Şimdi Ara

Maketçilik (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 yıl niye bekliyorsun hocam.. senden şaheser felan mı bekliyor birileri

al bi kutu otur başla.. ufaktan ucuzlarla başla yavaş yavaş tecrübe et..

illa hemen airbrush olayına niye girmeye çalışıyorsun onuda anlamadım .. önce fırçayla yap.. bi elin alışsın.. önce yürümeyi öğren sonra koşarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

3 yıl niye bekliyorsun hocam.. senden şaheser felan mı bekliyor birileri

al bi kutu otur başla.. ufaktan ucuzlarla başla yavaş yavaş tecrübe et..

illa hemen airbrush olayına niye girmeye çalışıyorsun onuda anlamadım .. önce fırçayla yap.. bi elin alışsın.. önce yürümeyi öğren sonra koşarsın

Hocam küçük bir şehirde yaşıyorum, burda satan yer olmadığı için başlayamadım gitti. Ama kertenpelex'ten veya maketistan'dan sipariş edeceğim galiba. Tek sıkıntı makete göre hangi boyaları seçmem gerektiği, malum gerekli boyalar sadece klavuzlarda yazıyor. 1/35 ölçekte 20-40 TL arası birşeyler alacağım Başka öneriniz varsa bekliyorum hocam. Şu anda elimde sadece kalem tip hobi maket bıçağı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 30 Ağustos 2014; 1:55:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar iyi akşamlar herkese öncelikle , maketçiliğe bugün adım atan biri olarak bir heves ile aldığım Revell audi a4 dtm 2009 araba maketime halen daha başlayamadım. Bir kaç sorum olacak sizlere klavuzda belirttiğine göre örneğin A şablonunda %95 + %5 ve boya kodu yazıyor , boyalarım tamam bu yuzdeli olarak belirtilen o iki boyayı karıştırmam gerektiği sanırım değil mi? Ve K bölümünde mesela 1. 91 boya 2. 7 boya diyor mesela buradaki 1. Ve 2. Kavramı nasıl oluyor ? Son olarak da makete başlamadan önce bu parçaları yerlerinden ayırmadan mı boyamak gerekiyor , ayırdıkdan sonra boyayınca koydugum zemine yapışıp kötü bir görüntü olmaz mı ?
    Şimdiden teşekkürler hepinize,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda
    toplanzi.com
    Toplanzi - Sosyal Etkinlik ve Topluluk Ağı
    https://toplanzi.com
    sayfasında sanirim bir topluluk kurup etkinlikler düzenleyebiliriz. ( Bir öneri getirim dedim )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün ilk maketimi aldım 33.5 tlye.Boya , yapıştırıcı ve fırça dahil set. Zorkuk seviyesi 3. Maketimin modeli F14-A Tomcat. İnşallah güzel olur. 2 gün içinde yapmaya başlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmaz058 -- 6 Eylül 2014; 23:00:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bende dün itibariyle revellin 1/72 ölçekli tornado gr. mk kitine başladım

bitince böyle olacak inşallah

Maketçilik
  • Selam arkadaşlar. Bugün yapım aşamalarını gösteren kağıdı incelerken sete dahil olmayan boyaların kullanılması gerektiğini farkettim. Bu boyaları temin etme imkanım yok gibi. Boyaları karıştırırak farklı bi ton elde edip onu kullansam sorun olmaz herhalde? Kaç gündür inceliyorum maketi. Daha yapmaya başlamadan heycanlandım acayip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin arkadaşlar. memlekette olduğum için uzun zamandır bakamıyordum foruma :) gelir gelmezde ilk işim hobbytime gitmek oldu. uzun zamandır almayı düşündüğüm f22 raptoruma kavuştum :) italeri 1/72 f-22 raptor ve hasegawa 1/72 f-16 c fighting falcon aldım. biraz önce yarım kalan helikopterimi bitirdim ve f16ımı suya yatırdım. resimlerinide en kısa zamanda atacağım. bu arada f16ım ilk bakışta oldukça detaylı geldi gözüme. detaylar kadar çapaklarda fazlasıyla var. he bide klavuz %90 japonca olduğundan çok karışık gözüküyor :D
    uzun zamandır maket resmi gelmemiş yapan yok mu artık
  • son hali böyle.

