Şimdi Ara

Maketçilik (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dün d&r'daydım, reveller bana baktı ben revellere işler yoğun, akşam yorgun geliyorum eve, anca kafayı dinliyorum.. biraz zamanım olsa bi uçak veya araba maketi daha yapmak istiyorum aslında
  • Dün Kadıköy de Güven Maketçiliğe uğradım. Fiyatlar D&R dan çok farklı değil. Anck çok fazla çeşit var. Üç dört farklı marka da mevcut. Yolu düşenler varsa uğrayabilir. Ben dün bi yere yetişecektim geç kaldım. Kutulara bakmaktan zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Meğer maketçiliğin ne kadar farklı dalları ve tekniği varmış. Şöyle gelen müşterilerin konuşmalarına kulak kabarttım. Herkes o kadar heyecanlı ki. Keşke daha çok zamanım olsa diye düşündüm. Zevkli bi uğraş. Eve geldim kızım uyuduktan sonra gizlice gittim açtım kutuyu. ( tomcat 1/144 revell boya firça ve yapıştırıcısı içinde olanı almıştım ). Kurdum tezgahı. Uzunca bi süre içeriği inceledim. Bu sırada sabunla yıkadığım parçaların kurumasını bekledim. Hangi parçayı hangi renge boyayacağıma karar vedim. Hanımın sakın halıya falan boya gelmesin fırçalarını duymazdan gelerek 😄
    boya ve boya fırçalarımı hazırlayıp işe başladım. İlk kat boyaları bitirdim. Geç olduğu için tezgahı kaldırdım. Bakalım kaç günde bitecek. Bi de boya işini bu sefer tutturucam galiba. Neredeyse bazı parçalarda tek kat boya bile yeterli olacaktı. Artık ilk fırsatta montaja başlayacağım. Biter bitmez ilk işim foto çekip sizlere sunmak ve değerli yorumlarınızı almak olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen cuma hobbytime dan şu uçağın siparişini verdim Hava kuvvetlerimizin decalleriyle. ama uçağa özgü decaller stokta kalmamış onları bir ara halledicem

şu uçağın renklerine boyamayı düşünüyorum:

Maketçilik

• aman kamuflajı batırma, ben jaguarı mahfettiydim zaten :D bizim decallere bakmıştım bende pahalıydılar alamamıştım. bir kaç uçaklık decal 10-15 liraydı.
  • F14d m geldi nerdeyse bitirdim boyama kaldi sadece
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik
    Edit:o bardaktaki raki değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozel35 -- 2 Aralık 2013; 23:09:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

F14d m geldi nerdeyse bitirdim boyama kaldi sadece
    Edit:o bardaktaki raki değil

Bende de aynı kit var şu an elimde boyamayı parçaları ayırmadan yaptım bitti
    Bu akşam da parçaları yerinden söküp
    Kenarları törpüleyip boya ile eksik yerleri tamamlarım diye düşünüyorum
    Artık fırsat bulursam da yarın montaj işine başlayacam
    Kokpitin decalleri varsa montajdan önce yapmayı unutma son çok zor olur.
    Bakalım bitince neye benzeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

dün d&r'daydım, reveller bana baktı ben revellere işler yoğun, akşam yorgun geliyorum eve, anca kafayı dinliyorum.. biraz zamanım olsa bi uçak veya araba maketi daha yapmak istiyorum aslında

Bir konuda yine yardımını isteyeceğim
    Önceki bi yazında kokpit camını boyamak için bantı boyayıp yapıştırdığını söylemişsin
    Nasıl olduğunu tam anlayamadım. Daha detaylı anlatabilir misin
    Bantın yapışkan kısmına boyayı sürüp gerekli incelikte kesip iç taraftan cama yapıştırıyor muyuz. Bant camda mı kalıyor yoksa banttaki boya cama geçince bantı çıkarıyor muyuz ? Yoksa tamamen mi yanlış anlamışım
    Şimdiden teşekkürler ve bol boş zamanlar dilerim

