Şimdi Ara

Maketçilik (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte Supermarine Spitfire uçağımın son hali arkadaşlar.
    Pervane çıkış noktalarını da kapattım.

Maketçilik Maketçilik Maketçilik

• Hurricane mk 2 montaj ve macun işi bitti boyaya basliyacagim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraklardan biri kazaya kurban gitti diğerini takmadim..
    HURRİCANE MK2 TROP 1/72-HOBBYBOSS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozel35 -- 11 Ocak 2014; 19:42:24 >

• Fotolara devam..

• ozel35 kullanıcısına yanıt
    güzel olmuş eline sağlık baya hızlı yapmışın
  • Hizli yaptim ama iyi oldu bence
    Birde gövde kanatlar ve gövde olarak iki parca geldi montaj kolaydi macunladim 3-4 saat gezmeye gittim gelince de 1 saate boyadim..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

Fotolara devam..

Kamuflajları kendinizmi çizdiniz ?

• Arkadaşlar ben Bismillah diyerek Revellin 1:24 ölçekli 128 parçalı Ferrari SA Aperta modelini aldım.

Arkadaşlar daha önce 1 maket tecrübem oldu fakat seviye 2 ve kolaydı.Bunda da çok zorlanmadım fakat canımı sıkan nokta içinden 4 tane boya çıktı parçaları teker teker boyadım.Boyamayı herşey bittikten sonra yapmak gibi bir hatam olmadı ama boyayı kurumasını bekleyerek 2 kat bazı noktalara 3 kat sürdüm.Ve çok pürüzlü oldu.Uzaktan bir sıkıntı yok ama ışığın altına gelince çok fazla bir pürüz ortaya çıkıyor.Bunun sebebi nedir ? Fırça darbelerini hep aynı yöne doğru yaptım.Fakar üstü çok pürüzülü.Bunun sebebi toz zerreceklerimidir ? Boya üzerine herhangi bir zımpara-vernik işlemide yapmadım.Boyama da ise kılavuza pek uyamadık çünkü çok az bir bölğm için gümüş boya gerekiyordu gümüş boyam yoktu. Kutudan Kırmızı-Bej-Kahverengi-Koyu Gri çıktı.Boyalarda yetti gibi fakar kırmızıyı bitirdik evelllah :D İlk maketim(Boyadığım)olması nedeniyle böyle birşey olmuş olabilir diye düşünüyorum ama fırça ile pürüssüz temiz bir çalışma yapmak mümkünmüdür ? Airbrush vs için maliyetli ve mekanın uygun olmadığını düşünüyorum.Bu işle gönülden ilgilenen birşeyler bilen lütfen paylaşşsın PM olarak özellikle konuya yazarsa memnun olurum.Resimleri şuan atamıyorum çünki telefonum kırıldı :D Fotoğraf çekmek için elimde bir ekipman yok maalesef :D En kısa zamanda mesajlarınızı bekliyorum.

Birde kullandığım boyalar Aqua Color adlı boyalardı.Su ile inceltiliyormuşki gel görün ben hiç inceltme yapmadım :D Fırça daldırıp olabildiğince karıştırdım :D Sonra bismillah diyip boyadım.İnceltme işlemi nasıl olmalıydı ?

Bir sorum ise vernikleme nasıl yapılır ? Boyanın daha parlak görünmesini sağlıyormuş fakat Aqua Color üzerinde hangi vernik kullanılır hiç bir fikrim yok.Her zaman en güvendiğim forum burası oldu inşallah bu konula ilgili birşeyler bilen vardır :D En kısa zamanda mesajlarınızı bekliyorum :D

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Evet kamuflaji ben cizdim.
    Firca ile yapilan boyamalarda detaylar oldukça kapanir 2 kat boyada isi bitirmek gerekir. İnceltmeyi 1e 1 yapicaksin yani bir damla su ile bir damla boya.
    Airbrush çok maliyetli ve tecrübe gerektirir. Firca ile büyük yüzeylerde dalgalanmalar mutlaka olur.araba maketleri için tamiya enamel sprey boyalardan onerebilirim onda da en fazla 3 kat yapicaksin. Sakin normal spreylerle deneme. Vernik içinde Akçallı yada duplicolor vs. Gibi mat ve parlak vernik kullanabilirsin. Uçaklarda boğadan sonra parlak vernik daha sonra dekal en son mat vernik uyguluyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

