Şimdi Ara

Maketçilik (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hüznü Şenlendiririm kullanıcısına yanıt
    usta nerden buluyosun şunları.. hastayım şu robot maketlerine.. özellikle de dönüşebilenlerine
  • yaw yine harika işler çıkmış konuya girmeyeli. Uçak, araba, robot ne ararsan var. Ellerinize emeklerinize sağlık arkadaşlar. Özellikle diaroma çalışmaları harika olmuş, çok şık durmuş.

@WolF-EyE @tutmayınküçükenişteyi @Hüznü Şenlendiririm

Ben de VW Beetle ı bitirebildim sonunda. Zaman sıkıntısından dolayı çok uzun sürdü. Ama son halini beğendim.

Maketçilik  Maketçilik  Maketçilik  Maketçilik  Maketçilik

Bu da toplu resim

Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 13 Mart 2014; 10:57:01 >

• trulli kullanıcısına yanıt
    olay budur ya ben tam bir vosvos hastasıyım.. çok güzel olmuş..
  • yapıyosunuz böyle maketleri ondan sonra adamda ne heves kalıyor ne bişey
    vay be çok süper olmuş elinize sağlık
    Renk seçimi ve otomobilde duruşu çok güzel olmuş.
    elinize sağlık.
    Bu arada bir şey danışayım size.
    Stop farlarının içini boyarken nasıl yapıyorsunuz?
    içten camı şeffaf boya kullanıp öyle mi boyuyorsunuz , yoksa iç kısmı boyayıp camı boyamadan mı takıyorsunuz?
    Yoksa hiç biri mi? Eğer şeffaf boya ise hangi marka olduğunu ve kod numarasını alabilir miyim? Sarı ve Kırmızı renk için.
    teşekkürler.
  • www.hlj.com
    VF-1S Valkyrie Roy Focker
    http://www.hlj.com/product/BAN984464/Sci

Hocam seriyi 80'lerde Trt robotech adıyla yayınlanmış.Tv de kesin denk gelmişsindir.Sırada bu kit var aralıktan beri stok beliyodum anca alabildim

Maketçilik

robotech'i bilmem mi efsaneydi bizim zamanımızda.. gardiyan modunu çok severdim ben yarı robot yarı uçak dönüşmüş hali.. sanırım uçak f-14'tü

keşke bu maketlerin transformers g1 serileri olsa.. filmlerdeki robotları sevsemde o eski g1 seri robotlar gerçek transformerl'ardı, ve çok güzel action figürleri var.. çok da güzel ücretleri var tabi

bir de tabi voltran. malesef maketi hiç yok, action figür çeşitleri çok az var ve çok pahalı
  • Ben jazz la wheeljack'i bekliyodum.Takara bu yaz wheeljack'i çıkarıyo sonradan açıkta kalmamak için ön alımı yaptım.Voltran figürleri koleksiyoncular için çıkıyo direk o yüzden pahalı.

Maketçilik

Son filmin figürleri yakın zamanda tanıtıldı.Optimus'un araç hali G1 tarzında.Türkiye'ye gelince alıcam.Haberin olsun.

Maketçilik

Maketçilik

G1 Optimus'un tasarımıyla macross tasarımlarını yapan kişi aynı Shōji Kawamori.
    en.wikipedia.org
    Shōji Kawamori - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sh%C5%8Dji_Kawamori

Ayrıca G1 Jetfire'da direk Macross VF-1 kalıbını kullanmışlar

Maketçilik

bunları görmüştüm.. ama model kit değil diye biliyorum doğru mu.. action figür sanırım

kre-o bu konuda biraz iyi oldu, lego tarzında gayet başarılı modeller çıkardı

wheeljack niye renksiz.. protatipin resmi mi ?
  • Optimus figür.Filmle birlikte bizde de satılmaya başlanır.60 civarı fiyatı olur muhtemel.Kreo nun tüm setlerini getirmiyolar.devastator kre o yıl oldu hala gelmedi.Wheeljack'in protatip resmi var son halinin resmi daha paylaşılmadı.
    Şöyle bişey olması bekleniyo

Maketçilik
    güzel.. eski tip yapmışlar.. o 80lerdeki figürlerin kalitesinden eser yok şimdi.. çok başarılıydı o modeller..

ama birde şöyle bir optimus g1 master piece igürü varki.. deli bişey

keşke filmdeki karakterleri böyle yapsalardı.. bunlar çok daha iyi bence

Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 14 Mart 2014; 17:26:14 >
  • Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum güzel görüşleriniz için. Zaman ayırabilidiğim kadarıyla güzel şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Yukarda da deiğim gibi, sizlerde harika işler çıkartıyosunuz.

