Şimdi Ara

Makedonya eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elam Arkadaşlar, Bende başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Makedonya Avrupa üniversitesi için tek yetkiliyiz diyen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı firmasına başvurdum. Üniversiteye kayıt oldum fakat bu yıl eğitimime devam etmeme kararı aldım. Keşke danışmanlık firmasına gitmez olaydım. Makedonya'ya daha önce hiç gitmediğim için ülke ve başvurduğum üniversite hakkında hiçbir bilgim yoktu. Danışmanlık firmasını da ne zaman arasam ulaşamıyordum. Telefonları sürekli meşkuldu. Fakat Makedonya'ya gelmeden önce o kadar çok vaad te bulundularki... Dediklerinin hiçbirini yapmadılar. Koca ülkede kendimi yalnız başıma hissettim. Ayrıca okulda kayıt ücreti alınmamasına rağmen resmi olarak sınav ücreti alınıyor. Sınav ücretleriyle birlikte eğitim ücreti yıllık 10 000 Euro civarı bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yurtdışında eğitim almak istiyorsanız şirketlere para yedirmeyin ve gitmek istediğiniz üniversiteyi, kayıt şartlarını iyice araştırın. Makedonyaya Eğitim İçin Gelmeyin yök denkliğini kaldırdı Avrupa üniversitesi tek yetkilisi olduğunu iddaa eden şirket için ve üniversite için şikayette bulunduk

• Zaten aklı olan Makedonya'ya gitmez.Hatta aklı olan yurtdışında okumak istemez.Ben Ukrayna'da okuyorum ama imkan varsa Türkiye'de okuyun arkadaşlar gelmeyin bu taraflara.

Makedonya'da son zamanlarda artan şikayetler,halkın tamamen ırkçı davranması,ev kiralarının fahişliği,geçim ücretlerinin baya fazla olması gibi konuları göz önünde bulundurarak gitmek gerekiyor.Ek olarak YÖK'ün Üsküp'de 2 adet üniversitenin denkliğinin incelemeye alındığını unutmayalım.

Buradan bazı arkadaşlar diyecek sadece incelemeye alındı geri tanınırlık verilecek diye ama ;

Normal bir inceleme 1 ay olur.Eğer ki 3 ay inceleniyorsa hele de kayıt döneminde artık o okullardan umudunuzu kesin.Mutlaka bir bit yeniği var bu işte.YÖK'de gördü tabii öğrencilerin çektiği zorluğu,Makedonya hükümetinin çoğu öğrenciye vize konusunda sıkıntı çıkardığını ondan dolayı artık pek rağbet görmesini istemiyor ki zaten ben hep saçma bakıyorum o taraflarda okumaya.Bir insan dünyanın en gereksiz dilini neden öğrensin ki? Makedonca Makedonya dışında nerede konuşuluyor?

• Selam Arkadaşlar, Bende başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Makedonya Avrupa üniversitesi için tek yetkiliyiz diyen bir yurtdışı eğitim danışmanlığı firmasına başvurdum. Üniversiteye kayıt oldum fakat bu yıl eğitimime devam etmeme kararı aldım. Keşke danışmanlık firmasına gitmez olaydım. Makedonya'ya daha önce hiç gitmediğim için ülke ve başvurduğum üniversite hakkında hiçbir bilgim yoktu. Danışmanlık firmasını da ne zaman arasam ulaşamıyordum. Telefonları sürekli meşkuldu. Fakat Makedonya'ya gelmeden önce o kadar çok vaad te bulundularki... Dediklerinin hiçbirini yapmadılar. Koca ülkede kendimi yalnız başıma hissettim. Ayrıca okulda kayıt ücreti alınmamasına rağmen resmi olarak sınav ücreti alınıyor. Sınav ücretleriyle birlikte eğitim ücreti yıllık 10 000 Euro civarı bir ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yurtdışında eğitim almak istiyorsanız şirketlere para yedirmeyin ve gitmek istediğiniz üniversiteyi, kayıt şartlarını iyice araştırın. Makedonyaya Eğitim İçin Gelmeyin yök denkliğini kaldırdı Avrupa üniversitesi tek yetkilisi olduğunu iddaa eden şirket için ve üniversite için şikayette bulunduk

• Merhaba Arkadaşlar Ben Hülya, Hukuk fakültesi 2. Sınıfta öğrenciydim. Avrupa üniversitesinde eğitimime başladım. Fakat üst sınıflardaki Türk arkadaşlarımızın sıkıntısını sizinle paylaşmak istedim. Hukuk fakültesi mezunu olan Türklerin sadece Uluslararası ilişkiler diploması alabildiklerini söylediler. Makedon vatandaşlarına Hukuk diploması veriliyormuş sadece. Türk öğrencilere karşı yapılan bu haksızlığı öğrendiğim gibi okulumu bırakıp Türkiye'ye geri döndüm. Kesinlikle hukuk diploması alamazsınız. Üstelik yasal bir durum. Makedonya yasalarına göre sadece Makedon vatandaşlarına hukuk diploması verilebiliyor. Kendini üniversite öğrencisi olarak tanıtan ve danışmanlık hizmetini yarı fiyatına verdiğini söyleyen kişilere karşı da dikkatli olun. Bu tarz kişilerin dediklerine sakın inanmayın. Başlangıçta 1000 Euro gibi ücret talep edip daha sonra Makedonya'ya gitmek isterseniz 5000 Euro'ya kadar çıkan harç ücretleri ve danışmanlık hizmeti ücreti istemekteler.

• Avrupa ve Struga Üniversitesinin denkliği 25 Temmuzda kaldırıldı halen daha kayıt yapmaya devam ettikleri için hala rüşvete yalana dolana kopya skandallarına kılıf uydurmaya devam ettikleri için YÖK kararını yeniden gözden geçirip 21 Ağustos 2014 te denkliği yeniden kaldırdı.Artık denkliğin geriye gelmesi imkansız gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emu9979dau -- 17 Eylül 2014; 14:59:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsveç Eğitim
    2 ay önce açıldı
    Almanya Üniversite
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.