Şimdi Ara

Maketçilik (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

hocam boya yapıştırıcı almadan nasıl bitireceksin

devasa maketlere hiç başalma yazık edersin.. daha boya yapıştırıcı vs kullanmıyorsun bile.. maket yapmak göründüğü kadar kolay değildir, burada bir çok paylaşım var onlara bakıp fikir edin önce

vay arkadaş

devasa maketlerle zaten başlamam. başlayacak olsam mutlaka satın alırdım zaten. önce fokker ı bir bitireyim de. en çok boyama mevzusunu merak ediyorum. sprey boya seti de vardı. çok pahalıda değildi. dikkatli incelemedim, hatta göz ucuyla baktım. ama 80 lira falandı yanlış hatırlamıyorsam fiyatı.

• Banzai! kullanıcısına yanıt
    hocam sen en iyisi makete başlamadan önce 1-2 saatini ayır.. bu sayfanın başlarında yeni başlayanlar için nasıl yapılır hepsini anlatmıştım, onlara bir bak zaten baya fikir verecektir.. çünkü oyuncakçılarda satılan basit maketler gibi değil bunlar.. okuyunca göreceksin.. bir bak, sorun olursa burada konuşuruz gene
  • quote:

hocam sen en iyisi makete başlamadan önce 1-2 saatini ayır.. bu sayfanın başlarında yeni başlayanlar için nasıl yapılır hepsini anlatmıştım, onlara bir bak zaten baya fikir verecektir.. çünkü oyuncakçılarda satılan basit maketler gibi değil bunlar.. okuyunca göreceksin.. bir bak, sorun olursa burada konuşuruz gene

zaten hem bu konuyu ve boya konusunu okumuştum. ama bir kez daha okuyacağım. çok faydalı, güzel bilgiler paylaşmışsınız gerçekten.
  • Lys'nin birini atlattıktan sonra biraz vakit geçireyim diye son sürat geçen seneden elimde olan bell uh 1-d helikopterine başladım. aradan geçen bir yılın ardından olaydan baya soğmuşum :D zaten resimlerde de bunu görebilirsiniz. gerçi bu helikopterin içi olduğu için aşırı derecede özensiz yaptım çünkü dışarıdan gözükmeyecek :D bu hızla gidersem yarında gövdeye geçerim muhtemelen.
    fen sınavını da atlattıktan sonra 24ünde hobbytime çıkartma yapıyor ve ne zamandır almaya can attığım 1/72 F-22 Raptor umu ve yanınada 1/72 f-16 mıda çekiyorum :) f-16yı hasegawa alacağım ama f-22 revell mi yoksa italeri mi alsam çok kararsız kaldım. ayrıca bu sefer boyaları kendim elde etmek yerine bütün boyaları da hazır alacağım(f22 için) böylece bir kaza olmazsa çok temiz bir f22 yapmayı planlıyorum :)
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

• Fatih.61 kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin, şu sınavı atlattık ya maketler gelir artık bende bir öğretmenim için phantom kendim içinde academy marka f-117 almayı düşünüyorum
  • Fen sinavini atlattiktan sonra ben de maket işine başlayacağim..şöyle güzel bir f16 yapsam fena olmaz hani.siy ne önerirsiniz?ilk maketim olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yılmaz058 kullanıcısına yanıt
    ben model set olarak satılan kitleri öneririm zorluğu en fazla 3, boyutuda 1/72 olabilir. birde ilk olarak f-16 yı yapma bence önce kolay 1/72 ww2 uçağıyla tecrübe kazan sonra geç f-16 ya
    Kesinlikle revell f-22 ancak fırça ile yazık edilir o kite.
    Yeni revell f-22 yi al eskisi beş para etmez.
    Yenisinde motorun her detayına kadar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar. Bütün sayfalari inceleyemedim ama gördügüm kadariyla genelde helikopter ve uçak çalisan arkadaslar var. Bende 3 ay önce basladim bu ise bir kaç model paylasayim bakalim begenecek misiniz?

Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 16 Haziran 2014; 13:37:34 >

•  Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 16 Haziran 2014; 13:35:36 >

• shamsheytani S kullanıcısına yanıt
    süper olmuş hocam eline sağlık.. hiç 3 aylık tecrübe gibi durmuyor, söylemesyedin kesin 5-6 yıldır bu işle uğraşıyordur derdim, gayet başarılı..

sprey mi kullandın, air brush mı ?
  • quote:

süper olmuş hocam eline sağlık.. hiç 3 aylık tecrübe gibi durmuyor, söylemesyedin kesin 5-6 yıldır bu işle uğraşıyordur derdim, gayet başarılı..

sprey mi kullandın, air brush mı ?

teşekkür ederim hocam güzel düşüncelerin için. bu 3. modelim. Arabanın kasası için tamiya sprey boya kullanıyorum. Fırçayla motor parçaları bir nebze kolay oluyor ama büyük parçalar gerçekten zor. Biraz daha tecrübe kazanıp ufaktan airbrush işine girmeyi düşünüyorum. İlk maket yapmaya revellin ferrari gift set ile başlamıştım. Bilirsiniz f430 ve enzo maketleri var.

Enzoyu bir kere yaptım güzel olmadı daha sonra kasasını tek tek parçaladım hidroliğe yatırdım zımparaladım sonra tekrar boyadım.
     Maketçilik Maketçilik

İnternette baya bi makale var maket boyamayla ilgili. Gerçekten bu işle ilgilenmek isteyenler kesinlikle vakit ayırıp okuması lazım. Bu işin sonu yok gibi daha yolun çok başındayız . İlk maketimin hali aşağıda :)

Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 16 Haziran 2014; 15:24:53 >

• aslına bakarsan benimde en büyük korkum fırça. en son yaptığım f-15in boyasına çok özenmiştim ve o hiçte fena olmadı. bu f22 ise kesinlikle ve kesinlikle bütün dikkatimi ve özenimi vereceğim. f22nin gönlümde ki yeri bambaşka :D
    hobbytime da şu 3 model var.

oraya gittiğimde hepsini açıp bakmayı düşünüyorum detaylarına filan. oturduğum yerden bu kararı veremedim bir türlü. geçen sene gittiğimde 1/72 hasegawa vardı, sanırım ondan kalmamış. o olaydı onu alırdım.

• Gövde birleşimi
    Ardından Tamiya astar boyası ile ince bir kat ve peşinden
    Revell Putty ile kusurlu birleşim yerlerini kapatıp
    zımparaladım
     Maketçilik

• Fotolar mobilden toplu atamıyorum

Maketçilik Maketçilik

• Ardından da asıl boyama öncesi detaylar
    üzerinden tamiya xf-1 ile ön gölgeleme yapıldı.
    Şimdilik son durum bu şekilde.
    H. sonu temel boyamaya geçmeyi planlıyorum.
     Maketçilik Maketçilik

• abi sen baya aştın işi ya kokpitin içine azım açık kaldı b u maket 1/72 mi? şimdi bu resimlerden sonra benim o dandiiik eziiik hunharca yaptığım helikopteri buraya koymak pek olmayacak ama :D
    @tutmayınküçükenişteyi

yine hızlı bir çalışmanın ardından helikopterin çoğu bitiyor. kalan kısmı da pazar günü yapacağım. fotoğrafları çekerken yaptığım büyük bir hatayı farkettim. gövdeyi boyamadan kapattım :D çok geç fark ettiğim büyük bir hata oldu. aslında gövde yerine oturuyor mu diye denerken aklıma geldi fakat kitapçığa şöyle bir baktım ve nereleri boyuyacağımı en sonda bitmiş maket üzerinde gösterince devam ettim. aah aah çok şey unutmuşum :D
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih.61 -- 17 Haziran 2014; 11:42:58 >

• Beyler ben maket işine bir yıl ara veriyorum, ayda bir falan takip ederim burayı.
    Ağır bir döneme gireceğim seneye teog falan bir yığın sınav var ALS ye de gireceğim Hava Harp Lisesi tercihim Bursa Işıklar Askeri lisesi.
    Kendinize iyi bakın artık HHO kazanırsam gerçeğiyle oynarım. :)

Teşekkür ederim kardeşim
    Önemli olan eğlenmek değil mi sonuçta
    Bitmiş halini bekliyorum
    Fotoları çekerken alt zemine a4 kağıt koysana daha hoş durur sanki

• ozel35 kullanıcısına yanıt
    dostum lise son mu oldun?
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.