@WolF-EyE Hocam aslında benim kafamda renk renk vosvos serisi yapmak var. Hanımda bir tane pembe istiyor zaten Şöyle bir ara kafamda kesinleştirebilirsem 4-5 farklı renkte vosvos yapıp sergilemek istiyorum açıkcası. Belki güzel bir garaj dioroması da yapılabilir o zaman.

@tutmayınküçükenişteyi Hocam, direk fırça ile içten boyuyorum başka bi tekniğim yok Kullanıdğım boya da şu:

Aynısından olmasa bile başka markaların parlak turuncu olarak sattıkları boyalardan kullanabilirsiniz. Bunlar Fluoresant Orange diye bir isim koymuşlar.

• Arkadaşlar uçak maketi yapmak istiyorum ilk deneyemim olucak tavsiyelerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: çalışkan2000

Arkadaşlar uçak maketi yapmak istiyorum ilk deneyemim olucak tavsiyelerinizi bekliyorum

sayfayı en baştan oku bütün tavsiyeleri bulacaksın
  • Beyler ben bu hobiye yeni başladım çok fazla araştırma yaptım başlamadan önce en gerekli olan malzemeleri de aldım fakat bazı sorularım olacak yardımcı olursanız çok mutlu olurum

1)Decaller için solüsyon gerekir mi?
    2)Su bazlı akrilik boya kullanıyorum bazı yerlerde decallerin daha iyi yapışması için vernik kullanılması konuşuluyor doğrumu?
    3)Doğruysa hangi vernik uygun olur?(boya rengini bozmayacak şekilde)sprey vernikler varmış nalburda ondan alsam
    4)Ben yeni başladım bu hobiye revell setlerle montaj bitti şimdi macun çektim boyaya hazırlık yapıyorum bende 200 numara su zımparası var boyamadan önce zımpara yapmam gereken yerler var bu yeterli olurmu?
    5)Bundan sonraki maketlerim de astar atsam iyi olur mu?
    6)Şimdiki maketim heinkel he 219 Alman savaş uçağı bunda kamuflaj yapmam gerekiyor uçağın üst kısımları beyaz olması gerekiyor bende zeytin yeşili rengi var onu daha beğendim onu yapıcam üstüne leopar şeklinde koyu gri kamuflaj yapıcam fakat kamuflajı da fırçayla yapıcam yeşil renk kuruyup üstüne yapıcam boyarken karışır mı iki renk?veya nasıl yapsam doğru olur?

• ahmetosp93 kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz.
    bizler de bu konularda çok profesyonel sayılmayız (en azından kendi adıma diyebilirim)
    Sorularınızın bazılarına bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.
    1) Decallere solüsyon gerekir mi? bence gerekir. çünkü solüsyon sonrası decal eriyip yüzeydeki tüm girinti
    ve çıkıntıların etrafını sarıyor, böylece sanki decal değil de boyaymış gibi duruyor. o yüzden tavsiye ederim.
    2-3)Decallerin daha iyi yüzeye tutunması için pürüzsüz bir yüzey şart. Bunun için boya sonrası, decal öncesi
    genelde mat vernik ile boya üzerindeki pürüzlü alanlar doldurulup düz bir zemin oluşturulmuş olunuyor.
    Su bazlı boyalarda hangi tür vernik kullandığının bir önemi yok diye biliyorum.
    4- boya öncesi özellikle macun yerlerindeki izleri ince zımpara ile yok etmeniz daha güzel sonuç verecektir.
    zımparanın numarası büyüdükçe daha ince oluyor. bu iş için 200 numara zımpara çok kalın olur.
    numarası 2000 gibi büyük (çok ince) zımpara kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. böyle büyük numaralı
    zımpara genelde nalburlarda bulunmuyor. hobi malzemeleri satan bir yerde veya sanat malzemeleri satan
    bir yerden temin edebilirsiniz. Boya öncesi plastik kısımların tamamını ılık deterjanlı veya sabunlu su ile
    yıkamak boyanın tutunmasını daha da kolaylaştırıyor onu da bi hatırlatayım dedim.
    5-İnce atılmış bir astar kusurları görmemizi ve asıl boyadan önce son düzeltmeleri yapmamızı sağlıyor.
    asıl boyanın daha iyi tutunması da cabası tabii. Astar için genelde gümüş renk tercih ediliyor.
    6)Kamuflaj için tavsiyem önce açık rengi uygulamanız daha sonra koyu rengi uygulamanız.
    tavsiyem öncelikle yumuşak uçlu bir kurşun resim kalemi ile kamuflaj sınırlarını çizmeniz ve içine yeşil için 1
    gri için 2 gibi numara vermeniz daha sonra da açık renkten başlayarak boyamanız yönünde olacaktır.
    umarım faydalı olur.
    fotolarla bekliyoruz sizi böyle kuru kuru olmadı bunu saymayız :)

