Şimdi Ara

Makine mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları övüyor bazıları gömüyor çok takmasam da canım sıkıldığı için konu açayım dedim.

Sizce okunabilir bölüm mü gömenlerin dediği kadar önü kapalı mı? Kendim robotik, havacılık, malzeme tarzı alanlarda çalışmak istediğim ve makine derslerini (akışkanlar, termo, aerodinamik) ilgi çekici bulduğum için yazdım. Sizce bu sektörlerde çalışmak için yazılması uygun olan bir bölüm mü?

Normalde bilgisi olan cevap versin derim ama sohbet tarzı olduğu için isteyen bilgisi olup olmayan herkes yanıt verebilir tartışabiliriz.

Ps hacettepe makinedeyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• harika bölümdür okuyan bir pişman okumayan bin pişman

• Orta üstü üniversitelerde yazılabilecek en iyi bölümlerden

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Profilinize baktım ytü makineden 2 yıl önce itü makineye geçmeyi düşünmüşsünüz oldu mu? Birde sektorde bilgi sahibi olduğunuzu varsayarak soruyorum sorduğum çalışma alanlarında yurt içi ve yurt dışında önü açık mı?

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor hocam siz ne okuyordunuz ?

• evet itü makina son sınıfım şu anda. yurt dışını bilemeyeceğim fakat yurt içinde çok fazla iş imkanı var. niş alanlarda çalışırsanız da önü açık diyebilirim. okurken çok farklı alanlarda dersler almak sıkıcı olabiliyor fakat okulun sonuna doğru bir alan belirleyip o alanda çalışmalar yapmak çok keyifli. ortalamanızı olabildiğince yüksek tutun derim.

• Okulun sonuna doğru bir alan belirlemekten kastınız stajlarınızı o alanda yapmak mı? Seçmelileri vb o alandan almak mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ İŞLETME VS MAKİNA
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaz stajlarında alan seçmek özellikle kurumsal firmalarda pek mümkün olmuyor. seçmeli dersler ve ders dışı çalışmalarla bir alana yönelmek mümkün. Tübitak 2209 gibi projeler bunun için çok uygun.

• Okuması zor çalışması zor ancak sevilirse yapılacak bir meslek tıp gibi parası statüsü için zorluğuna katlanılavak bir bölüm değil bu mühendisliği okuyanlar eğer sevmiyorsa özellikle ite kaka okuyanlar sonrasında memnun kalmıyor ama sevilirse zorluklara katlanılır mezun olunur.İş bulunur.

Termodinamik en zorlu dersi olduğu söyleniyor yüksek seviye okullarda mezun olma süresi hazırlık hariç ortalama 4.5 yıldır yani en iyi ihtimalde ortalama bir öğrenci yarım dönem uzatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 21 Ağustos 2024; 22:25:31 >
  • Anladım dikkate alacağım

• Bir itü makinalı olarak başka bir itü makinalıya ortalamayı 1. Sınıftan itibaren nasıl iyi tutmasını tavsiye edersiniz ? Dikkat edilmesi gereken ve yapılması gerekenler nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En temel mühendislik makinayı birkaç kişi gömse ne gömmese ne

Ama çok sahada bi meslek elini kirletmek gerekiyor o yüzden herkese göre değil

• El kirletmeden kastınız hangi alanları için geçerli?

• Robotik harici mekanik sistemlerle uğraşıldığı için herhalde tüm alanlarında biraz fiziksel güç gerekli

• Ha anladım iyi şirketlerde bu tarz fiziksel güç kısmı mühendislerden ziyade teknikerlere kalmıyor mu?

• Bizzat deneyimim yok ama sadece teorik kısım bir yere kadar götürür pratiğe de hakim olmaları lazım bir makineci abi okulda görülen derslerin çok azı gündelik hayatta işimize yarıyor gerisi pratik demişti

• İyi bir meslek ama söylenenin aksine çok kısıtlı bir sektöre sahip ( savunma , otomotiv ) . Yani çok çeşitli sektörlerde çalışabilirsin ama o kadar vereceğin emekten sonra hele ki iyi bir unideysen verilen maaşlar karşısında hayal kırıklığına uğrarsın .
    Ayrıca çalışması okunmasından daha sıkıcı olan mesleklerden biri bence . Projeye katkınız çok az olur , yaptığınız işten tatmin olmama ihtimaliniz yüksek .

Yurtdışı imkanı iyi olsa da maaşlar tatmin edici değil . ABDyi unutun zaten . Avrupada da maaşlar Turkiyeye çok yakın hatta Kuzey Avrupa ülkeleri haricinde daha kötü . En iyi şirketlerde ve pozisyonlarda çalışsanız bile asla iyi pozisyonlardaki yazılımcı , doktor , bankacı vb kadar kazanamazsınız . ( Tabi makine muh pozisyonunda olduğunuz sürece , üst yönetim olayı farklı tabi )

• balamir. B kullanıcısına yanıt

Redditte bir abimiz konu açmıştı. İTÜ Makina mezunu kendisi, bakabilirsiniz.

Çok sağlam iş olanakları olduğundan filan bahsetmişti. Kendisi de keza iyi kazandığı bir pozisyondaydı...

• Sehoka kullanıcısına yanıt
    Sağlam iş olanağı dediği savunma şirketlerinden biridir muhtemelen . Tai ya da Rokettir . 70-75 bine işe başlayıp memur gibi çalışacağım , zamanımın çoğunu toplantılarla geçireceğim ben bundan memnunum diyorsan evet sağlam bir iş bu tanıma göre .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.