Şimdi Ara

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MAAŞLARI {UNİVERSİTE DAHİL}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • glasdoor, linkedin ve sektörde tanıdıklardan aldığımız 2022 maaşları böyle. 2023 zamları yapılmamış ama 2022 temmuz’a göre asgari ücret 5200 lira oradan hesaplayın. güncel rakamlar, ortalama alınmıştır. sektörün içinden gelen maaşlar bu şekilde, savunma sanayi bilgisini veremiyorum ama onları da dahil ettim, maaş konusunda pek ısrarcılar vermemekle. onun dışında ortalama yeni mezun maaşları şu şekilde.

itü işsiz - 10k

sakarya işsiz - 6500

odtü 25k

taşra mezunları işsiz

ytü 15-17

kocaeli 10-12

tobb 15-20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MAAŞLARI: Üniversite Dahil

Makine mühendisliği, yüksek maaş potansiyeline sahip popüler bir mühendislik alanıdır. Maaşlar üniversite, deneyim ve uzmanlık alanına göre değişmekle birlikte, makine mühendisleri genellikle endüstrideki en yüksek ücretli profesyoneller arasında yer almaktadır.

Türkiye'de Makine Mühendisi Maaşları

Türkiye'de makine mühendisliği maaşları deneyime göre önemli ölçüde değişmektedir. Yeni mezun mühendisler ortalama olarak 10.000-15.000 TL arasında kazanırken, 5-10 yıllık deneyime sahip mühendisler 20.000-30.000 TL kazanabilirler. Uzman mühendislerin ve üst düzey yöneticilerin maaşları 50.000 TL'yi aşabilir.

ODTÜ Makine Mühendisliği Maaşları

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunları, Türkiye'deki en yüksek maaşlı makine mühendisleri arasındadır. Yeni mezun ODTÜ makine mühendisleri ortalama olarak 15.000-20.000 TL kazanmaktadır. 5-10 yıllık deneyime sahip mühendisler 30.000-40.000 TL, uzman mühendisler ise 50.000 TL ve üzeri kazanabilirler.

Makine Mühendisliği Maaşları Üniversiteye Göre

Makine mühendisi maaşları üniversiteye göre de değişmektedir. Türkiye'deki en iyi üniversitelerden mezun olan mühendisler genellikle daha yüksek maaşlar almaktadırlar. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi gibi üniversitelerin mezunları, daha düşük sıralarda yer alan üniversitelerin mezunlarına göre daha yüksek maaşlar kazanabilirler.

Askeri Makine Mühendisliği Maaşları

Askeri makine mühendisliği, makine mühendisliğinin uzmanlaşmış bir alanıdır. Askeri makine mühendisleri, savunma sistemleri, silahlar ve askeri araçlar tasarlar ve geliştirirler. Askeri makine mühendisleri genellikle sivil makine mühendislerinden daha yüksek maaşlar alırlar. Türkiye'de askeri makine mühendislerinin maaşları 20.000-40.000 TL arasında değişmektedir.

Makine Mühendisleri Ne Kadar Kazanıyor?

Makine mühendisleri, uzmanlık alanlarına ve deneyimlerine bağlı olarak geniş bir maaş aralığına sahiptir. Türkiye'de yeni mezun makine mühendisleri ortalama olarak 10.000-15.000 TL kazanırken, uzman mühendisler 50.000 TL ve üzeri kazanabilirler. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunları genellikle daha yüksek maaşlar almaktadırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ODTÜ niye o kadar fark atmış

• İtü hangi evrende Ytü'den daha kötü olabilir ki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alaaa alaaa siirt tıp saplamis

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emenuel

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Az bile Odtü'deki en zor bölüm.Türkiye'de ise bariz en iyisi.Şuanda geçmişe bakarsak 30-35 bin düzeyinde olmalı ama konuştuğum tanıdıklarıma bakarsak 22 Bin TL filan.Genellikle savunma firmaları hep.Kötü aslında.Hemde baya kötü.O kadar emek ve çabaya.

