Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Seçecekler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
9
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şubatta mezun oldum.
    Ağustosta askerim nasipse.
    İş bulmada sıkıntı olacağını pek sanmıyorum.
    Ama 1500 tl teklif ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kthya_43

Şubatta mezun oldum.
    Ağustosta askerim nasipse.
    İş bulmada sıkıntı olacağını pek sanmıyorum.
    Ama 1500 tl teklif ediyorlar.

2500 e girenler ne yapiyo

• Orijinalden alıntı: Naturalwater

makine mühendisi tam olarak ne yapar sürekli bişey mi üretmek zorundadır?

Sürekli bir şey üretmez ama sürekli bir şey ürerilen yerde olur. Üretir, tasarlar, araştırır ve geliştirir kısaca ar-ge yapar. Çok çeşitli görevleri var, sadece üretmek diyemeyiz.

@on7power7,

Çok teşekkür ederim yardımınız için son bir şey daha sormak istiyorum, kararımı makine yönünde vercem sanırım, bu yönden bakarsak uçağa olan ilgimden dolayı makine mühendisi olduğumda rahatlıkla uçakla ilgilenebilir miyim yani TAİ, ASELSAN gibi örnekler var ama ne kadar oraya girmek zor olsa da makineden mezun olup uçak mühendisliğine kolayca yönelebilir miyim veya nasıl yönelebilirim

Rica ederim. İlgilenebilirsin hatta uçak ile çap da yapabilirsin. Uçak ile ilgili dersler göreceksin zaten, onları daha da geliştirebilirsin. Tezini uçak hakkında hazırlarsın, dediğim gibi çap da yapabilirsin. TAI yok sdece birkaç tane daha TAI gibi yerler çok.

@Şapşirik,

merhabalar hocam makine düşünüyorum

balıkesir , erciyes , trakya , pamukkale , dumlupınar ve kırıkkale nasıldır bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

Çoğunun nasıl olduğunu bilmiyorum ama içlerinde erciyes'in iyi olduğunu duydum sadece. Diğerlerini dediğim kriterlere göre (akademik kadrosu, çalışmalara, dersleri, dediğim alanlardaki hocaları vs) araştırarak karar verebilirsin.

@thunderstuck7,

ben bilgisayar istiyorum ama makinaya da gozum kaymiyor degil. Sakarya tutmayabilir ama dumlupinar tutacak gibi. Okul onemli mi ? Benim fikrim itu odtu okumadiktan sonra hepsi ayni sey. Is hayatinda da boyle oluyor mu ?

Okul önemli ama kendini geliştirmen daha önemli. Üç aşağı beş yukarı aynı eğitimi veriyorlar işte. İş hayatında mülakata ve ne katacağına yani neleri iyi bildiklerine bakıyorlar. İyi yerler sadece itü, odtü alıyor diye bi kaide yok.

@purpleswag,

Sizce maküna içün hangisi? Selçuk , akdeniz , ktü , sakarya ?? Sıralarsan çok memnun olurum.

Teşekkürler

Gördüğüm kadarıyla ktü > sakarya > akdeniz > selçuk derim eğitimlerine göre. Hepsinde de arkadaşlarım var, gözlemlediğim kadarıyla böyle.

Rica ederim.

@Kirvee,

Hayır, yok. Sadece dersleri akşam, onun dışında 1. öğretimle aynı. Hayır, çap, burs, yurt vs hepsi 1. öğretimle aynı şansa sahip.

@Doyou,

peki makina her yerde okunur mu yani gidip ıspartada okuyabilir miyim?Yoksa bir sene daha bekleyip sanayisi olan bi şehirde mi okumalıyım?

Isparta da olabilir. Programlar ve stajını iyi yapabilirsen Isparta da iyi bi seçenek. Sanayisi olan şehir, hocalarıyla önde olur çok az bir farkla.

@jahrekimla,

hocam merhaba benim aklımda 3ünü ve 3bölüm var;dokuz eylül makina 2.öğretim,katip çelebi ee,gyte bilgisayar müh sizce hangisini seçmeliyim?

Okul olarak dokuz eylül öneririm. Bölüm olarak da hepsi çok farklı dediklerin. Hangisine yatkınsan onu seç, ee de iyi makina da. Bilgisayar müh. ile sevmen önemli. Ben ee ya da makina seç derim, ben öyle yapardım en azından.

@cihat433,

Kardeşim ben elektrik eloktrinik istiyorum ama babam inşaat diyor sürekli en çok orda is var diye ikilemdeyim

İnşaatta tanıdık olursa çok iş imkanı var ama ee'de tanıdık olmasa bile sen ne kadar ilerlersen o kadar iş alanı genişliyor ve iş oluyor. Sevdiğinden vazgeçme derim ben.

@escobar12,

hocam merhabalar

bir makinacı sizce bilgisayar üzerinde hangi programlara hakim olmalı.

Merhaba, öncelikle solidworks, autocad, catia, proengineerin, ansys,matlab ya da maple gibi programların çoğuna hakim olmalı ki artı kazansın. cad ve cam programlarını es geçmemeli kesinlikle.

@ultrayunus,

Ben odtü makina düşünüyorum ama odtü ee de tutabilir makinayle ee arasında zorluk bakımından gerçekten çok fark var mı bunu merak ediyorum

Makina daha ağır diyebilirim. EE makinadan daha soyut ama oranın da makinada görülmeyen alanın zorluğu var. Çok fark yok, genel olarak bakıldığında ikisi de zor ama bakıldığında makina bi tık daha uğraştırıcı.

@BilboBagginss,

hocam türkçe makine bölümü okuyan birisi kendi cabalarıyla 4 sene sonunda ingilizce ögrenebilir mi ? yoksa ing. mühendislik okuyan birisi her zaman önde mi olacaktır ?

