Şimdi Ara

Makine mühendisliği hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam gidip MIT gibi yerlerden mezun olmadıktan sonra çoğu mesleğin top noktası var. Odtu ceng falan istisnadır belki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Hocam mesele MITden mezun olmak fln değil bu üni meselesi aşırı abartılıyor .
    Makine müh entelektüel olarak çok değerli ve okuması zevkli bir alan ama sen çok üst seviyede biri olsan bile senin bilgi birikimini kullanacağın alan çok kısıtlı , günün sonunda şirketler senden örneğin cıvata tasarımı gibi çok niş bir işte çalışmanı isteyecekler , Oppenheimer seviyesinde bir adam ol umurlarında değil mesela sen cıvata tasarımını yap başka işlere burnunu sokma .

• balamir. B kullanıcısına yanıt
    E hocam bunun üstüne çıkabilecek hangi meslek var ki? Ceng için konuşursak bile tüm yazılım senin elinde olmayacak belli kısımlara girebileceksin ki eğer odtu itü mezunu değilsen diğer şirketlerde e ticaret sitesi falan kodlamasıyla uğraşırsın.

Demek istediğim sizin dediğiniz için genel müdür falan olmak lazım

Mesela bir hekim kimseye bağımlı olmadan bilgi birikimiyle işini yapabilir , bir yazılımcı da kendi uygulamasını geliştirip kendi işini kurabilir ama Makine böyle değil .Maddi sermayen yoksa kendi işini kurman imkansız , sürekli şirketlere ve sermayeye bağımlısın .

Tam olarak hangi kısmı kastediyorsun hocam maaş olayını mı ?

Evet hocam hekim işini yapar ama sonuç olarak hekim de hastaneye bağlı o yüzden bence çok iyi bir örnek değil. Yazılımcının uygulama geliştirme kısmı doğru örnek olabilir ama bağımsız olarak tutunmak biraz zor. Yine az çok sermaye gerekir gibi geliyor ya

Yok siz burnunuzu sokamazsınız dediniz ya savunma sanayi dersek mesela tüm mühendislerin belli kısma bakma yetkisi vardır o yüzden tüm mühendisler için geçerli bu burnunu sokma miktarı olayı

Savunmada işler yavaş yürür ve projelere şahsi katkınız az olur zaten hangi branşta olursanız olun .
    Aslında şunu kastediyorum , çok başarılı bir öğrencisiniz ve savunmada değil de otomotivde çalışmak istiyorsunuz ya da duruma göre tam tersi . Verdiğiniz emeğin ve hevesin karşılığında hayal kırıklığına uğramanız olası . Termodinamikin , mukavemetin dibine vurduktan her türlü makine elemanını öğrendikten sonra 2 yıl boyunca bir cıvata tasarımı yapıp , dokümantasyon hazırlama işi bence çok cazip değil.
    Bu arada bu cıvata örneğini büyük bir projede çalışan ODTÜ Makine mezunu bir abiden bildiğim için söylüyorum :)

Anladım hocam ben de sadece işlerin makine özelinde böyle olmadığını söylüyorum. Evet dediğinizde bir noktada haklısınız beklentileri çok yüksek tutmamak lazım. istisnai durumlar her zaman her yerde vardır umut varsa denemeye değer ya

• Mühendisliğin temel taşı olan mesleğim. Bu bölümü bitirerek kalite, arge, üretim, bakım, proje, proses, teknik satın alma ve hatta satış bölümünde bile çalışılabilir. Henüz 18 yaşında olan ve hedeflerini belirleyememis kararsız gençler için birkaç sene sonra şekillendirmeye oldukça elverişli bir bolumdur. Nitekim dersleri ağır, geçmesi zor, sınıfı çoğunlukla erkeklerden oluşan, sosyallik diğer bölümlere göre daha az olan ama tam anlamıyla altın bilezik sahibi olmak isteyenlerin bolumudur. Bitirdiğinizde o zorlu derslerin birçoğunu uygulamadığınızi görmek üzücü gelebilir ama hayatın olağan akışında tıpkı bir doktorluk gibi elzem ve değerli bir meslek sahibi olmak kendinizi güvende hissettirir. Aklınızda şehir şehir dolaşmak ve her akşam şişeyi devirmek gibi şeyler varsa bu bölümü 7/8 senede bitirebilirsiniz veya okulu bırakma noktasına gelebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Hocam her insan değerli olmak ister. Bazı yurt içi veya yurt dışı projelerinde projelerin genel tasarımı, yeni güzel tasarımlar, projede söz sahibi olmak denildiği kadar zor mu? Bu tarz düşünceler çok mu uçuk ya. Siz hangi üniversiteden mezunsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cibiggi -- 22 Ağustos 2024; 2:0:11 >
    Hep olumsuz yönlerinden bahsettim ve diğer mesleklerle karşılaştırdım gibi oldu ama olumlu tarafları da var tabi ki . Bence okuması çok keyifli bir bölüm . Havacılık , otomotiv gibi alanlara ilginiz varsa istihdam fırsatları fazla . Çok parada gözüm yok , makineyi sevdiğimden eminim diyorsanız elbette okunur hatta çok memnun kalırsınız ama diğer durumlarda yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı farklı seçenekleri değerlendirmek daha doğru olur .

