Şimdi Ara

makine mühendisliği ve elektrik -elektronik mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
8
Favori
6.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 4232062yk

odtü , itü , boğaz için bilkent vs.. gibi üniversiteler yani ? bu arada itü'nün eğitim dili nedir bilginiz var mı ? baktım ama göremedim birşey biryerde % 30 ingilizce diyor biryerde % 100 diyor ? makine ve elektrik mühendisliği için konuşuyorum

itü makina (%30), itü elektronik ve haberleşmede (%30 ve %100 kontenjanları var)
  • uzun lafın kısası her mühendis takım halinde çalışıyor yani değil mi ? mesela makine seçtim diyelim kendi çapımda evde sıkıldığımda küçük icatlar falan yapabilir miyim hobi olarak tek başıma yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

kusura bakma ama saçmalamışsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

uzun lafın kısası her mühendis takım halinde çalışıyor yani değil mi ? mesela makine seçtim diyelim kendi çapımda evde sıkıldığımda küçük icatlar falan yapabilir miyim hobi olarak tek başıma yani ?

türkiye'de ar-ge pek yok bi aselsan'da falan var onlarda ar-ge departmanına ODTÜ, BİLKENT'de okuyan yüksek ortalamalı öğrencileri alıyor. Bunlar genelde üniversite sınavında derece yapmış, okulu dereceyle bitirmiş kişiler oluyor. evet kendi başına bişeyler yapabilirsin tabi
  • quote:

yok hocam allah korusun sağlık meslek okuyorum şuan hergün stajdan kaçıp kaçıp mat-fizik kasıyorum hiç sevmem hastane ortamını birkere ameliyathaneye girdik doktorların suratı asık sırf parası için seçmişler bize köpek gibi muamele yapıyorlardı sanki zorla öğretiyorlarmış gibi

Ben parası için tıp seçmedim. İnşallah güler yüzlü bir doktor olacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hayallerini gerçekleştirebilmek için yurtdışına gitmelisin dostum,
    malesef ülkemizde ki üniversiteler ilimle uğraşmak yerine ne kadar boş işler varsa o alanda uzmanlık yapmışlar.
    İdealist birini bu ülkenin basiretsiz toplumu ve üniversiteleri yok ederler.Kaç kurtar kendini.
  • bu aselsan hakkında çok şey duydum birde roketsan vardı sanırsam. çok mu zor aselsan'a girmek ?
  • Ben YTÜ'de Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyorum, arkadaşım İTÜ'de Makine Mühendisliği okuyor. İki bölüm de ayrı birer dünya lakin kesişim noktaları var. Mesela bir araba tasarlarken motorunu Makine Mühendisleri tasarlar ama aracın beynini, belki de yazılımına kadar Elektronik Mühendisleri tasarlar. Farkları böyle böyle idrak edebilirsin. Ben Makine okumak ister miydim? Elektronikte olduğum kadar istekli olmazdım açıkçası okusaydım.

Ben mikro dünyaya adım atmak istiyorum. Mikro İşlemciler ve Mikro Denetleyiciler, ben bu ikisi üzerine çalışmak istiyorum. Düşünsene, 5.5 milyar transistör avuç içine oturacak kadar, hatta daha da küçük bir yapıda. Şahsen, bu mikro işlemciler nasıl bu kadar küçültülüyor, nasıl katman katman yerleştiriliyor, her bir bölgenin amacı ne, bu bölgelerin nasıl yapılandırılacağına nasıl karar veriliyor, işte bunlar üzerinde çalışmak isterdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

quote:

makina mühendisliğini bırakıp elektronik için hazırlanıyorum. Kişiden kişiye ilgi alanları değişir. Ben genel olarak makina mühendislerinin çalışma ortamını görünce soğudum bide dersleri falan hem aşırı zor hemde ilgim yoktu. Eğer odtü, itü, bilkent, boğaziçi gibi üniversitelerin biri olmayacaksa (ytü bile bu listeye girmiyor) elektrik, makina, inşaat okumayın. bu bölümlerde mezun olduğunuz üniversitenin etiketi çok önemli ha ben kpss kasıp devlete gireceğim dersen istediğine gidebilirsin.

kusura bakma ama saçmalamışsın

Nerede saçmalamışım? argesi olan (lafta değil icraati olan) firmaların bu departmanlarına dediğim okullar dışında alım yapmıyor. özellikle türkiyede argesi en gelişmiş firma olan aselsan'da odtü, bilkent, itü, boun harici bi yerden mezun kimseyi göremezsin. sadece o okullardan mezun olmakta yetmiyor sağlam ortalamada lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Tıp okuyorum kafam raad

+merhaba rabniyyum nasılsın?
    -iyiyim ya tıp okuyorum

Şifreli mi konuşalım? Diğer her üniversiteli gibi doğal olarak okuduğum bölümü söyledim. Sana ne battı anlamadım. Tıp okuduğunu söyleyen herkese bir kin besliyorsun. Öğretmenlik okuyanları aşağılıyorsun. Aynaya bak derim önce.

