Şimdi Ara

Maketçilik (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

http://ozkanturker.brinkster.net/Galeri/gothawd13/index.htm

Aradığınız çalışma bu tarz bir şey sanırım.
    Hayran olmamak elde değil.

hah işte bahsettiğim şey bu hocam, sıfırdan adam herşeyini kendi yapıyor muhteşem bişey yalnız ben bunu 3 aya anca bitiririm sanırım detaydan önce uçakların keskin hatları var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

quote:

hah işte bahsettiğim şey bu hocam, sıfırdan adam herşeyini kendi yapıyor muhteşem bişey yalnız ben bunu 3 aya anca bitiririm sanırım detaydan önce uçakların keskin hatları var :D

böyle bir şey yapabilirseniz ben de kendimi böyle bir şey yapabilen biriyle sohbet etmiş olmanın mutluluğunu yaşarım.

Düşünün artık ben olayın bu kadar uzağındayım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

quote:

böyle bir şey yapabilirseniz ben de kendimi böyle bir şey yapabilen biriyle sohbet etmiş olmanın mutluluğunu yaşarım.

Düşünün artık ben olayın bu kadar uzağındayım.

haha bakalım gemilerim bitsin hemen başlıcam ama çok zorlayacak eğer yapabilirsem bütün aşamaları tek tek fotoğraflıcam size göndericem belki sıfırdan üretme işini sizede bulaştırırım :D

gemiler bu kadar zor olmuyor, macunu doğru atabilirseniz muhteşem oluyorlar, en sıkıntılı noktası macundur herzaman, çelik macunu kullanıyoruz, hani otomobillerde görmüşsünüzdür vuruk kırık yeri doldururlar, dondum mu imkanı yok sökemez kıramaz çıkartamazsınız ve bir kaç dakika içinde donar zaten, o yüzden macun işi çok önemli çok tanıdığım var 2 hafta modelin iskeletini oluşturup çıtalarla iskeleti sarıp, gövde haline getirip ama macunu yanlış atıpta modeli mecburiyetten yarıda bırakıp bir başka bahar için rafa kaldıranları, ne acıdır o an
    ama 1 2 amatörce modelden sonra o hafif ustaca dokunuşlar ortaya çıkıyor ve macun sıkıntısıda ortadan kalkıyor :D İzmir Kayığım 1,5 ay sonra hazır olucak inş :D KPSS belası var olmasavşimdi başlıcam da ah işte okumakta gerekli :D

• siz aslında maket uçak değilde model uçak arıyorsunuz anladığım kadarıyla. bende daha önce thk kurslarında iki tane uçak yapmıştım. dediğiniz gibi bir odun parçasından ortaya bir şey çıkarmak kesinlikle çok daha zevkli ve zor oluyor. genelde o tarz uçaklar RC oluyor.
    www.hobbytime.com.tr
    302LC 1/18 CESSNA 170 MODEL KİT - LASER CUT | HobbyTime'da
    http://www.hobbytime.com.tr/Cessna-170-Model-Kit-Laser-Cut,PR-105757.html
    bunun gibi bir kaç kit daha var sitede.

• Arkadaşlar konunuzu bölüyorum kusura bakmayın.

Temin etmekte zorlandığınız, artık satışı yapılmayan veya çok yüksek meblağlara satılan maketler için bir çözüm üretebiliriz.

Elinizde ilgilendiğiniz modele ait detaylı 2d veya 3d çizim varsa bu parça veya modelin tamamını plastik olarak sizlere hazırlayabiliriz.

Fiyat, teslim zamanı vs model boyutu çizim detayına bağlı olarak değişir.

Herkese mutlu günler,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih.61

siz aslında maket uçak değilde model uçak arıyorsunuz anladığım kadarıyla. bende daha önce thk kurslarında iki tane uçak yapmıştım. dediğiniz gibi bir odun parçasından ortaya bir şey çıkarmak kesinlikle çok daha zevkli ve zor oluyor. genelde o tarz uçaklar RC oluyor. http://www.hobbytime.com.tr/Cessna-170-Model-Kit-Laser-Cut,PR-105757.html bunun gibi bir kaç kit daha var sitede.

