Bildirim
Maketçilik (48. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bende kafayı bozdum bu uçakları yaptıktan sonra klasik türk ucaklarini(f-104 f-4 phantom f-100 super sabre)yapmayi duanuyorum daha sonra muhtemelen yaz aylarında bir araba alip bende yapicam -
-
-
peki normal sprey boyalar kullansak nasıl olur? hiç denediniz mi? -
-
-
-
birşey soracağım.maketi yapıyorum,boyuyorum ama fırça izi kalıyor(yakından bakınca bide çok ışık altında).bunun çözümü nedir?birde nereyi hangi renk boyayacağımı nereden bileceğim? -
Firca ile boyamalarda mutlaka iz kalir.
Bu izleri en aza düşürmek için ince katlar olması suretiyle 2-3 kat atmaniz gerekir.
Kilavuzda yazar renkler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar arkadaşlar.Geçen hafta aldığım bf 109 g-2 alman uçak maketimden decaller çıkmadı.Fazla veya kullanmadığınız 1:72 ölçekli alman ucak decalleri varsa bana ulaşabilir misiniz? Hepinize iyi forumlar.
teşekkürler hocam.ama alacağım renkler yazıyorda,nereyi boyayyacağımı bulamadım.quote:
Orijinalden alıntı: gıbıç
birşey soracağım.maketi yapıyorum,boyuyorum ama fırça izi kalıyor(yakından bakınca bide çok ışık altında).bunun çözümü nedir?birde nereyi hangi renk boyayacağımı nereden bileceğim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 5 Şubat 2014; 0:55:37 > -
-
Kolay gelsin
F16 ya ben de başlamayı düşünüyorum.
F16 hangi markaydı? Bir de F-16 pilot figürü kutudan mı çıktı ayrı mı almıştın?
1/72 pilot lazım hiç bir yerde bulamıyorum. -
Evet arkadaşlar uykusuz geçen bir geceden sonra gelmiş olduğum son noktayı sizlerle paylaşayım.
Dikiz aynalarına şeffaf kısımları oturtmak ve yapıştırıcının taşmadan yapışmasını sağlamak herhalde
tüm gövdeyi boyamamdan daha uzun sürdü diyebilirim. Daha tekerlekleri yeni taktık hemen 126.573 km olmuş
Ön konsol, koltuklar ve vites gibi parçalar idareten duruyor monte edilmedi henüz. Sadece bütünü
görebilmek için bir araya getirdim. Eksik kısımları söylerseniz tamamlamak isterim. Fotoğraf çekip
incelemek inanın çıplak gözle görmekten daha faydalı. Çıplak gözle göremediğim birçok kusuru
böyle daha net görebiliyorum. Fotoğrafları da bir telefonun Flashını açıp diğeriyle Flash kapalı
çektim. Neyse çok konuştum galiba :) Acımasız eleştiriler bekliyorum...
Saygılar. ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 5 Şubat 2014; 11:14:53 >
-
-
Hobbytime F-16Cj Block-50 1/72 Hasegawa
Kit gayet güzel iccinden neredeyse bir maket yapmaya yetecek kadar yedek parca cikiyor sana bir adet yollayabilirim pilot PM den telefonunu yazarsan sevinirim....
quote:
Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi
Evet arkadaşlar uykusuz geçen bir geceden sonra gelmiş olduğum son noktayı sizlerle paylaşayım.
Dikiz aynalarına şeffaf kısımları oturtmak ve yapıştırıcının taşmadan yapışmasını sağlamak herhalde
tüm gövdeyi boyamamdan daha uzun sürdü diyebilirim. Daha tekerlekleri yeni taktık hemen 126.573 km olmuş
Ön konsol, koltuklar ve vites gibi parçalar idareten duruyor monte edilmedi henüz. Sadece bütünü
görebilmek için bir araya getirdim. Eksik kısımları söylerseniz tamamlamak isterim. Fotoğraf çekip
incelemek inanın çıplak gözle görmekten daha faydalı. Çıplak gözle göremediğim birçok kusuru
böyle daha net görebiliyorum. Fotoğrafları da bir telefonun Flashını açıp diğeriyle Flash kapalı
çektim. Neyse çok konuştum galiba :) Acımasız eleştiriler bekliyorum...
Saygılar. ..
Konsola dantel ör
Bence bir eksiği yok devam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih.61
elinize sağlık. tekne çok hoş duruyor :) ahşap maket yapmak daha zevkli ama plastiğe göre zorlukları var. bir de ortam gerekiyor tabi onu yapmak için. plastik her yerde rahatça olurda ahşabın zımparasıdır, kesmesidir şusudur busudur geniş bir alan gerekiyor :)
@brkust
Teşekkür ederim. Sizlerdende böyle projeler yapmak isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
Geniş bir alandan ziyade rahat rahat pisletebileceğin bi yer yetiyor :) @Fatih.61 -
Arkadaşlar boyama yaparken parçaları sabit tutmanın zorluğunu uğraşan kişiler bilir.
Zamanında yabancı birinin videosunu izlerken kullandığı metodu deneyip çok başarılı sonuçlar aldım.
Hem ucuz bir maliyeti var hemde yapması çok kolay bir alet. Boyama yaparken kullanılan kürdanları görünce aklıma geldi zamanında ne kadar uğraştığım, paylaşayım dedim.
Resimde görülen kabloları bir elektronikçide yada yapı marketlerde bulabilirsiniz (Benim aldıklarım yanlış hatırlamıyorsam Tek-İş marka, ama markası önemli değil.)
Ayrıca marketlerde satılan, ince tahta şişlerden gerekli.
Bu kabloların ucundaki minik pens gibi şeyler bize lazım olan parçalar. (Alligator Clips) Kabloları kesip çıkartmak gerekiyor.
Resimdeki haldeki pensin kablo sıkıştırılan yerine bir adet şiş takılır ve pens sıkıştırılır. (Resimde sağda gözüken penslerde, kabloların gözüktüğü yerde tahta şiş olacak ve şişin sivri ucu pense sıkıştırılmayacak.)
Bu sayede elimizde boyama yaparken kullanabileceğimiz, pensli çubuklar olacak. Pensler küçük ve kuvvetli bir sıkıştırmaya sahip olduğu için kolaylıkla küçük parçaları tutabilirsiniz. (Ben ek yerlerinden, yada makette gözükmeyecek yerlerinden tutturuyorum)
Sivri ucu altta olduğu için boyama yaptıktan sonra bu şişi, eski bir oyuncağın vs.. kutusundan çıkan bir köpüğe sapladığınızda herhangibi yere deymez, sizde boya bozuldumu diye düşünmezsiniz.
Ben yaklaşık 50 adet yaptım, ama maksimum 10-15 tanesini kullandım bugüne kadar ve boyama esnasında ve sonrasında işimi çok kolaylaştırdı.
İşinize yaramasını ümit ediyorum.
Tüm maketçilere iyi çalışmalar!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkust -- 5 Şubat 2014; 19:20:58 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X