arkadaşlar öncelikle merhaba ben lise son sınıf öğrencisiyim size bi konu hakkında danışmak istedim. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Neyse devam edicem 2 yıllık Turizm okuyan bi arkadaşım bana bi fikir sundu ama benim pek bi bilgim olmadığı için açıkcası çok aklıma yatmadı. Size kısaca bahsediyim arkadaşımın dediğine göre Makedonyada mimarlık veya inşaat mühendisliği bu iki bölümden birisine yıllık Türk parasıyla 6.000 liraya bi üniversiteye gidicekmişiz hangi üniversite bilmiyorum ama biraz araştırdım Kiril Metodi olabilir daha sonra 1 yıl orda okuduktan sonra aynı bölüme Türkiyede herhangi bir üniversiteden sınavsız (yani herhangi bir sınava girmeden ) olarak devam edebileceğimizi söyledi.Eğer böyle birşey varsa çok mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bi yandan da bu kadar basit bi olay olcağını zannetmiyorum Makedonyadaki masraflarıda sayarsak en fazla 15.000 liraya inşaat ya da mimarlık okumuş oluncak sonuçta. Zaten Türkiyede devlet üniversitesinde okusan yarısı kadar miktar masraf çıkıyodur yılda.
Neyse arkadaşlar bilgilerinize danışmak istedim bu konu hakkında ayrıntılı bilgilendirseniz iyi olur
özellikle Makedonya'da okuyan kişilerden yardım istiyorum
kiril ve metodiy universitesi yillik 2000 euro ama makedonca oldugu icin ilk yil 400 euro hazirlik parasi vermeniz gerek. Okul fiyatini saymazsak yillik 10000 lira gider tabi bu size kalmis bisey oturacaginiz yer , yemek vb..Sizin dediginiz burda 1 yil okuyup turkiyeye gecmek mevcut fakat 1 yil hazirliktan kaybedeceginiz icin 2. yilin sonunda turkiyeye gecme sansiniz var tabi tum dersleri verirseniz.
Adam üniversitnin bug unu bulmuş
YÖK yeni patch çıkarmadan hallet bence
sunuda belirteyim turkiyeye gitmek okadar kolay degil universitenin anlasmasi yok sadece notlariniz iyiyse yatay gecis sansi var oda cok zor o yuzden burda 1 yil okuyup turkiyeye istedigin universiteye gidemezsin.