Thk kursuna gitmek nasip olmadı ya bursadayım ben, gidebilsem ende yapıcam, hala yapıyorlarmı bilmiyorum ama güzel bi ortamı olduğunu duymuştum, açıkçası ben statik modeller üzerindde çalışıyorum, yani duran modeller, sizin bahsettiğiniz RC lerden yapmaya kalkarsam, hem maliyetli hemde iyi hesaplamalar gerekli ve daha basit planlı uçaklar yapabilirm, çünkü detaylı uçaklarda aşırı macun kullanılacağı için ağır olacak ve motor taşımayacaktır, Rc uçak modelleri hoşuma gidiyor aslında ama maliyetli biraz, bir arkadaşım bütçesini ayırıp tekne yapmıştı, çok hoştu, karadeniz takasıydı model, Rc yani kumandalı motorlu bi modeldi suya indirdik, biraz açıldı tekne çokta hoş gidiyordu ne olduğunu anlamadık kıç tarafı batmaya başladı, su aldı kesin, tekneyi geri döndürene kadar battı, zaten motor dönüş yolunda su aldığı için arızalanmış yönler felan çalışmıyordu, hoş ve pahalı bi deneyim oldu arkadaş için, sonra oda ben gibi statik modellere geçti :D:D

tek sevmediğim ucakların havada kalma süresinin az oluşu 10 15 dk kalıyorlar

• rc modeller konusunda haklısınız maalesef çoğu model oldukça pahalı. bulunduğunuz bölgede ki thk şubesine ya da halk eğitime danışabilirsiniz kurslar için. ikisi birlikte kurs faaliyetlerini yürütüyorlar. belirli dönemlerde başvurulara göre kurs açılıyor.
  • quote:

rc modeller konusunda haklısınız maalesef çoğu model oldukça pahalı. bulunduğunuz bölgede ki thk şubesine ya da halk eğitime danışabilirsiniz kurslar için. ikisi birlikte kurs faaliyetlerini yürütüyorlar. belirli dönemlerde başvurulara göre kurs açılıyor.

aa halk eğitimde varmı ya, iyiymiş sanırım belli tarihlerde var kurs hangi modeli yapmıştınız siz ?
  • siz sorun halk eğitime bilmiyoruz ayağına yatarlarsa thk ile irtibata geçin. yaptığım uçaklara hem thk hemde halk eğitim belge verdi.
    küçük olan ata, büyük olanda flamingo. bunlar başlangıç uçakları daha büyükleride var. bu ikisini yaptıktan sonra RC geçebiliyorsunuz.
    ata çok basit. flamingonun ise en ağır işçiliği gövde onun dışında hücum ve kaçış kanatlarını törpülemek biraz zaman yiyor o kadar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_71936560/mpage_13/tm.htm
  • quote:

siz sorun halk eğitime bilmiyoruz ayağına yatarlarsa thk ile irtibata geçin. yaptığım uçaklara hem thk hemde halk eğitim belge verdi.
    küçük olan ata, büyük olanda flamingo. bunlar başlangıç uçakları daha büyükleride var. bu ikisini yaptıktan sonra RC geçebiliyorsunuz.
    ata çok basit. flamingonun ise en ağır işçiliği gövde onun dışında hücum ve kaçış kanatlarını törpülemek biraz zaman yiyor o kadar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_71936560/mpage_13/tm.htm

hm anladım hocam, peki o iki uçağa belge alınca ne oluyor yani bi fonksiyonu varmı belgelerin, yani yarın öbür gün başka kurslarda işimize yararmı Thk nın veya sitesinde satış vardı sanırım indirim yapsalar hiç fena olmaz :D

• o iki belge ile thk nin bütün kurslarına katılma hakkında oluyor. demişti hocamız bize.
  • quote:

o iki belge ile thk nin bütün kurslarına katılma hakkında oluyor. demişti hocamız bize.

iyiymiş :D Thk ile haşır neşir olmak lazım ya havacılığı seviyoruz nede olsa :D
  • Bende yarın kursa başvuracaktım beynimiz aynı mı çalışıyor ne ? :D

• Dostum istediğin boya kodları burada
    Revell f16c için

Maketçilik

• tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    Tamadir hocam ..

• airbrush için böyle bir kompresör iş görmez mi?
  • Fatih.61 kullanıcısına yanıt
    Keşkeee

• 1/144 f15 le aranıza hoşgeldim

bunun gibi daha iyi anlatan kanallar bilen var mı?
  • Değerli arkadaşlar
    Ramazan başlamadan bitirmek istediğim
    Bf 108 nihayet bitti
    Sayesinde AB kullanmayı öğrendim
    Modelin sadece dekalleri kaldı
    Ancak hiç başlamayı düşünmüyorum
    Böyle sade kalacak
    Kitten bahsedecek olursam detayı 1/48 için az fakat sorunsuz bir kit diyebilirim

Yapım aşamalarından bahsedecek olursam
    Parçala
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik

• Bitirmiş olmanın verdiği heyecanla fotoları
    gece çektim
    Netlik için kusura bakmayın
    Yapıma değinecek olursam
    Modelin montajı bittikten sonra
    netten birçok referans resmine uzun uzun baktım
    Sonra da ağaoğlu gibi
    Bu değil
    Bu da değil
    Bu bizim köyden değil :) derken
    Orjinale sadık kalmamaya
    karar verdim
     Maketçilik Maketçilik

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.