Şimdi Ara

Maketçilik (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam model Tamiya'nın. Revell'de yok diye biliyorum, zaten varsa da detay konusunda bunun kadar iyi olacağını sanmıyorum. Tamiya o bakımdan kusursuz gerçekten.

Koltuk konusunda haklısınız, ben kürdana asma/sıkıştırma metodunu kullanıyorum uzun süredir. Sizin dediğiniz de gayet mantıklı aslında, denenebilir.

Aracın içini bittikten sonra çekmek oldukça zor, iyi bir açı yakalayıp çekemedim ama yapım sırasında çektiğim 1-2 foto buldum, kokpit ve koltıklar konusunda belki bilgi verebilir Gerçi bazı yerlerine birkaç rötuş yapıldı daha sonra ama olsun.

Maketçilik  Maketçilik

Maskeleme bandı konusu ilginç bir konu, sizin denediğiniz gibi ben de nalburlarda satılan bantlardan kullanmıştım. Tek kat çekildiğinde bazı yerlerde boyayı alta geçirdiğini ve sökerken boyaya zarar verdiğini (özellikle boyanmış parçalarda) görünce kullanmaktan vazgeçtim. Yoksa daha fazla bandı çok daha ucuza alınabiliyor. Yapışkanlığını azaltıp, tek kat değil de 2 yada 3 kat bant çekilirse kullanılabilir aslında.

Modeliniz gayet iyi gidiyor, şu ana kadar boya işçiliği çok iyi.

@tutmayınküçükenişteyi

Teşekkür ederim, evet Tamiya'nın sprey boyası ile boyadım. Renk benim de çok hoşuma gitmişti ve airbrush için akrilik olarak bulamadığımdan dolayı sprey olanını aldım. O konuda da bir tecrubemiz oldu:)

@Sezgin-37-35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 4 Şubat 2014; 11:12:30 >

• Bende kafayı bozdum bu uçakları yaptıktan sonra klasik türk ucaklarini(f-104 f-4 phantom f-100 super sabre)yapmayi duanuyorum daha sonra muhtemelen yaz aylarında bir araba alip bende yapicam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Dün bir Hobi Market de Maskeleme bandı sordum, 8,5 TL
    dediler Tamiyanınkine, neyse çok geldi gözüme. Bir de miktarı az idi.
    Sonra aklım nalburlarda satılan evi boyarken kullanılan bantlar geldi.
    Baktım şekli aynı. Miktarı fazla ve fiyatı da 2 TL. Kullanmadığım
    boyalı bir yüzeye yapıştırdım ve çektim iz falan da bırakmadı. Yapışkanı
    biraz daha fazla gibi. Onu da masaya bir iki kez yapıştırıp sökerek hallettim.
    ilgililere duyurulur.

Montajda dün gece 27. basamağa kadar geldim.
    Daha işim çok.
    Parçalar birleştikçe gözüme daha da güzel görünmeye
    başladı. Bu da şimdilik son hali
     Maketçilik Maketçilik

Merhaba öncelikle kolay gelsin ve elinize sağlık, yazıyı görünce uyarma gereği duydum. Bende ilk başlarda dediğiniz gibi ucuz bantlardan kulllandım bana da mantıklı gelmedi ancak oda sıcaklığı biraz yüksekse ve hemen işinize devam edip bandı sökmeden bırakırsanız bandın yapışkan kısımı belirli bir süre sonra kendini salıyor ve emeğiniz olduğu gibi çöpe gidiyor. O yapışkan malzemeyi boyalı yüzeyden sökmek neredeyse boyamadan fazla zaman alıyor ve can sıkıyor. Böyle bir deneyimden sonra gidip o pahalı maskeleme bantlarından aldım. 1 Haftadan fazla maketin üzerinde kaldığı oldu bandın ama nasıl yaptılarsa sanki yapıştırmamışsınız gibi sorunsuz çıkıyor. Bahsettiğim yapışkan kısım kanopi gibi şeffaf parçalarda daha çok can sıkıyor.

