Bildirim
Maketçilik (45. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozel35
Buda 4 tane bir modelden 1 tane farkli modelden yapilmis bu ucagin kiti dünyada yok, mekik kit.
Taner Gündoğdu
Antonov AN-225
nasıl dünyada yok anlamadım..
www.oyuncax.com
Revell Uzay Mekiği Space Shuttle ve Boeing 747http://www.oyuncax.com/urun/4863-revell-uzay-mekigi-space-shuttle-amp-boeing-747.aspx
-
Çok makbule geçti teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN
@ozel35
@WolF-EyE
Saolun arkadaşlar.Benim istediğim ağacın çok sert olması gerekiyordu ve buldum.Teak diye geçen tik ağacı.
usta teak ağacından maket olur mu bir araştır.. teak hem pahalı hemde çok sert bir ağaçtır.. maket yapacaksan işlenmesi kolay bir ağaç olmalı ve lifsiz olmalı.. teak'i nasıl işleyeceksin ?
ayrıca sana teak'i kim önerdi merak ediyorum.. illa sert olacaksa teak'e benzer, sert dayanıklı ama daha ucuz olan iroko var.. teak bu tip ağaçlar arasında en pahalı olanı.. dikkat et teak diye iroko satmasınlar.. ben bu işin içindeyim sen bana sor -
Mesleki olarak öğrendiğim maketçiliğin aslında ne kadar huzurlu ve tatmin edici bir hobi olduğunu yeni anlıyorum. Yapılmış araba maketlerim var, bir ara bende yüklerim resimlerini.
Şu an 747 Lufthansa maketi ile uğraşıyorum.
Ellerine sağlık maketler çok güzel olmuş.
@WolF-EyE -
Ben maketçiliğe gemi modelleri ile başlamıştım, ve hiç hazır kit kullanmadım. Genellikle sert bir ağaçtan frameleri kesip, kaplamaları 3-4mm balsa çıtalarla yapıyorum. Yapıştırıcıyıda emince bayağı sertleşiyor ağaç.
Tik konusunda WolF-Eye a katılıyorum. Teak hem pahalı hemde küçük ölçekte çalışması zorlayan bir ağaç.
@ThE_CaPtAiN -
Aynı kiti bende aldım ama daha açmak nasip olmadı. Benden önde gitmen benim için iyi oldu
İyi çalışmalar diliyorum. -
arkadaşlar saolun ama vazgeçtim bu hobiden :) nasıl yapacağımı bilmiyorum.Plan yok.malzeme yok.Bu iş için el motoru,dekupaj testeresi vs. bir sürü malzeme lazim.Hepsi boş masraf.Yinede saolun.
İleride denemek istersen bu konu hakkındaki bilgilerimi seve seve paylaşırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: brkust
Mesleki olarak öğrendiğim maketçiliğin aslında ne kadar huzurlu ve tatmin edici bir hobi olduğunu yeni anlıyorum. Yapılmış araba maketlerim var, bir ara bende yüklerim resimlerini.
Şu an 747 Lufthansa maketi ile uğraşıyorum.
Ellerine sağlık maketler çok güzel olmuş.
@WolF-EyE
Çok teşekkür ederimseninde maketlerinin fotoğraflarını bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 30 Ocak 2014; 11:19:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN
arkadaşlar saolun ama vazgeçtim bu hobiden :) nasıl yapacağımı bilmiyorum.Plan yok.malzeme yok.Bu iş için el motoru,dekupaj testeresi vs. bir sürü malzeme lazim.Hepsi boş masraf.Yinede saolun.
Pes etme bence. üstelik bak forumda bu işte uzman arkadaşlarda var, onlardan da yardım alırsın.. biraz zorlanacaksın tabi ilk başta, o olacak. diyoruz ya maket işi sabır işi -
Hocam arkadaş yok yazmis bende aynen geçirdim buraya ama arkadaşin ki el yapimi o çok belli
Ağaç yapimi falan da var onlarida yukleyecegim.
dostum bilmiyorum ama bana el yapımı gibi gelmedi.. yanlış anlama arkadaşına yalan söylüyor demek istemiyorum ama ayrıntılara bak birebir aynı..
hayır zor bulunan bir makette değil daha önce 2 farklı d&r'da gördüm, 65TL'mi ne öyle birşeydi -
Rahmi koç müzesinde sanırım, ölçekli dünyalar model sergisi var 14 hazirana kadar.uçakları görünce aklıma geldi. -
Bilmiyorum hocam belki de yaptigi ölçekte kit yoktur
-
Aynen hepsi 48 lik AB ile boyamiş senin f-104 ?
YArin f-14 ve f-15 sipariş vericem ben ..
quote:
Orijinalden alıntı: brkust
Aynı kiti bende aldım ama daha açmak nasip olmadı. Benden önde gitmen benim için iyi oldu
İyi çalışmalar diliyorum.
Kit bitti fotoğrafları için linkini paylaşayım. Tüm çalışmanın fotoğrafları burada.
https://www.facebook.com/yusufcetin82/media_set?set=a.10151931812411325.1073741827.721171324&type=3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X