Öğrenebilir tabii ki, hatta başka bir dil daha öğrenebilir. Sıfırdan başlayabilir 1. sınıfta. İng okuyanın sadece diploması artı olur, işe alınırken yine ingilizcesi sorgulanır itü, odtü, boğaziçi değilse.

• Hocam kirik obpli mi kazandiniz makineyi

• JustClark kullanıcısına yanıt
    Benimle mezun olup 2500 e başlayan birini duymadım.(bizim sınıftan)

• Cevaplarınız için çok teşekkürler :) Süleyman demirel Üniversitesi (ısparta) mühendisliği için ne düşünüyorsunuz ? (BUNU BAŞKA ARKADAŞ SORMUŞ CEVAPLAMIŞSINIZ YENİ GÖRDÜM)

Birde sakarya makine mühendisliği bölümü 2 fakültede var. Mühendislik fak. ve teknoloji fak. Tercihlere yazarken hangisi üste yazılmalı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yehenebe -- 6 Temmuz 2014; 15:18:54 >
  • iyi gunler cok yararlı bı konu olmus tesekkurler. sıralamam 126 bin biliyorum cok kotu bilgisayar veya makıne ıstıyorum peki sakarya üniversitesi teknoloji fakultesınde pc muh okunurmu veya karabuk , manisa, denizli gibi yerlerde makıne veya pc muh okunmaya degermi veya hangı unıversıtelerı egıtım bakımından onerırsın son olarakda teknoloji fakultesı okunurmu sakaryada makıne
  • Hocam ben tam olarak ege mi dokuz eylül mü karar veremedim makina konusunda.
    Bir de ben işin daha çok yeni şeyler üretme fikir yürütme,projeler oluşturma kısmında olmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim.
    Şuan düşündüğüm şey son sene enerjiye yönelmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnttwild -- 6 Temmuz 2014; 15:55:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

Endüstri hakkında biraz bilgi verebilir misin

Makinadan ayrılan bir dal endüstri, iyi bir mühendislik. Staj ve kendine bir şey katma çok önemli endüstride. Dersler genellikle sözel, şirketlerde çalışmaya birebir. Üretim-planlama ve daha çok bir alanda çalışabilir. Endüstri mühendisinin elinden plan çıkar, makinacılar uygular. ODTÜ endüstri mühendisleri kitap yazdı. Oradan daha detaylı bakabilirsin;

http://www.muhendissohbetleri.com/tecrubem/

Kitap piyasada tükenmiş sanırım pdfsi vs. varmı elinde?

• Hocam iyte makine nasıldır bilginiz varmı

• Sakarya üniversitesinde endüstri mühendisliği okunur mu?
  • Üniversite tercihi yapacak arkadaşlar; itü,odtü,boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olmak sizi iş hayatında bir adım öne atabilir ancak geri kalan üniversitelerden mezun olduğunuz zaman işveren okulunuza pek bakmıyor sizin kendinizi ne ölçüde geliştirdiğinize bakıyor yani olay tamamen sizde bitiyor. Demek istediğim uludağ'dan mezun olmakla erzurumdan mezun olmak arasında fark yok. Önemli olan okuduğunuz süre zarfında kendinize kattıklarınız.
  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    ben SDÜ makine yazmayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgi verirmisin? hocaların öğrencilere tavrı ilgisi filan? bide ısparta hakkında
  • odtü makine ee ve bilgisayar arasında kaldım. sene basından beri makine istiyordum ancak kafam karıstı suan.
    makineyle ilgili sorum ilk olarak ileriye dönük gibi gelmiyor bana. yani mesela ileride 10 yıl sonra elektrikli araba olduğu zaman piston kalktıgında makineci ne yapıcakki. tabii ki makine olması şart. ancak elektrik veya bilgisayar mühendsiligine göre argesi daralıyor gibi geliyor bana. ben sürekli yenilik isteyen biriyim. bi iş versinler sürekli uğraşıyım geliştirmeye çalışıyım. aslında 1950 ler makine cagıymış tam benlik :D ama gerçekçi olunca şuan bilgisayar çağındayız. tabii bilgisayarın altyapısını destekleyen elektrik elektronikte..
    fikirlerinizi bekliyorum..
  • hastasiempre99 H kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız bende odtü makine diyodum ama son 1 ay araştırınca kafam karıştı makine doygunluğa ulaştı gibi bir şeyler duydum ne yapsak acaba
  • hocam gazi makina ve 9 eylül makina arasında kaldım sence hangisi ?
  • inşaat daha iyi makinadan
    edit: makina çok zormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 6 Temmuz 2014; 19:00:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanmx

Aynı durumdayız bende odtü makine diyodum ama son 1 ay araştırınca kafam karıştı makine doygunluğa ulaştı gibi bir şeyler duydum ne yapsak acaba

elektrik elektronik ve bilgisayarda düşünmeye başladım. gelecek bilgisayarda yada ee de gibi geliyor. makine sanki eskimiş gibi :D
  • hastasiempre99 H kullanıcısına yanıt
    Ama eem ve bilgisayari makina kapsiyomus zaten ilk mesajda var bende cok kararsizim

• Arkadaşlar sdü makine hakkında benim az çok bilgim var imkanınız varsa başka bi üniversite düşünebilirsiniz. Diplomasının hakkını vermeyecek kadar zorluyor hocalar ve ders geçme sistemi gerçekten berbat. Bazı derslerin sınavlarında bölümdeki bütün derslikler kullanılmasına rağmen öğrenciye yer kalmıyor ki bölümde hiçte az derslik yoktur derslerde kalan çoktur. İngilizceyi üversitede öğrenme hayaliniz varsa sizin yeriniz malesef ısparta değil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.