Şimdi Ara

İnşaat mühendisliği tercih etmeli miyim?( İtü inşaat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşaat mühendisliği tercih etmeli miyim?bundan 5-6 sene sonra sektör düzelir mi?(İtü inşaatı tercih etmek istiyorum.)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• haklı olabilirsin ama piyasayı zaten şuan tecrübeliler yönlendiriyor. yeni mezuna ekmek kapısı bırakmadılar. çalışan arkadaşlarımın da hali vakti yerinde değil. işsiz sayısı fazla olduğu için mobbinge maruz kalıyorlar. düşük ücrete uzun mesai süreleri var. haftanın 7 günü çalışan insanlar biliyorum.
    8 sene önceki tercihimin kurbanı oldum ben.itü-odtü falan hikaye gençler yazık etmesin puanına.
  • Mesajim bulunsun. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım ama malum şimdi finaller var. Bu arada kaç k sıralama bekliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    İtü inşaat 27k ile almış en son aslında ben bu sene girmedim sınava seneye gireceğim.Ama şimdi bir hedef belirlemek istiyorum fen lisesinde okuyorum şuanki netlerim iyi.itü inşaat için kasıcam.size başarılar.😊

• Kusura bakmayin ama siz durumdan ya bihabersiniz ya da bölümün ingilizcesine baktınız sanırım. eng-tr farkı yok gibi. geçen sene 28k dan 57k ya düştü. Bu sene için de burada tahmin yapmayayim sen zaten hazırlanırken son siralamayi görmüş olacaksın. Bence hedefin daima daha iyisini yapmak olsun. O sirada tabii ki istersen üniversiteleri bölümleri araştırırsin ama siralama hedefin buna göre olmasın bence

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Yok ingilizcesine baktım 27 k idi en son tamam sağolun böyle küçük araştırmalar yapmak motive ediyor bu sebeple aslında.

• Şunu demek istiyorum. Bölümün sıralamasını öğrenmek istiyorsan Türkçe olanin siralamasina bakmalısın. Bir de dediğim gibi pek müsait olmadığım için bölümle ilgili bastan savma bilgi vermek istemem.

• Okunur bence zaten şuan kontenjanların yarısı boş kalmış mezun sayısı azalcak itü de iyi üni zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sakın tercih etmeyin itü olsa bile.inşaat piyasası öldü.
  • Garrisonun Kuklası kullanıcısına yanıt
    5-6 sene sonra piyasanın tam tersi olacağını düşünüyorum, ana sektörlerin hepsinin dengeli çalışması gerekir ve konut inşaatı insaatin küçük bir parçası. Üretim için bile inşaat esastır. İnşaat piyasasının şu an kötü olması hep böyle olacağı anlamına gelmez tam tersine şu yıllarda bölüme girilmesi geleceğe yatırım olarak en kârlı olacak bölümlerden biri hele sıralamalar tam bu kadar düşmüşken.

• Okunur kardeşim, hazır herkes meslekten uzaklasmisken, okuyanlar bölümü bırakırken ve muhendisler sektörden cekilirken 5-6 yil sonrasına yatırım yapmak adına şu anki puanları ile kesinlikle okunur.Yapilan en büyük hata şu anın piyasasına bakmaktır, senin 5-6 yıl sonrasına bakman gerekir ve 5-6 yıl sonra kesinlikle şu durumda olmaz, inşaat sektörü her sektör için destekleyici ve kalkınma için kullanılan bir sektördür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B4E418A8 -- 29 Haziran 2020; 22:1:4 >
  • haklı olabilirsin ama piyasayı zaten şuan tecrübeliler yönlendiriyor. yeni mezuna ekmek kapısı bırakmadılar. çalışan arkadaşlarımın da hali vakti yerinde değil. işsiz sayısı fazla olduğu için mobbinge maruz kalıyorlar. düşük ücrete uzun mesai süreleri var. haftanın 7 günü çalışan insanlar biliyorum.
    8 sene önceki tercihimin kurbanı oldum ben.itü-odtü falan hikaye gençler yazık etmesin puanına.
  • istanbul depremi olursa sektör kendine gelir

Hocam puanlar zaten düşük. 60bin olan adam başka nereye gidebilir öyle düşünün. Başka gideceği bir universitenin bölümünde işsiz kalma şansı çok daha yüksek , mezunsan sen daha iyi biliyorsundur. Bu adamın bu düşük puanla böyle bir yatırım yapması bana kalırsa büyük bir şans çünkü ODTÜ ve İTÜ muhendislik eğitimi açısından en iyileridir. Sektörün şu anki durumundan oluşan mühendislerin sektörde temelli gitmesi ,okuyanların yarısının bırakması ve kontenjanların bos kalmasi durumu asıl bu sene girecek insanların avantajına olacak , ekmeğini onlar yiyecek. Ben inşaat bu puanları düşmüş iken o puanlarla seçilebilecek en iyi yerlerin oralar olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9B4E418A8

