Şimdi Ara

Makina Dili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi Günler Arkadaşlar Makina Dili İle Assembly Dili Farklımı Aynımı
    Arkadaşım Aynı Diyor Ben Farklı Diyorumda ?

• ikiside aynıdır makine dili assemble yazılır 1 ve 0 lardan oluşur 1 dogru 0 ise yanlıştır makine dilinde. ztten makine dili assemble nn türkçes acıklamasıdır.
  • makine dili, işlemcinin anlayacağı kodlardan oluşur. tüm programlama dilleri derlendiğinde(compile) kodlar makine diline dönüşür.
    işlemci programlama dillerini anlamaz.
    makine dili kodları çok azdır ve basit bir işlem için bile çok sayıda kod gerekir. anlaması, düzenlemesi değişiklikleri vs. çok zordur.
    programlama dilleri ise bir aracı olup işlemciye anlatmak istediklerimizi(yaptırmak istediklerimizi) dolaylı olarak anlatırız.
    Compiler anlatmak istediklerimizi yorumlar ve makinenin anlayacağı kodlara dönüştürür. dll, exe, ocx ... gibi
    assembly makine dilinindenden daha kolay ama tüm dillerden daha zor bir dil ve alt seviye(low level) bir dildir.
    alt seviye olduğu için makine ve aygıtlarla ilgili tüm özelliklere hükmedebilir. diğer dillerde güvenlik ve hata payını azaltmak adına bazı sınırlamalar ile karşılaşılabilir.
    bildiğim kadarıyla aygıt sürücüleri assembly veya C ile yazılmaktadır.
    bazı programlama dilleri içinde assembly kodlarını kullanmak mümkündür.
    Bir zamanlar DOS ortamında çalışan QBASIC içinde assmebly kullanmıştım. ancak zordu.

Bir de eskiden DOS ortamında DEBUG komutu vardı. makine dilini assembly kodlarına dönüştürüyordu.
    DEBUG ile küçük .COM dosyalar oluşturuyordum. Şimdi baktımda Win7 deki DOS ortamında DEBUG komutu yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcan -- 25 Nisan 2014; 17:44:36 >

• Hocam Dillerine Sağlık On Numara Olmuş Çok Saolasın .
  • Hocam Mesela İstediğin Zaman Makina Dilinden Kod Yazamassın Yazıcağın Zaman Assembly Dilinden Makina Diline Çevirmek Lazım Öylemi Oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    İtü makine yok mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.