece hayvansal gıdalarda olduğunu mu sanıyorsunuz?
    Buğday proteini "gluten"dir. Hamurun kabarmasını sağlayan, yine hamurun elastik yapı kazanmasını sağlayan içindeki glutendir. Kaliteli unun protein miktarı yüksek olur. Makarna yapımında kullanılan durum buğdayında yaklaşık %13 protein vardır.

    Çölyak hastaları gluteni sindiremez ve rahatsızlık yaşarlar. Bunlar için glutensiz buğday unları ve bu unlarla yapılmış ürünler satılmakta.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    evet sen uğraş dur unla. çok yararı olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.