Şimdi Ara

Maketçilik (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.629
Cevap
35
Favori
73.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bir maket yapmaya çalıştım hüsranla sonuçlandı.boyası şusu busu bana ne kadara mal olur. kolay bir maket olsun istiyorum.hangilerinden başlamalıyım
  • hocam ilk sayfalarda boyamayla alakalı detaylı bilgiler var, keşke başlamadan önce bi göz atsaydın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    bu konuda hiç bilgim yok daha önce hiç maket yapmadım ama resimlere bakınca ilgimi çekti nasıl başlayabilirim nerden alabilirim sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

bu konuda hiç bilgim yok daha önce hiç maket yapmadım ama resimlere bakınca ilgimi çekti nasıl başlayabilirim nerden alabilirim sizce

küçük setlerden başlayabilirsin. içinde boyaları, fırça, tutkalı olan setler var.. bunlar ideal..

yanlız biraz ön bilgi şart.. arkadaşa da o yüzden söyledim, konunun ilk sayfalarında bu bilgler yer alıyor.. terkar buraya o kadar şeyi yazmaya veya copy paste yapmaya gerek yok.. ilk sayfalardan göz atmaya başla, kafanda birşeyler belirecektir. yine anlamadığın takıldığın noktalar olursa elimizden geldiğince yarıdmcı oluruz
  • Kendim yapabileceğim bir ev modeli yada örnek varmıdır
  • Merhaba arkadaşlar bende 1sene önce deprondan f-16 yapmıştım 2 boyutluydu şimdi tekrar yapmak istiyorum ama bu sefer motorda eklemeyi düşünüyorum sizce ne kadar maliyeti olur.

• Arkadaşlar merhaba;

Babamdan bana geçen bi hobi diyebilirim maket için. Daha önce hep basit şeyler yapmıştım ama bu sefer daha gerçekçi bir model yapmak istiyorum. D&R'dan soloturk aldım. Yanında yapıştıcı ve boyalar da geliyor ancak kafama takılan bazı sorular var:

Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi kutunun içinden belli temel renkler çıktı. Yalnız kitapçıkta gördüğüm kadarıyla kullanılan renkler çok daha fazla. Bunları ayrıca almam gerekiyorsa kutudan çıkan renklerin sebebi ne. Bunlar olmazsa olmaz renkler diğer renkler olmasa da olur gibi bir mantık mı var ?

İkinci sorum da şu: Fotoğrafraki boyalar enamel midir yoksa suyla inceltilen tipte boyalar mıdır? Suyla ya da tinerle inceltmem gerekirse yine "sütten biraz daha koyu kıvamlı" formülünü mü kullanmam gerekiyor?
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik
     Maketçilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomantis -- 7 Aralık 2014; 14:34:26 >

• İnstagramda denk geldiğim arkadaşın maketlerini koymak istiyorum. Bunları gördükten sonra bütün hevesim kaçtı, bundan sonra maket falan yapmayacağım :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar sorularım var.
    1:fırça ile boyuyorum.boyanın yüzeye daha iyi yapışması için astar boya vs varmı?
    2:bir yüzeye parlak boya mı yoksa mat boya artı vernik mi daha iyi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychomantis

Arkadaşlar merhaba;

Babamdan bana geçen bi hobi diyebilirim maket için. Daha önce hep basit şeyler yapmıştım ama bu sefer daha gerçekçi bir model yapmak istiyorum. D&R'dan soloturk aldım. Yanında yapıştıcı ve boyalar da geliyor ancak kafama takılan bazı sorular var:

Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi kutunun içinden belli temel renkler çıktı. Yalnız kitapçıkta gördüğüm kadarıyla kullanılan renkler çok daha fazla. Bunları ayrıca almam gerekiyorsa kutudan çıkan renklerin sebebi ne. Bunlar olmazsa olmaz renkler diğer renkler olmasa da olur gibi bir mantık mı var ?

İkinci sorum da şu: Fotoğrafraki boyalar enamel midir yoksa suyla inceltilen tipte boyalar mıdır? Suyla ya da tinerle inceltmem gerekirse yine "sütten biraz daha koyu kıvamlı" formülünü mü kullanmam gerekiyor?
     Maketçilik Maketçilik Maketçilik Maketçilik
     Maketçilik

şimdi yanında verilen renkler aqua color yani su bazlıdır.kıvam meselesini bilmiyorum.yanında verilen rnkler o maketin temel renkleridir.o boyalarla maketini yapabilirsin.ama yazan renkleri de alırsan maketin gerçeğiyle birebir olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dimachar

Dunkelgrau/german dark gray boyayi bulabilme sansim var mi turkiyede ?

ikisininde aqua sını bulursun hatta bende var dunkelgrau
  • gıbıç kullanıcısına yanıt
    Aqua normal fircayla kullanilan boya oluyor degil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dimachar

Aqua normal fircayla kullanilan boya oluyor degil mi ?

evet hocam.bildiğimiz palet fırça:)
  • Bende birkaç aydır a320 air berlin ile uğraşıyorum sonra ss'leri atarım
  • Merhaba beyler.Bende maketçiliğe başlıycam ama neyler almalıyım ve nerden almalıyım bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz?bide öğrenciyim ucuz önerilerinizi alıyım Bide spey tabancası alıcam en ucuzu nerde satlır ıyı olması onemlı deıl ben temız kullanırım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoloTURKSS

Merhaba beyler.Bende maketçiliğe başlıycam ama neyler almalıyım ve nerden almalıyım bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz?bide öğrenciyim ucuz önerilerinizi alıyım Bide spey tabancası alıcam en ucuzu nerde satlır ıyı olması onemlı deıl ben temız kullanırım :D

sprey tabancası(air brush) alırsan maliyetli olur.sana tavsiyem fırça ile boyaman.örneğin revellin en ucuz air brush u 50 tl idi en son.oda bayaa kalitesizdi.bu işe başlamak istiyorsan ilk sayfaları bi oku derim :) eğer istersen temel şeyleri burdanda söylerim.

• gıbıç kullanıcısına yanıt
    Kardeş yukarıda fazla bilgi yok sen bana bi zahmet yazarmsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

plastik maketi sprey boya ile boyayan oldumu hiç? 2-3 tl ye satılan boyalar var sprey boya olarak..
    birde kırtasiyelerde satılan boya çeşitleri var yağlı boya türünden tüp şeklinde olan..(maries marka)...maket aldım ama boya almadım ya sprey boya almak istiyorum yada maries yaglı boya ama üzerlerinde plastik ile ilgili bir açıklama yok...hangisi daha uygun olur..

https://www.sanatmalzemeleri.com/urun_7089_Maries_Maries%2012li%20Ya%C4%9Fl%C4%B1%20Boya%20Seti.html

Kardeş dün ilk maketimi yaptım 4 liralık guaj boyaylaboyadım boyama şekilerini iyi yapamadım baya rezalet oldu ama guaj boyayla da çok güzel oluyor. Bu arada boya benim aceleye getirmem den dolayaı bayaaa bi çok kötü oldu ondan yanı bı renk kombınasyonu bıle yapmadım fırççayla rastgele boyadım.Ama sız uğraşırsanız guaj boyayı bıraz daha suyla seyreltıp ıyı bırşey çıkarırsınız.

• Guajla boyadığın şeyim üstüne su gelsin de bak be oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Guajla boyadığın şeyim üstüne su gelsin de bak be oluyor

üstüne vernik at da ne oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.