• Boyalarim ve 3x0 fircam geldi maketler hâla bekleniyor

Maketçilik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trulli kullanıcısına yanıt
    peki normal sprey boyalar kullansak nasıl olur? hiç denediniz mi?
  • Yavruların da geldi

Maketçilik Maketçilik

• boyama aşaması:
     Maketçilik

maskeleme gereken yerleri elektrik bandıyla kapattım. kamuflajı da faber tack it ile yaptım.

ve boya tamamlandı:  Maketçilik
     Maketçilik

@ozel35

yavruların süper gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 4 Şubat 2014; 22:03:37 >

• aslan yavrularım benim tabi güzel görünecek
    kokpitin önünden buruna kadar siyah bir panel olması gererk miyor mu ?
    bu arada f-16 ya başladım kokpiti topladım....
     Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

not: boya kurumadan çektim ondan beyazımsı görünüyor pilot, am eğil

• birşey soracağım.maketi yapıyorum,boyuyorum ama fırça izi kalıyor(yakından bakınca bide çok ışık altında).bunun çözümü nedir?birde nereyi hangi renk boyayacağımı nereden bileceğim?
  • gıbıç kullanıcısına yanıt
    Firca ile boyamalarda mutlaka iz kalir.
    Bu izleri en aza düşürmek için ince katlar olması suretiyle 2-3 kat atmaniz gerekir.
    Kilavuzda yazar renkler

• Merhabalar arkadaşlar.Geçen hafta aldığım bf 109 g-2 alman uçak maketimden decaller çıkmadı.Fazla veya kullanmadığınız 1:72 ölçekli alman ucak decalleri varsa bana ulaşabilir misiniz? Hepinize iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

birşey soracağım.maketi yapıyorum,boyuyorum ama fırça izi kalıyor(yakından bakınca bide çok ışık altında).bunun çözümü nedir?birde nereyi hangi renk boyayacağımı nereden bileceğim?
    teşekkürler hocam.ama alacağım renkler yazıyorda,nereyi boyayyacağımı bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 5 Şubat 2014; 0:55:37 >
  • esagnak E kullanıcısına yanıt
    supermarine spitfire maketimden artan dekaller var işini görürse yollayabilirim
    artan kısımların fotosunu akşam çeker yarın yüklerim. işine yarar umarım.
    kullanmadan önceki bütün hali buydu.
     Maketçilik
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin
    F16 ya ben de başlamayı düşünüyorum.
    F16 hangi markaydı? Bir de F-16 pilot figürü kutudan mı çıktı ayrı mı almıştın?
    1/72 pilot lazım hiç bir yerde bulamıyorum.
  • Evet arkadaşlar uykusuz geçen bir geceden sonra gelmiş olduğum son noktayı sizlerle paylaşayım.
    Dikiz aynalarına şeffaf kısımları oturtmak ve yapıştırıcının taşmadan yapışmasını sağlamak herhalde
    tüm gövdeyi boyamamdan daha uzun sürdü diyebilirim. Daha tekerlekleri yeni taktık hemen 126.573 km olmuş
    Ön konsol, koltuklar ve vites gibi parçalar idareten duruyor monte edilmedi henüz. Sadece bütünü
    görebilmek için bir araya getirdim. Eksik kısımları söylerseniz tamamlamak isterim. Fotoğraf çekip
    incelemek inanın çıplak gözle görmekten daha faydalı. Çıplak gözle göremediğim birçok kusuru
    böyle daha net görebiliyorum. Fotoğrafları da bir telefonun Flashını açıp diğeriyle Flash kapalı
    çektim. Neyse çok konuştum galiba :) Acımasız eleştiriler bekliyorum...
    Saygılar. ..
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 5 Şubat 2014; 11:14:53 >

• gıbıç kullanıcısına yanıt
    Mesela Revell için Yapım Klavuzunun ilk sayfalarında Renkler harfler ile sembolize edilmiş.
    Devam eden sayfalarda ise yapım sırasında hangi parçayı hangi renge boyayacağın o harf ile gösterilmiş.
    Diğer marka kitlerde de durum aynı diyebilirim. Umarım faydalı olur.

