Şimdi Ara

Makina Mühendisliği Seçecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
9
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsterseniz size bölümü anlatabilirim. Sakarya Üniversitesi 3. sınıf makina mühendisliğindeyim. Daha önce Çevre Mühendisliği 1. sınıfı okudum. Elektrik-elektronik mühendisliği hakkında da bilgim var. Mühendisliklerde istek çok önemlidir, gidip de ilgilniz olmadığı halde bilgisayar mühendisliği seçmeyin misal. Sırf işssiz olmak için seçmeyin. İlgim olmadığı halde çevre mühendisliğini okuyamadım, okulu bırakıp makina mühendisliğne geldim. 2011'den beri -2012 hariç- mühendislikte okuyanlar bir şekilde bazıları pişman bazıları mutlu. Bazıları okulda yeterince öğrenemediğini anlayıp başka şekilde öğreniyor. Tavsiye verebilirim kısaca.

Alanları/dalları buradan daha görsel görebilirsini:http://www.me.gatech.edu/research
    Burada da isimleri var:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10462700_10204249916667314_6754403613472638097_n.jpg?oh=18492e182b8fd078dabab7b716cd476b&oe=54177CDB&__gda__=1412497007_0b134a24dc6e213e02d94407d4347922

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 6 Temmuz 2014; 3:18:26 >

• En iyi mühendislik makine diyolar doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

En iyi mühendislik makine diyolar doğru mu?

En iyi mühendislik kendini en çok geliştirebileceğin mühendisliktir. Makina en iyi mühendislik değil ama en geniş mühendisliktir. Mekatronik, inşaat, çevre, endüstri, elektrik elektronik, uzay ve havacılık mühendislerinin çalıştığı yerlerde çalışabilir ve görev alabilir. O alanların hepsinde imza yetkisine sahiptir çünkü o alanlara yönelik dersleri görür. Termodinamik dersini ağır görür, o da çok büyük bir artıdır makina mühendisleri için. Kendi içinde dalları (enerji konstrüksiyon vsvs) çoktur, seçme imkanı vardır tabii üniversitede o alana yönelik ders veren hocalar varsa.

+ Bazı fabrikalarda ve yerlerde en az 1 tane makina mühendisliği çalıştırılması zorunludur. En basitinden belediyelerde zorunludur. Çevre mühendisliğinin ''suyun evlere dağıtılmasını'' planlaması vs işinde boruları ve diğer işleri ayarlar ve çevre mühendisinin aldığı maaştan daha fazlasını alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 5 Temmuz 2014; 20:40:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: machine man

quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

En iyi mühendislik makine diyolar doğru mu?

En iyi mühendislik kendini en çok geliştirebileceğin mühendisliktir. Makina en iyi mühendislik değil ama en geniş mühendisliktir. Mekatronik, inşaat, çevre, endüstri, elektrik elektronik, uzay ve havacılık mühendislerinin çalıştığı yerlerde çalışabilir ve görev alabilir. O alanların hepsinde imza yetkisine sahiptir çünkü o alanlara yönelik dersleri görür. Termodinamik dersini ağır görür, o da çok büyük bir artıdır makina mühendisleri için. Kendi içinde dalları (enerji konstrüksiyon vsvs) çoktur, seçme imkanı vardır tabii üniversitede o alana yönelik ders veren hocalar varsa.

+ Bazı fabrikalarda ve yerlerde en az 1 tane makina mühendisliği çalıştırılması zorunludur. En basitinden belediyelerde zorunludur. Çevre mühendisliğinin ''suyun evlere dağıtılmasını'' planlaması vs işinde boruları ve diğer işleri ayarlar ve çevre mühendisinin aldığı maaştan daha fazlasını alır.

Alıntıları Göster
    Yukarı

• Endüstri hakkında biraz bilgi verebilir misin
  • Odtü eem tutmayabilir altına makina mı bilgisayar mı yazıyım
  • Prince Legolas kullanıcısına yanıt
    eem bilgisayar ile daha alakalı. Bilgisayara (progralamaya , c diline vsvs) ilgin varsa bilgisayar yaz bence. Ha odtü'de ikisi de iyidir. Makinanın zorluğunu görünce pişman olma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

Endüstri hakkında biraz bilgi verebilir misin

Makinadan ayrılan bir dal endüstri, iyi bir mühendislik. Staj ve kendine bir şey katma çok önemli endüstride. Dersler genellikle sözel, şirketlerde çalışmaya birebir. Üretim-planlama ve daha çok bir alanda çalışabilir. Endüstri mühendisinin elinden plan çıkar, makinacılar uygular. ODTÜ endüstri mühendisleri kitap yazdı. Oradan daha detaylı bakabilirsin;

http://www.muhendissohbetleri.com/tecrubem/

• Makina çok zor mu gerçekten?
    Kişiye göre değişir zorluğu ama çalışılırsa zor değil. 4 yılda bitiyor yani. Baştan sağlam tutmak lazım.
  • 3.5 ortalama yapılır mı peki ? bide iş olanakları nasıl internette okuyorum 5 yıllık mühendisim 2bin alıyorum yazıyor. Bilgisyara tercih edilir mi?
  • Verdiğin cevap şu ana kadar aldıklarımdan en iyisiysi. Teşekkürler dostum.
    BU ADAMI DİNLEYİN!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MABLC

