Şimdi Ara

Maketçilik (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bilmeyerek sentetik tiner kullanmışım şu an nasıl bir vernik kullanmam gerek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esagnak E kullanıcısına yanıt
    işte o konuda bilgim yok.
    Konuyu araştırırken bazıları sentetik tinerli boyanın üzerine vernik attığını ve birşey olmadığını
    söyleyenler de vardı. Belki modelin görünmeyecek bir yüzeyine lokal bir kısmına uygulayıp
    sonuca göre hareket edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Orijinalden alıntı: gıbıç

Hocam ben dr nin sitesinde boyalatın numaralarını göremedim ve bazı uçaklarda da hanfi boyalar ihtiyaç duyduğu yzmiyor nasıl anlaşılır bu?

maketin alttaki açıklamalarında renk kodları yazar

tamam hocam ama renklerde kendi numaraları yazmıyor.

Eyvallah hocam saolun yine de

• gıbıç kullanıcısına yanıt
    onu bileyeceğim hocam, hiç internet üzerinden boya almadım
  • gıbıç kullanıcısına yanıt
    dr nin sitesinde ''Revell Maket Boyası Greyish Green 18 Ml. 36362'' bu şekilde yazıyor. o 5 haneli sayının çoğunlukla son 2 rakamına bazen de son 3 rakamına bakarak boyaları alıyoruz. aqua boyaların kapağının üstünde bu sayı yazar ama son rakam kalındır o sayılara göre alacaksın. enamel boyalarda ise gene kapağın üstünde yazar ama direk boyanın kodu olarak vardır. maket kutularının altında sağ yada sol köşede en çok kullanılacak boyalar yazar. oraya bakarak gerekli boyaları alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgin-37-35

dr nin sitesinde ''Revell Maket Boyası Greyish Green 18 Ml. 36362'' bu şekilde yazıyor. o 5 haneli sayının çoğunlukla son 2 rakamına bazen de son 3 rakamına bakarak boyaları alıyoruz. aqua boyaların kapağının üstünde bu sayı yazar ama son rakam kalındır o sayılara göre alacaksın. enamel boyalarda ise gene kapağın üstünde yazar ama direk boyanın kodu olarak vardır. maket kutularının altında sağ yada sol köşede en çok kullanılacak boyalar yazar. oraya bakarak gerekli boyaları alabilirsin

çok sağolun hocam acayip rahatladım.
  • Evet arkadaşlar Ferrari Sa Apertadan sonra birde Enzo deneyimi yaşadım :D İlk önce Sa Apertanın atamadığım resimleri ile başlayalım çok fazla resim çekmedim Sa Apertayla ilgili zaten çokda güzel olmadı ilk maketimdi ama Enzo ile Sa Apertanın boyamasından yapım aşamasına kadar çok daha iyi gelişme kaydettim işte Sa Aperta:

REVELL FERRARİ SA APERTA 1:24 3.SEVİYE 128 Parça İlk maketim olarak çok çok kötü değil ama boyamada çok hata çıktı.Sanırım 1 parçayı yanlışlıkla kırdım iç aksamdaki oda bir sıkkıntı çıkarmadı :)

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

REVELL FERRARİ ENZO 1:24 SEVİYE 4 185 Parça

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Maketçilik

Bu çok daha iyi oldu diyebelirim en son tekerlek loogolarını ekledim var arka açılan kapağın iç tarafını boyadım :D Şahsen çok çok çok acele ettim acele etmezseniz fabrikadan çıkmış kadar güzel bir maket yapabilirsinz.Hata yaparak maketçilik öğreniliyor.Bir sonraki maketim gene otomobil maketi olur heralde. :) Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :) Enzoda ise en son gövdeyi oturken bir problem yaşayınca yapıştırıcı biraz gövdeye dağıldı ön tarafın boya biraz kötü oldu ama :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 20 Şubat 2014; 16:33:38 >

• JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt

• Değerli arkadaşlar.
    Birçok emek vererrk yapmış olduğumuz maketlerin
    sergilenmesi ve sunumu da bir o kadar önemli
    diye düşünüp mercedes aracıma bir cadde
    yapmaya karar verdim.
    bu yorucu serüvene de arada oturup dinlenebileceğim kaldırımda duracak bir bank yaparak başlamış bulunmaktayım.
    Gelişmelerle karşınızda olmaya devam edeceğim.
     Maketçilik

Ağacı da ağacı

• ozel35 kullanıcısına yanıt
    Tamam söz

valla ikiside müthiş olmuş ilk olmasına rağmen eline sağlık yalnız bir şeye kafam takıldı enzo da ön tekerleklerin önünde iki tane fan var onlar ne işe yarıyor bir fikrin var mı? ben radyatör olarak düşündüm ama motorla alakası yok gibi
  •  Maketçilik

şiparişi verdim gelmesini bekliyorum
  • bu uçaklar ve araçlarla oynanabiliyor mu (ben oynamıyacağım :D :D kardeşime hediye olarak düşünüyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ninekorkut

bu uçaklar ve araçlarla oynanabiliyor mu (ben oynamıyacağım :D :D kardeşime hediye olarak düşünüyorum)

Hobi amaçlı yapılan, yapımı zaman alan sergilemeye yönelik ölçekli maketlerdir bunlar. Ayrıca ve en önemlisi çocuk sağlığına uygun olmayan boya ve tutkal kullanıldığı için oyuncak olarak tavsiye edilmezler.
  • Olumlu yorumlarınız için sağolun en son tekerlek logolarını yapıştırdım.Aslına bakarsan acele edilmiş bir maket oldu ama yapa yapa tecrübe ve sabır kazanıyorsunuz bi sonraki maket çok daha iyi olur umarım.AUDİ A4 DTM alabilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetce35

quote:

Orijinalden alıntı: ninekorkut

bu uçaklar ve araçlarla oynanabiliyor mu (ben oynamıyacağım :D :D kardeşime hediye olarak düşünüyorum)

Hobi amaçlı yapılan, yapımı zaman alan sergilemeye yönelik ölçekli maketlerdir bunlar. Ayrıca ve en önemlisi çocuk sağlığına uygun olmayan boya ve tutkal kullanıldığı için oyuncak olarak tavsiye edilmezler.

Peki kardeş o da böyle maketlere meraklıda hediye olarak düşünmüştüm cevabın için çok teşekkürler bende yaz tatilinde nazi ağırlıklı yapmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninekorkut -- 22 Şubat 2014; 10:41:07 >
    eline sağlık güzel olmuş

gördüğüm eksiklikleri söyleyeyim:

öncelike kırmızı boyayı koyu kullanmışsın.. onu biraz inceltmen lazımdı.. su bazlı ise suyla, tiner bazlı ise tinerle..

2. ise en son fotoda arka kapağın altını boymamışsın sanırım.. o kaadr emek verirsin boyarsın edersin, kapoutu kaldırdığında bembeyaz plastik görünürse eğer o kadar emeğin bir etkileyiciliği kalmaz.. hele komple boyamamışsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

eline sağlık güzel olmuş

gördüğüm eksiklikleri söyleyeyim:

öncelike kırmızı boyayı koyu kullanmışsın.. onu biraz inceltmen lazımdı.. su bazlı ise suyla, tiner bazlı ise tinerle..

2. ise en son fotoda arka kapağın altını boymamışsın sanırım.. o kaadr emek verirsin boyarsın edersin, kapoutu kaldırdığında bembeyaz plastik görünürse eğer o kadar emeğin bir etkileyiciliği kalmaz.. hele komple boyamamışsan

Teşekkürler :) En son boyamadığım yeri Siyaha boyadım bitti :)
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.