Şimdi Ara

Maketçilik (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

quote:

Orijinalden alıntı: Johannes Gutenberg

http://www.ebay.de/itm/Viking-Ship-1-50-von-Revell-5403-komplett-und-ungebaut-/261322207493?pt=Standmodelle_Bausätze&hash=item3cd8047105

sundan istiyorum ben de vikinglerin gemileri hep hosuma gitmistir bunu alinca bize dusen tek sey yapistirmak ve boyamak mi?

Ebay'dan almanıza gerek yok D&R'de viking gemi maketi var bende birgün alıcam listeme eklemiştim.

http://www.dr.com.tr/Hobi-Oyuncak/Revell-Gemi-Maket-Viking-Ship-05403//Maketler/Gemi-Maketleri/urunno=0000000245707#!DR

evet yapıştırıp boyuyacaksınız sadece.

ben almanyada oldugum icin ebayden alacagim da bir sorum var ahsap maket sanmistim ben bunlari ama plastikmis. plastigin boyanmasi zor olmaz mi? bir de ahsaplar daha degerli sanirim degil mi? zevkli oluyor mu plastik ile calismak?

Oluyor hocam zaten ahşaplar zor ve pahalı.. Plastikle çalışmasıda zevkli oluyor kesiyorsunuz parçaları boyoyıp doğru yapıştırıyorsunuz.Dekalleri vs. zorluk seviyesine göre zahmetde iç detaylar küçük parçalar...artıyor görüntü olarakda başarılı güzel şeyler çıkıyor plastik maketlerden.. Tavsiye ederim. Zaten bu gösterdiğiniz maketin zorluk seviyesi 3 başlangıç için ideal.

Boyanması zor değil üst yazılara bakarsanız paylaşan arkadaşlar var bitirdikleri maketleri hoş gözüktüğünü göreceksiniz.

• Bir tane de yelkenli aldim, vakit oldukca ugrasacagiz artik guzel hobi olacak gibi duruyor

Maketçilik
  • Gunaydin herkese,

suanda boya secimi yapiyorum revellin boyalari pahali geldi fakat soyle bir 18li akrilik boya seti var 12ser ml seklinde;

http://www.amazon.de/El-Greco-28251-Acrylfarben-18er/dp/B002Q6ZYB6/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&colid=1ZVMO5UCGOHAC&coliid=IL1FS791MU638

icinde bir suru renk var, bunu alsak yetmez mi? ve bu linktekiler mat mi yoksa metalik mi olur? cunku gemim icin 2 tane metalik renk gerekiyor.

• airbrush setimi de aldim, 55 euro;

Maketçilik

yanina matt ve metalik renklerden de alip olaya girisebilirim. aslinda genelde yelkenli gemiler ile calisacagim ama yine de airbrushi aldim cunku dun arabami surtmustum belki kaportadaki derin olmayan ufak tefek cizikleri bununla boyayabilirim oto tamircisine gidip minimum 30 euro bayilmaktan iyidir
  • Gemiyi ne kadara aldın.
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    gemiyi ebay acik arttirmada 16,50 euroya aldim kutusu acilmis ama parcalari duruyor kullanilmamis, zaten amazonda sifiri 17,50 euroydu pek degmedi acik arttirmaya girmeye
  • Arkadaşlar gerçekten güzel şeyler var yaptıklarınızda. Ben daha yolun başında olan biri olarak yaptığınız rehberliklerin çok faydasını göreceğime inanıyor ve şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum sizlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş bana boya maskesi nasıl kullanılır nasıl sökülür anlatabilir mi?
    Bir de revell in set halinde olan maketlerindeki boyaları suyla mı yoksa tinerlemi inceltiyoruz.
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Arkadaşlar gerçekten güzel şeyler var yaptıklarınızda. Ben daha yolun başında olan biri olarak yaptığınız rehberliklerin çok faydasını göreceğime inanıyor ve şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum sizlere.

dostum elindeki kit ne?
  • Revell Color Stop var elimde
    Maket olarak da Revell in fırça ve boyası içinde olan set var savaş uçağı

Boyaları ne kadar inceltmeliyim
    Color stop kullanırken nasıl yapmalıyım
    İşime yarar mı yoksa başka yöntemler var mı düz ve pürüzsüz boyama için
    Saygılarımla

