Şimdi Ara

Maketçilik (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün putty ve boyalar geldi. artık tamamlamak için önümde bir engel yok. f-14 ve f-15 kaç ölçek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 31 Ocak 2014; 15:39:56 >
  • benim için havada phantom jetleri, karada mercedesler kraldır. bayıldım elinize sağlık çok güzel olmuş. hobimaket te görmüştüm.
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    4 gözle bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sezgin-37-35
    72 lik tamiya sprey boyalar ile boyayacagim ve yaninda F-16c
    Block50 de aldim kobra filo olacak 2 ayda 3 ucagi bitiriim herhalde.
    @tutmayınküçükenişteyi
    Simdi ekliyorum...

• Elektrik kablosunun telleri bükülür,
    Astar boya ve ya inceltilmemis bir boya ile boyanir,
    Ana renklere boyanir,
    Hobi magazalarimda satilan yeşillik malzeme tutkal sürülen dallara serpiştirilir...

Maketçilik Maketçilik Maketçilik

• quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: ThE_CaPtAiN

arkadaşlar saolun ama vazgeçtim bu hobiden :) nasıl yapacağımı bilmiyorum.Plan yok.malzeme yok.Bu iş için el motoru,dekupaj testeresi vs. bir sürü malzeme lazim.Hepsi boş masraf.Yinede saolun.

Pes etme bence. üstelik bak forumda bu işte uzman arkadaşlarda var, onlardan da yardım alırsın.. biraz zorlanacaksın tabi ilk başta, o olacak. diyoruz ya maket işi sabır işi

Biraz zaman alan bi iştir ama çok keyifli bir tecrübedir, bende vazgeçmemeni tavsiye ederim.
    Resim yükleyeceğim demiştim, maketçiliğe ilk defa başladığım üniversite 1 dönem projemin resimlerini buldum.
    Böyle projeler yapmak isteyen arkadaşlara ilham olmasını amaçlayarak yapılış aşamalarını yüklüyorum.
    Plastik modellerle çalışmaya başlamadan önce böyle bir model yapma tecrübem olmuştu ve sonrasinda mühendislik deneyleri için kullanılan modellerin yapımında çalışmaya başlamıştım. Bulabilirsem onlarıda yüklerim.
    Tekneyi tamamen kendim tasarladım ama yapmak isteyen arkadaşlar internetten planlar bulabilir, elimden geldiğince bende yardımcı olurum.

Tekne hakkında bilgiler:

Projede gerçek yelkenli yarışlarında olduğu gibi belirli ölçüler sınırlandırılmıştı ve yaklaşık 40 kadar teknenin olduğu bir yarışa katıldı.

Tekneyi daha detaylı yapmak istemiştim ama hafif olması önemliydi.

Uzunluk: 70cm
    En: 19cm
    Yükseklik: 180cm (Salmanın altından, yelkenin üstüne)
    Toplam Ağırlık: 2.1kg
    Salma Ağırlığı: 1.4kg

Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkust -- 1 Şubat 2014; 12:14:00 >

• Evet nihayet sipariş verdim artik
    F-14-italeri 72
    F-15-italeri 72
    F-16-hasegawa (cj block50 yani türk yapacagim.) 72
    Aldim numaralarla alakasi yok ücü de çok sevdiğim uçaklar.
    Dediğim gibi f-16 türk olacak ona tamiya spreylerden gunship,dk ve lt ghost grey aldim, f-14 de lt ghost grey olacak,f-15 i ise dk ghost grey ile boyayip gunship ile kamuflaj yapicam, yani sirf sprey boyama olacak kokpit icin flat green aldim, plastik levhalar aldim cizip ve boyayip apron yapicam ucaklari ustune koyacagim.
    Galiba 3 ay oyalayacak bu ucaklar beni ilk f-16 ile baslamayi dusunuyorum ama sprey boyaya alismak niyeti ile f-15 den de baslayabilirim neyse gelince foto koyarim..
    Hocam ben gec geldim ama konu bir yasina basmak uzere
    20 subatda @WolF-EyE herkese kit aliyor galiba
    Saka bir yana konumuzun doğum günü kutlu olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel35

