Şimdi Ara

Maketçilik (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw sinirlendim attim bi kenara hobby boss alman bir daha hayatimda, çok sorunlu bir kalip harcadigim yapistiriciya, boyaya, macuna, körerttiğim bicaga yazik harcligimi alinca italeri nin f-104 g sini alicam
    yada hasegawanin veya revell in f4u corsair ini alicam
    Bu arada mutlu yillar Dh Maketçilik grubu....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    marka olarak sitede hasegawa gözüküyor. hasegawa nın f-104 ü genel olarak sorunsuz sadece biraz fazla çapağı var ve orijinal decalleri eski olduğundan çok ince hemen kopuyor. kullanırken çok dikkatli olmak gerek. bir de gövde iki ayrı parça olarak geldiğinden ikisini ortadan birleştirmek zor oluyor. ben iğnelerle destek yaparak yapıştırdım o da çok az yamuk duruyor macunla falan halledicem artık. italerinin f-104 ünü pek bilmiyorum ama hasegawanın detayı iyi sayılır. mesela motor bölümündeki perçinlerin hepsi var. f-104 için hasegawa da düşünebilirsin.
  • Maketçilerimizin yeni yılı kutlu olsun...
  • Valla onada baktim ama f-104g istiyorum hasegawa olan hem s hem g opsiyonel yani italeri daha iyi kaliplar kullaniyor ve extra yakit tanki veriyor falan belki de türk decalleri alicam o yüzden g sectim ...

Helikopter hasegawaymis pardon, ama kalip çok hatali plastiği cok dandik macun isi gerektiriyor falan....

• Üretime devam :)
     Maketçilik Maketçilik

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt

• sende de benim gibi f-104 hayranlığı başlamış galiba hasegawada da ekstra yakıt tankları var ama s modelini yapmak istediğinde silahları ayrıca alman gerekiyor. o bakımdan italeri daha iyi olabilir. türk decalleri olarak ben 6.50 tlye falan genel set almıştım şimdi f-104 için ayrıca set gelmiş hobbytime de var. referanslara bakarak kutudan çıkan bazı decalleri kullanıcam.
    çok başarılı gözüküyor kemerleri de boyucak mısın? kemerler decale benziyor. yoksa detay set mi kullandın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 1 Ocak 2014; 19:19:48 >
  • Teşekkür ederim
    Kemerleri boyamayacağım onlar kutudan çıkan dekaller
    Cesaret edip boyayamadım boyut çok küçük olduğundan.
    Gövdeyi toparlıyorum bitince paylaşırım.
    Şu ana kadar İtaleri nin kalitesi çok iyi geldi bana
    Özellikle kutudan çıkan yapıştırıcısını çok sevdim
    Hem çabuk kuruyor hem eritmiyor plastiği revell iinkini bi türlü ayarlayamıyordum
    hem de taşan kısımlar iz bırakmıyor.

• Evet çok güzel uçaklar ama metal e mi boyasam kamuflaj deseni mi yapsam emin değilim italeriyi de daha önce bahsettiğim komşumuz yapmis orda gördüm bire bir

• Evet beyler f-104 umu yapinca bunun üstüne koyucam nasil olmuş?

Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

Çok güzel görünüyor
    Yapım aşamasını ve malzemeleri paylaşabilir misin?
    Zemin tahta mı?
    zımpara gibi geldi bana

Bu arada üretime devam bölüm 2

Şu ana kadar hatırladığım notlar:
    Flapları hareketli yapmak çok uğraştırdı. Ama değdi.
    İta yapıştırıcı çok iyi iz bırakmıyor, plastiği eritmiyor ve çabuk kuruyor.
    1/48 detay 1/144 ten sonra büyüklük olarak gayet tatminkar.
    Makete başlamadan önce birçok referans fotosu inceledim ve bir harman
    yapıp uygulamaya öyle geçtim. Tabii ki uygulama esnasında bazı farklılıklar
    doğaçlama olarak o an şekillenebiliyor.
    Şu ana kadar yaklaşık 10 Saatimi aldı diyebilirim. (boya kuruma zaman aralıkları hariç)
    Fazla bi kısım kalmadı.
    Ben en çok iniş takımlarında zorlandım. Sabitlemek ve düzgün şekilde kurumasını
    beklemek baya zamanımı aldı. Son olarak finalde yeni bir şey deneyeceğim sürpriz olsun
    bakalım nasıl olacak.

Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 2 Ocak 2014; 14:25:46 >

valla g veya cf yapıcaksan kamuflaj referansı bulmakta sıkıntı çekmezsin ama ben s için çok zorlandım. elimde 2-3 tane referans var. bazı yerleri kağıda bakarak yapıcam. metalik boyada sanırım ilk gelen f-104 lerin boyası. üstlerinde hava kuvvetlerinin kare forsları var. ayrıca pist güzel gözüküyor nasıl yaptın?
    kamuflajlar çok başarılı gözüküyor nasıl yaptın? maskeleme bandı mı yoksa benim anlattığım pritt tag mı kullandın.
  • Teşekkür ederim.
    Kamuflaj için maskeleme yapmadım referans fotolarından bir tanesini aldım karşıma
    önce sınırları çizdim. Renk sıralamasına gelince ilk önce yeşil renk ile bir kat attım
    sonra açık rengi biraz da yeşilin üstüne taşacak şekilde iki kat attım. Sonra yeşil rengin
    ikinci katını attım. sınırları koyu renk ile keskinleştirdim. Silah çıkışlarını ve egzoz çıkışlarını
    montajdan önce boyamıştım zaten.
  • Evet beyler pisti mukavva ve renkli kartondan yaptim gelecek ay (bu ay fazla harcayacagim model için) plastik levha alip kare kare çizikler atip çizgilerisiyaha boyuyacagim hangar zemini oolucak...
    Link aticam birazdan..

• http://www.modelizmir.com/forum/index.php?topic=1940.msg24559#msg24559
    Pist yapimi...
    Arkadaşlar yanlis anlasilma olmasin ama hem İzmirli
    Olmam hem de biraz daha usta kişiler olduğu için o forum tercihimdir. Sizinde hakkinizi odeyemem
    Forumu tavsiye ederim

yok canım estağfurullah bende hobimaket adlı siteye üye oldum orada baya profesyonel maketçiler var bakmanızı öneririm.
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 2. dünya savaşı meraklısıyım bu yönde maket ve diaromna çalışmalarına başlamak istiyorum ama hiçbirşey bilmiyorum bu konuyla ilgilenen arkadaş var mı caba bana yol gösterecek?
  • Nirvana dedikleri bu olsa gerek
    etzi enricoyoutube
    DIORAMA PISTA DECIMOMANNU :www.modellisti-statici-sardi.it
    http://www.youtube.com/watch?v=rPmPF8TuPo0

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.