• Vay be makine mühendisliği konusu tercih zamanı çok istemiştim gelmemişti iyi ki gelmemiş diyorum şuan makinecilere selamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ytü kimya müh mezunu var mı?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3000 yapıp 30k yapan asistan doktorun yarısı maaş almak

• Glasdoor verileri Türkiye'de çok yanlış sonuç veriyor ve bir sürü fake girdi var
    LinkedIn'den sorduğun maaşlar da büyük ihtimalle sadece g.tunden uydurman kimse maaşını tanımadığı birine söylemez hele savunma sanayi firmalarında tanıdığına bile söylemez
    Burada sürekli uydurma maaş verisi girmenin amacını çözemedim
    Hele bu avele inanlara daha çok şaşırdım
    İşsiz yazdığın bir çok taşra mezunu bile itü'ye yazdığın 10binden fazla kazanıyor haberin yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt

Yok yahu tanıdığın varsa gayette öğrenebilirsin.Misal benim çalıştığım dönem 4500 TL alıyordum .Arkadaşım Tai'de design engineer olarak başladı 5000 TL alıyordu 10 yıl önce.Tabi ülkenin girdiği çıkmaz.Ülkeden kaçan döviz nedeni bu günden güne eridi bitti.Bu firmalardaki mobbingden bahsetmiyorum.Baya gerici ve basıcı ortamlardı.Hele yönetim şekli değişince hepten kötü olmuş.Şuanki halleri durumu nasıldır bilmem.

En son 2020'de tai'de bu pozisyon 11 ila 13 bin alıyordu.Şuanda sordum yine aselsan'da 22-25 arası başlangıç.Tabi kişiden kişiye değişir bu hususlar.Gano başarın çap yapman.Dil bilmen bunu tescillemen.Yaptığın katıldığın projeler buna etki ediyor.Yükselişin ise performansına bağlı.Maaş hususunu içerde tartışmaya açmaman lazım.Aynı pozisyonda farklı maaş allabilirsin.Bundan dolayı sıkıntı vs çıkmasın diyerek kurum içinde maaş tartışması yasaktır.

Eğer teknik liseden mezun ve birde üstüne üniversite okudu iseniz bıoş durmamışsanız iyi paralar kazanabilirsiniz.Bitirdiğiniz kurum sadece etiket.Sizi başta buna göre karşılarlar ama devamı sizin performansınıza işi erkenden kavramanıza bağlı.Buna göre ciddi artışta olabilir.

İşsizliğin en fazla olduğu ama aynı zamanda en kolay iş bulunabilen makine mühendisliğidir.Fakat çalışılan sektörler çok geniş bir kapsamda olduğu için kişileri memnun etmeyebilir.

Şuan işsiz kalınma sebebi şundan kaynaklıdır.Kişi asgari üzeri diyelim işe başlar işin yolu yordamını öğrenir sektörü işler nasıl yürür anlar .Sonra hop kaçar.İşte bu üstüne düşmen öğretme faslını artık çoğu yer yapmıyor.Çünkü işi kavrayan kaçıyor.Bundan dolayıda artık en azından tecrübeli eleman arayışında çoğu yer.İşsiz kalma faslıda bundan dolayı.Yoksa 3-5 sene çalış azada olsa sonrasında istediğin noktaya gelirsin ha ama çok ezilirsin.Mesleğin düştüğü konum bu.

İtü Ytü aşağı yukarı 13-15 ile başlıyor bu rakamlar ortalama ve doğru.Bu miktarlar istanbul şartlarına göre ise çok kötü.İyi başlayanda vardır illa.Çünkü 5 parmağın 5 ide bir değil.Ama şu net bu meslek f/p olarak şuan yapılabilir değil.

Ülkede yönetim değişirde yatırım gelirse durum iyileşir.Aksi takdirde daha da kötüye gider.Enerji, hammadde ve işletme maliyetleri alım gücünü kötü etkiliyor.Buda çalışanlara yansıyor.İşverenler dışında bu durumdan kâr sağlayan yok.

• taşra üniversitesi -> kapıcı dairesinde kazan tamiri -> maaş asgari ücret

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.