Maketçilik Maketçilik

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Hobbytime F-16Cj Block-50 1/72 Hasegawa
    Kit gayet güzel iccinden neredeyse bir maket yapmaya yetecek kadar yedek parca cikiyor sana bir adet yollayabilirim pilot PM den telefonunu yazarsan sevinirim....

• quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Evet arkadaşlar uykusuz geçen bir geceden sonra gelmiş olduğum son noktayı sizlerle paylaşayım.
    Dikiz aynalarına şeffaf kısımları oturtmak ve yapıştırıcının taşmadan yapışmasını sağlamak herhalde
    tüm gövdeyi boyamamdan daha uzun sürdü diyebilirim. Daha tekerlekleri yeni taktık hemen 126.573 km olmuş
    Ön konsol, koltuklar ve vites gibi parçalar idareten duruyor monte edilmedi henüz. Sadece bütünü
    görebilmek için bir araya getirdim. Eksik kısımları söylerseniz tamamlamak isterim. Fotoğraf çekip
    incelemek inanın çıplak gözle görmekten daha faydalı. Çıplak gözle göremediğim birçok kusuru
    böyle daha net görebiliyorum. Fotoğrafları da bir telefonun Flashını açıp diğeriyle Flash kapalı
    çektim. Neyse çok konuştum galiba :) Acımasız eleştiriler bekliyorum...
    Saygılar. ..
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

Konsola dantel ör

Bence bir eksiği yok devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.61

elinize sağlık. tekne çok hoş duruyor :) ahşap maket yapmak daha zevkli ama plastiğe göre zorlukları var. bir de ortam gerekiyor tabi onu yapmak için. plastik her yerde rahatça olurda ahşabın zımparasıdır, kesmesidir şusudur busudur geniş bir alan gerekiyor :)
    @brkust

Teşekkür ederim. Sizlerdende böyle projeler yapmak isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Geniş bir alandan ziyade rahat rahat pisletebileceğin bi yer yetiyor :) @Fatih.61
  • Arkadaşlar boyama yaparken parçaları sabit tutmanın zorluğunu uğraşan kişiler bilir.
    Zamanında yabancı birinin videosunu izlerken kullandığı metodu deneyip çok başarılı sonuçlar aldım.
    Hem ucuz bir maliyeti var hemde yapması çok kolay bir alet. Boyama yaparken kullanılan kürdanları görünce aklıma geldi zamanında ne kadar uğraştığım, paylaşayım dedim.

Maketçilik

Resimde görülen kabloları bir elektronikçide yada yapı marketlerde bulabilirsiniz (Benim aldıklarım yanlış hatırlamıyorsam Tek-İş marka, ama markası önemli değil.)
    Ayrıca marketlerde satılan, ince tahta şişlerden gerekli.

Bu kabloların ucundaki minik pens gibi şeyler bize lazım olan parçalar. (Alligator Clips) Kabloları kesip çıkartmak gerekiyor.

Maketçilik

Resimdeki haldeki pensin kablo sıkıştırılan yerine bir adet şiş takılır ve pens sıkıştırılır. (Resimde sağda gözüken penslerde, kabloların gözüktüğü yerde tahta şiş olacak ve şişin sivri ucu pense sıkıştırılmayacak.)

Bu sayede elimizde boyama yaparken kullanabileceğimiz, pensli çubuklar olacak. Pensler küçük ve kuvvetli bir sıkıştırmaya sahip olduğu için kolaylıkla küçük parçaları tutabilirsiniz. (Ben ek yerlerinden, yada makette gözükmeyecek yerlerinden tutturuyorum)

Maketçilik
     Maketçilik

Sivri ucu altta olduğu için boyama yaptıktan sonra bu şişi, eski bir oyuncağın vs.. kutusundan çıkan bir köpüğe sapladığınızda herhangibi yere deymez, sizde boya bozuldumu diye düşünmezsiniz.

Ben yaklaşık 50 adet yaptım, ama maksimum 10-15 tanesini kullandım bugüne kadar ve boyama esnasında ve sonrasında işimi çok kolaylaştırdı.

İşinize yaramasını ümit ediyorum.

Tüm maketçilere iyi çalışmalar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkust -- 5 Şubat 2014; 19:20:58 >

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.