Şimdi Ara

Maketçilik (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba bu işlere yeni başlayanlar için yetenek gereklimi yoksa herkes yapabilirmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı Zeki Adam kullanıcısına yanıt
    Herkes yapamaz hocam onu söyleyimde
    El becerisi gerektirir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozel35 kullanıcısına yanıt
    Plastik maketçilkde de geçerlimi bu

Ne için sormuştun?

• İlgimi çekti de bu plastik maketçilik

• quote:

Orijinalden alıntı: Aşırı Zeki Adam

Acaba bu işlere yeni başlayanlar için yetenek gereklimi yoksa herkes yapabilirmi

herkes yapar hocam.. kimininki öbüründen biraz daha güzel olabilir tek fark bu.. ama herkes yapabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

quote:

Acaba bu işlere yeni başlayanlar için yetenek gereklimi yoksa herkes yapabilirmi

herkes yapar hocam.. kimininki öbüründen biraz daha güzel olabilir tek fark bu.. ama herkes yapabilir

Teşekkürler hocam moralimvyerine geldi sağolun

rica ederim
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam moralimvyerine geldi sağolun

Seni aşağılamak için söylememiştim, kusura bbakma.
    Sadece bol sabır lazım belki ilk modelin heba olur ama her modelci ilk başta 5-10 tane modelde kötüden iyiye doğru yükselir.

• Acil Yardım!!!!
    Resimini koyduğum S-70(UH-60) Black Hawk ın ana pervanelerinin bağlantı noktası yapıtırıcıyla beraber eridi acil tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum
     Maketçilik
  • AssaultTr kullanıcısına yanıt
    Şuan ne yapılabilir çok bir şey diyemeyeceğim.
    Sadece bu tarz birleşim yerleri önce yapıştırılmalı ve daha sonra boyanmalı
    diye düşünüyorum. Çünkü yapıştırıcı boyalı yüzeye sürüldüğünde boyayı
    kaldırmakta ve çok kötü bir görüntü ortaya çıkarmakta.
    Bir de Revell yapıştırıcı kullanırken kürdan ucuyla belli belirsiz bir miktar
    yapıştırıcı kullanılmalı.
    Ya da bu tarz bir sıkıntı daha sonra yaşamak istemem diyorsan
    Tamiya nın yeşil kafa diye geçen yapıştırıcısını tavsiye ederim.
    extra ince bir yapıştırıcı ve kendi fırçası da oldukça ince sürmeye
    müsait.
     Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 27 Haziran 2014; 10:08:02 >

• Arkadaşlar merhaba.

Aylarca alsam başlasam mı acaba diye kendi kendime sorup duruyordum.Oğlum sağolsun,baba maket yapalım yapalım diyince ilk maketimi aldım ; Revell Alpha Jet.

Oturup maketi büyük bir zevkle yapmaya başladım ancak o kadar çok major hata yaptım ki berbat bir maketim oldu :) Parçaları yıkayıp kurutmadım.Küçük parçaları önce boyayıp takmak yerine takıp boyadım.Gövdenin tamamını hatta kanatları önce gri renge boyayıp sonra üstüne başka boyalar sürdüm vs... anlayacağınız tam bir acemi işi oldu. Işığın az olduğu odada boyama işlemi yaptım daha neler neler.Tabii ki hevesimi kaçıracak bir durum değil bu. Aynen devam edeceğim. 1:72 ölçek çalışmaya devam edeceğim. İkinci maketi ne alsam henüz karar vermedim ama gemi alabilirim.

Sadece uçak değil , gemi-helikopter ve araba hepsine el atmak istiyorum. Forumu okumaya yeni başladım , yani maket forumunu. Her türlü öneriye açığım , bilgiye açım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Zala_

Arkadaşlar merhaba.

Aylarca alsam başlasam mı acaba diye kendi kendime sorup duruyordum.Oğlum sağolsun,baba maket yapalım yapalım diyince ilk maketimi aldım ; Revell Alpha Jet.

Oturup maketi büyük bir zevkle yapmaya başladım ancak o kadar çok major hata yaptım ki berbat bir maketim oldu :) Parçaları yıkayıp kurutmadım.Küçük parçaları önce boyayıp takmak yerine takıp boyadım.Gövdenin tamamını hatta kanatları önce gri renge boyayıp sonra üstüne başka boyalar sürdüm vs... anlayacağınız tam bir acemi işi oldu. Işığın az olduğu odada boyama işlemi yaptım daha neler neler.Tabii ki hevesimi kaçıracak bir durum değil bu. Aynen devam edeceğim. 1:72 ölçek çalışmaya devam edeceğim. İkinci maketi ne alsam henüz karar vermedim ama gemi alabilirim.

Sadece uçak değil , gemi-helikopter ve araba hepsine el atmak istiyorum. Forumu okumaya yeni başladım , yani maket forumunu. Her türlü öneriye açığım , bilgiye açım .

1:72 gemi moketi en az 60-70 cm olur hocam fırçayla da boyanmaz okadar büyük yüzey
    ww2 ve yolcu uçakları ile tecrübe edinebilirsiniz

• quote:

Selamlar .

konuyu en baştan okumaya başladım.Sana sorayım dedim. Revell hazır setlerden çıkan boyaları su ile mi tiner ile mi inceltmek gerekir ?
  • Zala_ kullanıcısına yanıt
    Su

Kutlulardan çıkan tüm boyalar su bazlıdır.. kutuları plastiktir.. tiner bazlıların kutuları metal olur
  • Teşekkür ederim. Sprey boyalar fırça izi kalmaması açısindan daha faydalı sanırım.airbrush değil de daha ucuz olan sprey boya için gerekli malzemeleri kolay temin edebilir miyiz ?

• Zala_ kullanıcısına yanıt
    maket satan yerlerde spreyler var.. tanesi 10 tl gibi birşey
  • quote:

maket satan yerlerde spreyler var.. tanesi 10 tl gibi birşey

Revell ve tamiya colors var 20 TL aşağı yukarı
    10 TL te mini boylar var işinizi görür

• Cevap için teşekkür ederim ama artık pervaneye yapılacak bişey kalmadı daha önce de helikopter maketi yapmıştım ama aynı sorunla karşılaşmadığımdan boya banyosu yaptırdım galiba aşağıda dekallerle birlilteki hali

Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssaultTr -- 27 Haziran 2014; 16:39:48 >

• Peki dostum, daha iyi.......... Noktali yerlere şöyle diyeyim..yapıştırmak için,boyamak için,hatları belli etmek için,deccalleri daha iyi yapıştırmak icin...etkili önerilerin var mi ?

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.