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler bide solüsyonu nasıl uygulucam normalde ılık suyun üzerine atılır decaller bunda solüsyonun içinemi atıcam?
    zımpara olarak su zımparası mı alıcam?
    mat vernik ve astarı nereden alabilirim ayrıca iyi bir marka almam gerekir mi?
    kusura bakmayın çok soru sordum ama maket ziyan olmasın istiyorum
  • ahmetosp93 kullanıcısına yanıt
    decal solusyonu olarak ben Tamiyanın solüsyonunu kullanıyorum. kullanımı ise şöyle. Decali normal
    su içine atıp çıkarıp uyguluyoruz.yerine oturtup fazla suyunu pamuk veya peçeteyle aldıktan sonra biraz bekleyip
    solüsyonu decalin üzerine fırçasıyla sürüyoruz. 10 dk kadar sonra zaten decal eriyip yüzeye yapışmaya başlıyor.
    burada decal solüsyonu sürdükten sonra önce büzüşüyor sonra düzeliyor. Bu esnada decale dokunmuyoruz.
    decal solüsyonu birkaç kez aynı decal üzerine uygulanabilir. Decal üzerine vernik atmadığımız sürece memnun kalana kadar kullanılabilir.
    bir de microset in decal solüsyon seti var. iki ayrı şişede
    şişelerden biri decalin yapışacağı yüzeye sürülüyor, diğeri de tamiya gibi decal yapıştıktan sonra decalin üzerine
    sürülüyor. ben Tamiyanınkini tek başına kullandım gayet güzel tavsiye ederim.

astar boyalar için

Kadıköyde isen güven sanat (akmarın karşısında) bakabilirsiniz.
    mmy den alışveriş yaptım iş yerim yerlerine yakın olduğu için gidip inceleme fırsatım da olmuştu.
    güvenilirdir.
    Güven sanatta da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Zımpara olarak sulu zımpara değil normal zımpara ama numarası büyük olan
    800- 1000-1500-2000 gibi zımpara bakmak lazım.

Mat vernik olarak ben Humbroll unkini almıştım memnun kaldım. (vernik tiner ile inceltilerek kullanılıyor)
    uygulamayı Airbrush ile yapmıştım. Fırça ile nasıl olur bilemiyorum.
    Kullanacağınız boya su bazlı olduğundan nalburdan sprey vernik alıp kullanmanız daha mantıklı olur.
    hem fırça derdi olmaz hem de daha homojen bir vernikleme olmuş olur. Eğer model tamamen bitince
    vernikleyecekseniz Kanopiyi vernik sırasında maskelemeyi unutmayın.
    yazdıklarımın bazılarını biliyor olabilirsiniz, aklıma gelenleri yazdım. umarım faydalı olur.
     Maketçilik Maketçilik

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    ozaman ilk olarak vernik atıcam daha sonra solüsyon uygulucam doğru anlamışmıyım solüsyonun üzerinede vernik atmıyorum
    bide astardan bahsetmemişsin astar nerden alabilirim belli bir marka almam gerekirmi? Bugün dışarıya çıkıcamda o yüzden soruyorum d&r,bauhaus ve nalbura gidicem solüsyonuda internetten alıcam
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.