Şimdi Ara

Makinanın dalları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bizim okulda makinanın 3 dalı var ama hangisi iyi hangisini seçmeliyim diye kararsız kaldım ve bi konu açayım dedim; Endüstriyel Kalıp, Bilgisayarlı Makine imalatı (cnc) , Makine Bakım Onarım.ben kalıp'la cnc arasında kaldım ilerde allah nasip ederse mekatronik mühendisliği okuyacağım bilgisayarla aram iyi olduğundan acaba cnc yi mi seçsem dedim ama görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden sağolun.

• Dostum kesinlikle cnc ye gitmeni tavsiye ederim.ben motor bölümü mezunuyum ancak makine bölümündeki bir çok kişi arkadaşımdı ve kalıp öldürüyor cnc rahat diyorlardı.kodları yazıyorsun ve makine işine bakıyor diyorlardı.tabi bu duyduğum.hem ileride istediğin meslek içinde seçimin cnc olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: filemix

Dostum kesinlikle cnc ye gitmeni tavsiye ederim.ben motor bölümü mezunuyum ancak makine bölümündeki bir çok kişi arkadaşımdı ve kalıp öldürüyor cnc rahat diyorlardı.kodları yazıyorsun ve makine işine bakıyor diyorlardı.tabi bu duyduğum.hem ileride istediğin meslek içinde seçimin cnc olmalı

çok sağol abi bende öyle düşünüyordum
  • cnc de makina başında operatörlük yaparsın
    Kalıp ise biraz daha ağır işler içeriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskleeeda

cnc de makina başında operatörlük yaparsın
    Kalıp ise biraz daha ağır işler içeriyor

biraz daha açarsan sevinirim
  • güncel
  • Makinenin bütün bölümleri zordur.Ben cnc mezunuyum gerçekten zor bir iş yağ kir pas ne ararsan var.Birde askeri maaşla bu işi yaparsın Ama makine bölümüne gidiyorsun madem CNC seç.Okul dışı tercih yapmak istersen makina ressamlığına git.Solid Autocad ile çizim yaparsın 1500 lira falanda maaşı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o programları bizde öğreniyoruz abi ressamlığı seçmeden ama cnc daha pcye dayalı gibi onu seçsem ilerde tekniker olsam illa mühendis olmasamda kaç lira maaş alırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GannicusS

o programları bizde öğreniyoruz abi ressamlığı seçmeden ama cnc daha pcye dayalı gibi onu seçsem ilerde tekniker olsam illa mühendis olmasamda kaç lira maaş alırım?

İyi bir şekilde CNC tezgahını öğrensen bile en fazla 1500 alırsın.İlk girdiğini zaman iyi bilsen bile büyük bir ihtimal askeri maaş alırsın.1500 liraya gelene kadar 3-4 yıl çalışman gerekecek.Şahsen mezun olsan bile senin bu işi yapacağını zannetmiyorum.Üniversiteyi kazanmaya bak derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali4444

quote:

Orijinalden alıntı: GannicusS

o programları bizde öğreniyoruz abi ressamlığı seçmeden ama cnc daha pcye dayalı gibi onu seçsem ilerde tekniker olsam illa mühendis olmasamda kaç lira maaş alırım?

İyi bir şekilde CNC tezgahını öğrensen bile en fazla 1500 alırsın.İlk girdiğini zaman iyi bilsen bile büyük bir ihtimal askeri maaş alırsın.1500 liraya gelene kadar 3-4 yıl çalışman gerekecek.Şahsen mezun olsan bile senin bu işi yapacağını zannetmiyorum.Üniversiteyi kazanmaya bak derim.

aydınlattığın için sağol abi kazanırım kazanmasınada şu mühendislik işi bi oluverirse kebap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GannicusS -- 26 Kasım 2013; 23:25:14 >

• Konuyu okumaya bile gerek yok. CNC görünce direk cevabım CNC ye gitmeni şiddetle öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Visee

Konuyu okumaya bile gerek yok. CNC görünce direk cevabım CNC ye gitmeni şiddetle öneririm.

abi cevap yazdığın için sağol baştan birde merak ettim cnc okuyup ileride en kötü ihtimal okumayıp makine ressamı olabilirmiyim?Teknik resimim çok iyi bu arada.
  • Kardesim ben cnc sectim sen secme sakin ha!
    Makine ressamligini sec emin ol dua ediceksin ilerde

EDIT: tabi universiteyi muhakkak kazanmalisin. Makine muhendisligi falan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagudik -- 2 Şubat 2014; 0:30:20 >
  • kardeşim makina resamlığından mezun ve 10-15 sene sanayi mutfağı tasarımı yaptı. şu an mobilya tasarımıyla uğraşıyor. milimetrik çizim yapma beceresi sayesinde bu iki farklı sektörde çalışabiliyor. ama sana tavsiyem, bir şerler üretebileceğin bir dal seçmendir. en iyi örnek, steve jobs'un kaligrafi eğitimini, fontları yaratmakta kullanmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 2 Şubat 2014; 19:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gagudik

Kardesim ben cnc sectim sen secme sakin ha!
    Makine ressamligini sec emin ol dua ediceksin ilerde

EDIT: tabi universiteyi muhakkak kazanmalisin. Makine muhendisligi falan .

Abi ressamlık yok malesef gidicemde cnc ve kalıp var ama cnc ile makine ressamlığının arasında bağlantı var diye öyle dedim.Şimdi cnc okusam ileride ressam olabilir miyim?Birde neden cnc yi tavsiye etmiyorsun acaba ilk defa tavsiye etmeyenle karşılaşıyorumda paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GannicusS -- 3 Şubat 2014; 1:18:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

kardeşim makina resamlığından mezun ve 10-15 sene sanayi mutfağı tasarımı yaptı. şu an mobilya tasarımıyla uğraşıyor. milimetrik çizim yapma beceresi sayesinde bu iki farklı sektörde çalışabiliyor. ama sana tavsiyem, bir şerler üretebileceğin bir dal seçmendir. en iyi örnek, steve jobs'un kaligrafi eğitimini, fontları yaratmakta kullanmasıdır.

Evet öğretmenlerimizde dedi konuya msj attığınız için teşekkürler
  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.