• quote:

quote:

yok hocam allah korusun sağlık meslek okuyorum şuan hergün stajdan kaçıp kaçıp mat-fizik kasıyorum hiç sevmem hastane ortamını birkere ameliyathaneye girdik doktorların suratı asık sırf parası için seçmişler bize köpek gibi muamele yapıyorlardı sanki zorla öğretiyorlarmış gibi

çünkü sıralamana adam akıllı bi yerde mühendislik tutmuyordu

• hocam ülkemde kalmak isterim ama yurtdışı derken hangi ülke mesela ? birde ekonomik olarak yurtdışı pahalı gelir gibi ülkeme faydam olsa daha iyiydi bence ama dediğinizde biryandan doğru ülke üfürükçü oldu gitti :D
  • quote:

quote:

quote:

Bunu baba parası ile 30k'lık kıbrıstaki bir mühendislik bölümü okuyan birinin söylemesi ne kadar ironik. Evet kardeş mf4 15k ile adam akıllı mühendislik gelmiyordu haklısın.

• KayraBey1991 K kullanıcısına yanıt
    elektrik elektronik makineye göre biraz daha yaratıcı yani ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu baba parası ile 30k'lık kıbrıstaki bir mühendislik bölümü okuyan birinin söylemesi ne kadar ironik. Evet kardeş mf4 15k ile adam akıllı mühendislik gelmiyordu haklısın.

1) tam bursluyudum mf3 21k
    2) varlıklı bir ailem var 12 sene boyunca devlet okuluna gitmedim. isteseydim özel tıbba gidebilirdim, madem öyle neden bilkent'e gitmedin diyeceksin. kendimce özel sebeplerim var
    3) okulu bıraktım zaten odtü bilkent ee olmazsa okumayacağım
    4) 15 bin mf4 ile odtü, itü, boğaziçi, bilkent'te hiçbir sağlam mühendisliğe giremezsin hatta bilkent'in %50 burslu mühendisliklerinin yakınında bile geçemiyorsun
    5) öğretmenlerden ve 2 lafından biri tıp okuyorum olan kişilerden nefret ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 26 Kasım 2015; 19:48:20 >

• benimde en nefret ettiğim şey biri tıp yada makine mühendisliği vs.. kazandığında oraya buraya yazması belli etmesi bayrak taşır gibi millete göstermesi falan çok sinirimi bozuyor ne gerek var yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1) tam bursluyudum mf3 21k
    2) varlıklı bir ailem var 12 sene boyunca devlet okuluna gitmedim. isteseydim özel tıbba gidebilirdim, madem öyle neden bilkent'e gitmedin diyeceksin. kendimce özel sebeplerim var
    3) okulu bıraktım zaten odtü bilkent ee olmazsa okumayacağım
    4) 15 bin mf4 ile odtü, itü, boğaziçi, bilkent'te hiçbir sağlam mühendisliğe giremezsin hatta bilkent'in %50 burslu mühendisliklerinin yakınında bile geçemiyorsun
    5) öğretmenlerden ve 2 lafından biri tıp okuyorum olan kişilerden nefret ediyorum

Baba parası yiyen birisin işte. Özel okullarda okumuşsun ama fos işte. Yok özel tıp oluyormuşta bilmem ne. Yav he he. 40k'daki adam da basıp parayı tıp okuyor problem yok. Daha fazla tatava yapma bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

quote:

Tıp okuyorum kafam raad

Nerede bulunuyir bu raad kafalardan ben de bi tane alayım..

Bu arada tıp okuyorum raad olup olmayacak bi kafa bile kalmadı

• quote:

elektrik elektronik makineye göre biraz daha yaratıcı yani ?

Tamamen sana kalmış bir olay ama Makine daha fazla soyut düşünme yeteneği ister diye düşünüyorum. Elektronikte yapabileceğin en etkili olaylardan birisi, o küçücük parçaları nasıl bir bütün haline getireceğin düşüncesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İssiz Adam kullanıcısına yanıt
    Orijinalden alıntı: black37

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

Tıp okuyorum kafam raad
    pek rahat değil ilk yıldan saçlarım beyazlamaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 26 Kasım 2015; 20:00:10 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.