Verdiğin cevap şu ana kadar aldıklarımdan en iyisiysi. Teşekkürler dostum.
    BU ADAMI DİNLEYİN!
    9eylul makinamı gazi makinamı
    Yapılır, genelde ilk yıl ilk dönem ve ikinci dönem en yüksek ortalamalar yapılır. Ortalamayı düşüren pek ders yok. İş olanakları çok geniş. O kendi beceriksizliği olabilir. İşte mülakat çok önemlidir. Makina okuyup ilk tecrübesiz olarak bir yere girip çalıştıktan sonra 5 yıl sonra yani illa ki yüksek maaşın olmalı. Yabancı dil + kullanabildiğin programlar çok önemli maaşta. Tercih edilir, bilgisayardan daha verimli olabilirsin belki. Tersi de olabilir, çok ayrı mühendislikler çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanalay

İkisi de iyi okullar ve zor okullar. Araştırıp karar vermen lazım, eğitimleri 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Yönetim kadrosu ve dallarına bak. Hangisinin dalları çoksa ve yetkin eğitim kadrosu varsa onu seç. Ben ikisi arasında kalırdım ama 9 eylül'ü seçerdim o da okuldan dolayı. Belli bir bölgesi yok makinanın, maden mühendisliğinin yeri zonguldak derler mesela. Sen makinayı nerde okursan oku aynı eğitimi görüyorsun.
  • Staj yapiyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

Verdiğin cevap şu ana kadar aldıklarımdan en iyisiysi. Teşekkürler dostum.
    BU ADAMI DİNLEYİN!

Rica ederim, ne demek. Bildiğimi söylüyorum, daha çok bilgilendim ben de bu sene. Eyvallah.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkanalay

İkisi de iyi okullar ve zor okullar. Araştırıp karar vermen lazım, eğitimleri 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Yönetim kadrosu ve dallarına bak. Hangisinin dalları çoksa ve yetkin eğitim kadrosu varsa onu seç. Ben ikisi arasında kalırdım ama 9 eylül'ü seçerdim o da okuldan dolayı. Belli bir bölgesi yok makinanın, maden mühendisliğinin yeri zonguldak derler mesela. Sen makinayı nerde okursan oku aynı eğitimi görüyorsun.

Alıntıları Göster
    Up adam baya sağlam bilgiler veriyor dinleyelim bu''Hocamızı''

• quote:

Yapılır, genelde ilk yıl ilk dönem ve ikinci dönem en yüksek ortalamalar yapılır. Ortalamayı düşüren pek ders yok. İş olanakları çok geniş. O kendi beceriksizliği olabilir. İşte mülakat çok önemlidir. Makina okuyup ilk tecrübesiz olarak bir yere girip çalıştıktan sonra 5 yıl sonra yani illa ki yüksek maaşın olmalı. Yabancı dil + kullanabildiğin programlar çok önemli maaşta. Tercih edilir, bilgisayardan daha verimli olabilirsin belki. Tersi de olabilir, çok ayrı mühendislikler çünkü.
    Merhaba hocam. Bu sene 48 bin sıralama yaptım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum. İlgim de var. Ama bu sıralamaya makul yer olarak kocaeli üniversitesi tutuyor(56bin).

Kafamı karıştıran nokta ise şu. Her sene tonla mezun veren bir bölüm bu. Ya sağlam bir yerde okumak lazım, ya da hiç okumamak diyor kime sorsam. Kocaeli de burada kafamı çok kurcalıyor. iİtü veya odtü için 1 sene daha kalmama değer mi acaba? Kocaeli üniversitesinden mezun olmak, sektörde beni itülülerden ne kadar geriye atar bunu öğrenmek istiyorum. Kaldıki seneye sağlam bir yer kazanıp kazanamayacağım da kesin değil. Bu riski almaya değer mi? Yoksa işe girdikten birkaç yıl sonra farkı kapatabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

• JustClark kullanıcısına yanıt
    Bu yaz yapacağım TAI'de savunma sanayiinde yani. Enerji alanında çalışacağım ama işi öğrenmek için savunma sanayide staj yapıyorum. Olanaklar gerçekten bol ve süründürecek değil aksine sana bilgi katacak derecede olanak var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.