Şimdi Ara

Maketçilik (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozel35

Beyler bir sorum daha var;
    -kalın ve ince fırçalar
    -cımbız(elektronik cımbızı=devre elemanlarını tutmat için)
    -takı için ince uçlu kargaburun
    -yan keski
    -maket bıçağı
    vs. vs. bunlardan başka lazım olacak alet edevat varmı ?

set içindekiler yeterli hocam genelde fırça ona göre normal yaparken kesmek için maket bıçağı olursa yeter zımpara birde okadar cımbızı dekalleri suda tutmak için kullanıyorum ben sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

quote:

-kalın ve ince fırçalar
    -yan keski
    -maket bıçağı

set içindekiler yeterli hocam genelde fırça ona göre normal yaparken kesmek için maket bıçağı olursa yeter zımpara birde okadar cımbızı dekalleri suda tutmak için kullanıyorum ben sadece

tamamdır sağol bu bahsettiğim komşuda elektrikli küçük canavar(adı aklıma gelmedi) 100 den fazla boya sprey vernikler çeşit çeşit yapıştırıcılar falan varda ondan sordum :D yarın gelir heralde sipariş ettim d&r dan peki monte ettikten sonramı boyuyum yoksa plakadan çıkarmadan önce mi boyuyum revell.com da plakadayken boyuyolardı

• quote:

quote:

quote:

-kalın ve ince fırçalar
    -yan keski
    -maket bıçağı

tamamdır sağol bu bahsettiğim komşuda elektrikli küçük canavar(adı aklıma gelmedi) 100 den fazla boya sprey vernikler çeşit çeşit yapıştırıcılar falan varda ondan sordum :D yarın gelir heralde sipariş ettim d&r dan peki monte ettikten sonramı boyuyum yoksa plakadan çıkarmadan önce mi boyuyum revell.com da plakadayken boyuyolardı

Seninki set şeklinde zaten içeriyor herşeyi ondan öyle pek fazla birşeye gerek yok... Yarın gelmez İlk defa d&r den sipariş yapıyorsun sanırım 5 iş günü içinde kargoya veriyorlar.

Yüzeyi zaten parçalar birşeltikden sonra boyayacaksın.. Öbür iç kısımları kesmeden önce boyaya bilirsin ama ben elime alıp boyamak daha rahat geliyor ondan kesipde boyuyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

-kalın ve ince fırçalar
    -yan keski
    -maket bıçağı

Seninki set şeklinde zaten içeriyor herşeyi ondan öyle pek fazla birşeye gerek yok... Yarın gelmez İlk defa d&r den sipariş yapıyorsun sanırım 5 iş günü içinde kargoya veriyorlar.

Yüzeyi zaten parçalar birşeltikden sonra boyayacaksın.. Öbür iç kısımları kesmeden önce boyaya bilirsin ama ben elime alıp boyamak daha rahat geliyor ondan kesipde boyuyorum.

Hadi beee kargo isi kotu oldu 4 gün tatildik bide neyse sağlık olsun cumartesi gelsin de pazar yaparim inşallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Johannes Gutenberg kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullan
  • quote:

-kalın ve ince fırçalar
    -yan keski
    -maket bıçağı

birde ince zımpara al.. parçaları çerçevesinden kesip çıkardığın zaman maket bıçağıyla çapakları temizlesen bie izi kalıyor.. zımpara ile oraları düzeltmen lazım
  • pro_dacoma P kullanıcısına yanıt
    ilk maketinse bence çok başarılı.. tebrik ederim gayet iyi olmuş sende yetenek var hocam sen bu işe devam et
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cesaret veren yorumların için. Devam edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

-kalın ve ince fırçalar
    -yan keski
    -maket bıçağı

birde ince zımpara al.. parçaları çerçevesinden kesip çıkardığın zaman maket bıçağıyla çapakları temizlesen bie izi kalıyor.. zımpara ile oraları düzeltmen lazım

Tamamdir 144 ölçek bir maket inceledim bugün yapilmis bir maket. Gözüme bayağa küçük geldi ama acemiliğime sayicam hem deneme olur

• pro_dacoma P kullanıcısına yanıt
    Set olarak olması güzelmiş hocam dün parama 3d puzzle aldım onları da tavsiye ederim çok güzel bir hobi.
    Haftaya satın alacağım hocam bu seti ilgilendiğin için teşekkürler.
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    küçük gözükmesin, ortalama 14-15 saat alıyor yapması
  • warzko kullanıcısına yanıt
    Resimleri bekliyoruz o zaman, kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

küçük gözükmesin, ortalama 14-15 saat alıyor yapması

En geç çarşamba gelir hergun 1-2 saat yapsam haftasonu pazar ajsamina biter diye düşünüyorum bu nu begenirsem bir daha ya su çift kanatli olanlardan 2, dünya sav. Tarzi yada suda yüzen bi uçak var onu yapicam

• beyler alışveriş yapabiliceğimiz yurt-içi güvenilir siteler varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro_dacoma

Arkadaşlar ilk maketim: 1:144 ölçek, S-37 Berkut. Gerçekten dekalleri yapıştırıp vitrine koyana kadar ne yaptığımın farkında değildim. Ama sonra karşısına geçip uçağıma baktığımda maketçiliğin nasıl güzel bir duygu olduğunu farkına vardım.
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

Hocam ilan linki varsa verirmisin 30 tl diye bahsetmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: pro_dacoma

Arkadaşlar ilk maketim: 1:144 ölçek, S-37 Berkut. Gerçekten dekalleri yapıştırıp vitrine koyana kadar ne yaptığımın farkında değildim. Ama sonra karşısına geçip uçağıma baktığımda maketçiliğin nasıl güzel bir duygu olduğunu farkına vardım.
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

Dostum çok güzel yapmışsın eline sağlık ama önüne ağırlık koymayı unuttun galiba

• arkadaşlar hobimaket diye bir sitede dolaşırken kamuflaj yapmak için bir yöntem gördüm. prittin veya faber castell in tack diye hamur şeklinde yapıştırıcısı var. bunu yuvarlaklaştırırak maketin üstüne yapıştırıyoruz ve boyama işlemini yapıyoruz. ben önceden yaptığım cobra üstünde denedim ve sonuç başarılı sayılır.

Maketçilik

yalnız benim baktığım sitede adam airbrushla yapmış ben fırçayla yaptığım için biraz rötüşa gerek var. ikinci kat boyayı attıktan birkaç dakika sonra tack ı kaldırıyorum ve altta kalan boş yerleri de boyuyorum. sonuç bu:

Maketçilik

• Beyler pazartesi geliyor benim f14d 144:1 m.set
    Tam 1 ocakta doğum günüm var double hediye alabiliyorum 72:1 bir Eurofighter typhoon isticem galiba boyalariyla beraber
    Birde konu biraz ıssız kalmis gibi

• Üretim aşamasındayız biter bitmez koyacağım resimleri.
    Bakalım nasıl olacak

• quote:

Beyler pazartesi geliyor benim f14d 144:1 m.set
    Tam 1 ocakta doğum günüm var double hediye alabiliyorum 72:1 bir Eurofighter typhoon isticem galiba boyalariyla beraber
    Birde konu biraz ıssız kalmis gibi

bbenim fabrikalar kapandı. anladığım kadarıyla Wolf-Eye da da işler durdu :D sadece yazıları okumakla yetiniyorum, takipteyim yani :D

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.