Evet kamuflaji ben cizdim.
    Firca ile yapilan boyamalarda detaylar oldukça kapanir 2 kat boyada isi bitirmek gerekir. İnceltmeyi 1e 1 yapicaksin yani bir damla su ile bir damla boya.
    Airbrush çok maliyetli ve tecrübe gerektirir. Firca ile büyük yüzeylerde dalgalanmalar mutlaka olur.araba maketleri için tamiya enamel sprey boyalardan onerebilirim onda da en fazla 3 kat yapicaksin. Sakin normal spreylerle deneme. Vernik içinde Akçallı yada duplicolor vs. Gibi mat ve parlak vernik kullanabilirsin. Uçaklarda boğadan sonra parlak vernik daha sonra dekal en son mat vernik uyguluyorlar..

Sağol zaten ilk maket olarak çok güzel bile oldu diyebilirim.Jantları ve tekrlekleri Antrazhit(Siyaha yakın gri) renge boyadım asıl o zaman maket maket oldu :D Fotoğrafları en kısa sürede atacağım :D

• Yeni başladım. Basit bir kit olsun beni yormasın dedim ama baya detaylı çıktı. Şimdi ekipman araştırması yapıyorum.

Başlangıç fotoğrafları ekte...
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

• Tamiya enamel sprey al onla boya gövdeyi fircayla geniş alanlari dalga dalga yaparsin...
    Uçak maketlerini de tavsiye ederim arabaya gore daha çeşitli kolay ve ucuzdur

• ozel35 kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş eline sağlık
    Kamuflaj özellikle çok güzel görünüyor

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Boyayı inceltmez isen boya çok kalın olur ve tüm detaylar kapanır.
    İnceltmek ve iki kat sürmek
    Bir sefer tek yönlü fırça hareketi (bir yerdeki yüzeyi tamamen kapansın diye üzerinden üst üste geçmek yerine kurumasını bekleyip ikinci kat) ile boyamak
    İmkan varsa airbrush
    Revell boya seçimi diye bir başlık var boyama ile ilgili daha detaylı şeyleri orada da bulabilirsin

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Sağol, hiç maskeleme uygulamadim...

• quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Boyayı inceltmez isen boya çok kalın olur ve tüm detaylar kapanır.
    İnceltmek ve iki kat sürmek
    Bir sefer tek yönlü fırça hareketi (bir yerdeki yüzeyi tamamen kapansın diye üzerinden üst üste geçmek yerine kurumasını bekleyip ikinci kat) ile boyamak
    İmkan varsa airbrush
    Revell boya seçimi diye bir başlık var boyama ile ilgili daha detaylı şeyleri orada da bulabilirsin

Sağolasın vernikleme yaptıktan sonra fotoğrafını çekerim 15 tatilde yeni telefon alıcam onla atarım :DSağolasın vernikleme yaptıktan sonra fotoğrafını çekerim 15 tatilde yeni telefon alıcam onla atarım :D

• arkadaşlar istediğiniz veya aradığınız bütün modelleri aşağıdaki internet sitesinden temin edebilirsiniz;

ayrıca revell türkiye sorumlusuyum merak ettiğiniz konuları pm'den yazarsanız cevaplamaya çalışırım.
    hepinize bol maket yapmalar:)
    ayrıca haziran ayında maket yarışması olacak koç müzesinde bilgilerinize... amatörlere yönelik

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    biraz daha sabır yakında çıkacak
    @tutmayınküçükenişteyi
  • Arkadaşlar peki boyanın fırça üzerinde kurumasını nasıl halledebilirim?Fırça temiz gayet normal ama boyaya sürdükten 30 saniye sonra fırçanın ucu İbrahim Erkal'ın saçlarına dönüyor, kupkuru oluyor haliyle yüzeye tutmamaya başlıyor boya ve tekrar temizlemem gerekiyor fırçayı.Sürekli bu şekilde mi olmalı?
  • deniz6 kullanıcısına yanıt
    Boya yeterli incelikte değildir muhtemelen
    Biraz daha incelterek dene
    Bir ihtimal de fırça kalitesinden olabilir
    Ben böyle bir sorun yaşamadım.
    Birinci ihtimal daha kuvvetli

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.