• Arkadaşlar ilk maketim: 1:144 ölçek, S-37 Berkut. Gerçekten dekalleri yapıştırıp vitrine koyana kadar ne yaptığımın farkında değildim. Ama sonra karşısına geçip uçağıma baktığımda maketçiliğin nasıl güzel bir duygu olduğunu farkına vardım.
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro_dacoma -- 28 Kasım 2013; 10:20:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pro_dacoma

Arkadaşlar ilk maketim: 1:144 ölçek, S-37 Berkut. Gerçekten dekalleri yapıştırıp vitrine koyana kadar ne yaptığımın farkında değildim. Ama sonra karşısına geçip uçağıma baktığımda maketçiliğin nasıl güzel bir duygu olduğunu farkına vardım.
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

Hocam bende maketçiliğe başlamayı düşünüyorum. Size birkaç sorum olacak. Yaptığınız maket bu değil mi ? Bundan başka bir şey almak gerekir mi ?

• Herkese selam bende bu ise gönül verdim fakat
    İnternette pek bilgi yok sizlere danışmak istiyorum ilk modelim ne olmalidir boyalar hangisi olmalidir dikkat etmem gereken birşey varmi zamaninfa bu konuya bir mesaj atmistim kkürdan ve cop şiş ile maket yaptigimi o yüzden elim yatkin bana max50 TL lik boya ve model onerirmisiniz bir komşumuz var o da maket yapiyor oözel vitrini falan var hatta maket odasi var falan ama adam çok bencil güzel maketleri ama uzakdan bakmana izin veriyor sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

Herkese selam bende bu ise gönül verdim fakat
    İnternette pek bilgi yok sizlere danışmak istiyorum ilk modelim ne olmalidir boyalar hangisi olmalidir dikkat etmem gereken birşey varmi zamaninfa bu konuya bir mesaj atmistim kkürdan ve cop şiş ile maket yaptigimi o yüzden elim yatkin bana max50 TL lik boya ve model onerirmisiniz bir komşumuz var o da maket yapiyor oözel vitrini falan var hatta maket odasi var falan ama adam çok bencil güzel maketleri ama uzakdan bakmana izin veriyor sadece

D&R mağazası varsa yakınlarında 45-50 TL'ye setler var boyası, fırçası, yapıştırıcısı içinde fazla büyük değiller ama başlangıç için idaaller D&R'nin internet sitesindede maket seti bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

Herkese selam bende bu ise gönül verdim fakat

D&R mağazası varsa yakınlarında 45-50 TL'ye setler var boyası, fırçası, yapıştırıcısı içinde fazla büyük değiller ama başlangıç için idaaller D&R'nin internet sitesindede maket seti bulabilirsin.

m.dr.com.tr
    D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası
    http://m.dr.com.tr/Home/Product/375034

bu gibi MI?

• evet
  • Hadi aldik birşey bakalim ilk deneyimim olacak yaparim herhalde
    Su boyali setten aldim yukarida link vermistim
    @Kıyamet Senfonisi önerdi. Sağol.

• Rica ederim zorluk seviyeri 3 dü benim ilk maketimde setti başlangıç için seviye 3 iyi hayırlı olsun.
  • warzko kullanıcısına yanıt
    Bu işe girerken yaşanan kafa karışıklığını önlemek için ilk maketiniz olarak için bir set almanızı öneririm. Setlerin içerisinde maket, yapıştırıcı, fırça ve boyalar mevcut oluyor. Geriye bir ufak yankeski ve bir maket bıçağı satın almak kalıyor. Aşağıda görülen setin fiyatı 30 TL. Yankeski ve maket bıçağı ise 10 TL. Yani 40 TL ile güzel bir uğraşa başlamış oluyorsunuz. Kolay gelsin :)
     Maketçilik

• Beyler bir sorum daha var;
    -kalın ve ince fırçalar
    -cımbız(elektronik cımbızı=devre elemanlarını tutmat için)
    -takı için ince uçlu kargaburun
    -yan keski
    -maket bıçağı
    vs. vs. bunlardan başka lazım olacak alet edevat varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.