Hocam puanlar zaten düşük. 60bin olan adam başka nereye gidebilir öyle düşünün. Başka gideceği bir universitenin bölümünde işsiz kalma şansı çok daha yüksek , mezunsan sen daha iyi biliyorsundur. Bu adamın bu düşük puanla böyle bir yatırım yapması bana kalırsa büyük bir şans çünkü ODTÜ ve İTÜ muhendislik eğitimi açısından en iyileridir. Sektörün şu anki durumundan oluşan mühendislerin sektörde temelli gitmesi ,okuyanların yarısının bırakması ve kontenjanların bos kalmasi durumu asıl bu sene girecek insanların avantajına olacak , ekmeğini onlar yiyecek. Ben inşaat bu puanları düşmüş iken o puanlarla seçilebilecek en iyi yerlerin oralar olduğunu düşünüyorum.
    kumar oynamak istiyorlarsa bilemeyiz tabii.İmo'ya kayıtlı mühendis sayısı son açıklanana göre 150 bin civarıydı.oda sürekli kontenjanlar konusundaÖsym'yi uyarıyor ama pek takan yok sanıyorum ki. bir sürü vakıf üniversitesinde bu bölüm mevcut. şuan fakültede okuyan yaklaşık 50 bin civarı öğrenciyi de hesaba kattığın zaman bu meslekte ekmek bulmak gelecekte de kolay görünmüyor.

Milleti kandırmayın. Bir sektör kolay kolay ölmez hele inşaat hiç ölemez. Tamam 3 yıla iyi olur demiyorum ama öldü demek farklı bir şey. Bu sektör iyi bir hal alana kadar 3 sene de geçebilir 5 sene de 10 sene de. Ama düzeleceği belli daha doğrusu ülkenin var olması için gerekli. Bne sektör iyi veya elbet çoğu mezun iş bulacak demiyorum. Demek istediğim şey 'sektör öldü' demek yanlış bir tabir
  • Hocam bende YTÜ İYTE falan düşünüyorum belki edebilirim bu sektörün canlanabileceğini düşünüyorum canlanmasa bile babam bu işlerle uğraşıyor çevresi var açıkta kalacağımı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 30 Haziran 2020; 11:11:28 >
  • 5-6 sene sonra sektör düzelir ama asla eskisi gibi olmaz.

İnşaat sektörü türkiyede lokomotif sektördür arkadaşlar bu sektöre bağlı bir sürü alt sektör mevcut ve türkiye gibi bir deprem ülkesinde yapıların çoğu 10-20-30 yıllık olduğundan tekrar sektörün canlanacağını düşünüyorum ama şu önümüzdeki 5-10 sene türkiyede inşaat mühendisliği okunmaz/yapılmaz bunun sebeplerini aşağıda sıralayacağım ki bölümü yazacak arkadaşlar bilgi sahibi olsunlar.
    biz sektör cafcaflı zamanlarındayken okuyup mezun olduk kurumsal firmalarda çalıştık ama şimdiki aklım olsa bilgisayar yazardım.

1)özel sektöre girdiğim zaman ilk sene aldığım maaşın dolar cinsinden karşılığı yarı yarıya azaldı(her sene zam aldım)
    2)özel sektörde çalışma şartları inşaat mühendisleri için genelde ağırdır hafta sonları çalışırsınız,mesailere kalırsınız,sürekli seyahat etmeniz gerekebilir bu yüzden düzgün bir aile hayatınız olmaz.
    3)işçi ve işveren arasında sürekli ezilirsiniz stresli bir iş hayatınız olur.
    4)piyasa inşaat mezunlarına doydu gibi eğer çok iyi teknik ingilizce, iş deneyiminiz yoksa işveren CV'nize bakmazlar bile(kurumsal firmalar için geçerli, bu yetenekleriniz varsa bile tanıdık çok daha belirleyici oluyor)
    5)şantiyeler riskli çalışma bölgeleri en ufak hata sizden sorulur işçinin tırnağına zarar gelse mesleki kariyeriniz biter(şantiye şefleri için geçerli)

Eğer ben bütün bunları yaparım mezun olup gerekli deneyim ile beraber çok azimli çalışırım iyi derece ingilizceye sahip olurum derseniz ya da iş veren tanıdıklarım var derseniz inşaat mühendisliği yazın yoksa daha esnek çalışma koşullarına sahip daha iyi işler varken ben pek mantıklı görmüyorum zaten piyasada odtü,itü gibi reputable üniversitelerin bile boşta dolaştığı ya da dandirik işlerde işçi çavuşluğu yaptığı bir ortamda tercihler tamamen size kalmıştır.

• Bir bölüme karşı talep neden azalıyor ve neden üniversite tercih sıralamalarında son birkaç yılda kabus gibi geriye düşüyor merak ediyorsanız, mimar ve inşaat mühendisine ihtiyacın azalışını/yok oluşunu bu mesleği yapan yeni mezun bireylerden dinleyebilirsiniz.

Özel bir ilgi alanınız varsa elbette tercih edilmeli.

Mesleki eğilimlerinizi maddi kaygılarla değiştirmeyin.

Sektör düzelir vs muhabbeti için babalarımızın zamanında Tekstil Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği’nin ne kadar trend olduğunu fakat şu anki durumunun ne olduğunu mukayese edin.

Bu soruyu siz kendinize sorun, sizin yanıtınız daha önemli.

Fakat bize sorarsanız değil tercih etmek, kapısının önünden dahi geçilmez artık..

Bir zamanların göz bebeği şimdilerin tenha fakültesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 30 Haziran 2020; 12:3:43 >
  • Quinox Q kullanıcısına yanıt
    Bu sene daha mı çok düşücektir o zaman?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.