Şimdi Ara

Maketçilik (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Adore Oyuncak'a 1/72 SoloTürk için dün atmış olduğum email sonucunda

Öncelikle Adore Oyuncak’a göstermiş olduğunuz ilginizden dolayı teşekkür ederiz.
    Revell Solotürk ürünlerimizin ithalatı Eylül – Ekim ayında gerçekleşecek.

cevabını aldım.

Adore'de var şu anlık satışda değil diye biliyorum.
    Foto bana ait değil ancak Türkiye'ye yüklü bir miktarda geldi .
    Bazı maket ve hobi dükkanları 10-20 adet getidi hepsi out of stock
  • Arkadaslar merhaba daha oncede bu ise baslamadan birakacagimi solemistim bu kadar zaman gecti tekrar ufaktan heveslenmeye basladim.Ayrica daha oncede resmini attigim makete sanirim asik oldum.Bu lanet maketi yapmak icin illa freze veya cnc sahibi olmak mi gerekiyor? lanet makinalar cok pahalilar.El ile yapmak imkansiz derecede zor cunku dumduz yapilmiyor.Var mi bir fikri olan? bunun aynisini nasil yapabilirim?

Maketçilik

Nerden basliyacagimi bilmiyorum.Plan yok,proje yok.Gerekli malzeme listesi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicki büyük -- 8 Temmuz 2014; 13:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stearman KAYDET uçağım bitti.İki gün önce de F-16 Fighting Falcon 1:144 ölçekli uçağı aldım. Henüz başlamadım.

İkinci maketim ilkine göre daha başarılı oldu.Dediğim gibi yapa yapa kusursuzluğu yakalayacağım.

Birkaç adet boya alır almaz başlıyorum.

Maketçilik
  • hiç maketcilik deneyimim olmadı pek
    başlamak istiyorum
    nerden maket alabilirim ve hangi boyayı almak lazım?
  • akçalı da bu tür sıkıntılar olabiliyor. Bende daha önce sprey boyasında aynı sıkıntıyı yaşamıştı. Canım maketi berbat etmişti. Diğer maket forumlarında da bu sıkıntıyı yaşayanlar var. En iyisi airbrush kullanmak. eğer yoksa tamiyanın spreyleri iyi fakat o da biraz pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

hiç maketcilik deneyimim olmadı pek
    başlamak istiyorum
    nerden maket alabilirim ve hangi boyayı almak lazım?

Türkiye'de en kolay ve en ucuz bulabileceğiniz maket markası Revell'dir. Büyükşehirlerde kendi mağazaların da, D&R'larda satılıyor maketler. Fakat D&R'ın internet sitesinden de sipariş verebilirsiniz fiyatları daha uygun. link

öncelikle hangi tarz maket yapmak istiyorsunuz onun kararını vermelisiniz (Uçak, helikopter, araba gibi) Karar verdikten sonra maketlerde zorluk seviyesi vardır. level 3 ile başlayabilirsiniz. Son bir önerim Revell'in boyası içinde olan maket setleri var.(Model Set diye geçer) Başlangıç için bu setlerle başlarsanız boyaya da ayriyeten para vermezsiniz. Zaten hoşunuza giderse daha sonra çeşit çeşit boya, malzeme vs. alacaksınız.

• 90larin başında sanırım maket yapardım baya. O zamanlar tecrube yok tabi böyle internetten de okuyarak öğrenemiyoruz. uhu ile falan yapıştırırdım. Boya da tam bir facia olurdu :). canım çok sıkılıyordu Aklima geldi geçen gun Oyuncakçıya gidip revell maket var mi dedim. Var. %50 indirim yaptik hem de dedi eleman. Yapmayaydınız iyiydi dedim ben de. böyle br indirim oldu mu dayanamam çünkü. uzun zamandır satamadıkları için böyle bir indirim yapmışlar. alttaki 1/144 destroyerlerin 2 tanesi piyasadaki bir tanesinden %20 civarı daha ucuza geldi. o derece :D. sağ tarafta iki tane ufağı şimdiden birleştrdim boya vs tecrübesi yapıyorum küçüklerle. belirli bir tecrübe ve malzeme zenginliğinden sonra büyüklere geçicem :). yıllardır beklemekten kutular yıpranmış ama maketlerde zarar yok. birkaç tanesinde düzgünce kopmuşlar ama poşetin içinde kalmışlar. fotoyu çektikten sonra iki tane daha aldım :)

Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 16 Temmuz 2014; 23:31:04 >

• arkadaşlar maske bandını nerden bulabilirim d&r da var ama küçük
  • bide kdz ereğli maket satan bi yer bulabilirmiyim
  • Hobi denen şey yaptığın şeyin finalini görmek kadar yapmaktan keyif almayı da gerektirir. sarı akrilik olmadığından enamel boya ve tiner ile çalışayım dedim. beynim döndü resmen. camı pencereyi açtım. yaparken dağıldım resmen. çocuk falan varsa evde kesinlikle su bazlı çalışmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whoops

Hobi denen şey yaptığın şeyin finalini görmek kadar yapmaktan keyif almayı da gerektirir. sarı akrilik olmadığından enamel boya ve tiner ile çalışayım dedim. beynim döndü resmen. camı pencereyi açtım. yaparken dağıldım resmen. çocuk falan varsa evde kesinlikle su bazlı çalışmak lazım.