Evet nihayet sipariş verdim artik
    F-14-italeri 72
    F-15-italeri 72
    F-16-hasegawa (cj block50 yani türk yapacagim.) 72
    Aldim numaralarla alakasi yok ücü de çok sevdiğim uçaklar.
    Dediğim gibi f-16 türk olacak ona tamiya spreylerden gunship,dk ve lt ghost grey aldim, f-14 de lt ghost grey olacak,f-15 i ise dk ghost grey ile boyayip gunship ile kamuflaj yapicam, yani sirf sprey boyama olacak kokpit icin flat green aldim, plastik levhalar aldim cizip ve boyayip apron yapicam ucaklari ustune koyacagim.
    Galiba 3 ay oyalayacak bu ucaklar beni ilk f-16 ile baslamayi dusunuyorum ama sprey boyaya alismak niyeti ile f-15 den de baslayabilirim neyse gelince foto koyarim..
    Hocam ben gec geldim ama konu bir yasina basmak uzere
    20 subatda @WolF-EyE herkese kit aliyor galiba
    Saka bir yana konumuzun doğum günü kutlu olsun

Hic farkinda degildim saol dostum vay be 1 sene olmus.. cok guzel bir ortam oldu ama ben buradaki arkadaslarla tanistigim icin cok memnunum

• ozel35 kullanıcısına yanıt
    Her ikisi de işime çok yarayacak çok
    Teşekkürler
    YüzsüLük yapayım biraz. Daha var mı?

Bu arada Merso ile çalışmalara bugün tekrar başlıyorum. İşten güçten bi türlü fırsat bulamamıştım.
    En kısa sürede fotolarla aranızdayım

• takipteyim dostum üçüde sevdiğim uçaktır. f-16 yı daha çok merak ediyorum. hakikaten 1 yıl olmuş bende geç katıldım ama çok güzel bir ortam ve konu oldu.
    @ozel35 @WolF-EyE
  • tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Bi kaç tane daha olcak bakiyim bi.

• easy kit ne oluyor.maket yapılmıs olarakmı geliyor

• Anladigim kadariyla hobiye baslamayi dusunuyorsunuz .
    Easykit boyama yapılmayan yapistirilma yapilmayan kitlerdir supruz yumurtadan çikan oyuncaklara benzer gecirmelidir şahsen hic tavsiye etmem

• quote:

Anladigim kadariyla hobiye baslamayi dusunuyorsunuz .
    Easykit boyama yapılmayan yapistirilma yapilmayan kitlerdir supruz yumurtadan çikan oyuncaklara benzer gecirmelidir şahsen hic tavsiye etmem

o zaman normal kit alayım.Elimde 141. Kurt filo decali var.Değerlendirmek istiyorum.Hangi siteyi önerirsiniz kit için? .Ebaydan almayı dusunuyorum fakat burdaki fiyatlarla hemen hemen aynı.Hasegawa f16c 15 dolar.Fakat onda da muhimmat yok heralde.

• hobbytime diye bir site var yüzlerce çeşit uçağı bulabilirsin orayı öneririm.
  • Sanirsam kurt filo block40 kullanıyor academy ve tamiyanin block40 kitleri var

• quote:

Sanirsam kurt filo block40 kullanıyor academy ve tamiyanin block40 kitleri var

Tesekkurler.Block farkliliklari reelde neler? Yani ne fark var.F-16 C D falan biliyorumda.

• Bildiklerimi sayiyim sana
    Block 50 ve 40 da kuyrukda farklilik olur kurt filo block 40 kullanır solo türk de 40 kullanır fakat
    Kobra filo vs. 50 kullanır bi link vericem birazdan bakarsin oradan.

• www.f-16.net
    F-16 Units - Turkish Air Force
    http://www.f-16.net/units_airforce172.html

Çok pardon 50 ymis kurt filo
    Benim aldigim hasegawa 1:72 F-16Cj Block50 modelini alabilirsin renklerinde gunship grey, light ghost grey,dark ghost grey,neutral grey dir tabi siyah beyaz ve kokpit renklerini saymazsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozel35 -- 1 Şubat 2014; 23:23:44 >
  • f-16yı bence en sona bırak. diğer maketleri yaparken elin daha iyi alışır. ne kadar çok maket o kadar çok tecrübe. böylece gittikçe kusursuza yaklaşırsın ve belkide elinde mükemmel bir f-16 olur :)
    @ozel35

elinize sağlık. tekne çok hoş duruyor :) ahşap maket yapmak daha zevkli ama plastiğe göre zorlukları var. bir de ortam gerekiyor tabi onu yapmak için. plastik her yerde rahatça olurda ahşabın zımparasıdır, kesmesidir şusudur busudur geniş bir alan gerekiyor :)
    @brkust
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.