Bildirim
Maketçilik (72. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyi bayramlar arkadaşlar
(geç oldu ama :))
İyi bayramlar :) -
quote:
Orijinalden alıntı: whoops
(geç oldu ama :))
İyi bayramlar :)
Kurban bayramı geldi nerdeyse düşünmeniz yeter bende gecikmeli olarak iyi bayramlar diliyorum.
Ağacı da yaptık :) kabataslak diorama ortaya çıktı. köprü çalı vs bi kaç ekleme ile güzel bir şey çıkacak gibi. en azından ilk diorama için fena değil :). (duvarları öylesine yaptım fikir olsun diye. daha sonra macundan köprü falan yaparken duvar da yapacağım.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 10 Ağustos 2014; 13:02:14 >
-
Yarın(aslında bugün oluyor) 1/72 Eurofighter siparişi vereceğim D&R'dan. Ucuz olsun diye 1/144 almak istedim ama 10-11cm çok küçük geldi, uğraşamam o kadar küçük şeylerle. Zaten ellerim titriyor çok
Şu boya açma işini biri anlatsın allah aşkına, mobilden 47.sayfaya kadar okudum bu saatte Ne ile açacağız, kıvamı ne kadar olacak.
Edit:
www.dr.com.trD&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyasıhttp://www.dr.com.tr/Hobi-Oyuncak/Revell-Ucak-Model-Set-Eurofighter-Typhoon-Singleseater-64317//Maketler/Ucak-Maketleri/urunno=0000000245715
Ürün bu. 50TL'yi geçsin de kargo ücreti vermeyeyim diye bir tane de boya alacağım. 5 ve 6,5 tl likler var. Hangisini almam gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukox -- 15 Ağustos 2014; 3:44:54 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
-
Kolay gelsin Eurofighter çok yakışıklı bi uçak.
1/72 de gayet makul bir ölçü bence
Boya işine gelince iki tür boya var enamel ve akrilik
Revell boya alacaksan yuvarlak teneke kutuda olanlar enameldir.
Köşeli plastik kutuda olanlar ise akriliktir.
Enamel olanlar Tiner veya terebentin ile inceltilir ve kullanılır. İnceltme
miktarını en doğrusunu zamanla sen bulacaksın. 1e 1 oranda karıştırıp süt kıvamından biraz yoğun gibi
Akrilik olanlar ise Su veya İzopropil Alkol ile inceltilir.
Evde bu iş için ayırabileceğin ayrı bir mekan yoksa Akrilik boya almanı tavsiye ederim.
Enameller evde zor olur koku olayı falan. -
D&RRevell Uçak Maket Eurofighter Typhoon Single Seater 04317http://www.dr.com.tr/Hobi-Oyuncak/Revell-Ucak-Maket-Eurofighter-Typhoon-Single-Seater-04317//Maketler/Ucak-Maketleri/urunno=0000000254375
Bununla arasında ne fark var çözemedim ancak bunu alırsan en azından boyaları da tamamlarsın aynı fiyata
-
Benim verdiğim linkteki set olarak. Boyası falan var yani. Sizin verdiğiniz link sadece maketi içeriyor. Revell'in sitesinde kodu 64317 olan model set halinde(benim verdiğim link).
Setlerden çıkan boya hangi tür oluyor? Umarım tiner gerektiren değildir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
setlerden çıkanlar su bazlı oluyor
fakat sadece set içinden çıkan boyalar yeterli değildir.. genel renklere ait boyalar koyulur içinde. 3-4 çeşidi geçmez çoğunlukla.. eğer detaya giricem diyorsan bir kaç tane daha boya alman gerekecek -
quote:
Orijinalden alıntı: WolF-EyE
setlerden çıkanlar su bazlı oluyor
fakat sadece set içinden çıkan boyalar yeterli değildir.. genel renklere ait boyalar koyulur içinde. 3-4 çeşidi geçmez çoğunlukla.. eğer detaya giricem diyorsan bir kaç tane daha boya alman gerekecek
https://www.revell.de/Revell Modellbau - Offizielle Website der Revell GmbH | Startseitehttp://www.revell.de/en/products/model-building/aircraft/military-modern/id/64317.html
Şurada main colors yazan renkler çıkıyor sanırım. Yanında kırmızı ve sarı renkleri de almayı düşünüyorum. Füzeler ve kokpitte kullanmak üzere genel olarak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
olabilir tabi, gerisi senin zevkine kalmış.. kutudan hangi renkler olduğuna da bakabilirsin.. sadece aldığın boyaların da su bazlı olmasına dikkat et -
quote:
Orijinalden alıntı: WolF-EyE
olabilir tabi, gerisi senin zevkine kalmış.. kutudan hangi renkler olduğuna da bakabilirsin.. sadece aldığın boyaların da su bazlı olmasına dikkat et
İnternetten sipariş vereceğim için kutuya bakma şansım yok resimler de yeteri kadar kaliteli değil renkleri görebilmek için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
makete her boya olmaz.. her markanın kendi boyasını kullanmanı tavsiye derim.. revell cok var zaten, ama revell boyalarla tamiya gibi farklı maketlerde sorunsuz kullanılabildigini biliyorum.. sahsen revell den baska maket yapmadıgım icin hic denemedim..