Tamiya x8
    Tamiya xf3
    Bunlar akriliktir. Suyla veya izopropil alkol ile inceltebilirsin.
    Enamel ve tiner olayına kesinlikle girmeyin. Hele hele selülozik tiner Allah muhafaza :)

• Su gune kadar bir adet F-16 (boyasız) bitirmişligim var. Boyasız olmasına ragmen bitimindeki o görüntü yetiyor artıyor. Ardından boya, maskele malzemeleri, cement vs de aldim tam calismak istiyorum. Henüz vaktim olmadıgı icin girisemedim fakat evde de F-16, F-15, F-4, Mig-29, C-160, F-22, F-35 ve 2 de helikopter bekliyor. Tamiyanin boyalarını ve genelde de Italeri-Hasegawa tercih ediyorum. Decal uygulaması esnasında biraz zorlandim, sorularım olursa decaller hakkında olacaktır :D Kısaca böyle...

Ek olarak piyasada F-5 aradım fakat bulamadim, özellikle 1:72 ariyorum, bulan/gören olursa ve bilgi verirse de cok memnun olurum.
  • tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    boya aldığım yerde sarı akrilik olmadığından almıştım zaten bunu. pişman oldum resmen. maketleri yaptığım deri masaya döküldü bayaa bi miktarda tiner. kalıcı bi koku oluştu. atölye gibi bir ortam yoksa kesinlikle uzak durulmalı. bütün tineri banyod döküp şişesini de attım.

gövdeler için tamiyanın sprey boyalarından almayı düşünüyorum. detayları da akrilik boya ve fırça ile hallederim. elimde 22 tane falan maket var ki bazısı 500 parçalık. Enamel kullanırsam onları boyayana kadar uçucu madde bağımlısı olurum herhalde.
  • whoops W kullanıcısına yanıt
    22 parça sağlam bi arşiv demek.
    uzunca bi süre idare eder seni
    Spreyi kesinlikle açık havada falan kullan
    yoksa inan tinerden beter eder seni.
  • Arkadaşlar 1/72 eurofighter de kaç adet roket bomba yakıt tankı vs var biliyormusunuz?

• gıbıç kullanıcısına yanıt
    Kutu içeriği Revell 1/72 Eurofighter Twin seater için soruyorsan şu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutmayınküçükenişteyi -- 24 Temmuz 2014; 15:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tutmayınküçükenişteyi

Kutu içeriği Revell 1/72 Eurofighter Twin seater için soruyorsan şu şekilde.

Çok teşekkür ederim ama resimleri maalesef göremiyorum.ama siz söyleyince araştırdım teşekkürler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gıbıç -- 24 Temmuz 2014; 15:38:19 >

• tekrar yükledim
    ben görebiliyorum.
    sayfanı bi yenile istersen
  • tutmayınküçükenişteyi kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :). boya için küçük bi zımbırtı yaptım. şu elektrikçilerde satılan küçük krokodil denilen kısa devre zımbırtıları var. onlrdan bir sürü aldım bir de carrefour dan çöp şiş için tahta şişlerden. kablonun sıkıştığı kısmı açıp çubuğu buraya sıkıştırdım. krokodil ile dışardan görünmeyecek kısımdan tutturuyorum, çubuğun da ucundan tutunca tamamen temassız boya veya vernik yapılabiliyor. hatta kuruması için yerdeki strafora saplayarak hiçbir yere temas etmeden kurumsaı bile sağlanabilir. ama yine de maske gözlük ve muayene eldiveni alacağım.

bu arada koca koca maketleri aldık ama önce neyi seveceğine karar vermek gerekiyormuş onu anladım. ilk maketi tecrübe olsun diye küçük bir destroyerdi. bilmem kaç kat boya sök tak falan en sonunda çöpe gitti. ikincisi de 1/72 harrier fury mk1. sağda sola güzel dioramaları görünce heveslendim nasıl olsa küçük bu modele bir de diorama yapayımdedim. şimdilik yarısı tamamlandı sayılır. ilk iş çin fena olmuyor gibi. bitince tekrar paylaşırım.

Maketçilik

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.