Şimdi Ara

Makine-elektrik elektronik ikilemi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.Ben sürekli discovery science kanalını takip ediyorum.Nasıl yapılır programlarında fabrikalardaki robot ve makineleri hep özenerek izlerim.Uçak,roket,tank,motor gibi şeyleri çok seviyorum.Ayrıca elektronik devre ve yazılımlara karşı da ilgim yok değil.Hangi bölümü seçmeliyim?Gerçekten çok araştırdım.Kimisi makine yazma tornacı olursun yağın kirin pasın içinde diyor kimisi elektrik elektronik sakın seçme diyor.Kafam çok karıştı yardım edebilecek biri varsa gerçekten çok sevinirim.Makine cidden denildiği gibi sanayi ustası mı oluyorsun en sevmediğim şeylerdendir.CNC,tornayla falan uğraşırsın denilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up.Tercihler bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler up yahu mutlaka vardır bir bilen.
  • Hocam mühendislik bir iki bıranş haricinde çoğunlukla sahada yapılır. Ben ofiste kalayım diyorsan Bilgisayar, yazılım müh vb bıranşları seçmelisin. Ben sadece sahada şantiyede olurum diyorsan İnşaat, Jeofizik vb.

CNC torna vs bunlar güzel işler. Mühendis oturup makine başında parça yapmaz sadece bunun hesabı kitabı maliyeti vs vs bir sürü işi var.

Genel geçer tavsiye olarak mümkün mertebe genel bıranşları (makine, inşaat elektrik) seçmeni tavsiye edebilirim. Bunların iş bulma atanma şansı sanki biraz daha yüksek. Özelleşmiş bıranşlarda bu biraz daha düşük gibi.

Şu konuya göz atarsın:https://forum.donanimhaber.com/m_117682334/tm.htm

• Makina mühendisliğinden mezun olunca o aletleri kullanmana gerek yok, ki mezunların %99'u da kullanmıyordur. Ancak, tasarım ve üretim planlaması yaparken o makinelerin çalışma prensibini bilmen gerekiyor.
  • Bu sitede gerekli bilgiler var ziyaret ederseniz Mühendislik Bilgileri

Ayrıca öğrenciyim internetten ek gelir elde etmek istiyorum para kazanmam lazım derseniz de clixsense sitesini duyurayım gerçekten çok güvenilir olan bu site anket doldurmaya ve görev yapmaya bakıyor türkiyeden oldukça çok kullanıcıya sahip bu siteye tıklayarak ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbelen03 -- 1 Ocak 2018; 17:47:57 >

• cnc torna neden küçümsenmiş anlamış değilim bir cnc makinası kaç bin euro biliyo musunuz ? operatörleri ne kadar alıyor bilirmusunuz da küçümsüyorsunuz. Ben söyleyeyim orta tecrübeli biri en az 3k alır mühendisten bahsetmiyorum sadece operatöründen işçisinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.