Maketçilik
  • selam arkadaşlar forumda yeniyim daha doğrusu bu hesabım yeni maket yapmak hobimdir ama benim maket yapma tarzım biraz değişik. şöyle ki ben maketlerimi hazır parçalardan değil kartondan yaparım kesip biçmek hoşuma gidiyor baya uğraştırıyor beni ve genelde tank yaparım. alttaki resimler şu an yapmakta olduğum ve kafamdan tasarladığım bir tank(daha boyamadım biraz daha süsleyip öyle boyıyacacağım) canım sıkıldı aranıza katılayım dedim  Maketçilik Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 8 Eylül 2014; 21:29:26 >

• Sefil_Arbaletçi kullanıcısına yanıt
    çok güzel olmuş hocam.. bende maket işine küçükken millet, sabah vs gazetelerin verdiği karton maketlerle başlamıştım.. yapım şemasına bakamdan yapıyordum.. sonra kendim senin gibi karton kesip yapmaya başlamıştım.. transformers yapıyorudm ben.. araçlar aynı çizgi filmindeki gibi robotlara dönüşebiliyordu.. o günler aklıma geldi
  • Bitirdim boyama işini biraz batırdık ama neyse Bundan sonrada bi Lamborghini yapmayı düşünüyorum asphalt 8 den baka baka
     Maketçilik  Maketçilik  Maketçilik  Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 10 Eylül 2014; 22:40:48 >

• hepsi çok güzel:) arkadaşlar boyamak için ahşap maket araba ve gemi arıyorum nereden temin edebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

bende dün itibariyle revellin 1/72 ölçekli tornado gr. mk kitine başladım

bitince böyle olacak inşallah

Maketçilik

hocam naptın ya, acayip iştahımı karbarttın bak :))) kaç aydır maket almıyordum ama uçak dehşet duruyor.. şimdi başlasam bitene kadar yine hayattan kopucam

• işlerin yogunlugundan bir turlu bakamadım.aklım hep orada.ama 2 güne kalmaz tekrar devam edicem.an govde falan bitti.bombalar, iniş takımları boyama falan kaldı. @WolF-EyE
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

işlerin yogunlugundan bir turlu bakamadım.aklım hep orada.ama 2 güne kalmaz tekrar devam edicem.an govde falan bitti.bombalar, iniş takımları boyama falan kaldı. @WolF-EyE

ya bendede huy işte.. bitirene kadar rahat edemiyorum aklım hep orada kalıyor.. o yüzden bayadır maket almıyorum zaten..
    birde koyacak yerim kalmadı.. bunlara özel bir raf tarzı bişeyler yaptırmam lazım
  • selam arkadaşlar.maket işine başlamaya karar verdim ama nasıl bir maketle başlamam gerektiğini bilmiyorum.acaba şu makethttp://goo.gl/02OrjN başlangıç için uygun mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nydaa

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese öncelikle , maketçiliğe bugün adım atan biri olarak bir heves ile aldığım Revell audi a4 dtm 2009 araba maketime halen daha başlayamadım. Bir kaç sorum olacak sizlere klavuzda belirttiğine göre örneğin A şablonunda %95 + %5 ve boya kodu yazıyor , boyalarım tamam bu yuzdeli olarak belirtilen o iki boyayı karıştırmam gerektiği sanırım değil mi? Ve K bölümünde mesela 1. 91 boya 2. 7 boya diyor mesela buradaki 1. Ve 2. Kavramı nasıl oluyor ? Son olarak da makete başlamadan önce bu parçaları yerlerinden ayırmadan mı boyamak gerekiyor , ayırdıkdan sonra boyayınca koydugum zemine yapışıp kötü bir görüntü olmaz mı ?
    Şimdiden teşekkürler hepinize,

yüzdeler boyaların karışım oranını gösteriyor. ama ilk maketini yapıyorsan bu kadar teferruata girme.

1 ve 2 kavramı ise "opsiyon" olarak verilmiştir. Yani ikisinden birini de yapabilirsin. ama eğer 1i seçtiysen diğer aşamaları da yaparken hep 1 den devam et.

Parçaları ister ağaçtan ayırıp boya istersen ayırmadan boya. Tercihine kalmış zamanla ustalaşıp airbrush işine girince mecbur çıkartıp boyayacaksın.

zor bir makete başlamışsın. Daha basit bir tanesinden başlasaydın daha kolay olur gibime geliyor. dediği maketin çok fazla dekali var.Onları yapıştırmak heleki ilk maketini yapan biri olarak biraz zorlayabilir. bu arada arabanın rengi mat siyah. Sprey boyayla buı işi çözebilirsin.

Kötü olursa sakın moralini bozma yavaş yavaş el becerisi gelişiyor. Sorun olursa sorabilirsin. Kolay gelsin

• soloturk'u yapip bitiren var mi?
  • Bayramınız kutlu olsun arkadaslar
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.