• Bu arada üstte el kirletmekten falan bahsedilmiş , yeni gördüm . Elinizi kirleteceğiniz son an üni projeleriniz olur öyle söyleyeyim :)

Büyük kurumsal şirketlerde elini kirleten teknisyenlerdir , teknisyen işi yapan da mühendisliğinden şüphe etsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balamir. -- 22 Ağustos 2024; 2:9:36 >
    Hocam farklı seçenek olarak ee ve ceng var diğer seçenekler makinenin alt dalı zaten. ee ve cengin de durumları mevcut benim istediğimin ne olduğunu az çok anlattım. Diğer seçeneklerden kastınız neydi

Bence de hocam projelerimden kirletmekten gocunmam zaten benim çocuğum gibi bir şey. Anneler nasıl bebeklerinin bezini değiştiriyorsa aynı mantık slznslsn

Ford da tasarımcı olan Murat Güler (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) Bey i bir araştırmanızı tavsiye ederim. Kinetik tasarım felsefesinden beri sokakta gördüğümüz bir çok Ford aracın tasarımında izi olan bir Türk mühendisidir kendisi. Tabi bu basari Türk olmak ya da x üniversiteden mezun olmak gibi tek bir şart ile olmuyor. Bir Online oyun gibi düşün. Yaşadığın her tecrübeyi (level) kendine uyarlamalısın ve gerçekçi bir hedefin olmalı. Üniversite bu yolda temel araçları alman için var. Ve hiçbir doçent ya da profesör lisedeki gibi sizlere tane tane ders anlatmaz. Üzülerek söylüyorum ki bazıları sizi ciddiye bile almaz. Asistanını yollar dersi anlattırır geçer. Masal gibi oluyor ama kitap defter internet fotokopi herseyin serbest olduğu sınavda sınıf ortalamamızın 6 olduğunu biliyorum. Bu nedenle üniversitede iyi bir bilgisayar ve yabancı dil eğitimini mutlaka tamamlamak, temel olarak fizik, matematik, teknik resim, statik, dinamik, malzeme, termodinamik 1 derslerini güzel ogrenmek, ilgi duyduğunuz alana göre mukavemet termodinamik 2, ısı transferi, elektrik, mekanizma tekniği, akışkanlar mekaniği gibi alan derslerini sınıf geçme sistemine uygun şekilde ağırlık vererek halletmek, stajları tam ve gerçek olarak yapmak, kesinlikle naylon ya da direk ağır kurumsal bir yere gitmemek, son senede tez safhasında hedefinize uygun bir konu ve danışman hoca seçmek en doğru rota olur. Buradan sonrası ise meslekte tecrübe edinip insanlarla geçinmeyi, işyerinde çalışmak konusunda güzel bir davranış kuralları formasyonu edinmeyi, tecrübeli insanların yanında değerli şeyler öğrenirken onlara benzemeyip kendi yolunda devam etmeyi gerektiriyor. Buradan sonrasını bende bilmiyorum çünkü tam da bu noktadayım :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• $U$PeCT RoCKerS kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun üstüne soracağım bir şey kalmadı çok güzel anlattınız teşekkür ederim

• kocaeli makine'den münih makine'ye kadar (ağırlıklı odtü mm) mm arkadaşım var. Zamanında makine mühendisliğine burun kıvırırdım. Yıllar sonra baktığımda işsiz kalanını üç kuruşa çalışanını görmedim. Onlarca yıldır diğer mühendislikler git gel yaşarken mm cumhuriyet altını gibi hep değerini korudu. Üstelik mühendislik mesleğinin namusunu kurtaran bir meslek olarak görüyorum makine mühendisliğini. Yine de robotik'e evrilme zamanı gelmüştir kendinizi buna göre yetiştirin.

• Kontrol10 K kullanıcısına yanıt
    dersleri önemsemek yeterli diyebilirim. devamsızlık yapmayıp her gün 1-2 saatini çalışmaya ayıran, çıkmışlara da çalışan biri rahatça ortalamasını yüksek tutabilir. tabi bu 1-2 saat ödev sınav projelerin yoğunlaştığı dönemlerde 8-10'a kadar çıkar. ortalamayı yüksek tutmak iyi mühendis olmak da değildir bunu da ekleyeyim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.