• f/14 black bunny yapmıştım ben. eski sayfalarda yazısı var. kokpit içi decalleri yapıştıracam diye kafayı yemeyin, dibinden bakmayınca gözükmüyorlar. kanopinin boyasını eğer çok inceltirseniz boya oradaki ince boşlukta kendiliğinden yayılır. f-15de öyle yapmıştım. kılcallıktan dolayı boya çok düzgün ve güzel bir şekilde kanal boyunca yayıldı. bunu deneyin bence, hem zahmetsiz hemde mükemmel sonuç veriyor.
  • tosyalı_37 T kullanıcısına yanıt
    Önüne ağırlık koymam gerektiğini bilmiyordum :) Ama böyle tam havalanmaya başlıyormuş gibi durması çok hoşuma gidiyor :)
  • Son durum ;

Maketçilik

• quote:

Son durum ;

Maketçilik

Eline sağlık güzel görünüyo boyalar ve decaller bitince son durumu bekliyoruz
    Ben kanatların açık mı yoksa biraz daha kapalı mı olacağına karar veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

quote:

Son durum ;

Maketçilik

Eline sağlık güzel görünüyo boyalar ve decaller bitince son durumu bekliyoruz
    Ben kanatların açık mı yoksa biraz daha kapalı mı olacağına karar veremedim

Sağol boyayip koyacam ama kanopi cami cikmadi kutudan kanatlar herdayim hareketli

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.61

aman kamuflajı batırma, ben jaguarı mahfettiydim zaten :D bizim decallere bakmıştım bende pahalıydılar alamamıştım. bir kaç uçaklık decal 10-15 liraydı.

yok 10. sayfaya bakarsan kamuflaj için bir yöntem anlatmıştım onunla denicem. önceden bir kaç deneme yaptım zaten ben direk thk decalleri aldım 6.50 tl falandı f-104 e özgü ayrı satılıyor onlar stokta kalmamış. bu arada uçak bugün geldi. hasegawa marka biraz inceledim kalite olarak revellden fazla fark yok, sadece biraz fazla çapak var. bir de kutudan çıkan decaller çok kaliteli geldi bana 4-5 tanesini bir arada yapmışlar revellde en küçük decalleri bile ayrı yapıştıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosyalı_37 -- 3 Aralık 2013; 22:31:50 >

• pro_dacoma P kullanıcısına yanıt
    yapım kağıdında gösteriyor ama önemli değil böyle de dediğin gibi güzel gözüküyor bir dahakinde yaparsın artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

Bir konuda yine yardımını isteyeceğim
    Önceki bi yazında kokpit camını boyamak için bantı boyayıp yapıştırdığını söylemişsin
    Nasıl olduğunu tam anlayamadım. Daha detaylı anlatabilir misin
    Bantın yapışkan kısmına boyayı sürüp gerekli incelikte kesip iç taraftan cama yapıştırıyor muyuz. Bant camda mı kalıyor yoksa banttaki boya cama geçince bantı çıkarıyor muyuz ? Yoksa tamamen mi yanlış anlamışım
    Şimdiden teşekkürler ve bol boş zamanlar dilerim

Teşekkürler
    bantın üstünü boyayıp kuruduktan sonra ince bir şerit halinde kesip camın üstüne yapıştırıyorum. yani bant camda kalıyor.

• Son kat boyayi da attim decalleri yapistircam daha sonra detayli foto koyarim

• montaja bi türlü başlayamadım fırsat bulup
    en kısa sürede bitirmek istiyorum
    boyama sırasında çektiğim bi iki fotoyu koyayım
    bakalım bitince nasıl olacak.
    fotolar akşam lamba ışığında çekildi bitirince gün ışığında çekerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 5 Aralık 2013; 10:19:13 >

• Bitirdim

• Hocam ben kanatlari acik griyle beyazi karistirarak boyadim gövdeyi de koyu gri ile boyadim decalleri kafama gore yapistirdim

• uçağı yaparken biraz acele mi ettiniz? bodoslama dalmışsınız gibi duruyor :D kanadı farklı renge boyamak ilginçlik kazandırmış uçağa, hoş olmuş.
    zahmet olmazsa gövdenin daha yakından ve dataylı bir fotosunu çekebilirmisiniz? hatları merak ettim nasıl oldu diye.

@ozel35

ince hatlar çok güzel gözüküyor oraya ne yaptınız? ışıktan dolayımı öyle çıkıyor eminde değilim :D detaylı bir fotosunu bekliyorum :)

@tutmayınküçükenişteyi
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.