Şimdi Ara

Makine Mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben makine mühendisliği istediğime karar verdim ve severek yapacağımı düşünüyorum ama bazı sorularım var...

İlk olarak hiç maaşı sormayacağım, makine mühendisliği nasıl yerlerde, ne gibi işler ve ne kadar kolay iş bulur?

Sınav olarak ise 60000 sıralama iyi mi? Biliyorum her şekilde artık üniversite okunur oldu ama artık hangi üniversitede okunduğu önemli bu nedenle 60000 ya da daha minimum bir sıralama ne kadar makine mühendisliği için iyi olur?

Teşekkürler. Forumda ilk zamanlarım sayılır bu yüzden bir yanlışım varsa mazur görün

• Öncelikle sıralaman iyi değil. Top üniversiteler haricindeki mühendislik eğitimini ben yeterli bulmuyorum.

Makine mühendisliği, teknolojinin aklına gelebilecek her yerinde çalışabilir. Çoğunluk tasarım ve üretim üzerinde çalışıyor. Maalesef ben ülkemizin ARGE'sini yeterli bulmuyorum. Genelde savunma sanayine yönlendiriliyorlar. Vestel, Arçelik, Bosch gibi markalarda da birçok makine mühendisi çalışıyor. İyi üniversitelerden mezun olursan iş bulma konusunda sıkıntın olmaz.

Son olarak ben makine mühendisliği okudum fakat genç arkadaşlara tavsiye etmem. Bence müfredatı eskide kalmış ve çok yoğun. Derslerden vakit ayırıp öğrenciye kendini geliştirme imkanını vermiyor.

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

nerede okudunuz? ben İTÜ Makina düşünüyorum, kendime ayıracak zamanım kalmaz mı diyorsunuz?

• air raid siren A kullanıcısına yanıt

ODTÜ'de okuyorum, üç dersim kaldı. İTÜ de çok yoğun ve zor. Ben dönem içerisinde ya ders çalışıyorum ya da derslerden sonra kafa dağıtıyorum. Arada kendimi geliştirecek vakti hiç bulamadım. Bölümü tavsiye etmem, bir şansım daha olsaydı farklı bölüm seçerdim.

• Sp!deR kullanıcısına yanıt

Top üniversiteler hangileri oluyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.