yeni baslayacaksan en iyi set halinde alman, icinden boya fırca yapıstırıcı cıkıyor.. ek olarak 1-2 kutu boya ve daha ince uclu fırca da alabilirsin -
Herkese merhaba,
Yaklaşık 3 yıldır maketçilik hobisini internetten araştırıyorum. Ama şehrimde satan yer olmadığı için bir türlü başlayamadım. O kadar çok araştırdım ki belki de yeni başlayan birinden daha bilgiliyim . Çevremdeki kırtasiye, oyuncakçılara baktım ama tek malzeme olmadığı gibi bilen de yoktu. Ama daha sonra bir arkadaşım sayesinde şehrimde maket yapan bir atölye buldum. Atölyenin sahibi benim ilgilendiğim alandan çok kendi keşfettiği malzemelerle olabildiğince ekonomik şekilde dioramalar yapıyordu (scratch building). Elinde Revell'in uçak ve gemi maketleri vardı ama benim ilgi alanım AFV'lerdi. Ayrıca boya, fırça gibi malzemeler satmıyordu. Hobbytime ile çalıştığı için kendi siparişleri gelirken benim istediklerimi de alabileceğini söyledi. Kargo ödemeyecektim. Fakat aksilikler çıktığı için malzemelerim gelmedi. Hobiye başlayamadım.
O nedenle maketleri kendim almaya karar verdim. Kapıda ödemeyle almak istiyorum ama bildiğim sitelerde Vallejo'nun fırça için olan boyası yok. Enamel kullanmak istemiyorum çünkü zararlarını öğrendim ve odamda veya balkonda çalışmaktan başka pek alternatifim yok. Akrilikler ile de fırçayla iyi sonuç almak zormuş. Kapıda ödeme seçeneği olan 2 site biliyorum ama sizin de bildiğiniz site varsa paylaşırsanız mutlu olurum.
Bir de airbrush meselesi var. İnternetten airbrush alabilirim ama kompresörü nasıl halledeceğimi çözemedim. Bahsettiğim atölyede airbrush var, belki ordan kullanabilirim.
Uzun ve sıkıcı bir yazı olduğunun farkındayım ama 3 yıldır sadece internetten gördüklerimle yetinmekten bıktım.
Şimdiden teşekkürler.
-
Kapıda ödemeli satan site yok diye biliyorum. Çevrenizdeki beyaz eşya tamircilerine buzdolabı ekovatı ve eski yangin tüpü ile kompresör yaptirabilirsiniz 150-200 lira maliyeti
Olur. Ayrıca ödeme kolaylığı için ptt,migros gibi yerlerde satılan ininal kart alabilirsiniz. On ödemeli kredi kartı
1 hafta önce D&R'dan sipariş verdiğim uçak geldi Aslında ju87 Tank buster alacaktım ama bazı sorunlar oldu. Neyse, sizi SS'lerle baş başa bırakıyorum
1-Kutu
2-Çıkan decaller. Kullanmayı düşünmüyorum kaplan decalini.
3-Görüp gorebileceğiniz en kötü kokpit
4/5- boyadığım bazı parçalar
6- Guaj boyanın tutup tutmayacağını denedim. Gayet güzel tuttu gibi. Ama dayanıklılığını bilmiyorum suya ve zamana karşı.
7-Beyaz boyanın içine düşürüp düzeltmeye çalıştığım parça. Oldu sanırım
8- Masanın son hali.
edit:masada üzüm varmış şimdi görüyorum yiyelim bari
Bu arada ilk maketim olduğunu ve skill level 4 olduğunu belirtmek isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukox -- 28 Ağustos 2014; 23:39:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X