Şimdi Ara

makedonyalılara bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim makedon çocukları ile ilgili bir sorum olacak. makedon çocuklarının oynadığı geleneksel oyunlar var mı? birde sanırım geleneksel yörük kıyafetleri var.. ilgilenen olursa çok sevinirim şimdiden diim ben size teşekkürler işte okaa:)

• İZLE

Yukardaki görüntülerden görebilirsin.

Bayramlarda mutlaka geleneksel oyunlarımızı sergileriz, ayrıca çocukların kafaları estiği zaman kıyafetlerini giyip mahallede oynamalarını seğretmek çok hoşuma gider.
  • Ne yapıcaksın makedon oyunlarını.

İlk önce kendi Kültürünü öğren..

Hele son günlerde bir kolbastı modası cıktı..Kusucam

19 Mayıs'tada kolbastı oyunu var..

Ben öğrenmek istemiyorum banane kolbastıdan..

Neden zeybek oynamıyoruz??

Bedenci disipline verdi zaten bugün bakalım pazartesi kurul toplancak..

Ancak Türklüğümden taviz vermiyicem tabiki..
  • 1.si ne demek ne yapıcaksın makedon oyunları! 2.si kendi kültürümü ne kadar bilip ne kadar bilmediğim hakkındaki kanıya nerden vardın? 3.sü konu başlığı makedonyalılara soru, madem alakan yok neden muhalefet oluyorsun?
  • SonOfPatriot teşekkürler ilgine:) bende severim makedon halayları ve ezgileri bayaa değişik..benim merak ettiğim hani saklambaç körebe gibi çocuk oyunlarımız gibi onlarında geleneksel isimi olana çocuk oyunları var mı?
  • Ben mendil kapmaca, dokuz taş, yedi kiremit, yakan top gibi oyunlarla büyüdüm. Aslında diğer kültürlerin oyunları hakkında pek bir bilgim yok. Makedon oyunlarını ise ancak dedem bilir diyim. Kendisi hala yaşıyor, genelde 100 sene yaşıyor bizim sülale uğradığımda ona sorarım.
  • teşekkürler valla ne diim allah sağlık sıhhat versin ozaman:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bir sorum var
    9 yıl önce açıldı
    Sırbistan'da Yaşayan Var Mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 19mayısta kolbastımı

bide disiplinemi verdiler ceza verirlerse ilçe milli eğitime şikayet et eğitim sistemi yerlerde
  • ben makedonyada 3yil halk oyunlari oynadim.

buda ekibimin web sitesi.
    http://www.pletenka.com.mk/
    resimlerde bende yer aliorum ama sindi cizmeyelim hangi si yim. xD

bi kac tane kiyafetler.
    http://www.pletenka.com.mk/nosii.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizmo_x -- 3 Nisan 2009; 23:25:36 >
  • zor halk oyunu - adini tasiyan halk oyunu.
    http://www.youtube.com/watch?v=53rP5gH1YVM
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

19mayısta kolbastımı
    />

bide disiplinemi verdiler ceza verirlerse ilçe milli eğitime şikayet et eğitim sistemi yerlerde

İlahi belki yenilik olsun diye yapmış olabilirler diğer oyunların içinde bizim orda zeybek oynanıyo ama her gurup ta zeybek oynayınca sıkıyo be abi bu aralar popüler ya belki o durumdan dolayıdır bu arada siteye girdim müzik güzeldi ama resimleri bulamadım bu arada makedonlar rusçamı konuşuyor merak ettimde

• quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

19mayısta kolbastımı
    />

İlahi belki yenilik olsun diye yapmış olabilirler diğer oyunların içinde bizim orda zeybek oynanıyo ama her gurup ta zeybek oynayınca sıkıyo be abi bu aralar popüler ya belki o durumdan dolayıdır bu arada siteye girdim müzik güzeldi ama resimleri bulamadım bu arada makedonlar rusçamı konuşuyor merak ettimde

Sol üstte ingilizce dil seçme seçeneği var.

• quote:

quote:

19mayısta kolbastımı
    />

Makedonya cumhuriyetinin resmi dili makedonca, fakat yunanistanın kuzey bölgesi makedonya olarak bilinir ve onlar yunanca konuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 3 Nisan 2009; 0:49:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

quote:

quote:

19mayısta kolbastımı
    />

Makedonya cumhuriyetinin resmi dili makedonca, fakat yunanistanın kuzey bölgesi makedonya olarak bilinir ve onlar yunanca konuşulur.

aynen.

• quote:

quote:

19mayısta kolbastımı
    />

karadeniz halk oyunları aynatabilirler kolbastı karadeniz kültürünü yansıttını düşünmüyorum sırf moda diye millet meraklı diye seçmişler anlaşılan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.